Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי בדירה (שכורה) קולט אדים שמתחבר לארובה שיוצאת החוצה. הקולט אדים מוסתר בארון.

הדגם הנוכחי הוא Elica elibloc ht gr a/60.

בכל אופן הבעל דירה לא אחראי על זה, הוא השאיר מוצרי חשמל שהיו בדירה ואמר שאני מוזמן להשתמש בהם ואם הם יתקלקלו אני יכול לזרוק.

אין לי מושג איך אני בוחר קולט אדים מתאים? כמה כסף באמת צריך להוציא על זה? כרגע בלי קולט אדים זה ממש מבאס כל הריח של הבישול ממלא את כל הבית.

מה האופציות שלי? איך אני יודע להתאים דגם מתאים? האם אני יכול להתקין את זה לבד?

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

למה אתה צריך קולט? 

אם זה לא מעניין אותו למה זה מעניין אותך? 

קולט אדים שבדירה אמור להיות כמו ניאגרה - מוצר קבוע ולא באחריותך.

ואם לא באמת צריך - אז אל תקנה.

לגבי המלצה - לא יודע... תמיד נמנעתי :)

פורסם (נערך)

רציתי להגיד לך לקחת ממני אבל שלי לא מוסתר בתוך ארון אלא סוג חיצוני.

מסכים עם מה שקודמי כתב... זה חלק מהמטבח, כמו תנור בילט אין או כיריים (אם הדירה הגיעה איתם). לא כמו קומקום.

יכול לזרוק? תזרוק. להצטייד בחדש בשביל דירה שכורה נשמע טיפה מוגזם אלא אם כן זה לטווח ארוך.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אתה מזכיר לי את הנציגה באוויס ברואן (צרפת) שכשפניתי אליה כי נדלקה נורת טיפול ברכב השכור אמרה לי שאם אני רוצה אגש למוסך להחליף שמן (על חשבוני ועל חשבון זמני).

יש משהו מיוחד בחוזה השכירות לגבי הפריט?

אישית הייתי מתעלם מהבעיה, מבחינתי אם בעלת הדירה לא רוצה לטפל שיצטברו אדי השמן מעל הארונות. הרי קולט האדים הוא רכיב קבוע, בדומה למזגן, מן הסתם לא תעביר אותו לדירה הבאה. בינתיים תטגן עם חלונות פתוחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש מספר שרשורים לגבי קולטי אדים עם מגוון דעות כולל התייחסות לדירה שכורה.

תקרא אותם ותצא יותר חכם (או יותר מבולבל).

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

זה קולט טוב ויקר.

(השקועים האלו זה סוג יקר)

מצד שני- זה מוצר ממש פשוט- מנוע ac עם כמה מהירויות וכמה לחצנים...

אולי שווה לפרק ולראות מה השתבש שם.

אולי יש רחזה קבל התנעה או משהו דומה

(מעולם לא פירקתי קולט😃)

• רעיון טוב! 2

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 8 שעות, wa11a כתב:

כרגע בלי קולט אדים זה ממש מבאס כל הריח של הבישול ממלא את כל הבית. מה האופציות שלי?

לא הבנתי מדבריך אם הוא עבד והפסיק או מעולם לא עבד. בגדול, מדובר בדגם 'של הביוקר' שאולי שווה לנסות לתקן לפני שרצים להחליף. לא ברור גם אם ביצעת לו תחזוקה תקופתית כראוי, יתכן והוא פשוט דורש ניקוי ע"מ לחזור לעבוד.

בקיצור, תירגע עם השופינג ותסביר מה הסימפטומים כדי שנוכל לעזור לך לפתור את הבעיה. לא יזיק גם אם תצרף תמונה של הסטאפ שיש לך שם, כדי שנבין מה האפשרויות להחלפה במידת הצורך.

פורסם

פות”ש כתב:

לפני 15 שעות, wa11a כתב:

היי,

יש לי בדירה (שכורה) קולט אדים שמתחבר לארובה שיוצאת החוצה. הקולט אדים מוסתר בארון.

הדגם הנוכחי הוא Elica elibloc ht gr a/60.

בכל אופן הבעל דירה לא אחראי על זה, הוא השאיר מוצרי חשמל שהיו בדירה ואמר שאני מוזמן להשתמש בהם ואם הם יתקלקלו אני יכול לזרוק.

...

ז”א נחתם  חוזה שבו מוצר(י) שנשאר בדירה, נשאר כסוג של בונוס, מצד בעל הדירה, הדירה הושכרה ללא קולט האדים ומצידו אפשר לפרק את הקולט ולמסור את הדירה בלעדיו.

השוכר הסכים, שהרי עדיף לו לקבל קולט שככבר קיים as is, מאשר לא לקבל כלום.

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

...

קולט אדים שבדירה אמור להיות כמו ניאגרה - מוצר קבוע ולא באחריותך.

...

ניאגרה היא באמת משהו קבוע.

ממתי קולט אדים זה משהו קבוע?

לגבי אחריות, כפי שנכתב  בחוזה. זה מוצר חשמלי שהושאר בדירה כבונוס. מבחינת בעל הדירה היה יכול לזרוק אותו, במקום לעשות זאת, השאיר אותו בדירה.

לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

...

מסכים עם מה שקודמי כתב... זה חלק מהמטבח, כמו תנור בילט אין או כיריים (אם הדירה הגיעה איתם). לא כמו קומקום.

חלק מהמטבח, למה?

ולמה, לא כמו קומקום, אם הושאר בדירה ונכתב בחוזה השכירות?

בחוזה כתוב שבעקרון הדירה מושכרת וכל ציוד חשמלי שנשאר בה, נשאר בתור צו’פר as is, עובד יופי, לא עובד זרוק לפח.

ועכשיו, לאור התגובות הנ”ל ננצל את השרשור לשאלה שלי.

בעוד כחצי שנה בערך כוונתי להשכיר דירה עם כל מוצרי החשמל... כיריים, תנור, מקרר, מ. כביסה, מייבש כביסה, 4 מאוורי תקרה, ובנוסף ריהוט מושלם.

אין בכוונתי להוסיף שקל אפילו לא ישן, על שכר הדירה כפי שמקובל בשכונה, שיהנה השוכר. כל המכשירים עובדים תקין.

אבל, אם יוצא מהתגובות שלכם, שאתם מצפים שאני אתקן מכשיר תקול, אזי יצאתי פראייר. עדיף לי למכור הכל, איך שלא יהייה אקבל כמה מאות ש”ח טובים.

ונחזור לנושא, פות”ש קיבל אביזר שממש לא בכל דירה יש אותו, בניגוד לניאגרה שקיימת בכל דירה. אין גם כל חובה חוקית להתקין אביזר כזה או למסור דירה שאביזר זה קיים בה. 

ומשאלה על איזה אביזר להתקין, יש כאלה שקופצים על המשכיר כאילו פגע בזכויות השוכר.

המשכיר יצא לדעתי בסדר, ובסוף זה נהפך כאילו יצא ”רשע”.

פורסם

אני מניח שאתה יכול לעגן זאת בחוזה.

כשאחד הבנים שלי שכר דירה והמקרר התקלקל הוא הוחלף על ידי בעלת הדירה (שבאופן בסיסי היתה הוגנת מאוד). מדיח הכלים לא. אבל איני מכיר את כל סעיפי החוזה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הצעה פרועה:

אם יש חלון עם גישה נוחה (קנה מאוורר עמוד 20״, לדוגמא ב-120₪ https://ksp.co.il/web/item/265982?utm_source=google&utm_campaign=shopping_campaign&utm_medium=cpc&appkey=1006&gad_source=1&gad_campaignid=20874161710&gbraid=0AAAAAD2DLMp-RpY5ZhgpGBMn0YIoCjM0X) והצב אותו כך שיזרוק אוויר מבפנים החוצה.

רצוי כמובן שעוד פתח במיקום אחר יהיה זמין ע״מ שתיווצר תחלופת אוויר.

הנ״ל יהיה יעיל לפחות כמו קולט אדים למרות שהמיקום לא אידיאלי, עקב קצב פינוי גדול בהרבה.

למיקום אידיאלי, צפה בזה 

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Ron Poh כתב:

חלק מהמטבח, למה?

כי זה מותקן עם ברגים, זה למה. מי שיפרק עשוי לעשות נזק.

בארה"ב אכן מקובל להשכיר עם ציוד ואפילו למכור בית מחושמל ומרוהט. בישראל פחות.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

חברים סטינו מהנושא. אין לי טענות כלפי הבעל דירה. בעל הדירה השאיר מגוון מוצרי חשמל במקום לזרוק (קולט אדים, מדיח, כיריים, תנור, מכונת כביסה שנתרמה כי הייתה לי כבר). לא מצויין בחוזה שהוא אחראי עליהם וגם כשנכנסתי הוא אמר לי מה שבא לך תשאיר מה שלא לא.
בגדול הסימפטום זה שהמאוורר פשוט לא עובד, רק התאורה.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Ron Poh כתב:

אבל, אם יוצא מהתגובות שלכם, שאתם מצפים שאני אתקן מכשיר תקול, אזי יצאתי פראייר. עדיף לי למכור הכל, איך שלא יהייה אקבל כמה מאות ש”ח טובים.

יש ויש.

יש מכשירים שהם ממש חלק מהבית וצריך אותם ל"קיום שלו" כבית תקין (זו ההגדרה הכי טובה שמצאתי) - על זה עונים מזגן, דוד שמש/חשמל וגם קולט אדים במידה ויש בו צורך אמיתי. כל אלו אתה צריך לתקן כי הם חלק מהדירה ולא "אבזור".

מקרר ותנור - מה שתסכמו סבבה. 

אגב, אם אתה לא מתכוון לבקש תוספת על קיומם של מוצרי חשמל הייתי מוכר ומשכיר בלי - סתם פתח לכאב ראש.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם
לפני 8 שעות, Ron Poh כתב:

ניאגרה היא באמת משהו קבוע.

באותו המובן של הקולט אדים, בכנות. גם אותה ניתן לפרק ולהחליף אם מתקלקלת, או לבצע פעולות תחזוקה ותיקון אם צריך (במקרים מסויימים). 

ממתי קולט אדים זה משהו קבוע?

אה, מהרגע שהוא מקובע, אני מנחש? 

זה לא מוצר של להשתמש ולזרוק כשמתקלקל. מצד שני, זה עניין של העדפות מעבר לכל השאר. 

גילוי נאות, אין לי ומעולם לא היה לי אחד כזה. 

חלק מהמטבח, למה?

ולמה, לא כמו קומקום, אם הושאר בדירה ונכתב בחוזה השכירות?

תבדיל בין מוצרי חשמל מקובעים (תנור בילט-אין למשל) לבין פיצ'פקעס בשנקל (כמו קומקום). 

הקולט להבנתי הוא מהמקובעים.

ועכשיו, לאור התגובות הנ”ל ננצל את השרשור לשאלה שלי.

בעוד כחצי שנה בערך כוונתי להשכיר דירה עם כל מוצרי החשמל... כיריים, תנור, מקרר, מ. כביסה, מייבש כביסה, 4 מאוורי תקרה, ובנוסף ריהוט מושלם.

אין בכוונתי להוסיף שקל אפילו לא ישן, על שכר הדירה כפי שמקובל בשכונה, שיהנה השוכר. כל המכשירים עובדים תקין.

תגדיר בחוזה שמה שנותר בדירה לא על אחריותך וזהו, כמו שציין פות"ש. מה הבעייה? 

ונחזור לנושא, פות”ש קיבל אביזר שממש לא בכל דירה יש אותו, בניגוד לניאגרה שקיימת בכל דירה. אין גם כל חובה חוקית להתקין אביזר כזה או למסור דירה שאביזר זה קיים בה. 

נכון. אבל. 

אם תפרק את המתקן, זה ישאיר סימנים מכוערים מאד על הקיר. יהיה טרחה לנקות את האיזור אחר כך מהאדים שהצטברו. זה יוצר בעיות. אז זה לא משהו שמחוייב על פי חוק שיהיה בדירה, אבל מאחר ויש, זה משהו מקובע שלא ממש ניתן להסיר...

ומשאלה על איזה אביזר להתקין, יש כאלה שקופצים על המשכיר כאילו פגע בזכויות השוכר.

איפה לעזאזל ראית משהו כזה, ואיך הגעת למסקנה הזו?! קראנו את אותן התשובות. לא קיבלתי רושם קרוב לזה אפילו. שואל ברצינות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טוב עדכון,פירקתי, הקבל היה מפוצץ. החלפתי קבל עדיין לא עובד.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• תוכן חדש...