Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר לספק חשמל אחר.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

להערכתי זה לא מחובר ישירות לספקי משנה (באיזשהו API), כלומר בחברת חשמל יש את כל הנתונים ומייצאים אותם עם קובץ אקסל פשוט ושולחים (יותר דומה לאופציה השניה).  לא נשכח שיש גם את החלק של ה'הערכות' (שרוב התלונות ששמעתי היו משתמשים כאלה) שזה די בטוח מישהו שיושב במשרד קטן ומשרבט מה שבא לו.  

באופן אישי מעולם לא נתקלתי בבעיה (מונה חכם) בסלקום ובזק. 

עריכה אחרונה על ידי ELI001
  • תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן, כפי שאמרתי, אצלי הכול תקין

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בזק חשמל אמרו לי שהם מקבלים מחברת החשמל רק את צריכת החשמל בחודש האחרון - בד"כ משוערת בלבד- אבל לא את קריאת המונה, והמליצו להיכנס לאתר חברת החשמל ובאזור האישי שם לראות את קריאות המונה בשנים האחרונות. פעלתי כך והתברר שהם צודקים,

המסקנה היא שחברת החשמל מציקה בכוונה

פורסם

בדקתי עכשיו באתר חשמל חשמל, הם עושים קריאות כל חודשיים ולא כל חודש.

הקריאה האחרונה היתה ב 27/7/2025

זה אומר שאת חשבון יולי הייתי אמור לקבל באוגוסט - אבל לא קיבלתי.

אין קריאה באוגוסט. אין קריאה בספטמבר.

השאלה היא - האם הבעיה היא בחברת חשמל והתקשורת למונה, או שיש כאן בעיה אחרת (הם נותנים הרשאה לקריאה של המונה לפזגז\אלקטרה\סלקום או שהם אחראים על הקריאות מונה ?)

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

קריאת מונה מתבצעת פעם בחודשיים, ובחודשים האחרונים אפילו כמה ימים יותר.

הקריאה האחרונה שלי ב-29.9, לפניה 27.7, תאריך עריכת החשבון 30.9.25. החשבון הקודם היה 16.5.25-27.7.25, כלומר כ-10 שבועות.

אבל אני מקבל חשבונות ישירות מחח״י, בלי מתווכים שיכולים לעכב את הדיווח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המשכתי לחקור:

1. באתר חח"י, יש מידע מהשעון עד לתאריך 27/9/2025, שזה אומר שבוע שעבר ליל שישי-שבת - מאז, נעלמו עקבותיו.

2. אחרי חפירה באתר של חח"י, הוא טוען שהקריאה האחרונה של המונה היתה ב 18/9/2025 (כמובן שלא הופק פה חשבון או משהו).

3. ירדתי למטה לחדר מונים ומצאתי שצמוד לחיבור שלי וצמוד לחיבור של שכנה שלי באותה קומה, התקינו מסנן רעשים מדגם BF-40. תפקיד המסנן רעשים הוא לאפשר תקשורת על גבי חוטי החשמל מבלי שיהיו הפרעות.

4. טכנית, אין כאן שום מניעה לקבל את חשבון יולי ואוגוסט. ספטמבר זה כבר אירוע אחר - אבל עדיין, יש כאן בעיה.

5. גם לדירה שלי וגם לדירה של השכנה שלי, נורת PLM על המונה היא במצב כבוי (או לעיתים מהבהבת היבהוב קצר באדום) . ביתר המונים היא מאירה באור ירוק.

6. בנוגע לתקשורת - אני לא יודע אם חח"י או פגזגז או WHATEVER הם ש"מדברים" עם המודם של המונה חשמל. האם יכול להיות ש"אין אף אחד מולו" ובגלל זה הוא ללא אור ירוק בתקשורת ? לא נשמע לי סביר, אבל מעלה השערה. לדעתי הוא אמור להאיר בירוק מהרגע שיש לו חשמל, כי הוא מחובר 24/7 למאגר מידע של חברת חשמל (אתה יכול להפיק דוחות אקסל ברמה היומית של צריכת חשמל וכו', אז יש כאן חיבור קבוע).

מעלה השערה: ייתכן ומסנני הרעשים שבקו חיים *או* שמישהו בחברת חשמל הצליב פאזות ואין להם סינון על קו התקשורת שהיו משתמשים בו.

איציק

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-04 בשעה 10.39.11_56b69677.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-04 בשעה 10.39.10_28863981.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-04 בשעה 10.39.11_9add0158.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אנינלא יכולמלקרוא את המונה כי הוא בארון ליד המדרכה והשמשה דהויה לגמרי.

לא ניסיתי לבדוק באתר (מה גם שהחשבון על שם אישתי, כנראה צריך להרשם על שמה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, איציק נ. כתב:

המשכתי לחקור:

3. ירדתי למטה לחדר מונים ומצאתי שצמוד לחיבור שלי וצמוד לחיבור של שכנה שלי באותה קומה, התקינו מסנן רעשים מדגם BF-40. תפקיד המסנן רעשים הוא לאפשר תקשורת על גבי חוטי החשמל מבלי שיהיו הפרעות.

4. טכנית, אין כאן שום מניעה לקבל את חשבון יולי ואוגוסט. ספטמבר זה כבר אירוע אחר - אבל עדיין, יש כאן בעיה.

5. גם לדירה שלי וגם לדירה של השכנה שלי, נורת PLM על המונה היא במצב כבוי (או לעיתים מהבהבת היבהוב קצר באדום) . ביתר המונים היא מאירה באור ירוק.

הכתובת הברורה שלך היא חברת חשמל. בדיוק כמו שאם לא היה לך חשמל הם היו הכתובת.  אם ינסו להתחמק תפנה או קודם תאיים בפנייה לרשות החשמל או לרשות להגנת הצרכן.  

בעניין החשבונות הקודמים יש לי איזשהו כיוון,  זו כנראה מערכת אחרת מהמערכת של המידע ללקוח שאתה רואה, והיא בעצם שולחת בקשה למונה שאמור להחזיר תשובה ואם לא קיבלה כי באותו זמן הוא לא היה זמין אז היא בעצם משאירה ריק גם אם אחרי זה השעון מצליח להתחבר הוא לא מתחבר למערכת הזו. 

לכאורה השכנה גם עם בעיה, תנסה לבדוק אם היא גם לא מקבלת חשבוניות, ובאיזה ספק היא. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן:

עבר כמעט חודש וניסיתי לבדוק דרך האתר של חברת חשמל אם יש לי נתונים אונליין מהמונה חשמל.
לשמחתי - עכשיו יש נתונים, המונה מחובר לתקשורת כמו שצריך.

בבדיקה ויזואלית לא מצאתי משהו שונה (זאת אומרת שלא מצאתי איזושהי עדות לכך שמישהו התעסק עם משהו, נניח החליף את הפילטר באחד אחר. הכל נראה בול אותו הדבר, עשיתי גם השוואות מול תמונות קודמות לתמונות שצילמתי ממש עכשיו).

נורת התקשורת (PLM) חזרה לעבוד (בירוק) ואיתו ביחד חזר להופיע אייקון ה"טלפון" (תקשורת).

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-31 בשעה 18.17.49_649b381b.jpg

תמונה של WhatsApp‏ 2025-10-31 בשעה 18.18.56_97ab2577.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אני בדעה אחרת

תחרות זה מצויין! והמחירים של המתחרות בהחלט טובים

אבל לא מדובר על חיסכון מאוד גדול, במיוחד למי שלא צורך הרבה חשמל

בנוסף - בכל החברות האחרות, לפי מה שידוע לי - חובה שתהיה הוראת קבע לתשלום

בדיוק כמו חשבון סלולר.

חברת חשמל - שולחת חשבון, לא מחייבת שללקוח תהיה הוראת קבע שיורדת במועד קבוע בבנק.

לפעמים חודש עמוס, לפעמים רוצים בקיץ לחלק חשבון גדול לתשלומים

את כל זה אפשר בחברת חשמל, והם גם סלחנים לאיחור בתשלום

לוקחים ריבית של כמה שקלים באיחור של שבועיים מהמועד האחרון לתשלום.

כל זה הוא משהו שאנשים עם משכורת קבועה ויפה שנכנסת לבנק בתאריך קבוע - לא צריכים

אבל יש אנשים שכן צריכים, ובשבילם חברת חשמל היא לרוב האופציה היחידה.

עריכה אחרונה על ידי boli19
פורסם

ללקוח ביתי זה חיסכון לא כ''כ משמעותי

תחשבן 7 אחוז מהחשבון הדו חודשי שלך שזה בגדול התוכנית המשתלמת לרוב האנשים 

ותחשבן אם זה שווה את החסרונות שהחשבון נהיה כל חודש ויורד אוטומטית באשראי

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, tan tan כתב:

ותחשבן אם זה שווה את החסרונות שהחשבון נהיה כל חודש ויורד אוטומטית באשראי

לחלק גדול מהאנשים זה יתרון, לשלם כל חודש את מה שצרכו בחודש ולא לשלם במכה אחת חודשיים.

הכל תלוי איך מסתכלים על זה.

• רעיון טוב! 3

1.6
HDi 100Hp Automatic

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

it ain't over till the fat lady sings

בקיצור - התקלה חזרה והקשר עם המונה שוב אבד.

שוב טלפון לחברת חשמל, והפעם קיבלתי הודעת SMS תוך יומיים שהתקלה תוקנה.

הלכתי לחדר מונים ומצאתי ש:

1. ביטלו לכל המונים בחדר את התקשורת החוצה עם האייקון של הטלפון

2. התקינו "פילטר" דיי גדול על המונה חשמל הציבורי של הבניין

יכולות להיות שכנראה יש עוד דרכי תקשורת שונות למונים האלו (אולי בין אחד לשני - עד שזה מגיע לציבורי ומשם החוצה), אבל שורה תחתונה: כרגע זה עובד (וזה למרות שאין אייקון של טלפון על המודם והנורה מהבהבת באדום).

איציק

WhatsApp Image 2025-11-27 at 15.26.12_37d473f0.jpg

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...