Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בד״כ זו לא יציאה בלוח האם, אלא יציאה בקבלאז' שיוצא מספק הכח.

תסתכל על הסידור שיש לך בספק ועל התמונה מקרוב.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ישנם מספר סוגי תאורה.

-חיבור ישיר לספק, זול ופשוט. החסרון הוא שאין שליטה על האפקטים מהמחשב.

-חיבור ללוח אם, ספציפי לפורמט מסוים ומאפשר שליטה מהמחשב על האפקטים כגון תלות במהירות מאוורים או עומס. (בלוח האחרון שקניתי יש אפשרות לחבר עד 32 RGB...)

מה שאני פשוט לא מצליח להבין הוא איך לעזאזל רואים את התאורה הזו כאשר המחשב תקוע מתחת לשולחן😵

פורסם

יש דופן שקוף. עושה לך תאורה לילית שלא נותנת לישון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אף פעם לא הצלחתי להבין את הקטע של התאורה הזו. 

במלא הכנות. 

לא נותן כלום. 

כשרכשתי את המחשב שלי (דרך חבר הפורום ארז וולף, פיסיהוליק- מומלץ בחום ובאהבה רבה), הוא שאל אותי אם אני רוצה. עניתי שלא.

נראה לי שהוא לא הבין למה...

מספיק מעצבן אותי שעל כרטיס המסך יש תאורה משל עצמו (שם? או דגם? מואר בלבן. לפחות אני יודע שהמחשב נכבה כשהאור נכבה גם כן). מיותר. 

המקלדת שקניתי, כן מגיעה עם תאורה כזו. 

תאורה בקליט למקלדת זה עוד הגיוני, למי שמקליד בחושך או שמתקשה לראות את האותיות. 

חשבתי לעצמי, אולי באמת אכוון את זה כך שהתאורה תהיה שימושית למשחק שאני אוהב, מה שאומר לכוון כל מקש בנפרד שיאיר. 

בלאט, המשחק הזה מצריך את רוב המקלדת. ירדתי מהרעיון. 

בסוף מכל האופציות הקיימות, בחרתי אחת גנרית ומשאיר אותה על זה. 

אני ממילא מכבה את המקלדת כשהיא לא בשימוש כדי שהחתולים לא יפרצו לפנטגון להזמין סוללת פטריוט ומגש פיצה בלילה. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש לך חיים קלים...

-הלוח אם הקודם (שנדפק לי, תודה לאל) הכיל לא מעט לדים עליו וכל סביבות הצ'יפסט היו מוארות גם כשהמחשב היה כבוי.

-N-VIDEA הדפוקים עידכנו את הדרייורים שלהם לכרטיסי המסך והתוכנה שהוצעה פעם בחבילה לכיבוי הלדים בכרטיס הוסרה והתוכנה הקודמת לא נתמכה ע"י הדרייור החדש כך שה 1070 מאיר קשות.

-64 ג'יגה זיכרון שנקנו כדגם RGB (היה זול בכמה גרושים מהדגם ללא לדים) שחשבתי שאוכל לכבות את הלדים ולא הצלחתי מאירים כל כך חזק שזה מטריד.

-קירור מים שדורש חיבור אספקת מתח USB למשאבה, כל החלק משנה צבעים כל הזמן.

-כרטיס הרחבת SATA עם לדים מהבהבים לפעילות הדיסקים.

-עכבר LG600 עם תאורה משתנה.

-מקלדת עם תאורה.

להמשיך?

פורסם

חיים, קנה לך אחד כזה, נטען USB, וחבר אותו קבוע למחשב וזהו...

S5df515782ba947629dc49392ce6989eda.jpg_220x220q75.jpg_.avif

פורסם

כנראה שלא הסברתי את עצמי, אין לי שום שימוש בתאורת הלדים במחשב אלא היא סתם מציקה. ציפיתי ללינק לצבע שחור+אטום לאור+בידוד חשמלי+מוליכות טרמית גבוהה כדי שאוכל סוף סוף להפטר מכל האורות המרצדים האלה....

• מצחיק 1
פורסם

זה מזכיר לי. לפני הרבה שנים היה לי די וי די עם תאורה. לא יכולתי לצפות בטלוויזיה שהוא דלק, פרוז'קטור ממש. נאלצתי לשים עליו חולצה בשביל להשתמש..

פורסם
לפני 15 שעות, Haim_gds כתב:

כנראה שלא הסברתי את עצמי

הסברת את עצמך היטב. 

פשוט אם כבר יש לך את כל מה שציינת, "תגדיל בשקל תשעים" וזהו- אם כבר אז כבר...

כתבת שציפית ללינק. נו אז מה אם ציפית. זה אומר שאני אתן?

פורסם

איציק, הלינק שלך שחור רק X2. 

הלינק שלי זה הכי שחור שיש.

פורסם
בתאריך 15.9.2025 בשעה 08:45, Haim_gds כתב:

יש לך חיים קלים...

-הלוח אם הקודם (שנדפק לי, תודה לאל) הכיל לא מעט לדים עליו וכל סביבות הצ'יפסט היו מוארות גם כשהמחשב היה כבוי.

-N-VIDEA הדפוקים עידכנו את הדרייורים שלהם לכרטיסי המסך והתוכנה שהוצעה פעם בחבילה לכיבוי הלדים בכרטיס הוסרה והתוכנה הקודמת לא נתמכה ע"י הדרייור החדש כך שה 1070 מאיר קשות.

-64 ג'יגה זיכרון שנקנו כדגם RGB (היה זול בכמה גרושים מהדגם ללא לדים) שחשבתי שאוכל לכבות את הלדים ולא הצלחתי מאירים כל כך חזק שזה מטריד.

-קירור מים שדורש חיבור אספקת מתח USB למשאבה, כל החלק משנה צבעים כל הזמן.

-כרטיס הרחבת SATA עם לדים מהבהבים לפעילות הדיסקים.

-עכבר LG600 עם תאורה משתנה.

-מקלדת עם תאורה.

להמשיך?

אצלי יש כפתור על המארז שמחליף צבעים ולחיצה ארוכה עליו מכבה את העסק, לפחות את כל הלדים של המאווררים  ושל הקירור מים.

לא סגור לגבי הלדים על הזכונות.הבעיה שהלדים האלה ממשיכים לדלוק גם במצב שינה, כי במצב שינה הזכרונות מקבלים מתח. פעם היה מצב הייברנייט שנת חורף, זה אמור לא לספק מתח גם לזכרונות (מוריד את

המידע שיש בזכרון לדיסק ועושה סוג של שינהעמוקה)

אם אתה רוצה לכבות את זה לנצח - תבדוק אם יש אופציה בלוח אם. עוד אופציה שאולי תעבוד - תבדוק אם יש לך חיבור ARGB בלוח אם ותנתק אותו.

• תוכן חדש...