Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

רכב ידני לא יתקדם בלי גז.

לא נהגת מעולם במכונית ידנית? 

מה שכתבת לא נכון. 

• רעיון טוב! 3

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שדווקא לקודיאק הרבה תקלות מכטרונית לפי מה שאני רואה בקבוצת נפגעי dsg.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

@menir1 נהגתי ברכבים ידניים בלבד רק 25 שנה.

תרים קלאצ׳ ברכב ידני בלי לתת גז והוא ידומם. אולי אם תעשה זאת מאוד בעדינות תצליח להתקדם, אבל במחיר של שחיקת הקלאצ׳ בגלל הפרדה חלקית ממושכת מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, menir1 כתב:

לא נהגת מעולם במכונית ידנית? 

מה שכתבת לא נכון. 

לפני שעה, sperial כתב:

תרים קלאצ׳ ברכב ידני בלי לתת גז והוא ידומם. אולי אם תעשה זאת מאוד בעדינות תצליח להתקדם, אבל במחיר של שחיקת הקלאצ׳ בגלל הפרדה חלקית ממושכת מאוד.

גיסי הוא בעל מוסך: תמיד אומר לי ברכב ידני, כשמשלבים את המצמד, לשלב אותו בלחיצה ארוכה עד הסוף ממש "להדביק" אותו עד הרצפה, לא חלקית ולשלב להילוך הבא אחרת זה גורם לשחיקה כמו שכתבת "הפרדה חלקית", אכן אתם צודקים עדיף למשל בפקק לשחרר את המצמד לגמרי ולזרום על הילוך ראשון עם דוושת המצערת. אני מבין שככה אותו סיפור גם ב dsg , ובכללי לדעתי הגיר הרובוטי יותר מיועד לאנשים שאוהבים תיבת הילוכים ידנית וצריך לסוע יותר במצב ידני ולא אוטומט כדאי להימנע מבלאי מואץ של המצמדים.

פורסם (נערך)

את דוושת המצמד דוחפים בהחלטיות, קובעים את ידית ההילוכים ומשחררים את הדוושה בהדרגה, בהתאם לתחושת הפרש מהירויות הסיבוב. אבל התנועה בכיוון אחד, לא לוחצים באמצע השילוב אלא אם רוצים שוב,הפרדה מלאה, ואז, שוב, לחיצה חדה. 

דחסקליימר -שחיה ונהיגה לא לומדים בהתכתבות. וללצוד להחליף הילוכים ידניים זה ממש לא קשה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כתבתי על התקדמות ללא גז - מה בין זה לזינוק? 

בהינתן שיצאת מהמקום, ההילוך הראשון משולב, ואתה עוזב את דוושת הגז, המכונית תתקדם גם ללא לחיצה על הגז. 

פורסם
לפני 6 שעות, menir1 כתב:

כאשר מתקדמים בזחילה עם גיר רובוטי בזמן שמלטפים או לוחצים בעדינות  על דוושת הבלם, זה מצב של נסיעה ב"חצי קלאץ'" - המצמד מתחכך עם הפלטה של גלגל התנופה ואז נוצר חום מהחיכוך ששוחק את המצמד. בדיוק כמו במכונית ידנית

זה בדיוק.
גיר דו-מצמדי (גם חד מצמדי) פועל בדיוק כמו גיר ידני כאשר עוצמת לחיצה על הברקס היא כמו לחיצה על הקלאץ׳ 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

גיר דו-מצמדי (גם חד מצמדי) פועל בדיוק כמו גיר ידני כאשר עוצמת לחיצה על הברקס היא כמו לחיצה על הקלאץ׳ 

אם הבנתי אותך נכון, הטענה היא שאם דוושת הבלם משוחררת הקלאצ' ננעל.  זה לא מדויק.

אם הרכב לא זז והבלם לא לחוץ מתקיים מצב חצי קלאצ' ,

כדי שהקלאצ' ינעל צריך להגיע למהירות מינימאלית.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם

אם הרכב לא זז, המצמד מופרד. ברגע שעוזבים את הרגל מדוושת הבלם, הרובוט משלב את ההילוך הראשון (שיש לו יחס העברה קצר יותר מהילוך ראשון ברכב ידני) וזהו. מצב חצי קלאץ' מתקיים רק שלוחצים על דוושת הבלם תוך כדי התקדמות מהמקום. 

פורסם

אני חושב שהרכב נוסע על חצי קלאטצ כל עוד לא לוחצים על הגז.

הרי בכל רגע אפשר ללחוץ מהר על הברקס (בלימת חירום) ובמצב הזה אם הקלאטצ משולב במלואו הרכב יתכבה.

לכן אני חושב שבמצב גלישה כאשר מרימים את הרגל מהברקס אבל לא נוגעים גז הרכב נוסע על חצי קלאטצ כל עוד לא נוגעים בגז.

פורסם
לפני 10 דקות, menir1 כתב:

ברגע שעוזבים את הרגל מדוושת הבלם, הרובוט משלב את ההילוך הראשון (שיש לו יחס העברה קצר יותר מהילוך ראשון ברכב ידני) וזהו.

ובמצב כזה הרכב לא מתחיל לזחול ?  צריך ללחוץ על הגז כדי שתתחיל תנועה ?

לפני 26 דקות, Gavrik כתב:

....

לכן אני חושב שבמצב גלישה כאשר מרימים את הרגל מהברקס אבל לא נוגעים גז הרכב נוסע על חצי קלאטצ כל עוד לא נוגעים בגז.

ב-DCT זה עובד ככה.  אין סיבה שב-DSG זה יהיה שונה.

פורסם
לפני 13 שעות, sperial כתב:

גם בגיר ידני בסופו של דבר הקלאצ׳ נשחק ומצריך החלפה. אבל, שוב, בנהייגה נכונה 80,000 ק״מ זה לא הרבה. אני הגעתי עם גיר ידני למעל 120,000 ק״מ בלי להחליף קלאצ׳ (אבל זה היה לפני שהשימוש באסבסט נאסר). גם כאן בפורום יש הרבה דיווחים על dsg שעשו 150,000 ק״מ בלי בעיה. כנראה שילוב של שימוש נכון וקצת מזל.

אני עם רומסטר 2012 ידנית עם 353 אלף קמ' וקלאץ עדיין מקורי ועובד כמו חדש - לא מחליק, רך כמו חמאה ומתחבר בדיוק בנקודה הנכונה כמו ביום שרכשתי אותו. נרכש כחדש ואצלי מאז. מטופל כמו שעון. 

• אהבתי 5
פורסם
לפני 50 דקות, Gavrik כתב:

הרי בכל רגע אפשר ללחוץ מהר על הברקס (בלימת חירום) ובמצב הזה אם הקלאטצ משולב במלואו הרכב יתכבה.

אתה טועה, התאור שלך לא נכון. מה שכתבתי מעלה מתאר בדיוק את הפעולה של גיר רובוטי כלשהו. 

לפני 41 דקות, רוןS כתב:

ובמצב כזה הרכב לא מתחיל לזחול ?  צריך ללחוץ על הגז כדי שתתחיל תנועה ?

כן, הרכב מתחיל להתקדם בהילוך ראשון, גם ללא לחיצה על הגז - בדיוק כמו ברכב ידני. אם מתאפשר, הוא גם יעביר לשני. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 10 דקות, menir1 כתב:

כן, הרכב מתחיל להתקדם בהילוך ראשון, גם ללא לחיצה על הגז

תודה.

בגיר כפול מצמדים בעמידה, שני הילוכים משולבים, ראשון ושני, מוח הגיר מחליט איזה מצמד ישולב.

אבל הגיר לא משנה.

יש רק בעיה במצב הקלאצ'.

שוב, ממצב עמידה חייב להתקיים מצב חצי קלאצ' עד לצבירת מהירות מסויימת אחרת תורגש מכה או מנוע כבה.

יחס העברה נמוך רק מקצר את משך הזמן שהקלאצ' מחליק.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...