Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם

קצת רקע..

אנחנו זוג+2(3 בדרך), וצפויים לנסוע בשנה הבאה 40000 קמ ולכן אני שוקל מעבר לחשמלית.נסיעה יומית בערך של 200 קמ.

כרגע יש לנו 2 רכבים, אוריס היברידית 2016 וקשקאי דיזל2016, שהן חסכוניות אבל עדיין ביחס לקמ יהיה הבדל משמעותי.

יש 2 אופציות מבחינתי(אלא אם כן תפתיעו)

1. למכור את אחד מהרכבים ולהביא חשמלית שתתאים לגודל המשפחה בסגנון ג'ילי(קצת חושש מהגודל), byd(קצת חושש מטווח) ואיוניק 5(עלויות גבוהות, מחיר וביטוח..), פתוח כמובן לעוד אופציות אם יש משהו מעניין.

2. למכור את הטויטה ולקנות חשמלית קטנה יותר בגודל.. בגלל שאת רוב הנסיעות אני אעשה לבד ואז כמשפחה נסע בקשקאי שהיא סבירה בגודל(2 בוסטרים וכיסא תינוק בעתיד).

תקציב באיזור ה100 , יכול למתוח טיפה למעלה ,כמובן מדובר ברכב יד שניה.

תודה רבה לעוזרים 

עריכה אחרונה על ידי Yoav10
פורסם
לפני 10 דקות, Yoav10 כתב:

וצפויים לנסוע בשנה הבאה 40000 קמ

רק בשנה הבאה וזהו?...

הרכבים עושים בעיות?

לא משנה למה אתה מתכוון להחליף - תברר מחירי ביטוח נקיף וכו' לפני כן.

פורסם

בתור מי שלא מתחבר בכלל לחשמליות, אפילו אני בנסועה כזאת עובר לחשמלי, החיסכון פה עצום. זה בהנחה שיש אפשרות לעמדה פרטית אחרת כבר הייתי סובל את ההפסד הכספי בשקט עדיף מאשר לסבול מחרדת טווח, לא שווה ההתעסקות הזאת.

מבחינת האופציות כמו שפירטת - ברור שחשמלית קטנה יותר אבל ברמה של סופר מיני לפחות (בכל זאת הרבה נסיעות בין עירוניות) ועם טווח סביר, ככה תמקסם את החיסכון ותהיה הצדקה כלכלית למעבר הזה. כשנוסעים עם המשפחה פעם ב תוציא את הבנזין זה כבר לא משמעותי מבחינת עלויות.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, DAHUJI כתב:

רק בשנה הבאה וזהו?...

הרכבים עושים בעיות?

לא משנה למה אתה מתכוון להחליף - תברר מחירי ביטוח נקיף וכו' לפני כן.

מניח שגם בשנים הבאות אגיע לאיזור ה20+, הרכבים לא עושים בעיות כרגע בכלל, בטויטה הוחלפה סוללה באחריות לפני שנה.

לפני 13 דקות, Doron_Z כתב:

בתור מי שלא מתחבר בכלל לחשמליות, אפילו אני בנסועה כזאת עובר לחשמלי, החיסכון פה עצום. זה בהנחה שיש אפשרות לעמדה פרטית אחרת כבר הייתי סובל את ההפסד הכספי בשקט עדיף מאשר לסבול מחרדת טווח, לא שווה ההתעסקות הזאת.

מבחינת האופציות כמו שפירטת - ברור שחשמלית קטנה יותר אבל ברמה של סופר מיני לפחות (בכל זאת הרבה נסיעות בין עירוניות) ועם טווח סביר, ככה תמקסם את החיסכון ותהיה הצדקה כלכלית למעבר הזה. כשנוסעים עם המשפחה פעם ב תוציא את הבנזין זה כבר לא משמעותי מבחינת עלויות.

איזה אופציות טובות יש בחשמליות סופר מיני? אני די גבוה(1.9) אז חשוב לי גם שתהיה נוחות סבירה

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Doron_Z כתב:

אני לא בטוח בכלל. 

נסועה של 80 אלף ב-3 שנים תוביל להוצאות דלק(נותן הנחה של צריכה 1 ל-20 ומחיר דלק של 7 שקל לליטר) - של 28 אלף שקל. ברכב חשמלי זה יהיה סביב ה-10 אלף שקל בטעינה ביתית בלבד

-להערכתי ג'ילי ב-100 אלף תאבד מהערך שלה ב-3 שנים שנים הקרובות 20-25 אלף יותר לעומת אוריס היברידית ששווה כיום 50 אלף. 

- עמדת טעינה + התקנה עולה סביב ה-5 אלף.

וכול זה בלי לקחת הנחת מס נסועה שעתיד להכנס מתישהו, ואת העובדה שצריך להתעסק עם ענייני טווח(חזרת עייף יום אחד ושכחת להטעין את הרכב, אכלת אותה)

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
  • אהבתי 2
פורסם

זוג חברים עם הרכב משפחתי דומה לשלך (+3) החליפו את המשפחתית שלהם באיוניק 5 משומשת (ורכב נוסף דיזל C3 פיקאסו).

הם מאוד מרוצים מהאיוניק גם מבחינת מרחב הפנים, מערכות הבטיחות וחסכון בעלויות הדלק.

הסתכלתי קצת ביד2, יש לא מעט איוניק למכירה וברובן המחיר התעדכן למטה - משמע יש לך סיכוי טוב למצוא אחת במחיר טוב.

לגבי הביטוח תעשה סקר שוק או שתצטרף לקבוצה של בעלי איוניק ותברר שם, אני בטוח שאפשר למצוא ביטוח במחיר לא מוגזם.

לפני 3 שעות, Yoav10 כתב:

2. למכור את הטויטה ולקנות חשמלית קטנה יותר בגודל.. בגלל שאת רוב הנסיעות אני אעשה לבד ואז כמשפחה נסע בקשקאי שהיא סבירה בגודל(2 בוסטרים וכיסא תינוק בעתיד).

נשמע כמו אופציה פחות טובה.

חשמלית קטנה - טווח יותר קטן (לרוב)

והקשקאי כמשפחתית כנראה תהיה פחות סימפטית מאיוניק מבחינת מרחב פנים ואמינות (וגם בטיחות)

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 27 דקות, `Infinity כתב:

זוג חברים עם הרכב משפחתי דומה לשלך (+3) החליפו את המשפחתית שלהם באיוניק 5 משומשת (ורכב נוסף דיזל C3 פיקאסו).

הם מאוד מרוצים מהאיוניק גם מבחינת מרחב הפנים, מערכות הבטיחות וחסכון בעלויות הדלק.

הסתכלתי קצת ביד2, יש לא מעט איוניק למכירה וברובן המחיר התעדכן למטה - משמע יש לך סיכוי טוב למצוא אחת במחיר טוב.

לגבי הביטוח תעשה סקר שוק או שתצטרף לקבוצה של בעלי איוניק ותברר שם, אני בטוח שאפשר למצוא ביטוח במחיר לא מוגזם.

נשמע כמו אופציה פחות טובה.

חשמלית קטנה - טווח יותר קטן (לרוב)

והקשקאי כמשפחתית כנראה תהיה פחות סימפטית מאיוניק מבחינת מרחב פנים ואמינות (וגם בטיחות)

האיוניק אין ספק שהכי מפתה אבל מאמין שלא אמצא משהו טוב בפחות מ120 אלף..רק על הביטוח לפי מה שבדקתי אצטרך להוסיף על הטויטה(שגם ככה לא זולה) באיזור ה5 אלך שנתי..שוב האיוניק מאוד מפתה ...

לפני שעה, davemustaine87 כתב:

אני לא בטוח בכלל. 

נסועה של 80 אלף ב-3 שנים תוביל להוצאות דלק(נותן הנחה של צריכה 1 ל-20 ומחיר דלק של 7 שקל לליטר) - של 28 אלף שקל. ברכב חשמלי זה יהיה סביב ה-10 אלף שקל בטעינה ביתית בלבד

-להערכתי ג'ילי ב-100 אלף תאבד מהערך שלה ב-3 שנים שנים הקרובות 20-25 אלף יותר לעומת אוריס היברידית ששווה כיום 50 אלף. 

- עמדת טעינה + התקנה עולה סביב ה-5 אלף.

וכול זה בלי לקחת הנחת מס נסועה שעתיד להכנס מתישהו, ואת העובדה שצריך להתעסק עם ענייני טווח(חזרת עייף יום אחד ושכחת להטעין את הרכב, אכלת אותה)

לא יודע לגבי המס נסועה, האמת לא בדקתי על זה כל כך.. לגבי הטעינה , הכוונה היא להטעין בעבודה שם יש כבר עמדה שאמורה להיות פנויה במהלך היום עבודה שלי(5 שעות) ואז גם זה חינם..

כרגע אין אפשרות אצלי להתקין עמדה כי הבית לא נגיש כל כך אבל יכול אולי להתקין אצל ההורים של אישתי שגרים צמוד ( שוב חינם חח)..

ברור לי שזה לא יהיה מאה אחוז כלכלי על פני הטויטה, השאלה היא באמת הבלאי הטיפולים, אם הטויטה שעכשיו על 160 אלף תסחוב עד 240,250 אלף בשלוש שנים האלו ומה המחיר של זה יהיה..

פורסם

עוד שיקול חשוב - ה200 קמ שלך ביום הם במהירות של פקקים או כביש מהיר? אם פקקים, לרכב חשמלי יש יתרון עוד יותר גדול. אם כביש מהיר, רכב הדיזל בהחלט פתרון סביר.

כאמור, ירידת הערך של החשמלית תבטל כמעט כל חיסכון של שנה. או שנתיים. מצד שני תרוויח (כנראה) אמינות והרבה פחות התעסקות.

פורסם (נערך)
לפני 35 דקות, gollu כתב:

עוד שיקול חשוב - ה200 קמ שלך ביום הם במהירות של פקקים או כביש מהיר? אם פקקים, לרכב חשמלי יש יתרון עוד יותר גדול. אם כביש מהיר, רכב הדיזל בהחלט פתרון סביר.

כאמור, ירידת הערך של החשמלית תבטל כמעט כל חיסכון של שנה. או שנתיים. מצד שני תרוויח (כנראה) אמינות והרבה פחות התעסקות.

גר בצפון אז לא ממש פקקים האמת, אולי בקטנה מידי פעם.. רוב הנסיעות הן קרית שמונה - עמק הירדן.

הקשקאי דיזל לא חסכונית כמו שציפיתי האמת ואני על מצב אקו(לא אגיד שאני נוהג רגוע אבל גם לא מגזים).. יוצא לי עם הקשקאי דיזל 1 ל12 בערך.

עם האוריס היברידית יוצא לי אחד ל15 

פורסם
לפני 4 שעות, Yoav10 כתב:

אני די גבוה(1.9) אז חשוב לי גם שתהיה נוחות סבירה

אל תחשוב אפילו על סופר מיני לנסיעות יומיימיות של 200 קמ.

אני נוהג עכשיו בסופר מיני כרכב גישור 3 פעמים בשבוע 120 קמ ביום וממש צפוף ולא נוח לי

פורסם

ירידת ערך וביטוח בחשמלית יעלו לא מעט.

הייתי שוקל רנו גרנד קופה דיזל. צריכת דלק נמוכה מאוד ולדעתי רכב יחסית נוח לנסיעות ארוכות.

מכיוון שאופי הנסיעה לא כולל פקקים, יכול להיות שגם תפגין אמינות יחסית אבל כמובן שפחות מחשמלית חדישה. 

פורסם
לפני שעתיים, Yoav10 כתב:

ברור לי שזה לא יהיה מאה אחוז כלכלי על פני הטויטה, השאלה היא באמת הבלאי הטיפולים, אם הטויטה שעכשיו על 160 אלף תסחוב עד 240,250 אלף בשלוש שנים האלו ומה המחיר של זה יהיה..

לרוב, לטויוטות ההיברידות יש אמינות מצויינת. העניין היחיד הוא הסוללה ולפי מה שאמרת , כבר החלפת אותה... 

ולא הכול כלכלי, אתה יכול להגיד "אני רוצה חשמלי ועל ה*** שלי כמה זה עולה". והכול בסדר. רק תהיה  מודע לכמה זה עולה. כי יש הרבה שקונים חשמלי, ובטוחים שהם הולכים לחסוך ובגדול, ואז מגלים שלא בהכרח. 

• אהבתי 1
פורסם

לא הבנתי אם הרכב החשמלי יחליף את הטויוטה או הניסן או שניהם. בכל מקרה, התקציב שצויין לרכב חשמלי יד שנייה קצת מגביל. להדגיש כי המפתח החשוב הוא זמינות של עמדת טעינה בכל קצה, בעבודה ובבית. במקרה שלי המעבר לרכב חשמלי הביא לחסכון עצום בהוצאות על סולר. מעבר לכך, אין בידי נתונים לגבי ירידת ערך ותיקונים כי הרכב מליסינג. בהצלחה. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...