Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לספק חשמל אחר.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום התקנת מונה חכם היא ללא תשלום ותלויית אזור וזמינות. בשנה שעברה גבו ממני 250שח השנה לא גבו מבני ולו שקל אחד. 

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה בטוח שאין לך מונה חכם?

גם אני הייתי בטוח שאין עד שבדקתי והסתבר שיש לי.

הוחלף מתישהו בלי ידיעתי.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני כשעה, yahaga כתב:

היום התקנת מונה חכם היא ללא תשלום ותלויית אזור וזמינות. בשנה שעברה גבו ממני 250שח השנה לא גבו מבני ולו שקל אחד. 

כי פעם לא היה אפשר לנייד ולכן לא היה להם אינטרס להחליף.

עכשיו כשמניידים הם צריכים נתונים בכדי לא להפסיד כסף לחברות השונות והם ממהרים להחליף את המונים.

לקח לקבלן שעושה להם את העבודה ( זה לא עובדי חברת חשמל) 10 דקות להחליף את המונה.

התקשורת בין המונה לחברת חשמל היא באמצעות SIM שקיים בתוך המונה.

מעניין איזו חברת תקשורת זכתה במכרז של ה SIM ים.........

פורסם
לפני 6 שעות, yuvk כתב:

גם אם סלקום (או מישהו אחר) מוכר חשמל לחח"י, זה לא החשמל שיגיע אליי הביתה. השחקנים החדשים "קונים" חשמל מחח"י ו"מוכרים" אותו לנו (במרכאות כי זה רק רישומי, האספקה היא נשארת של חח"י) ואולי גם קונים חשמל מיצרן פרטי ומוכרים אותו לחח"י.

עד כמה שאני יודע חח"י לא אחראית על זה יותר. הקימו את נוג"ה שהיא אחראית על אספקת וחלוקת החשמל מחח"י וכל הפרטיות למיניהן.

פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

אתה בטוח שאין לך מונה חכם?

גם אני הייתי בטוח שאין עד שבדקתי והסתבר שיש לי.

הוחלף מתישהו בלי ידיעתי.

בדקתי לפני חודש בערך. אבל רעיון טוב אציץ שוב. 

תודה למי שהגיבו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

לא ידעתי שיש יצור חשמל פרטי בארץ. 

כ-30% מייצור החשמל בישראל נמצא בידיים פרטיות מתוכו כשליש אנרגיות מתחדשות (10% מכלל הייצור).

יש רשימה מפורטת של אתרי הייצור בויקי (לפחות לשנת 21): https://he.wikipedia.org/wiki/משק_החשמל_בישראל

פורסם
לפני 12 שעות, SlowRide כתב:

מבין את העיקרון אבל אם אתה יצרן האפרסקים הבלעדי ואין לך תחרות לא עדיף לך למכור כמה שיותר בתעריף הכי גדול? גם ככה יקנו ממך את אותה הכמות.

לא בטוח בכלל.

אולי אני היצרן היחידי אבל חוץ מייצור אני צריך להתעסק עם כל לקוח ולקוח, חלקם ממש נודניקים, חלקם מתחמקים מלשלם אחרי שאכלו את האפרסק, כל אחד מהם יכול להתקשר אליי באיזה שעה שבא לו ולבלבל לי את המוח, כשהאפרסק לא טוב מתקשרים אליי כועסים, ולא לשכוח להתעסק עם גבייה של כולם.

לצורך כך אני מחזיק מערך שעולה לי לא מעט. מאיפה אני משלם למערך הזה? מהרווח של האפרסקים. אולי שווה לי להוריד קצת במחיר אבל גם לצמצם קצת את המערך ואז הרווח שלי נשאר זהה אם לא עולה.

פורסם

מסכים אבל - במקרה של חח"י הם משאירים את מערך השירות שלהם +\- (כי הם עדיין השחקן הכי גדול בשוק) אז החסכון הרבה פחות גדול.

בכל מקרה - זה נכפה עליהם.

פורסם
לפני 15 שעות, אורח לרגע כתב:

אני בעת חתימת העסקה נפטר מהצורך להתעסק עם 199,999 לקוחות/עסקאות ביום. כיוצא בזה נפטר מהוצאות רבות על הדרך.

בחישוב זריז נשמע שמשתלם לכולם.

הסבר יפה, אהבתי.  אבל.

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

מבין את העיקרון אבל אם אתה יצרן האפרסקים הבלעדי ואין לך תחרות לא עדיף לך למכור כמה שיותר בתעריף הכי גדול? גם ככה יקנו ממך את אותה הכמות.

לפני 14 שעות, wa11a כתב:

אבל כל זה לא רלוונטי כי חברת החשמל היא חברה ממשלתית וזה היה חלק מהרפורמה. ככה שמה שהכי רווחי לא רלוונטי.

לחח"י אין הרבה ברירה אלא להיות עם המערך של מתן השירות בכל מקרה ומצב. צימצום ההוצאות שלה הוא זניח בקטע הזה. הסיפור ניכפה עליהם ותו לא. 

וכל זה, בלי להיכנס בכלל לכל נושא ה"מלאי", המגבלות יצור וההשלמות הנדרשות לניהול רשת חשמל יציבה. 

מאחורי הקלעים יש מערך שלם שנותן מענה ליציבות הרשת. יש רגעי פיק ורגעי שפל, וצריך לייצר כמות חשמל שתספיק בכל רגע נתון אך ללא עודף גדול מדי. זה נושא מורכב...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נכון- הסיפור נכפה עליהם. אין ספק שחח"י היו שמחים להמשיך להיות השחקן היחיד בשוק.

אבל בהנתן מצב שנכפה עליך אתה מנסה לייעל את עצמך ולהפיק מהלימון לימונדה. (או מיץ אפרסקים בעניין שלנו).

א. אני לא בטוח שצמצום המערך שלהם זניח כ"כ. תהיה בטוח שהם נותנים שירות מועדף ללקוחות הישירים שלהם. כתב פה מישהו בשרשור שמרגע שעבר ספק הפסיקו לקרוא את המונה שלו. פחות כח אדם שעובד שווה כסף.

ב. יש עניין של ייצור עודף חשמל (להבנתי). ברגע שאתה מעביר חלק מראש לספק אחר גם את ההפסד הזה אתה מצמצם.

שוב- נכפה עליהם. נכון. עכשיו יושבים ורואים איך משחקים עם המספרים כדי להפסיד כמה שפחות, ואולי יוצא שבכלל לא מפסידים. 

להרוויח יותר מאשר במצב בו הם השחקן היחידי - ברור שזה לא המצב. 

אני בטוח שהכלכלנים בחח"י מבינים יותר ממך ובטח ובטח יותר ממני איך לנסות להפיק מהלימון הזה מיץ אפרסקים.

• רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

בכל אופן הציבור מרוויח מזה, אז עשו משהו טוב.

עכשיו צריך לבדוק מי מציע את העסקה הכי טובה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 54 דקות, KipodYam כתב:

לא משנה מצאתי

מה מצאת? 

את האבקת חשמל ששמרת למלחמה?

פורסם

אני מחפש את האבקת חשמל אצל פזגז...

עברתי מחחי לפזגז דרך אפליקצית יילו במסלול 10% החזר לאפליקציה, בגלל שלצערי אני משלים קניות בסופרים היקרים שלהם.

רק שכבר חודשיים לא קיבלתי חשבון ולא ברור מה המצב.

אז פתחתי קריאה באתר שלהם. נראה מתי יחזרו אלי.

פורסם
לפני 16 דקות, KipodYam כתב:

עברתי מחחי לפזגז דרך אפליקצית יילו במסלול 10% החזר לאפליקציה,

conspiracy theory Meme Generator

מקווה שיחזרו אליך עם תשובה.

אני עדיין עם חח"י 1.0. לא יודע איך המתחרים. 

• תוכן חדש...