Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לספק חשמל אחר.

פוסטים מומלצים

פורסם

חושב לעבור לספק אחר על מנת להוזיל עלויות.

אשמח לשמוע ממי שעבר האם היו בעיות בזמן הניוד? המלצות על חברות או כול דבר מועיל אחר.

תודה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני עברתי מחברת החשמל לסלקום ומסלקום עברתי לפז-גז וכיום אני בבזק. שום בעיות, הכל עבר חלק.

המסלולים שלי שבזמנו בחרתי:

סלקום : 15 אחוז בימים א'-ה'

פז-גז: 6.5 אחוז קבוע כל השבוע

בזק: 7 אחוז קבוע כל השבוע

סה"כ מרוצה מבזק, האפליקציה שלהם נוחה. לפז-גז היה לוקח המון זמן לשלוח את ה-סמס להזדהות ואז עוד כמה שניות ארוכות להתחבר לחשבון. בחשבון עצמו לא היה יותר מידי אינפורמציה והרגיש שהם עדיין לא היו ערוכים לכך. סלקום היה יחסית נחמד אבל עברתי בגלל אחוזי ההנחה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם (נערך)

אני בסלקום (פשוט כי הייתי קודם לקוח שלהם באינטרנט) וכי החשמל שלהם הכי איכותי ונקי. קל ופשוט.

אם תדרשו, תקבלו 7% מהיום הראשון.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, yuvk כתב:

כי החשמל שלהם הכי איכותי ונקי. קל ופשוט.

אתה מודע לעובדה שהחשמל מגיע אליך דרך חברת החשמל? בזה אין הבדל בין כל החברות. התשתית אותו דבר.

מה שאתה מחליף זה רק את מערך התשלומים ושרות לקוחות.

לצערי נראה שחח״י שהיה לה שירות מעולה מיישרת קו כלפי מטה עם המתחרות.

למי שמתכוון לעבור לתעיפים משתנים כדאי לעשות הערכה אם זה משתלם בפרט זמני ההפעלה של הצרכנים הכבדים: מקרר, מזגן, מכונת ומייבש כביסה, ומדיח.

דרך אגב: מה זה חשמל איכותי?

עריכה אחרונה על ידי borsood
  • אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני עברתי לבזק ומאז שעברתי חברת חשמל לא לוקחת קריאת מונה ( מונה ישן) והחשבוניות של בזק על בסיס הערכה.

כשהייתי בחברת חשמל הם היו מגיעים פיזית לקרוא מונה. לאחר המעבר הם הפסיקו.

פורסם

עברתי לסלקום

ואז לפזגז.

מעבר היה פשוט 

לקח כמעט חודשיים עד שזה נקלט במערכת. גם במעבר הראשון וגם בשני.

אין שום הבדל ביום יום.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 37 דקות, borsood כתב:

אתה מודע לעובדה שהחשמל מגיע אליך דרך חברת החשמל? בזה אין הבדל בין כל החברות. התשתית אותו דבר.

...

דרך אגב: מה זה חשמל איכותי?

זה נכתב בהומור... ופראפרזה על אלו שקונים דלק של חברה X כי הוא הכי נקי ואיכותי.

• אהבתי 1
פורסם

אני בדיוק ביקשתי לעבור לבזק. לוקח מעל חודש עד הניוד בפועל.

כרגע מהבדיקה שעשיתי לפני ההנחה הכי גדולה שמקבלים בלי שום תנאים מקדימים זה 7%.

אפשר לקבל יותר בשילוב עם מוצרים אחרים, או לדוגמא בפזגז לקבל 10% לאפליקציית ילו למי שזה עושה לו את זה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

אתה מודע לעובדה שהחשמל מגיע אליך דרך חברת החשמל? בזה אין הבדל בין כל החברות. התשתית אותו דבר

אני תוהה בעניין הזה כבר שבועות, אם החשמל מיוצר ע"י חח"י והם היחידים שמתחזקים את תשתית החשמל, איך זה ש"מתווך" בדמות סלקום/בזק/אמישראגז/הוט או מה שזה לא יהיה זול ועדיף יותר מהמקור? מישהו יכול להסביר את העניין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

אני תוהה בעניין הזה כבר שבועות, אם החשמל מיוצר ע"י חח"י והם היחידים שמתחזקים את תשתית החשמל, איך זה ש"מתווך" בדמות סלקום/בזק/אמישראגז/הוט או מה שזה לא יהיה זול ועדיף יותר מהמקור? מישהו יכול להסביר את העניין?

כי החשמל לא מיוצר רק על ידי חברת החשמל.

החברה עשכשיו מוכרת לך את החשמל יכולה לקנות את החשמל ולהזרים אותו לחברת החשמל מ-3 מקורות:

1. לקנות מחברת החשמל בתעריף מסויים

2. לקנות מספק פרטי

3. לייצר חשמל בעצמה ולהזרים לחברת החשמל

וגם לפני הרפורמה כבר התחילו להיות ספקי חשמל פרטיים זה לא חדש.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

המדינה מנסה לייצר "תחרות". להוסיף גופים שיתחרו לכאורה בחברת חשמל. יקנו חשמל מחח"י וימכרו ללקוחות פרטיים או יקנו מיצרנים וימכרו לחח"י.

בפועל זה אותו מוצר ואותו שירות, רק בקצת פחות כסף. יכול להיות משמעותי למי שמטעין כל לילה מכונית חשמלית (ולוקח מסלול הנחה בלילה). השחקנים החדשים, אף אחד מהם (אאל"ט)
איננו יצרן חשמל בעצמו - רק גופים בעלי מערך גבייה ושירות לקוחות. 

מבחינתי זה חסכון קטן באפס מאמץ, וגם "הצבעת מחאה" מול חח"י שנותנת שירות קלוקל.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

עברתי לאלקטרה, כי גם את הגז אני מקבל מהם.

המעבר לקח איזה חודשיים, אבל חוץ מזה הכל טוב. מקבל את ההנחה בחשמל, וגם זיכויים בגז.

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 3 שעות, yuvk כתב:

החשמל שלהם הכי איכותי ונקי. קל ופשוט.

לרגע הייתי כמו: ?!?!

לפני שעתיים, yuvk כתב:

זה נכתב בהומור... ופראפרזה על אלו שקונים דלק של חברה X כי הוא הכי נקי ואיכותי.

אבל אז הייתי כמו: :shock::LOL:

לפני שעה, SlowRide כתב:

בפשטות: 

לקוח קצה קונה את החשמל שהוא צריך. יש לזה תעריף. 

לקוח מוסדי קונה את החשמל שהוא מוכר, בכמויות גדולות עבור מכירה, והתעריף שלו נובע מהכמות- "הנחת כמות" בשפה המקצועית. 

סלקום קונים מחח"י (ועוד) כמות גדולה במחיר נמוך משמעותית מתעריף החשמל ללקוח, ומוכרים אותו לצרכני קצה במחיר הנמוך יותר במחיר המחירון של חח"י לצרכן הקצה. הצרכן מרוויח הנחה, הספק מרוויח כמה זוזים, וחח"י מרוויחה כמה זוזים. 

לגבי "עדיף", אין לי מה לענות על זה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 21 דקות, ברווז כתב:

לרגע הייתי כמו: ?!?!

אני היחיד שחשבתי איזה פראייר, היה הולך להוט כי אצל אלה אף פעם לא מתנתקים אז אין הפסקות חשמל ולא צריך גנרטור למלחמה.

• מצחיק 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...