Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, yor2 כתב:

כתבה מהיום. עוד רשתות שיווק מביאים עובדים זרים. גם לפוקס. גם למפעלים. כמו אסם למשל.

https://www.calcalist.co.il/shopping/article/rjn1jj3rge

מאוד מאוד לא ברור לי מהכתבה בכלכליסט למה למען האלוהימה שרשתות האופנה הקמעונאיות (פוקס? רנואר? קסטרו?) ירצו להעסיק עובדים זרים בחנויות שלהן...

נניח לסדר סחורה במחסן? משהו במרלו"ג? מה עוד?...

אבל להיות מוכרנים וכו'?

קצת מרגיש לי כמו "לגנוב" עבודה מהישראלים הרגילים, הפשוטים, אלו שגם שכר מעל המינימום אבל שהוא חמישית מההייטק מספיק להם כי לא כולם יכולים להיות בהייטק (לא להיכנס בי על המשפט הזה, רק משתף את ההרגשה שלי, זה לא זימון לפולמוס עתיק יומין).

מישהו כתב פה ש"היהודים כבר לא רוצים לעבוד"... וזה כל כך לא נכון.

היהודים לא רוצים לעבוד ב- 7,000-8,000 ש"ח ברוטו לחודש (שזה בעצם נטו כי אין כמעט מיסים ברף ההכנסה הזה), סביבות ה- 40~ ש"ח/שעה (ואני עוד מפרגן!), כי עם משכורת כזו באמת כבר שאי אפשר ללכת לסופר... ומי שצריך לפרנס משפחה עם משכורת כזו, אני לא מתקנא בו בכלל.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 4
  • תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפחות בחנויות האופנה שאליהן אני מגיע מדי פעם חלק נכבד מהמוכרות הן בחורות ערביות צעירות. אני מניח שמבחינתן מדובר בדרך ליציאה לעצמאות כלשהי, וכי כוח הקניה שלהן בכפר הרבה יותר גבוה הזה שבעיר.

אגב, הסיפור על עובדת הזרה שהתאמצה לסייע למצוא מוצר - לא חריג גם אצל ישראלים. נסה ללחפש מוצר שחסר על המדף בסופרפארם או בחנות הנעליים בדיוטי - תקבל סיוע מרשים. כנראה ה-DNA של החנות (ולא לשכוח, הסופרפארם הוא יבוא מקנדה).

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

אגב, הסיפור על עובדת הזרה שהתאמצה לסייע למצוא מוצר - לא חריג גם אצל ישראלים. נסה ללחפש מוצר שחסר על המדף בסופרפארם או בחנות הנעליים בדיוטי - תקבל סיוע מרשים. כנראה ה-DNA של החנות (ולא לשכוח, הסופרפארם הוא יבוא מקנדה).

גם אני פגשתי לא פעם עובדות (משום מה יש יותר נשים מגברים בתפקידים כאלה) בסופר פארם ובסופרמרקטים שהשתדלו לעזור לי למצוא מה שחיפשתי

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 28.10.2025 בשעה 08:55, sperial כתב:

בחיי עשית לי טריגר ל"חווייה" שהיתה לי בסניף של ACE 

חשקה נפשנו בגזיבו עם קלאפה למרפסת, הייתי בסדנא במהלך התקנה של מערכת בצלב-אוויר דהיינו האיירקרוס ובסביבה היה סניף ACE. 

אמרתי נעבור נביט - ואכן מצאתי גזיבו שתאם לדרישות. 

מפה לשם כמה ימים אחרי אני מגיע לסניף וניגש אליי "בילי" - עכשיו אני לא רוצה להתחיל להסביר אפילו את המחשבות הגזעניות על בסיס רדנקס שרצו לי בראש בזמן שבילי מחייך אליי ובאמת מנסה לתת את השירות הכי טוב ולעזור. 

בילי היה בסדר! - הסביר לי על המוצר, הפנה אותי לקופאית וגם הסביר לי שעדיף לי לבצע איסוף עצמי ולהוביל את הגזיבו הביתה כי הם עובדים עם מוביל פרטי... 

אני ניגש לקופה וכאן מתחילה הסאגה - הובלה פרטית 200 שקלים. 

מנסה ליצור קשר עם מוביל אחד - לא עונה. 

מנסה עם מוביל שני לא עונה ואני עומד שם כבר קרוב לשעה ורק אז היא נזכרת להציע לי - להזמין מהאתר. 

נכנס לאתר - הובלה - 50 שקלים לכל הארץ למעט אילת!!! 

כאן אני כבר מקבל חום - לרשת יש מובילים משלהם, למה הסניף עובד עם מוביל פרטי?!? 

אני מבקש מהקופאית שתתאם לי את ההובלה של הרשת ואני אשלם על המוצר.

לא - הם עובדים רק עם מוביל פרטי

אבל יש לכם אתר!!! ובאתר יש לכם שירותי הובלה לכל הרשת!!! 

מפה לשם אני מבין שאני בסיטואציה של "כי לא שאלת" ואני מבין שאני רוצה לקחת גפרור, לזרוק בנונשלנטיות איפשהו במרכז הסניף ולצאת משם בהליכה רגועה בזמן שהוא חרב על כל יושביו. 

הגזיבו הוזמן באותו ערב מהאתר, ההובלה עלתה 50 שקלים. 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 28.10.2025 בשעה 00:19, DAHUJI כתב:

ש"היהודים כבר לא רוצים לעבוד"... וזה כל כך לא נכון.

היהודים לא רוצים לעבוד ב- 7,000-8,000 ש"ח ברוטו לחודש (שזה בעצם נטו כי אין כמעט מיסים ברף ההכנסה הזה), סביבות ה- 40~ ש"ח/שעה (ואני עוד מפרגן!), כי עם משכורת כזו באמת כבר שאי אפשר ללכת לסופר

זה נכון, אבל אם היהודי לא רוצה לעבוד בשביל 8000 נטו, הערבי מהכפר יעשה את זה ואז היהודי יתלונן שהערבים משתלטים על כל דבר...

ואם הערבי גם יהפוך למפונק כמו היהודי ולא יסכים לשטוף כלים ולמכור בגדים בקניון, יביאו הודי שיעשה את זה בשמחה כי 8000 שקל בשבילו זה המון כסף, הוא גר בדירה שכורה עם עוד 5 עובדים זרים ושולח חצי מהמשכורת שלו כל חודש למשפחה בהודו.

ואז היהודי והערבי שכבר רגילים לעבוד בעבודות "נקיות" ולהרוויח באזור ה10 נטו, יתלוננו על יוקר המחיה כי ההודי שכבר כמה שנים בישראל ידע לדרוש יותר כסף על העבודה שלו בגלל שאף אחד אחר לא מסכים לעשות אותה.

• מבאס 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

@lanosforce מכיר ״לאסט פרייס״? היום הם שייכים לאחד היבואנים הגדולים. אבל במקור היה מדובר באתר של חנות חיפאית קטנה בשם ״אריה״. לפני המון שנים הגעתי לאותה חנות כדי לרכוש מכונת כביסה. האישה בחרה את בחירתה, ואז המוכרן אמר: תכנסו לאתר ותזמינו, זה יותר זול. ויתר על העמלה שלו, חזרתי הביתה, פתחתי חשבון פייפאל, הקלדתי מה שצריך וכעבור 48 שעות המכונה החדשה כיבסה את הבגדים שלי.

עוד רשת שאני מרוצה מאוד מהשירות שלה היא KSP. הבעיה היחידה היא שזמן העברת מוצר מהמרלו״ג בטירת הכרמל לחנות ה״שער הכרמל״ - מרחק כקילומטר משם - עומד על סביבות שבוע. אבל כשהייתי צריך החלפה של שער למדרגות (מחסום לתינוק) וטעיתי במידוות הוא הוחלף בלי להניד עפעף למרות שהקרטון נפתח.

הנקודה שלי היא שיש בישראל הרבה מקומות שבהם אפשר לקבל שירות מצויין. ספציפית, גם אני נטשתי את אייס, בעיקר בגלל מוצרים באיכות ירודה. אבל זו רשת שפעם היתה מפוארת והיום מדורדרת, כך שאיני מופתע.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

@lanosforce מכיר ״לאסט פרייס״? היום הם שייכים לאחד היבואנים הגדולים. אבל במקור היה מדובר באתר של חנות חיפאית קטנה בשם ״אריה״. לפני המון שנים הגעתי לאותה חנות כדי לרכוש מכונת כביסה. האישה בחרה את בחירתה, ואז המוכרן אמר: תכנסו לאתר ותזמינו, זה יותר זול. ויתר על העמלה שלו, חזרתי הביתה, פתחתי חשבון פייפאל, הקלדתי מה שצריך וכעבור 48 שעות המכונה החדשה כיבסה את הבגדים שלי.

עוד רשת שאני מרוצה מאוד מהשירות שלה היא KSP. הבעיה היחידה היא שזמן העברת מוצר מהמרלו״ג בטירת הכרמל לחנות ה״שער הכרמל״ - מרחק כקילומטר משם - עומד על סביבות שבוע. אבל כשהייתי צריך החלפה של שער למדרגות (מחסום לתינוק) וטעיתי במידוות הוא הוחלף בלי להניד עפעף למרות שהקרטון נפתח.

הנקודה שלי היא שיש בישראל הרבה מקומות שבהם אפשר לקבל שירות מצויין. ספציפית, גם אני נטשתי את אייס, בעיקר בגלל מוצרים באיכות ירודה. אבל זו רשת שפעם היתה מפוארת והיום מדורדרת, כך שאיני מופתע.

אנקדוטה קטנה - עבדתי בעבר במרלו"ג של KSP שהיה אז עדיין בטירת הכרמל.

כמות העבודה היא פסיכית ויש מעט מאוד עובדים בפועל אז זמני ההספקה לא משהו. לא יודע איך זה במרלו"ג החדש שלהם.

• אהבתי 1

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

• חודש מאוחר יותר...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...