Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תומר הדר קווים לדמותו

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם אתה הכתב הכי אובייקטיבי והלוחמני שיש, תרצה או לא תרצה, יש לך יחסי גומלין עם היבואנים. ואתה לא יכול לכתוב מה שבא לך.

גם תומר הדר ככה. יש הבדל גדול מה הוא אומר בביקורת על רכב X בכלכליסט, לעומת מה שהוא אומר בפודקאסט. 

לכן אני הרבה יותר אוהב לקרוא סיכומים על רכבים מאשר ביקורות 

כן, יש להם גם התחלואות שלהם, אבל הם לפחות הרבה יותר מקיפות וכוללות גם את הדברים שלא נעים לשמוע. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

בהמשך לדברים,

אם להיכנס לנעלי הלקוח,

הרי שצריך לדבר על נושאים שחשובים ללקוח..וכל אחד והדברים החשובים בעיניו. 

מחיר, עלות תועלת, צריכת דלק, עלויות ביטוח? הנאה מנהיגה? עיצוב? 

ועוד ועוד.. 

בהחלט אתגר לא קטן. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

כתב רכב צריך להיכנס לנעליים של הלקוח, לא להפך.

זה בדיוק מה שהוא עשה.

הוא הציג ללקוח את החסרונות שמגיעים עם רכב חשמלי סיני.

אם תומר הדר, כתב רכב, מבזבז בממוצע כחצי שעה, על מציאת מקום לטעינה והמתנה בעמדה, זה חשוב מאוד ללקוח.

לפני 11 דקות, saar5555 כתב:

בהמשך לדברים,

אם להיכנס לנעלי הלקוח,

הרי שצריך לדבר על נושאים שחשובים ללקוח..וכל אחד והדברים החשובים בעיניו. 

מחיר, עלות תועלת, צריכת דלק, עלויות ביטוח? הנאה מנהיגה? עיצוב? 

ועוד ועוד.. 

בהחלט אתגר לא קטן. 

אולי הלקוח יראה כמה מבחנים וכתבות של כמה כתבי רכב,

וייקח מכל כתבה מה שחשוב לו?!

יש לנו את הטכנולוגיה, מאמין שאנחנו יכולים לעשות את זה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

-

פורסם
לפני 9 שעות, BEEKER כתב:

אבל זה יכול להעיד על מי שתקוע עם מסה עצומה של רכבים שלא נמכרו

או, 

שזה יכול להעיד על זה שהנמלים לא פעילים, ולכן נדרש מיקום חליפי לאחסנת הרכבים.

ואגיד שוב, אולי "תקועים", אולי "מיקום חליפי לנמלים" ואולי עוד סיבות שאפשר לחשוב עליהן. אבל המסקנה הסופית שלא אני לא אתה ולא הוא יודעים מה הסיבה האמיתית. 

אבל הוא בוחר, ללא כל נתון מוכח, את האג'נדה שלו, של תקיעה ועודפי מלאי. 

פורסם
לפני 3 שעות, BEEKER כתב:

אולי הלקוח יראה כמה מבחנים וכתבות של כמה כתבי רכב,

וייקח מכל כתבה מה שחשוב לו?!

אי אפשר לקחת מה שלא מדברים עליו.

ברוב המוחלט של מבחני רכב בישראל, יש "חוקים" מסויימים.

למשל לא תשמע לעולם שמדברים על ענייני סחירות ואמינות. כאילו חיים בוואקום. זה מידע הרבה יותר רלוונטי מאשר אם המסך גדל ב-1.2 אינץ 

או לעולם לא תיראה התייחסות לרכבים בקטוגריות אחרות, גם אם כמעט זהים בגודל בפרמטרים. 

• אהבתי 3
פורסם

אבל איך אפשר לדבר על סחירות ואמינות במבחן רכב? מבחן רכב מציג אוטו חדש,

כל מה שקשור לאמינות - אפשר רק לנחש.

כל מה שקשור לסחירות - אפשר רק לנבא.

אין פה מידע, ונבואות/ניחושים לא שווים כלום.

אני מסכים איתך שכמעט נעלמו המבחנים ההשוואתיים, מהסוג ש״אוטו״ די הרבו לבצע, למשל.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פיורשיט כפי שכתבת, הוא כשל תכנוני פר-אקסלנס, וכל הפתרונות למעט החלפה לשרשרת הם ״חרטא״ שנועדה לצמצם עלויות תכנון מחודש וכל מה שנלווה לכך.

לקחת שמן שנבחן עם מסיסים שונים זה לא תכנון, זה רק עניין של בדיקות מעבדה.

תיבות דו-מצמדיות, לא הולכות להיעלם ואין כל צורך לתכנן מחדש שכן הכשלים של תחילת הדרך (להזכירך התיבה הושקה ב 2009) טופלו בכמה דרכים שעלותן בעיקר הייתה של בדיקות מעבדה.

רק בשביל לסבר את האוזן/עין גם בגירים אצל מרצדס ואחרים התגלה ששמנים מעכלים את האטמים של מכלולי הגיר. וכך גם הפתרונות שמצאו אצל כולם - שמנים עם מסיסים שונים שלא מעכלים את האטמים השונים. 

אגב אטמים - המעבר לסיליקון בשילוב או שלא בשילוב גומי במקום שעם גרם לכולם לצרות, גם סביב ראשי מנוע וגם סביב משאבות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, davemustaine87 כתב:

2013. או VAG עדיין עם ה-DSG

או שהיבואן לא מייבא גיר ידני..

וכשאתה בא להזמין צבע חוץ מלבן, אז על האוניה אין מגוון.. ובסוף אתה מזמין צבע לבן ירח כי אין אפור מטאלי או כחול או כסוף מטאלי. יש לבן או שחור..

את זה אני אומר על סמך הניסיון שלי והמתנה לסקודה פאביה 2025 מעשרה ביולי בערך. 

כנראה מזמינים מה שהכי הולך.. ומה שיש לו ביקוש.

עריכה אחרונה על ידי saar5555

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, saar5555 כתב:

מזמינים מה שהכי הולך.. ומה שיש לו ביקוש.

בדיוק כך.

ב 2014 היו רכבים בתצוגה בצבעים מעניינים , אלה נותרו כמעט תמיד בתצוגה.

לדוגמה ספואטאז׳ כתום. נמכרו יחידות בודדות ואחת שאני מכיר הייתה תקועה בטרייד אין 3 חודשים 🙄 למרות שהייתה שמורה ועם קילומטרז׳ נמוך.

image.png.28aebdf79bbb836991e58ee43c733679.png

או פיקנטו סגול 

image.png.769c9698ae7dc263610826dab6272ccf.png

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • מעניין 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 3 שעות, dj_dani כתב:

או, 

שזה יכול להעיד על זה שהנמלים לא פעילים, ולכן נדרש מיקום חליפי לאחסנת הרכבים.

ואגיד שוב, אולי "תקועים", אולי "מיקום חליפי לנמלים" ואולי עוד סיבות שאפשר לחשוב עליהן. אבל המסקנה הסופית שלא אני לא אתה ולא הוא יודעים מה הסיבה האמיתית. 

אבל הוא בוחר, ללא כל נתון מוכח, את האג'נדה שלו, של תקיעה ועודפי מלאי. 

הפוך גוטה.

נמל אילת לא פעיל כבר שנתיים - אפס הכנסות. מבחינתם שכל היבואנים ישאירו את הרכבים שם, זה כסף קל.

עצם העובדה שהם מעבירים לכל מיני חניונים אומר שיש פה משהו.

פורסם
לפני 30 דקות, zaf כתב:

להזכירך התיבה הושקה ב 2009

להזכירך התיבה הושקה ב2003. נהגתי בה לראשונה ב2005 בגרמניה.

לספורטאג ופיקנטו לא יעזור שום צבע מעניין, אלה רכבים שנקנים על ידי אנשים שלא מתעניינים ברכב יותר משיסע מא' לב' בלי בעיות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 13 דקות, zaf כתב:

ב 2014 היו רכבים בתצוגה בצבעים מעניינים

לפני 11 שנה.. זאת תקופה משמעותית.

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מאז היבואנים ממעטים להזמין צבעים מיוחדים או בכלל לא .

לבן, כחול, אדום בחלק מהדגמים, ובעיקר אפור בגוונים שונים (לא 50) ושחור.

כחול N של יונדאי נחשב למיוחד . אבל פחות מתאים לדגמים של יצרנים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי zaf

פורסם
לפני שעתיים, zaf כתב:

תיבות דו-מצמדיות, לא הולכות להיעלם ואין כל צורך לתכנן מחדש שכן הכשלים של תחילת הדרך (להזכירך התיבה הושקה ב 2009) טופלו בכמה דרכים שעלותן בעיקר הייתה של בדיקות מעבדה.

היו 2 תביעות יצוגיות שהתקבלו בקשר לגיר הזה שאני זוכר לגביהם. האחרונה הייתה לפני 5 שנים. לא כזה פרהיסטורי. לדעתי מן הראוי לפחות להזכיר את זה, כול שכן כשמדובר בדיוק באותו גיר. 

ואגב אני אמנם הבאתי דוגמא את DSG אבל זה תקף לכול התיבות המחורבנות של שאר היצרנים גם כן(כן, קיה- יונדאי, מדברים עליכם) 

או אפילו מידע נוסף שיכול להועיל לצרכן,כמו עלות טיפולים.  כמו למשל שמישהו בצ'רי התבלבל וחשב שזו מרצדס בטעות. שגרת טיפולים ועלויות פשוט לא הגיוניות לרכבים כאלה. 

• תוכן חדש...