Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

@BoazB11 נגעת בנקודה שגם אני ציינתי - אופק הקידום של מורה שאינו פונה לניהול הוא צר מאוד. 

לגבי הסיפור שהיה לאישתי עם עורכי דין - היא העמידה אותם במקומם, הראתה להם שאין להם מושג ירוק על מה הם מדברים. כלומר, אולי הם מבינים במשפט פלילי, אבל בחיים לא ראו את העטיפה של ״חוזרי המנכ״ל״, אותן הוראות שלפיהן מתנהלים בתי ספר, ושהיא שלטה בהן ללא מצרים. אחרי שיחה איתה לא שמעה מהם יותר.

אבא שלי היה נוהג לומר ״מי שלא טוב כבעל מקצוע הולך להיות מנהל, ומי שלא טוב כמנהל הולך להיות מורה״. אבל הוא עצמו, אחרי שהגיע לדירוג המקצועי הגבוה ביותר שהיה קיים בתחומו, הלך ללמד את המקצוע שלו, ברמות התיכונית והעל תיכונית.

האם נתקלתי במורים כושלים? בוודאי. פעמון גאוס קיים גם בתחום הזה. האם מרכזו זז שמאלה? קשה לי לשפוט. אל תשכח שמעמד המורה תלוי מאוד בגורמים שכלל לא תלויים בו, והאווירה האלימה ונוגדת ההשכלה ממש לא נובעת מהמורים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

מעמד המורה תלוי מאוד בגורמים שכלל לא תלויים בו, והאווירה האלימה ונוגדת ההשכלה ממש לא נובעת מהמורים.

סטינו מהנושא.

בכל הקשור למה שנאמר על מורים, נכון, וחלק מאי ההתמודדות עם האווירה האלימה נובעת (מנסיון מר) עם ה״רחמנות״ מטעם מורים ומנהלות בתי הספר. 

מעולם לא קיבלתי תשובה ישירה ומנומקת מכל גורם במשרד החינוך למה לא עירבו את מפלג הנוער של המשטרה מוקדם יותר , אלא רק שהנער הביא אקדח לבית הספר אבל לא כשהסתובב עם סכינים ואיים על תלמידים ומורים למשל. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

יש מנהלים שחוששים לערב את מיחלק הנוער. יש כאלה שאצלם מיחלק הנוער בן בית.

יצא לי פעם לראות אותם בפעולה בתוך בית ספר. זה נראה כמו סצינה מסרט פעולה. תלמיד נכנס לחדר המורים בלי לבקש רשות ופתח את הפה בצורה חצופה. בחור שהיה שם - בדיעבד התברר לי שהשתייך למיחלק הנוער, ניגש אליו, הרים אותו בצווארון ושם לו בישבן בעיטה שהעיפה אותו לסוף הפרוזדור.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השנקל שלי לגבי עובדים זרים נכנסים כאן לתעשיית המוסכים.

והראיה שלי לגבי חינוך טכנולוגי.

עובדים זרים מהמזרח, ובכלל הנטיה הישראלית לזלזל באינטליגנציה של האחר בעיני, מזעזעת.

זה גובל בתחושה שאנשים מדמיינים שמייבאים לכאן מוצר ארוז בארגז, פותחים אותו ויוצא משם פועל חסר בינה שממלא הוראות.

בזמן שאנחנו לא יודעים בכלל מה ההכשרה שהם עברו בארץ המוצא ומה טיבה, מבלי שבכלל נדע נתןני אמת וברוב המקרים, אני דווקא מאמין שנופתע מאוד לטובה. גם במוסכים בכפרים מאוד מזלזלים וממה שאני ראיתי עד היום החברה שם יודעים היטב היטב את המלאכה.

אולי, נראה כאן פחות מקרי גניבה ואולי אפילו מחירי הביטוח ירדו, מי יודע. זה אולי יהיה השינוי העיקרי.

לגבי טכנולוגיה, חינוך טכנולוגי. זה עולם שהולך ומשתנה בקצב מסחרר!

היום, אני, כבן אדם סופר טכני והייטקיסט, כבר מסוגל לעשות דברים שאני לא יודע איך לעשות אותם, אפס ידע.... בכמעט אפס זמן! והדבר היחיד שנדרש ממני זה לבדוק את הבינה שיצרה עבורי את התוצר, אם הוא עובד טוב ונכון וככה במקביל אני באפס זמן בעצם לומד את התוצר.

טכני, הרבה מעבר להשכלה, זה אוריינטציה! זה סוג של מהות ומשיכה לתחום מסויים ויכולת ללמוד אותו ולהתרכז בו, לא כל בן אדם הוא טכני בדיוק כמו שלא כל בן אדם טכני הוא איש פיננסים או בכלל אדם מסודר ולא כל אדם שיש לו יכולת תנועה טובה הוא לוחם mma או בלרינה....

ואפשר ללמוד אומנויות לחימה אפשר ללמוד להלחם, בשביל לנצח קרב צריך אופי ונחישות אני מקווה שמה שאני מנסה להעביר מובן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני כשעה, lanosforce כתב:

עובדים זרים מהמזרח, ובכלל הנטיה הישראלית לזלזל באינטליגנציה של האחר בעיני, מזעזעת.

מאפיין מקומי.
במזרח בונים יותר ובונים מהר , מייצרים מכוניות , כן גם בתאילנד וגם בהודו. אתה מקבל כאן סוזוקי מהודו (מרוטי) ומיצובישי מתאילנד. למה שלא יהיו מכונאים מחוננים משם? אני מניח שכאן שכרם גבוה יותר, בדיוק כמו בענף הבניין. 

בעולם יש מתכנתים מוכשרים, בכמות גדולה בהרבה מכל תעשיית ההייטק המקומית, בהם אף אחד לא מזלזל. 

אין ולא הייתה ולא תהייה כאן חברה בסדר גודל של huawei . ועדיין יש שמזלזלים בסינים.  

יש כאן יצירתיות ולא מעט ידע, אין כאן לצערי אנשי מקצוע רבים, כמעט בכל תחום. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

כל התפיסה של הכשרה ורכישת ידע היום במקצועות טכנולוגיים הולך לעבור, עובר... שינוי במהות שלו.

הכוח האנושי העיקרי רק יהיה צריך לדעת לנתב את הבינה בזמן שהאחוזון העליון, יפתח אותה. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

״הכשרת כוח אדם בטכנולוגיה״ זה מונח כל כך רחב - יש מה שמשתנה כל יום ויש מה שהעקומה שלו הרבה יותר שטוחה.

לגבי העובדים ״מהמזרח״ - עניין של עלויות ועניין של זמינות. לאחרונה שכרנו עובד סיעודי הודי שנמצא עם החם שלי 24/7. מה שהוא מרוויח לחודש זה מה שעובד ישראלי מקביל, אם בכלל היה נמצא, היה עולה בפחות משבוע. 

אני מניח שעקומת היכולות של העובדים בכל העולם דומה. השאלה מה עושים עם זה. יש מדינות יותר חזקות ויש פחות חזקות, וגם כאן עקומות התפתחות שונות. וחוסר הרצון לסוגים מסויימים של עבודות אינו עניין ישראלי אלא כל העולם המערבי. מה מקור כל המהגרים במערב אירופה? חלק אכן מהמושבות ההיסטוריות. אבל, למשל, הטורקים בגרמניה הם תוצאה של יבוא מאסיבי של כוח אדם לתעשיה לפני 50-60 שנה. את המונח ״פיליפינוס״ בתעשיית התובלה הימית אני מכיר כבר עשורים (ואין לי מושג מה ההרכב כיום).

פורסם
בתאריך 9.9.2025 בשעה 22:32, lanosforce כתב:

לגבי טכנולוגיה, חינוך טכנולוגי. זה עולם שהולך ומשתנה בקצב מסחרר!

היום, אני, כבן אדם סופר טכני והייטקיסט, כבר מסוגל לעשות דברים שאני לא יודע איך לעשות אותם, אפס ידע.... בכמעט אפס זמן! והדבר היחיד שנדרש ממני זה לבדוק את הבינה שיצרה עבורי את התוצר, אם הוא עובד טוב ונכון וככה במקביל אני באפס זמן בעצם לומד את התוצר.

טכני, הרבה מעבר להשכלה, זה אוריינטציה! זה סוג של מהות ומשיכה לתחום מסויים ויכולת ללמוד אותו ולהתרכז בו, לא כל בן אדם הוא טכני בדיוק כמו שלא כל בן אדם טכני הוא איש פיננסים או בכלל אדם מסודר ולא כל אדם שיש לו יכולת תנועה טובה הוא לוחם mma או בלרינה....

ואפשר ללמוד אומנויות לחימה אפשר ללמוד להלחם, בשביל לנצח קרב צריך אופי ונחישות אני מקווה שמה שאני מנסה להעביר מובן

רק צריך לזכור שיש בכל דבר הרבה רמות של יכולות 

כמעט אף אחד לא נולד ככישרון טבעי בתחום מסויים אבל אם לא תתן לבחור צעיר כלי עבודה לא באמת תהיה לו יכולת להבין אם יש לו את האוריינטציה הזאת 

פורסם (נערך)

נגעת בנקודה כאובה.

כשהייתי ביסודי ובמה שנקרא היום חטיבת ביניים נכנסנו כל שבוע לסדנה בביה״ס, למה שנקרא ״שיעורי מלאכה״. שעתיים עם מסור, שופין, מברג ומברשת צבע. הניסיון הקטן הזה (והדחיפה להשתתף בעוד פעילויות עם מרכיבים טכניים) לא יסולא בפז גם היום. אני רואה את הבנים שלי, שניים מהם עם ידי זהב אבל מהדור שלא זכה לשיעורים כאלה. אפילו כאשר בונים קיט של איקיאה חסר להם לפעמים הניסיון הקטן כשמדובר במשהו שלא בדיוק לפי חוברת ההוראות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

זה כבר כמה שנים שאנו צופים בכמות הולכת וקטנה של מכונאים במוסכים.
הענף משווע לידיים עובדות ואין. בזמנו היו הולכים לבתי ספר מקצועיים וחלקם אחכ ל יג יד בהנדסאות רכב. למעט טאלנטים יחידי סגולה, אנשים לא מעוניינים לעסוק בענף בשל התדמית והשכר הנמוך יחסית. כל זאת על רגע גידול משמעותי בטכנולוגיה של כלל הרכבים, גם בנזין וגם היברידיים/חשמליים. רק ליבואנים יש יכולת לשלוח עובדים להשתלמויות מקצועיות. וגם זה על חשבון שעות עבודה במוסך. מי יטפל לנו ברכבים? בסדר - להחליף שמן/נוזל קירור/וכו אנחנו מנסים לבצע לבד.
מה עם דברים יותר מורכבים?
פתרון תאורטי - יש מצב שיביאו לכאן מכונאים מחו"ל. כתבה בנושא.

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
  • מעניין 1
פורסם

זה לא המחסור שהוא העניין המרכזי, אלא העובדה שפשוט יותר זול ליבואנים להעסיק עובדים זרים מאשר להעלות חלילה את המשכורת למכונאים.

וכמובן שהמוניטין של המכונאי הישראלי לא מושך במיוחד צעירים שמעדיפים לעבוד על הרכב שלהם לבד אם יש להם זיקה לתחום וחוש טכני במקום להעקץ במוסכים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BassDriver כתב:

פתרון תאורטי

מקובל. תודה על הכתבה, אקרא אותה.

לדעתי, בתור אולטרא-קפיטליסט, הפתרון הלא-תיאורטי הוא שבעלי העסקים ישלמו למכונאים שלהם משכורת בסיס ראויה, ובהתאם יגיעו העובדים לענף - אין יותר פשוט מזה, היצע וביקוש.

משכורת של 40 ש"ח/שעה למכונאי (עפ"י הכתבה) עם ניסיון זה לעג לרש, ואני שמח שמוסכניקים לא מוכנים לעבוד בשכר הנמוך הזה (7,500~ ש"ח), מדירים ידיהם מהענף, ומבינים בעצמם שזו משכורת של קופאית שיושבת במזגן.

כשבעלי המוסכים יתחילו לשלם לעובדים שלהם שכר ראוי, נניח לפחות 50-55 ש"ח/שעה (סביבות 10,000-11,000 ש"ח), ועדיף גם 70 ש"ח/שעה, יהיה אפשר לדבר.

לדעתי גם זה נמוך מדי.

וזה תופס במיוחד לגבי יבואני הרכב בישראל, שמחזיקים ומנהלים את מוסכי היבואן המורשים (היקרנים להחריד), שמסוגלים במחי החלטה (לא אומר שפשוטה) לקחת ממקום אחד (הרווח מייבוא ומכירה של רכבים) למקום האחר (תשלום למכונאים).

פשוט שאף אחד לא מוכן לשלם לאף אחד... לא יבואני הרכב ובעלי העסקים למכונאים שלהם... לא הלקוחות למוסכניקים שלהם...

כולם רוצים לשלם זול ותמיד מרגישים שדופקים אותם.

אני למשל, מוכן לשלם לא זול על גבול היקר, אם אני יודע וסמוך ובטוח שאקבל שירות מעולה וקפדני ולא ארגיש שדופקים אותי... שווה לי לשלם יותר יקר אם אוכל להיות רגוע שעושים עבודה מעולה ואחראית וקפדנית תמורת הזכות להיפטר מההרגשה המסריחה של "דופקים אותי".

אבל בישראל כמו בישראל...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם
לפני שעתיים, BassDriver כתב:

פתרון תאורטי - יש מצב שיביאו לכאן מכונאים מחו"ל.

כתבתי על זה פוסט לפני כחודשיים...

זה לא תיארטי, זה כבר רץ כמה חודשים.

כבר קיבלתי שרות תיקון פנצ'ר מעובדי פנצ'ריה תאילנדיים וידוע לי שכבר עובדים פועלים תאלנדיים במוסכים מורשי יבואן.

• אהבתי 2

פורסם

לא צריך ללכת רחוק עד למכונאים, ב"מחסני השוק" התחילו להעסיק תאילנדים בקופות / סידור מוצרים. זה די מצחיק לראות ערבים תופסים את המקום הקלאסי של בעל הבית היהודי, ומבצעים חפיפה/הדרכה לתאילנדים... כל מבנה עולם העבודה התגלגל להזייה הזאת.

• מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, BassDriver כתב:

פתרון תאורטי - יש מצב שיביאו לכאן מכונאים מחו"ל. כתבה בנושא.

בדיוק באתי לכתוב על זה.. שבוקי הזכיר את זה. 

לפני שעתיים, Buki כתב:

כתבתי על זה פוסט לפני כחודשיים...

זה לא תיארטי, זה כבר רץ כמה חודשים.

כבר קיבלתי שרות תיקון פנצ'ר מעובדי פנצ'ריה תאילנדיים וידוע לי שכבר עובדים פועלים תאלנדיים במוסכים מורשי יבואן.

בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הכתבה. 

לפני 5 דקות, hans כתב:

לא צריך ללכת רחוק עד למכונאים, ב"מחסני השוק" התחילו להעסיק תאילנדים בקופות / סידור מוצרים. זה די מצחיק לראות ערבים תופסים את המקום הקלאסי של בעל הבית היהודי, ומבצעים חפיפה/הדרכה לתאילנדים... כל מבנה עולם העבודה התגלגל להזייה הזאת.

מעניין אותי מה זה אומר על העתיד של שוק העבודה בארץ.

מכיר אנשים שהלכו לעבוד בעגלות באמריקה (או מפורסמים היום שמספרים שהלכו לזה פעם בעבר).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...