Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכוונה שלי בפיתוח החינוך המקצועי, היא לא שמי שחסר יכולת להיות הייטקיסט ילך בלית ברירה ללמוד מקצוע בשביל להתפרנס.

אלא שמי שרוצה להיות בעל מקצוע ובאמת להיות מקצוען יוכל לממש את הרצון הזה, המצב הנוכחי הוא שחינוך מקצועי "מותג" כדבר נחות ולכן ישר סולדים ממנו.

אבל ניתן להפוך את החינוך הזה למקצועי באמת, כזה שממנו ייצאו מקצוענים שיוכלו למלא את החוסר הקיים.

תחום הרכב היום הוא הרבה מעבר למה שאתם מכנים "מוסכניק" ודווקא אנשי הפורום אמורים להבין זאת היטב.

אם לא נשנה הרמה פה לעולם תישאר נמוכה ואין לנו מה להתלונן על כך כל עוד זה המצב.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@zivk בדור שלי ״חינוך מקצועי״ היה מנעד עצום - מסלול מה״חניכות״ שבו התלמידים באו לביה״ס פעם בשבוע ושאר הזמן עבדו בתעשיה (למשל במוסכים) ועדה״מסמ״ת״ -  סלול מקצועי תיכוני עם בגרות מלאה גבוהה שהיתה בסיס לקבלה ללימודים בטכניון. לימודים ב״בסמ״ת״ היו תובעניים מאוד. היו גם מסלולי המשך (טכנאי והנדסאי, 13 ו-14 שנות לימוד, בהתאמה, אאל״ט ללא צורך בתעודת בגרות מלאה)

אלא שבאותם ימים היו דרגות השכלה נמוכות - שמונה, עשר, אחת עשרה וגם שתים עשרה שנות לימוד ללא תעודת בגרות או עם תעודה חלקית שהצריכה השלמה אם מישהו רצה לפנותֶללימודים גבוהים. במהלך השנים, עם סיסמה של תעודת בגרות לכל אחד, המסלולים המקצועיים, מהחניכות ועד המסמ״ת הושמדו והמדינה נשארה עם מחסור בעובדים מקצועיים. וגם מסלולי הטכנאי וההנדסאי נפגעו כי בתי הספר שקיימו אותם נסגרו והם נותרו רק כנספחים של גופים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 שעות, נולד לליסינג כתב:

למה שאדם משכיל מהיישוב יירצה שהבן שלו יהיה מוסכניק? ולמה שעני מהפריפריה יירצה שיסלילו את הבן שלו לחינוך מקצועי? כי זה בדיוק מה שקרה שבתי הספר המקצועיים היו בשיאם, בפועל זו הייתה מערכת הסללה ספק גזענית ספק מעמדית שפשוט העדיפה לשלוח ילדים מהפריפריה לשחק בבוץ ושמנים ומנעה מהם לימודים גבוהים יותר. ללא ספק מבין את הרתיעה של הרבה ישראלים מכך.

מה שאדם משכיל מהיישוב יירצה שהבן שלו יהיה מוסכניק? לא, הוא לא ירצה. למה שליח על קטנוע (סיפור אמיתי, חברים של ההורים שלי בזמנו) יירצה שהבן שלו יהיה מוסכניק? כי הוא רצה שהבן ירויח משכורת הגונה ולא יצטרך לקום ב 4 כל בוקר. יש מבין?

ה"הסללה" של פעם הייתה אמנם קיימת בעיירות פיתוח אך להשליך מזה על מה שקורה היום זו פשוט התעלמות מהמציאות. כיום, כל תלמיד תיכון עירוני יכול לבחור בין מספר בתי ספר ולהתנייד בתחבורה העירונית אולם הוא מוסלל אך ורק למסלול לתעודת בגרות ועם ההזנייה של מבחני הבגרות כיום הם לא מהווים יותר מתעודת סיום תיכון ותו לא.

ישנם לא מעט תלמידים שלימודי תיכון עיוניים פשוט לא מתאימים להם, מסלול מקצועי יתן להם איזושהו פתרון. נראה לך שעדיף שיסבלו 4 שנים ללא תוחלת ואז יעבדו בעבודה שתעודת בגרות לא ישימה לה?

אני בא מהתקופה בה בתי שספר מקצועיים היו עדיין קיימים וחלקם היו נחשבים (אני בוגר מסמ״ת, מה שעזר לי בלימודים הגבוהים לאחר מכן😉) וכמה מהחברה בצ'כונה שלי למדו בהם חשמל/מכונאות, אין מצב שהם היו מסיימים כיתה י' בבית ספר רגיל אבל רובם רכשו מקצועות מפרנסים והסתדרו בחיים. היום? מן הסתם היו מתגלגלים לכיתת המופרעים בתיכון, שורפים 4 שנים ואחרי הצבא היו מוצאים עבודת כפיים שאינה דורשת התמחות ואין לה עתיד.  

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

כי למה שנהיה ליברלים ושוק חופשי אם אפשר סוציאליזם בטרלול.

יש תפיסה (דעה) שאומרת שיש שירותים כמו בטחון, חינוך ובריאות שאותם המדינה צריכה לספק. 

זה נוגד את עקרון השוק החופשי שאתה אומר (בארה"ב למשל חינוך עולה המון... ואנשים ללא ביטוח רפואי חלילה יכולים למות מחוץ לבית החולים ואף אחד לא מניד עפעף). 

להפריט הכל - לא אומר בהכרח שתקבל שירות טוב במחיר שווה לכל נפש, ואם כן, אז אתה בעד פערים חברתיים. ולא בטוח שכדאי לחיות במדינה עם המון המון פערים חברתיים. 

לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

די לבינוניות הזו..

לא בטוח בכך. כי תוצרי מערכת החינוך הישראלית כן מגיעים לפסגות ההיי טק. 

יכול לספר שמספר שתיים בלינקדין ארה"ב למד איתי בתיכון.  סתם דוגמה.

מהשכונה -  חבר ילדות עובד בגוגל בארץ. 

למיטב ידיעתי האנשים שאני גדלתי איתם בשכונה אנשים ממוצעים ורגילים שהגיעו די רחוק. הרבה משכילים (תארים אקדמיים) וחלק ככל הנראה עובדים בעבודה פיזית, כמו נהג תובלה.

ועריכה: עם העליה ברמת החיים ואיכות החיים בארץ, אני חושב שאנשים כאן לא ששים לעבוד קשה. הערכים החברתיים השתנו. התרגלו שמישהו אחר עושה את העבודה הקשה במקומם. וזה בזכות השפע. יש כסף ב"ה. 

וההסללה למקצועות טכנולוגיים כמו מחשבים/סייבר זה לא כי זה מעניין את הבן אדם.. זה הפוטנציאל הכספי העתידי. 

לגבי נושא השרשור: 

אני לא נתקלתי עדיין בעובדים זרים בתחום המכונאות. 

אבל לדעתי הענף סובל ממחסור בעובדים. 

למשל באתר של יבואן סקודה ראיתי שמחפשים עובדים (במרכז המסירה, בוחני רכב, וכו').

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

אני לא נתקלתי עדיין בעובדים זרים בתחום המכונאות. 

כמו שכבותי בתחילת השירשור, לפני כחודש היה לי פנצ'ר בגלגל, נכנסתי לפנצ'ריה בדרום הארץ ושם היו שני עובדים תאילנדיים ובחורה במשרד. 

העובדים התאילנדיים תיקנו לי את הפנצ'ר.

מיותר לציין שזו הייתה פעם ראשונה שנתקלתי בעובדים זרים בענף הזה.

פורסם
לפני 10 דקות, Buki כתב:

. העובדים התאילנדיים תיקנו לי את הפינצ'ר.

טוב שלא בישלו אותו 😄

בחזרה לנושא החינוך - גם בשנות ה-60-70 היו מסלולים שאפשרו לתלמידים לא להיות מוסללים למסלולים שנחשבו ירודים. לא תמיד היה פשוט, אבל היו דרכים. מה שנדרש היה קודם כל ילד עם מוטיבציה והורים תומכים.

הוזכר קודם עניין הפרטת החינוך - אז הזכרתי את המאמר שקראתי אמש, מחוזות בארה״ב שהפריטו את החינוך וקיבלו ירידה ברמתו - בגלל הדתה ופוליטיזציה, יחד עם בזבוז משאבים. גם לנו יש יותר מידי מזה עם החינוך החרדי וגם הדתי הלא חרדי שמשיג במבחנים השוואתיים הישגים משמעותית נמוכים מאלה של החינוך הכללי. יש איזו נטיה לרצות לחקות את החינוך בפינלנד - אבל החינוך בפינלנד זה הרבה יותר מאשר קופונים לבתי ספר - זה קודם כל חינוך ליושר ויושרה ולשוויוניות, משהו שאי אפשר יהיה ליצור בישראל אחרי עשורים של טיפוח שחיתות וחוסר שיוויוניות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, saar5555 כתב:

פסגות ההייטק זה אולי חצי אחוז מהאוכלוסייה הכללית.

זה לא טוב שנותנים דגש על תחומים ספציפיים ומזניחים את כל השאר, כולל דברים מהותיים כמו חינוך למשל. קשה למצוא מכונאים אז מביאים מחו"ל. גם קשה למצוא מורים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

ה״מסמ״ת״ -  מסלול מקצועי תיכוני עם בגרות מלאה גבוהה שהיתה בסיס לקבלה ללימודים בטכניון. לימודים ב״בסמ״ת״ היו תובעניים מאוד. היו גם מסלולי המשך (טכנאי והנדסאי, 13 ו-14 שנות לימוד, בהתאמה, אאל״ט ללא צורך בתעודת בגרות מלאה)

המשך ל 13 ו 14 שנות לימוד היה בתלות בקיום תעודת בגרות. 

בתור בוגר יד סינגלובסקי, מי שציוניו היו טובים המשיך לתואר הנדסאי, אלה שפחות (או לא רצו להתאמץ או מסיבות חברתיות) הלכו למסלול טכנאים. 

כהשתגייסתי , חברי למזור היו בני כיתתי ואחרים בוגרי בסמ״ת חיפה, אורט טכניקום ולידי דיויס תל אביב. 

עמל פתח תקווה, למרות היותו טוב, לא היה נחשב באותה רמה. 

בהסתכלות לאחור, בני המחזור שלי שהלכו לתיכון ״רגיל״ הוסללו לכיוון הומני או ריאלי, ובהשוואה למחזור שלי הם ״נותרו מאחור״ 😉 ( בני המחזור שלי ובמיוחד הקורס שלי בתחילת הדרך, הם ממיסדי ענקי ההיטק של שנות ה 90) רובם כשכירים ״אפורים״ .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

קשה למצוא מכונאים אז מביאים מחו"ל. גם קשה למצוא מורים.

מסכים איתך מאוד.

עניינית, העבודה היא קשה, פיזית ונפשית. כנראה שאנשים פשוט לא רוצים לעבוד בזה. 

קשה למצוא מורים טובים כי מה לעשות, מי יתחיל קריירה בשכר לא להיט - כשאת אותו שכר הוא יכול להוציא בעבודה שלא מצריכה מאמץ כה רב. תוסיף דימוי חברתי נמוך. הרי לך מתכון מנצח. 

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

זה לא טוב שנותנים דגש על תחומים ספציפיים ומזניחים את כל השאר, כולל דברים מהותיים כמו חינוך למשל.

מסכים איתך. 

ועדיין, כן צריך חוטבי עצים ושואבי מים. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

יש תפיסה (דעה) שאומרת שיש שירותים כמו בטחון, חינוך ובריאות שאותם המדינה צריכה לספק. 

זה נוגד את עקרון השוק החופשי שאתה אומר (בארה"ב למשל חינוך עולה המון... ואנשים ללא ביטוח רפואי חלילה יכולים למות מחוץ לבית החולים ואף אחד לא מניד עפעף). 

להפריט הכל - לא אומר בהכרח שתקבל שירות טוב במחיר שווה לכל נפש, ואם כן, אז אתה בעד פערים חברתיים. ולא בטוח שכדאי לחיות במדינה עם המון המון פערים חברתיים. 

זו לא הפרטה אבל לא נראה לי קריטי..

הכסף יוצא בכל מקרה ממשרד החינוך, פשוט השיטה של בחירת בית הספר, תהיה שונה ותהיה בעצם תחרות (בין אם הרגולטור יכניס תחרות או שתהיה תחרות טבעית בין בתי ספר לזכות בתקציב התלמידים).

הסטנדרט הנוכחי כאמור לא מתאים ולכן נדרשת פה בהחלט חשיבה יצירתית וטובה יותר, כי המצב הנוכחי, אנחנו מסכימים שהוא לא משהו בכלל.

לפני 5 שעות, saar5555 כתב:

מהשכונה -  חבר ילדות עובד בגוגל בארץ. 

למיטב ידיעתי האנשים שאני גדלתי איתם בשכונה אנשים ממוצעים ורגילים שהגיעו די רחוק. הרבה משכילים (תארים אקדמיים) וחלק ככל הנראה עובדים בעבודה פיזית, כמו נהג תובלה.

ועריכה: עם העליה ברמת החיים ואיכות החיים בארץ, אני חושב שאנשים כאן לא ששים לעבוד קשה. הערכים החברתיים השתנו. התרגלו שמישהו אחר עושה את העבודה הקשה במקומם. וזה בזכות השפע. יש כסף ב"ה. 

וההסללה למקצועות טכנולוגיים כמו מחשבים/סייבר זה לא כי זה מעניין את הבן אדם.. זה הפוטנציאל הכספי העתידי. 

זה לא בגלל מערכת החינוך אלא למרות מערכת החינוך..

יש פה הבדלים מאוד גדולים בין היום לבין 20 שנה או 30 שנה אחורה. הרמה השתנתה, מערכת התמריצים של המורים השתנתה, החומר הנלמד וכו'.

לפני 7 דקות, saar5555 כתב:

ועדיין, כן צריך חוטבי עצים ושואבי מים. 

בוא נביא בני דודים, נראה איך זה יצליח..

• מעניין 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יש למערכת החינוך הרבה בעיות, אבל נגענו בבעית המורים. אז בהסכם האחרון חל שיפור בשכר המורה המתחיל. אלא מה - אין אופק לקידום. דרך הקידום הכמעט יחידה של מורה היא מסלול ניהולי. אבל לא כל אחד מתאים לניהול, ומעבר לכך - כמה מורים יוכלו להתקדם? אחד מ-100? אחד מ-80? כל כמה שנים מתפנה משרת מנהל, סגן, או אפילו רכז כזה או אחר? וזה כאשר תנאי הקבלה להוראה בתיכון הם תואר ראשון בחינוך ותואר שני במקצוע ההוראה- כלומר השקעב בלימודים לפחות 5 שנים.

יש עוד קשיים - לא כל אחד מסוגל לעמוד לפני 30 או 40 בני תשחורת עם כל הקשיים  שהם מערימים ולא כל אחד מסוגל להתמודד עם ההורים שמתקשרים לטלפון האישי בכל שעה אפשרית או בלתי אפשרית, ואפילו שולחים את עורכי הדין שלהם להתמודד עם המורים. מבין מי שמתקבל להוראה 40% יוצאים מהמערכת בתוך 5 שנים.

• מבאס 1
  • מעניין 1

פורסם
לפני 53 דקות, sperial כתב:

יש למערכת החינוך הרבה בעיות, אבל נגענו בבעית המורים.

הרוב המכריע של הבעיות נובע מהאיכות האנושית של המורים.

וזה אך טבעי לאור המשכורות המבזות שהם מקבלים.

מהתרשמות שלי זה שאם לא התקבלת להיות פקידה באיזה משרד, אז תלכי להיות מורה.

אם מורה (טוב!) היה מרוויח 20-25K₪ רוב הבעיות היו נפתרות כולל עניין הקידום.

כמו בהייטק, יש הרבה מתכנתים ללא שאיפות ניהוליות,

שמשתכרים היטב ולא מחפשים קידום שיוציא אותם מהתחום המקצועי שלהם.

יש לי בן מורה בסקטור הפרטי, ולא עולה על דעתו להיכנס למערכת הממלכתית,

וכשהורי תלמידים שלו מתקשרים אליו, זה רק כדי להודות לו על כך שהילד/ה שלהם הוציא 9-10 בבגרות מתמטיקה 5 יח'

אחרי שבמערכת הממוסדת כבר ויתרו עליו, כי הוא מוריד את הממוצע השכבתי/בית-ספרי, או סתם לא בא להם טוב בעיניים.

כהורה לתלמידים בעבר, פעמיים יצא לי לעשות שיחת נזיפה למנהלת ולמורות של בני, כי הן פשוט התנהגו בצורה מחפירה,

ובאחת הפעמים גם לעצור פגישה באמצע ולהודיע שאמשיך רק בנוכחות עו"ד, כי הם טיפסו על עץ גבוה מדי,

וזה פעל כמו מטה קסמים והוריד אותם לקרקע המציאות.

אני ראיתי במערכת בעיקר אטימות, התנשאות, סגידה לסיסמאות ריקות, ובינוניות כללית מדכאת.

• אהבתי 2
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם

החוויות שהיו לי בתוך המערכת, אני אשאיר לעוד כמה שנים אבל בגדול מביך ביותר ומטומטם ביותר בכל הנוגע לרמת המורים בישראל.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...