Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגם משנת 2016 מעט יחסית קילומטר 

בתמונות נראה לא רע,

אני די חושש משני דברים  לגביו- מה הולך להיות עם חלקי חילוף שלו,  לכאורה לא יותר מדי זול כי לא היה מהנסחרים ביותר יחסית למשפחתיים מהתקופה, נדמה לי מקום עשירי 

וגם ובעיקר האם יישב לי כל חודש במוסך 

אני לא אשרוד אותו 

אני מחזיק בפעם שלישית בחברה  יפנית

והאמינות היא כמעט כמו הסטיגמות 

ומקווה לא להינזק הפעם הזו 

מה הייתם ממליצים עליו 

ואילו חלקים צריכים את הבדיקה הכי רצינית.

פורסם (נערך)

אם התרגלת לאמינות  הרכבים היפניים , אל תיגע באופל, במיוחד עם מנוע 1.4 טורבו בנזין, זאת תהיה טעות .

זה רכב רגיש מאוד, היה נדרש לשימוש בכל השנים מאז שירד מפס הייצור בשמן מנוע עם תקן API SN Plus, אחרת סבל מהצתה מוקדמת במהירות נמוכה והרס מנועים. 

מערכת קרור רגישה מאוד לאקלים שלנו, הגיר לא אמין במיוחד.

במקום אסטרה 2016 תרד בשנתון ותקנה קורולה 2010-2013 או סיוויק 1.8 או מאזדה 3.

רוצה רכב  ארופאי זול, יחסית חדש ועם אמינות סבירה - תקנה פיאט טיפו 1.6.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 12 שעות, מונטה כריסטו כתב:

דגם משנת 2016 מעט יחסית קילומטר 

בתמונות נראה לא רע,

אני די חושש משני דברים  לגביו- מה הולך להיות עם חלקי חילוף שלו,  לכאורה לא יותר מדי זול כי לא היה מהנסחרים ביותר יחסית למשפחתיים מהתקופה, נדמה לי מקום עשירי 

וגם ובעיקר האם יישב לי כל חודש במוסך 

אני לא אשרוד אותו 

אני מחזיק בפעם שלישית בחברה  יפנית

והאמינות היא כמעט כמו הסטיגמות 

ומקווה לא להינזק הפעם הזו 

מה הייתם ממליצים עליו 

ואילו חלקים צריכים את הבדיקה הכי רצינית.

מה גורם לך להתעניין דוקא באסטרה? כי נראה לא רע?

אני לא מכיר את הרכב אבל כאן בפורום יש די קונצנזוס שמדובר ברכב מאוד בעייתי.

פורסם

אין בעיה של חלקי חילוף לאסטרה מהשנתונים האלו (דגם J), וגם לא לדגם K שהגיע אחריה.

הרכב חולל מכלולים עם דגמים רבים בינהם אופל מוקה, אופל זפירה, שברולט טראקס, שברולק קרוז, שברולט סוניק (משנתונים מסויימים), ואפילו שברולט ספארק.

חלקי פח גם יש בנמצא, לפחות העיקריים.

כן יש לה בעיה של אמינות, המנוע חייב טיפול ראוי, אם אתה מהאנשים שעושים טיפול במוסך הזול ביותר שתמצא וחושב ששמן מנוע ושמן בישול עושים את אותה עבודה אז זה לא הרכב בשבילך.

היתרונות שלו הן שזה הרבה רכב במעט מאוד כסף, במחיר הזה אם תחפש יפנית תרד 3-5 שנים אחורה ותוסיף 150000 ק"מ, ובמספרים כאלו גם היפניות לא ערובה לאמינות מופתית. מדובר ברכב מרווח, נעים לנסיעה, חזק באופן יחסי, ורמות גימור מסויימות גם נתנו אקסטרה ביחס למשפחתיות מקבילות מאותו סדרי גודל של מחיר.

לשלילה יש כמה דברים לשים לה אליהם.

הרכב הזה דורש שמן מנוע בתקן ספציפי, יש לו נטיה גם לסדוק בית תרמוסטט שעשוי מפלסטיק (בארצות הברית יש אפטר מרקט מאלומיניום, בארץ לא ראיתי אותם), נוזל הקירור חייב תחלופה כל שנתיים, אחרת מתפתחת קורוזיה גם במקומות שלא מצפים לה.

הטורבו עדין, ראינו הרבה כלים שהוחלף להם הטורבו עוד לפני 100 ק"מ, וגם החדש לא בטוח שיעבוד הרבה מאוד שנים פשוט כי המקורי בעצמו הוא טורבו סיני זול שעולה כמו טורבו יקר.

מסתובבות שמועות על ענייני גיר, אני מתעסק באופלים הרבה שנים ואישית לא נתקלתי שם בבעיה אבל אני לא נלחם עם שמועות במיוחד ברכב הזה כיוון שבסוף הן בדרך כלל מתבררות כנכונות.

המלצה שלי, וזה מאחד שחובב אופלים והחזיק כמה וכמה מסוגים שונים מהזולות ביותר ועד לספינת הדגל של החברה, אם אתה רוצה ראש שקט- זה לא האוטו בשבילך, תחפש טוב, תרד בשנתונים, תתפשר על קילומטראז אבל תקנה סיוויק 1800, מאזדה 3 מנוע 2000, אפילו יונדאי אי 30 עד 2015 (מעל זה כבר גיר רובוטי) או איי 35 שטופלה כראוי ויהיה לך שקט.

הן לא יסעו כמו האופל, לא יהיו מהנות לנהיגה כמו האופל (לפחות לא הקוריאניות), לא יהיו חזקות כמו האופל, אבל גם לא ישבו במוסך כשיתחילו לחפש למה היא מקרטעת ולמה נדלקה מנורת מנוע, ולמה רועדת ויתחילו להלחליף לך פלאגים וכוהלים וכו וכו וכו ובסוף יגלו אחרי אלפי שקלים שאיזה צינור ואקום מסכן שעובר ממש צמוד לאיזו נקודה חמה במנוע התייבש ונסדק והוציא לך את הנשמה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אני מכיר מקרוב מישהי שקנתה אסטרה 1.4T חדשה ב-2015.

האוטו הזה האכיל אותה קש ומרורים עד לפני כשנה כשהחליפה וקיבלה עליו מחיר שחיטה.

כל זה למרות שטיפלה באופן שוטף ורציף ונסעה בסה"כ מעט מאוד, קצת פחות מ-70K ק"מ.

פורסם
לפני 5 שעות, razi_pazi כתב:

מה גורם לך להתעניין דוקא באסטרה? כי נראה לא רע?

אני מניח שזה הרבה בגלל שאתה קונה אותו בשליש מהמחיר של קורולה בשנתון מקביל. 

אני אישית חושב שזה רכב מעולה. בטח בשקל וחצי שהוא נמכר בו. מאוד נהנתי ממנו בליסינג. אבל אמינות מאוד בעייתית. גם אני נתקעתי איתו בגלל תרמוסטט שהתחיל לנזול באמצע הדרך. 

• מעניין 1
פורסם

אם התרגלת לרכב יפני אמין, אתה כנראה הולך לעשות טעות,

אלא אם אתה מכונאי או האבא של אשתך מכונאי. אם כולם אומרים לך שיפני= אמין ושאופל = ביקורים במוסך תעשה את החשבון בעצמך.

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני 18 שעות, davemustaine87 כתב:

אני מניח שזה הרבה בגלל שאתה קונה אותו בשליש מהמחיר של קורולה בשנתון מקביל. 

אני אישית חושב שזה רכב מעולה. בטח בשקל וחצי שהוא נמכר בו. מאוד נהנתי ממנו בליסינג. אבל אמינות מאוד בעייתית. גם אני נתקעתי איתו בגלל תרמוסטט שהתחיל לנזול באמצע הדרך. 

כנראה. רק אציין שלא כתב זאת בהודעתו הראשונה

בגדול אני מבין את הגישה של להנות ממחיר רכישה נמוך ולקבל רכב טוב ולהשלים עם הוצאות במוסך.

אבל בסוף זה עניין של מידה. כ יש רכבים שלא משנה כמה הם זולים עדיף לא לגעת בהם.

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...