Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חברה צמוד - מה לבחור?

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

בעיצומו של חיפוש אחר הוולוו הבאה בתור שפינטזתי עליה, ככל הנראה אקבל רכב מהעבודה כמעט לצערי כי וולוו זה לא יהיה.

בכול מקרה, אני הולך לבלות הרבה ברכב בשנים הבאות וממש מתלבט מה לבחור מהרכבים המוצעים שאפרט ואשמח לעצות שיקלעו להעדפות שלי.

שימוש עיקרי: נסיעות בתוך העיר, נהג יחיד.
חשוב שיהיה: בטיחותי, נוח, אבזור, כוח סביר, יציבות (שלא יהיה מרגרינה ורוכן מדי מחוץ לעיר), נוחות תפעול ופונקציונליות (מיזוג, מולטימדיה חלקה שלא נתקעת וכו').
פחות מעניין\לא מעניין בכלל: צריכת דלק, אמינות, ירידת ערך, מראה וכו' 

-פולקסווגן טי-קרוס סטייל 1.0L 
-קיה סלטוס 2.0L PLUS LX

מתלבט בעיקר בין שניהם עם נטייה קלה לסלטוס רק כי מתאר לעצמי שיהיה קצת יותר נוח ורך(?) 

אופציות נוספות:
-סקודה קאמיק סלקשיין 1.0L
-סיאט אטקה סטייל 1.5L
-מאזדה cx3 1.5 ניו זום
-רנו קפצ'ור evolutin 1.33T 
-ניסאן ג'וק acenta tech 1.6 היבריד

תודה.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

מי משלם שווי שימוש? 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מהסקודה, רנו, ניסאן וסיאט הייתי יורד בגלל הגירים הדו מצמדים שלא יהיו 100 אחוז נעימים בעיר, עם רעידות וקפיצות מפעם לפעם בהעברת ההילוכים . 

וזה אפילו כולל את הפולקסווגן. 

מה שמשאיר את מאזדה cx3 מול קיה סלטוס: 

קיה סלטוס רכב גדול יותר, עם מנוע חזק יותר, ובאופן כללי שימושי יותר. 

איכות החומרים בו אולי טיפה יותר נמוכה מהמאזדה, אבל באופן כללי רכב עדיף מבחינת ביצועים, גודל ושימושיות. 

עריכה אחרונה על ידי dorw85
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, discoTD5 כתב:

מי משלם שווי שימוש? 

אני,

ואם אני כבר משלם על כך אז אני מוכן להפסיד עוד כמה שקלים פער במקרה הצורך ולא לסבול יום יום מהרכב כך שזה לא מהווה פקטור מבחינתי. מה גם שכולם קרובים בטווח המחירים,

מלבד במקרה של ניסאן ג'וק שבה תהיה הטבה משמעותית יותר כי היא היברידית והורדתי אופציות כמו MG בגלל מקרים כשהסוללה נגמרת אז הרכב נהיה עגלה להחריד. אגב זה כך גם בג'וק?

בכול מקרה כפי שהזכרתי, שווי השימוש פחות מהווה פקטור בבחירה, נטו נוחות והנאה.

לפני 34 דקות, dorw85 כתב:

מהסקודה, רנו, ניסאן וסיאט הייתי יורד בגלל הגירים הדו מצמדים...

חשבתי גם על זה, אם ה-DSG לא קופצני ממש בגסות אני אוכל לסבול זאת, 

אהבתי את הטי קרוס כי היא העשירה ביותר באבזור (למשל רק היא, הסלטוס והג'וק עם כניסה+הנעה ללא מפתח וזה משמעותי כי אעשה הרבה נסיעות קצרות) ובטח שלעומת המאזדה.

הסלטוס (שגם מאובזרת די יפה) בעלת תיבה רציפה, עדיין לא יצא לי לנהוג באחת כזו אז לא יודע למה לצפות.

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

אני אתקן, אם מדובר בג'וק ההיברידי, עניין הגיר והקופצניות יורד מהפרק. 

אבל המתלים שלו אולי לא קשים, אבל לא רכים כמו של הקיה ונוחים כמוהו, וגם הוא קטן יותר מהקיה. 

פורסם

נהגתי  מידי פעם ב DSG משנים קודמות ולא הרגשתי בעיה בעיר. אבל אם המסלול היומי שלך כולל פקקים ארוכים בזחילה צריך לדעת איך להתנהג עם הגיר. לשיקולך. 

פורסם

כמעט ואין זחילה בפקקים.

אגב, אמנם לא DSG אבל אני גם עם רובוטי כרגע בוולוו.

פורסם

אישית הייתי בוחר או באטקה או בקפצור, מכיוון ששתיהן רכבים שמשלבים נוחות טובה, איכות ופרקטיות לצד מנוע חזק וגמיש. העיצוב של האטקה מיושן אין לזה השפעה לדבריך. הניסאן נחמדה אך אם חיסכון לא בסדר העדיפויות אז אין סיבה מיוחדת לבחור בה, וכנ״ל הטי קרוס וcx3 שקטנות וחלשות יותר. 

פורסם

הבנתי שהקפצ'ור גם מעט קופצנית אז אם אין לה ערך מוסף מהוואגיות אז אני מעדיף את הטי קרוס.

אטקה לעומת טי קרוס - דווקא הקומפקטיות של הטי קרוס באה לטובתי וכמובן האבזור העשיר יותר כך שלמרות שהאטקה חזקה יותר אני עדיין מעדיף את הטי קרוס. 

מאזדה CX3 - הייתי נוטה לבחור בה יותר כי אני מניח שהנסיעה בה היא החלקה ביותר, אילולא האבזור הדל מאוד וכוכב אחד פחות במבחני ריסוק. כך שאם חווית הנסיעה באחרות לא ממש ממש גרועה אז פחות הייתי הולך עליה.

פורסם

קשה להשוות רכבים מקטגוריות שונות 

בכל מקרה , מנסיעת מבחן קצרה שלי על הטי קרוס התרשמתי מרכב סביר שמכויל יותר לקשיחות . הפלסטיקה בפנים די פשוטה ולא מרגישים מרווח גדול. המנוע זריז, כן קיימת השהייה קטנה ביציאה מהמקום מניח שזה קשור לגיר. הייתי עושה נסיעת מבחן על אחת הוואגיות מול הרנו/ניסאן/סלטוס שתיתן לך את התשובה. 

פורסם

לפני שנתיים עשיתי נסיעת מבחן על הקאפצ'ור. מאד מצאה חן בעיני מבחינת נוחות הנסיעה. הבעייה הייתה שהדגם שהוקצה לליסינג היה ללא תוספות משמעותיות. לא יודע מה קורה עכשיו ואם היה עדכון בדגמים. בכל מקרה לא הייתי פוסל אותו אם בד''כ נוהג לבד. אם הרכב מיועד למשפחה הוא טיפה מרגיש צפוף.

פורסם

האם גודל הרכב משמעותי לנסיעות ולחניה בעיר?

לגבי מבחני ריסוק - מספר הכוכבים עלול להטעות. לדוגמה - רכב עלול לאבד כוכב בגלל הגנה על ילדים מאחור, פרמטר שעד כמה שאני מבין לא מטריד אותך. הכנס לאתא EuruNCAP וקרא את הדוחותֶעל הרכבים הרלוונטיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, nissan1211 כתב:

הייתי עושה נסיעת מבחן...

הלוואי והייתה לי זמינות וזמן לעשות נסיעות מבחן.

לפני 52 דקות, sperial כתב:

האם גודל הרכב משמעותי לנסיעות ולחניה בעיר?

לגבי מבחני ריסוק - מספר הכוכבים עלול להטעות. לדוגמה - רכב עלול לאבד כוכב בגלל הגנה על ילדים מאחור, פרמטר שעד כמה שאני מבין לא מטריד אותך. הכנס לאתא EuruNCAP וקרא את הדוחותֶעל הרכבים הרלוונטיים.

יתרון קל לרכב קומפקטי אך לא על חשבון הנוחות (לצורך העניין, בחיפושים אחר וולוו גם xc60 הייתה חזק באופציות)

לא רלוונטי ילדים כרגע.

פורסם

בסיכומו של דבר הייתי מתלבט בין הטיקרוס לבין הניסן ג'וק ההיברידי.

הטיקרוס מגניבה, נראית מצוין ונוסעת טוב. 

גם הג'וק מעוצבת, יש מי שמתחבר יש מי שפחות, ונעימה מאוד לנסיעה. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

מתחזקת אצלי ההעדפה לטי קרוס, במידה וקיים במלאי זו כנראה תהיה הבחירה הראשונה.

לגבי עיצוב, נתחיל מזה שאישית אני לא מתחבר לעיצוב של אף אחת מהרשימה והג'וק בעיקר, הרבה פחות,

אבל נותן לזה משקל מאוד מזערי בבחירה כשמדובר ברכב חברה.

נוחות (מושבים,מתלים,קופצניות) ויחד עם זאת התנהגות כביש 'אירופאית' יציבה על הכביש, בטיחות, זריזות ופרקטיות - הם המדדים החשובים מבחינתי.

אני קצת מבולבל לגבי הג'וק ויחידת ההינע שלה ממה שהבנתי מחוות דעת:

מצד אחד, על הנייר קג"מ מאוד נמוך יחסית בסל"ד גבוה (15.1\3600),

מצד שני, מנוע חשמלי קטן שאחראי על נסיעות במהירות עירונית ואחראי על חלק מההילוכים וכשהסוללה אוזלת, מנוע הבנזין נכנס לפעולה..

מנוע החשמל אמור להתגבר על הקג"מ הנמוך ולגרום להאצות מהירות יותר?

ומה קורה כשהסוללה אוזלת ומנוע הבנזין נכנס לפעולה, אני נשאר עם עגלה?

קצת חושש מכול העניין הזה.

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...