Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני כבר כמה שנים חולם על מכונית ספורטיבית בלי לשבור תכיס.

מאז שהשתחררתי אני קצת עמוס בלימודים פלוס השתחררתי בקורונה ככה שלא היה ממש צורך ברכב כי עבדתי מהבית רוב הזמן ואז התחלתי לימודים והמטרה העיקרית הייתה לחסוך כמה שיותר.

רציתי להתייעץ ולהבין כמה קשה יהיה לי להחזיק רכב ספורטיבי קטן עכשיו כשאני נכנס לשנה האחרונה בתואר ויש קצת יותר אוויר (כלכלי).

מתלבט בין אופל קורסה opc, אדם s, 208 gti בעיקר בגלל שהתקציב לא גבוה (בערך עד 35k) . ראיתי עכשיו התפרסמה opc ב25k ביד 2 (אגב אם מישהו מכיר אשמח לפרטים)

השיקול הוא האם למכור תרכב שלי כיום (קליאו 0.9) ולקנות רכב ספורטיבי אפשרי? כמה זה באמת יקר יותר מרכבים ״רגילים״? 

הקליאו באמת רכב מצוין 0 תקלות חסכוני בטירוף ויש לי שקט מהפן הזה בחיים.

כמובן שלא מצפה לאותה אמינות ממכונית ספורטיבית שגם אלחץ בה פה ושם 😉 

תודה מראש לכל מי שעקב אחר החפירות שלי ויתרום לי מהידע שלו בתחום 🙏🏼 

פורסם

במצב שלך מקובל לומר שאם אינך יודע כמה זה עולה זה לא בשבילך.

סביר שרכב ספורטיבי, שננהג נהיגה ספורטיבית משך אי אילו שנים, , יהיה בלוי.

אתה עדיין סטודנט, לא יודע היכן תתחיל לעבוד ומתי, לא יודע מה יהיו ההכנסות שלך, לא יודע מה לגבי זוגיות/הקמת משפחה/הקמת עסק. כנראה שכדאי שהחלום ימתין עד שתוכל לממן אותו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אפשר בהחלט להחזיק רכב ספורטיבי זול במצב כזה, אבל עם כמה כוכביות:

1. כמו שספריאל רמז, הרכבים כבר יהיו די משומשים ולפחות בחלקם הגדול, המחיר יהיה זול בגלל שהרכב עבר חיים קשים או אפילו חזר לכביש אחרי תאונה קשה. יש שמועות כאלה על ה OPC שהזכרת.

2. גם אם התאזרת בסבלנות ומצאת רכב שמור, מדגם עם אמינות סבירה, במחיר סביר (נניח 208gti, שנותנת אחלה VFM) - האחזקה לרוב תהיה גבוהה יותר לעומת הקליאו שלך. אם תשלב נהיגה ספורטיבית, האחזקה תקפוץ עוד יותר בגלל בלאי מוגבר למכלולי הרכב וטיפולים/תקלות תכופים יותר.

3. מצד אחד אתה צעיר וזה הזמן הכי טוב להתפשר על השימושיות של הרכב לטובת הנאה. מצד שני, ההוצאות ממש לא נגמרות בקניה של הרכב. יש לך את הזמן והכסף להשקיע באחזקה, הדרכות נהיגה מתקדמת (אם לא בא לך לגמור בעץ בנס הרים), וכל שאר ההתעסקות?

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 8 שעות, DeCardud כתב:

בלי לשבור תכיס

בקניה - בהחלט, תמצא איזה רכב ספורטיבי במחיר שמתאים לך. זו לא בעיה גדולה.

מה עם יישור קו של כמה אלפי ש"חים לפחות?

ומה עם אחזקת הרכב עצמו מבחינת תחזוקה?

ויותר חשוב - מה עם ביטוח לרכב (אתה נהג צעיר?), כי עצם הביטוח צד ג' או מקיף לרכב ספורטיבי יכול להיות שבירה לגמרי.

אתה סבור שלא תשבור את הכיס עם רכב ספורטיבי מיושן למדי בן עשור ומעלה שעבר כמה ידיים ספורטיביות וננהג בחופזה?

זו משאלת לב.

לפני 8 שעות, DeCardud כתב:

הלוואי על כולנו.

פורסם
לפני 9 שעות, DeCardud כתב:

שלום לכולם, אני כבר כמה שנים חולם על מכונית ספורטיבית בלי לשבור תכיס.

מאז שהשתחררתי אני קצת עמוס בלימודים פלוס השתחררתי בקורונה ככה שלא היה ממש צורך ברכב כי עבדתי מהבית רוב הזמן ואז התחלתי לימודים והמטרה העיקרית הייתה לחסוך כמה שיותר.

רציתי להתייעץ ולהבין כמה קשה יהיה לי להחזיק רכב ספורטיבי קטן עכשיו כשאני נכנס לשנה האחרונה בתואר ויש קצת יותר אוויר (כלכלי).

מתלבט בין אופל קורסה opc, אדם s, 208 gti בעיקר בגלל שהתקציב לא גבוה (בערך עד 35k) . ראיתי עכשיו התפרסמה opc ב25k ביד 2 (אגב אם מישהו מכיר אשמח לפרטים)

השיקול הוא האם למכור תרכב שלי כיום (קליאו 0.9) ולקנות רכב ספורטיבי אפשרי? כמה זה באמת יקר יותר מרכבים ״רגילים״? 

כמובן שלא מצפה לאותה אמינות ממכונית ספורטיבית שגם אלחץ בה פה ושם 😉 

תודה מראש לכל מי שעקב אחר החפירות שלי ויתרום לי מהידע שלו בתחום 🙏🏼 

פורסם

אני לא נהג צעיר, בן 26 בלי עבר ביטוחי,

מבחינת התקציב מאמין שאמכור את הקליאו שלי בסביבות ה25-30 ככה שלקנות את זו שכרגע מפורסמת ביד 2 בהחלט אפשרי.

מה שהצלחתי להבין עד כה לגבי הקורסה מחיטוטים בפורום פה ובאחרים שהאחזקה שלה לא יקרה כל כך עד שקורה משהו, עד שצריך צמיגים במחיר גבוה ובנוסף שהם קשים להשגה.

ופה מגיע הדילמה, אם באמת יהיה לי תזמן להשקיע ברכב כזה בגלל הלימודים + משכורת לא הכי יציבה בזמן סמסטרים. כשיש לי זמן לעבוד אני  ובהחלט יכול לעמוד באחזקה של רכבים גם יותר יקרים.

מצד שני, רכבים כאלו במצב טוב במחיר כזה מתפרסמים אחת למי יודע כמה, מרגיש שיש הזדמנות ומגרד לי הגוף כבר להגשים תחלום, אם לא עכשיו אז מתי? לכן אני פונה לאנשים כאן שכנראה בראש דומה לשלי שחולמים על מכונת חיוכים עם הגה..

פורסם
לפני 5 דקות, DeCardud כתב:

אני לא נהג צעיר, בן 26 בלי עבר ביטוחי,

מבחינת התקציב מאמין שאמכור את הקליאו שלי בסביבות ה25-30 ככה שלקנות את זו שכרגע מפורסמת ביד 2 בהחלט אפשרי.

מה שהצלחתי להבין עד כה לגבי הקורסה מחיטוטים בפורום פה ובאחרים שהאחזקה שלה לא יקרה כל כך עד שקורה משהו, עד שצריך צמיגים במחיר גבוה ובנוסף שהם קשים להשגה.

ופה מגיע הדילמה, אם באמת יהיה לי תזמן להשקיע ברכב כזה בגלל הלימודים + משכורת לא הכי יציבה בזמן סמסטרים. כשיש לי זמן לעבוד אני  ובהחלט יכול לעמוד באחזקה של רכבים גם יותר יקרים.

מצד שני, רכבים כאלו במצב טוב במחיר כזה מתפרסמים אחת למי יודע כמה, מרגיש שיש הזדמנות ומגרד לי הגוף כבר להגשים תחלום, אם לא עכשיו אז מתי? לכן אני פונה לאנשים כאן שכנראה בראש דומה לשלי שחולמים על מכונת חיוכים עם הגה..

שלח בבקשה עוד פרטים על הקליאו 

או קישור ליד 2 

תודה ושנה טובה 🍎

פורסם
לפני 1 דקה, sonego78 כתב:

שנת 17, אני יד שלישית, נקנתה לפני כ4 שנים עם 52 אלף ק״מ, היום עם 97 בערך, לא נסעתי הרבה.

אוטו באמת בריא רק החלפתי מיכל מי קירור שהיה קצת סדוק, שמתי מישלין פריימסי 5 חדשים בתחילת אוגוסט האחרון.

גילוי נאות: קיבלתי מכה מאחורה בפקק, קוסמטי ולא מעבר, יש קבלות על הכל עם תיעוד מלא של התאונה.

פורסם

תראה, אתה צריך לקבוע לעצמך סדרי עדיפות.

כרגע אתה הולך עם הבטן, חושב לטווח קצר. העניין הוא שבחור בגילך, אם אינו מרופד היטב, צריך לפעול עם הראש עם מחשבה ארוכת טווח.

הצד החיובי הוא שאתה שואל שאלות נכונות. לדעתי עם סיפור ההכנסות הלא יציבות והזמן המוגבל,  לא זה הזמן להרפתקאות. ואני חוזר על מה שכתבתי קודם לגבי המאזן הכספי שאתה צריך לצפות בשנים הקרובות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 14 דקות, DeCardud כתב:

שהאחזקה שלה לא יקרה כל כך עד שקורה משהו, עד שצריך צמיגים במחיר גבוה ובנוסף שהם קשים להשגה.

ברכבים כאלה תמיד יקרה משהו, הם עובדים יותר קשה מהרכב הממוצע ודורשים תחזוקה בהתאם.

לגבי הקורסה - ראיתי שתיים במחיר שאתה מציין, שתיהן עברו הרבה ידיים, אחת מהן מצריכה יישור קו קוסמטי (משמע עברה לפחות תאונה אחת) ועל השניה אין פרטים ממש למעט התוכנה שיש עליה. רכב כזה שעבר הזנחה אפילו במשך שנתיים שלוש ועבד קשה, יעלה לך הרבה מאוד בתחזוקה ואני רואה את זה אצל חבר עם 208 gti שכנראה הוזנחה על ידי הבעלים הראשון.

בניגוד לספריאל אני אומר - לך עם הלב. אבל, עדיין צריך להשתמש בשכל. אולי תחסוך קצת שיהיה לך לרכב פחות שבור, תחקור בינתיים ותכיר יותר טוב את הדגמים והמחלות, אולי בזמן הזה תבדוק הרבה רכבים ותיתקל במקרה ברכב באמת שמור בתקציב שלך - זה לוקח זמן ככה או ככה.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, DeCardud כתב:

שנת 17, אני יד שלישית, נקנתה לפני כ4 שנים עם 52 אלף ק״מ, היום עם 97 בערך, לא נסעתי הרבה.

אוטו באמת בריא רק החלפתי מיכל מי קירור שהיה קצת סדוק, שמתי מישלין פריימסי 5 חדשים בתחילת אוגוסט האחרון.

גילוי נאות: קיבלתי מכה מאחורה בפקק, קוסמטי ולא מעבר, יש קבלות על הכל עם תיעוד מלא של התאונה.

איפה טופל הרכב ?

והאם יש הסטוריית טיפולים 

דרך הגב איזה גיר ? אשמח אם תוכל לעלות לפה כמה תמונות.

תודה רבה!

עריכה אחרונה על ידי sonego78
פורסם
לפני 23 דקות, sonego78 כתב:

איפה טופל הרכב ?

והאם יש הסטוריית טיפולים 

דרך הגב איזה גיר ? אשמח אם תוכל לעלות לפה כמה תמונות.

תודה רבה!

יש היסטוריה מלאה

טופלה במוסך מורשה, לא של החברה סתם יקרנים

רמת גימור קולקשן הגבוהה ביותר לדגם הזה, גיר רגיל מה0.9 לא ייצרו אוטומטיות או לפחות לארץ לא הגיעו כאלה.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 23.9.2025 בשעה 12:03, DeCardud כתב:

רכב ספורט קונים מאהבה, משקיעים בו כסף ובהחלט חלק מהזמן הפנוי שלך.

אם אתה לא בנוי לזה אל תיכנס לזה, אבל אם אתה בעניין זה הרבה יותר כיף מעוד שישי עם חברים או מישהי לשבועיים.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...