Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

מערכות שמירה על נתיב שנוגעות לך בהיגוי

WTF?

מה זה הזוועה הזו? 

ועוד בארצינו?! 

הרי גם ככה בחורף אתה לא יכול לראות את הנתיבים בגשם. 

שמח שאני לא מכיר את המערכת הזו, נשמע כמו תועבה מוחלטת. 

מבחינתי מערכת כזו רק מגבירה את הסיכוי לתאונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 30 דקות, ברווז כתב:

WTF?

מה זה הזוועה הזו? 

ועוד בארצינו?! 

הרי גם ככה בחורף אתה לא יכול לראות את הנתיבים בגשם. 

שמח שאני לא מכיר את המערכת הזו, נשמע כמו תועבה מוחלטת. 

מבחינתי מערכת כזו רק מגבירה את הסיכוי לתאונה.

תלוי כמה המערכת מלוטשת, אבל התיקונים יכולים להיות מאוד אגרסיבים עד גבול סכנה לנהג ולסובבים. הבעיה שכל היצרנים דוחפים את המערכות האלה לרכבים בלי שיש שום הוכחה שהם באמת מקטינים את הסיכוי לתאונה. 

פורסם
לפני 3 שעות, zaf כתב:

הגורם העיקרי

זה שניים. 

עודף ביטחון

וחוסר מודעות. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אישית לא שמתי לב שהתיקון היגוי אגרסיבי מידי ברכבים שנהגתי בהם, מעדיף שכמה אנשים כמוכם יתעצבנו ויכבו את זה מאשר שאיזה מעופף שלא יודע לשמור על נתיב/שיכור/משתמש בטלפון יגלח אותי.

אם כבר תיקון היגוי אהבתי מאוד את התיקון היגוי בBYD שמתקן בעזרת מכות קלות ולא סתם מזיז את ההגה כמו הרוב.

בקשר לנושא המרכזי, הייתי דווקא חושש מניוון יכולת/ידע בנהיגה מאשר ביטחון מופרז, במיוחד כשמערכות כמו תיקון סטייה מנתיב או בלימה אוטונומית הן לא סטנדרט ברוב המוחלט בשוק, מה יעשה נהג חדש/צעיר שרגיל לנהוג על הרכב הבטיחותי של ההורים ואז נוהג על רכב פחות חדיש שקנה בעצמו? או אפילו בזמן נהיגה על הרכב של ההורים והחיישנים לא קלטו כראוי את הדרך והמערכות לא הופעלו.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 16.2.2025 בשעה 16:36, TheTaxAvenger כתב:

תלוי כמה המערכת מלוטשת

לא. זה לא תלוי בכלום. 

מערכות כאלו רק מגבירות את הסיכוי לתאונה. 

כבר מצאתי את עצמי במצבים שבהם הייתי צריך לנהוג בצורה, נקרא לזה "יצירתית" כדי להימנע מתאונה. 

עכשיו, אם הייתה לי ברכב מערכת לתיקון סטיות היגוי, האם עדיין הייתי מצליח להימנע מהתאונה? לא בטוח. 

קח מקרה היפותטי לחלוטין שאני יכול לחשוב עליו. 

קופץ לך הולך רגל לכביש! אתה בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון, הנתיב לידך תפוס ע"י רכב. באמצע גדר הפרדה בנוייה. 

הבחירה שלי במקרה שכזה היא די פשוטה- להגן על הולך הרגל, ע"י סטייה או לתוך הרכב לידי (שנינו מוגנים ע"י פח, שילדה, מערכות בטיחות, חגורות, כריות וכולי- הנזק יהיה רק חומרי) או סטייה לתוך הקיר- העיקר לא לפגוע בשק של כמה קילו בשר עם טונה וחצי של ברזלים. אבל! אז באה מערכת תיקון ההיגוי שלך ומתקנת לך את ההיגוי ככה שתמשיך ישר לתוך ההולך רגל

נשמע לך הגיוני? תקין? 

שמח שלא קרה לי המקרה הזה מעולם, אבל כן קרו לי אחרים שאילצו אותי לסטות במהירות ויצירתיות. כמו רכב שמסתחרר מלפני על כביש מהיר, מכשול בנתיב שלי שהצריך ממני תמרון חירום ועוד כמה...

פורסם
לפני 10 דקות, ברווז כתב:

קח מקרה היפותטי לחלוטין שאני יכול לחשוב עליו. 

קופץ לך הולך רגל לכביש! אתה בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון, הנתיב לידך תפוס ע"י רכב. באמצע גדר הפרדה בנוייה. 

הבחירה שלי במקרה שכזה היא די פשוטה- להגן על הולך הרגל, ע"י סטייה או לתוך הרכב לידי (שנינו מוגנים ע"י פח, שילדה, מערכות בטיחות, חגורות, כריות וכולי- הנזק יהיה רק חומרי) או סטייה לתוך הקיר- העיקר לא לפגוע בשק של כמה קילו בשר עם טונה וחצי של ברזלים. אבל! אז באה מערכת תיקון ההיגוי שלך ומתקנת לך את ההיגוי ככה שתמשיך ישר לתוך ההולך רגל

נשמע לך הגיוני? תקין? 

שמח שלא קרה לי המקרה הזה מעולם, אבל כן קרו לי אחרים שאילצו אותי לסטות במהירות ויצירתיות. כמו רכב שמסתחרר מלפני על כביש מהיר, מכשול בנתיב שלי שהצריך ממני תמרון חירום ועוד כמה...

מהניסיון הלא-רב שלי עם מערכות כאלה, הם בנויות בצורה שכשאתה עושה בכוח נגדם הם "נכנעות".

פורסם

הכל טוב ויפה. 

במצב חירום, כשאתה חייב להגיב, אתה באמת רוצה גם להילחם ברכב שלא ממש מעוניין לעשות מה שאתה אומר לו אלא גם הוא נלחם בך? או שאתה רוצה את האפשרות להגיב בעצמך? להזכירך- כל שבריר שנייה חשוב בהרבה מהמצבים המסוכנים על הכביש. 

פורסם

אני מעריך שבשנים שהמערכות האלה על הכביש, הם הצילו חיים רבים של אנשים שלא היו מרוכזים או נרדמו, ומאידך גרמו לכך-וכך תאונות (במצבים שציינת).

מה היה יותר? מה היה עדיף? יש כאן ביצה ותרנגולת. אם כולם היו מרוכזים בכביש היה עדיף שלא להפעיל את המערכות הנ"ל, המציאות היא שלא כולם מרוכזים והתועלת רבה על הנזק. הבעיה שזה בעצמו גורם לאנשים להרשות לעצמם להיות פחות מרוכזים.

פורסם
לפני כשעה, אלעדית כתב:

הבעיה שזה בעצמו גורם לאנשים להרשות לעצמם להיות פחות מרוכזים.

וזו אחת הטענות הגדולות שלי נגד הדברים האלו. 

במשך שנים הייתי נגד כל מיני תוספות כאלו, כי זה גורם לך להסתמך עליהן ולא על עצמך. 

לקח לי הרבה מאד זמן לשכנע את עצמי להוסיף מצלמת רוורס לרכב הקודם שלי, ככלי עזר לחניות צפופות ברחוב עם מצוקה לא קלה. וגם אז, זה בדיוק איך שהשתמשתי בזה- כלי עזר. לא כלי עיקרי.

ברכב הנוכחי, אין לי אפשרות בכלל לראות מהחלון האחורי- אני די תלוי במצלמה המזורגגת הזו. לרכב יש תHת שמן. 

כן, אני יכול להתרגל, כן אני יכול ללמוד, אבל גם: כן, אני מתעצל כי יש מצלמה. 

מה היה יותר ומה היה עדיף- וואלה לא יכול לענות על זה. 

אני יודע לענות על מה היה עדיף: שאנשים יתרכזו אשכרה בנהיגה בזמן שהם נוהגים. אבל... זה מה יש (או אין). 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...