Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא זוכר שהנושא הזה עלה בעבר בפורום.

לאחרונה, ממש לפני כמה חודשים אושרה העסקת עובדים זרים בענף המוסכים. 

אין לי קישור רשמי שבו זה רשום אבל המידע ודאי ממקור אמין מאוד.

כמו כן לפני כחודש כבר ראיתי בפנצ'ריה שני עובדים תאילנדיים. 

לדעתי מדובר בדבר חיובי שיכול להביא לשיפור המצב בענף אבל כמובן אין לדעת איך זה ישפיע.

אם יש לכם דעות, תובנות אן מידע נוסף כלשהו בנושא, אשמח לשמע. 

• אהבתי 7

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 22 דקות, Buki כתב:

לדעתי מדובר בדבר חיובי שיכול להביא לשיפור המצב בענף אבל כמובן אין לדעת איך זה ישפיע.

תמיד מומלץ להרכיב "משקפיים ורודות", כבר כתבתי באחד התגובות שלי איפושהו על המגמה/רצון הזה, שזה תעודת עניות לענף בקריסה עם חינוך טכנולוגי גמור בחסות המטורללת והמשרד הכי מושחת..בנתיים מה שראיתי זה כשלון מוחלט במכונאות, בכלל הסיטואציות עם עובדים הודים ותאילנדיים זה משעשעה..כמה בעלי מוסכים שאני מכיר, נסעו והחליטו לא להביא, בהזדמנות ארחיב!
הסיפור היותר עצוב שהדור הצעיר של ערבי ישראל בקושי יודעים עברית !!!

לפני 35 דקות, Buki כתב:

אין לי קישור רשמי שבו זה רשום אבל המידע ודאי ממקור אמין מאוד.

https://www.facebook.com/israel.garage.association/posts/עדכון-אודות-ייבוא-והעסקת-עובדים-זרים-בענף-המוסכים-כזכור-בתאריך-17624-יור-האיגוד-/917063643795218/

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, מחכה כתב:

מבורך מאוד, בתקווה שיש להם רקע טוב בנושא, ולא שיבואו להתנסות עלינו...

אין רקע, הם יעברו הכשרות.

השאלה מה המנטליות שלהם, יותר יהיה בסדר.. או באמת לוודא שזה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

הבעיה היא לא האם הם עדיפים או פחות טובים מעובדים ישראלים אחרים (יהודים, ערבים, נוצרים, צ'רקסים).

הבעיה היא שבענף הרכב קיים מחסור גדול של עובדים, ואם אכן ניתן היתר כזה, לא אתפלא לראות עובדים זרים ממדינות נוספות ולא רק תאילנד. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 8 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

תמיד מומלץ להרכיב "משקפיים ורודות",

אני לא קשור לתחום הרכב ומי שמכיר אותי יותר מקרוב יודע שאני ממש לא מרכיב משקפיים ורודות. רק רציתי שההודעה תיראה אופטימית ובמשפט המשך כתבתי שאין לי מושג איך זה ישפיע. 

פתחתי את הדיון בשביל ללמוד יותר על הנשא שהוא חדש לכולנו, אתה בין האנשים הבודדים בפורום שאני כן לומד מהם משהו.

תודה על  הקישור לדף איגוד המוסכים. 

פורסם
לפני 42 דקות, discoTD5 כתב:

הבעיה היא לא האם הם עדיפים או פחות טובים מעובדים ישראלים אחרים (יהודים, ערבים, נוצרים, צ'רקסים).

הבעיה היא שבענף הרכב קיים מחסור גדול של עובדים, ואם אכן ניתן היתר כזה, לא אתפלא לראות עובדים זרים ממדינות נוספות ולא רק תאילנד. 

מכונאים יפנים?? 😎

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יפנים כנראה לא, אבל אם יביאו כמה חבר'ה ממזרח אירופה זה עשוי להעלות משמעותית את הרמה הנהוגה כיום. לצערי אני לא רואה את זה קורה, משום שסוג האוכלוסיה שמנהלת מוסכים בארץ נוטה להעדיף אנשים עם פחות יוזמה וחשיבה ביקורתית ויותר מנטליות של 'כן המפקד'. כלומר במקום להעשיר את מאגר הידע וללמוד זה מזה, יביאו בסבירות גבוהה תוכים זולים וילמדו אותם את אותן שיטות פעולה קלוקלות הנהוגות כיום בתחום.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 שעות, yulianx כתב:

אין רקע, הם יעברו הכשרות.

השאלה מה המנטליות שלהם, יותר יהיה בסדר.. או באמת לוודא שזה בסדר.

דווקא כן יש להם רקע, איגוד המוסכים גם שלח נציגים להודו ותאילנד בכדי לבחון מועמדים.

בכל מקרה לדעתי זה די עצוב, במקום ללמוד מהצרה שנקלענו אליה ולטפח בתי ספר מקצועיים ולגדל כאן דור חדש של מקצוענים, אנחנו ממשיכים באותה הדרך ואפילו מרעים את המצב.

אנחנו זקוקים כאן למקצוענים שלנו ולא לכולם מתאים להיות הייטקיסטים, אפשר וניתן להחזיר את ה"יוקרה" גם לעובדים המקצועיים.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

כניראה שמוסכניק זה לא מקצוע נחשק, עבודה מלוכלכת, לפעמים קשה, חם..

פורסם

למה שאדם משכיל מהיישוב יירצה שהבן שלו יהיה מוסכניק? ולמה שעני מהפריפריה יירצה שיסלילו את הבן שלו לחינוך מקצועי? כי זה בדיוק מה שקרה שבתי הספר המקצועיים היו בשיאם, בפועל זו הייתה מערכת הסללה ספק גזענית ספק מעמדית שפשוט העדיפה לשלוח ילדים מהפריפריה לשחק בבוץ ושמנים ומנעה מהם לימודים גבוהים יותר. ללא ספק מבין את הרתיעה של הרבה ישראלים מכך.

• רעיון טוב! 2

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

אני לא כ"כ זקן (קרוב ל40) אבל בתיכון שלמדתי מכיתה י' היו כיתות ל"מצטיינים" עם דחיפה לבגרות מצויינת וכיתות שלמדו CNC והנהלת חשבונות. לא הייתה אפליה עדתית אלא לפי רמת התלמיד.

פורסם
לפני 8 שעות, zivk כתב:

במקום ללמוד מהצרה שנקלענו אליה ולטפח בתי ספר מקצועיים ולגדל כאן דור חדש של מקצוענים, אנחנו ממשיכים באותה הדרך ואפילו מרעים את המצב.

כשרצו לפתוח בשדרות בית ספר מקצועי, הזדעקו קולות "המקופחים" שזו הסללה מכוונת של הממסד עבורם, להקים בית ספר כזה בשדרות.

רק שכחו שזה אחושלוקי דרך נוספת להוסיף מקצועות חדשים שלא נמצאים בסל המקצועות הרגילים - מכונאות/חשמל/מיזוג/נגרות וכו'.

יש היום צורך די גדול בכאלה שיודעים לתפעל כטבמים, לבנות כטבמים וכו', מניח שגם להתעסק בכל מיני נושאי עתירי ידע בהייטקס וכו'.

הדרך היחידה לפתוח בית ספר מקצועי זה לשחרר את העול השליטה של משרד החינוך, ככה שכל אחד יקבל שובר (כמו שיש לנו בקופ"ח) ולאפשר בחירה במוסדות החינוך המתאימים לילדנו.

אבל זה פוטה מורגנה.. כי למה שנהיה ליברלים ושוק חופשי אם אפשר סוציאליזם בטרלול.

מספיק שנה של השבתה מערכת החינוך, כי ארגוני המורים לא יסכימו למעבר לשיטת השוברים ואנחנו נהיה על הגל.

די לבינוניות הזו..

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לפני 10 דקות קראתי מאמר על שיטת השוברים הנהוגה במחוזות מסויימים בטרה״ב. המסקנה של החוקרים היא שמדובר ברעיון גרוע שמביא, מצד אחד, לבזבוז כספים, ומצד שני לירידה בהישגי התלמידים. הסיבה היא האינטרסים של בעלי בתי הספר שהם במידה רבה אינטרסים פוליטיים ודתיים, עם פגיעה בלימודי ליבה ופסילת לימודי מדעים שלא נוחים פוליטית ודתית.

מה אתם רוצים - שגם אצלנו ישלטו ה-RFK’ים? לא מספיקים לנו בתי הספר החרדיים שמייצרים לנו דורות של בורים?

החיסול של החינוך הטכנולוגי עם הסיסמה שלת״בגרות לכל אחד״ פוגעת הן בתלמידים והן בחברהה ובכלכלה - מה לעשות, לא כל אחד נולד להיות טייס או מהנדס או רופא, יש מי שנועדו להיות מלחים או פחחים. לא פחות חשובים ולא פחות מכובדים, כמובן בהתאם להתנהגותם וטיב עבודתם. אבל כמדיניות משמידים אית החינוך המקצועי. אישתי עבדה במערכת החינוך 37 שנים מתוכן 31 בחינוך המקצועי. שני בתי הספר המקצועיים בהם עבדה נסגרו בגלל מדיניות.

@FROGIE  אני מבוגר ממך בדור, לכאורה הייתי אמור להיות הרבה יותר חשוף ממך לעניין העדתי., ולא הוא. למעשה כמעט אין לי מושג מה המוצא העדתי של מי שלמדו איתי בגן, ביסודי ובתיכון. כשבטכניון מישהי פנתה אלי בשאלה על מוצאם של הסטודנטים שלמדו איתי - לצורך איזה מחקר - לא יכולתי לעזור לה - כי אף אחד לא דיבר על זה. אז ברור לי שמרחב הדגימה שלי זעיר ושיש מקומות בהם זה עניין מרכזי. לא בסביבה שבה אני נמצא.

• אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...