Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש מחליפה ראויה לפיגו 508 2020

Ziv667

פוסטים מומלצים

היי חברים ,

מחפש מחליפה ראויה לפיגו 508 שלי 

הכיוון הוא רכבי מנהלים ( הקטגוריה האהובה עליי 🙃 ) . אני מחפש רכב יד שנייה שנתונים 17-22 . הפיגו שלי  שנת 2020 , מנוע 1.6 טורבו 180 כ״ס - רכב פשוט מדהים מכל הבחינות - עיצוב , אבזור , כוח , נוחות… 

בדקתי מספר רכבים ומרגיש אובד עצות 

סופרב - אהבתי אבל מפחד מהגיר ( במיוחד כשקונה יד שנייה ) 

סונטה - לא התחברתי , גם שמעתי שיש בעיות במנוע 

מרצדס cla - חלשה , לא מפנקת וסתם יקרה לאחזקה 

חשבתי על אאודי A6/A7 אבל שוב די מפחד מהגיר 

אודה להמלצותיכם ולשמוע גם מנסיון אישי 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסופרב היא מלכת הקטגוריה. אם אתה מודאג מהגיר תחפש אחת עם מנוע 2000 - 190 כ"ס זה כבר גיר עם מצמדים רטובים והוא די אמין.

לקחת בחשבון שהתחזוקה יקרה (אם אני זוכר נכון נדרש להחליף גם שמן גיר כל כמה טיפולים) ומחירי הביטוח גבוהים מה508.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, TZR84 כתב:

הסופרב היא מלכת הקטגוריה. אם אתה מודאג מהגיר תחפש אחת עם מנוע 2000 - 190 כ"ס זה כבר גיר עם מצמדים רטובים והוא די אמין.

לקחת בחשבון שהתחזוקה יקרה (אם אני זוכר נכון נדרש להחליף גם שמן גיר כל כמה טיפולים) ומחירי הביטוח גבוהים מה508.

לא מפחד מעלויות תחזוקה 

אני מחפש תמורה טובה וראויה להשקעה שלי . 

משלם כיום מקיף כ8000 שח על הרכב שלי , מאמין שגם על סופרב זה ינוע סביב המחירים האלה . 

תודה רבה על התשובה ! 

לפני שעה, RROONNII30 כתב:

מה הסיבה לרדת מ508? אם רשת עלייה  רק טובות. אלא אם אתה מחפש שנתון מתקדם אבל זה לא המצב. 

בוחר להחליף את הרכב בגלל שיש לו מגרעת אחת מהותית - שוק חלש . מאבד הרבה מהמחיר שלו . בעיניי זה אחד מרכבי המנהלים הטובים ביותר בשוק ונותן את התמורה הטובה ביותר למחיר , הצרכן הישראלי אוהב סטיגמות ובדרך כלל בוחר ברכבים שכל העדר נוסע עליהם גם אם הם לא בהכרח טובים יותר . 

המליצו לי על רכבי טויוטה בעבר , נסעתי על כמה דגמים - אולי הם אמינים אבל לא נותנים שום דבר לנהג - לא התנהגות , לא אבזור , לא נוחות ולא איכות חומרים . 

לכן מעדיף בנקודת זמן זו להחליף את הרכב לפני שהמחיר ירד באופן משמעותי מאוד . 

לפני שעה, Moshe c כתב:

מציע שתבדוק על מאזדה 6.

אם היא יכולה להתאים, כדאי שתברר עלויות ביטוח טרם רכישה כי הביטוח יקר. 

לא בוחר בה בגלל צריכת דלק גבוהה מידי ועלויות ביטוח בשמיים 

בנוסף אני יורד מאוד ברמת האבזור אם אבחר בה . 

תודה על התשובה :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 33 דקות, Ziv667 כתב:

לא מפחד מעלויות תחזוקה 

משלם כיום מקיף כ8000 שח על הרכב שלי , מאמין שגם על סופרב זה ינוע סביב המחירים האלה . 

תודה רבה על התשובה ! 

בוחר להחליף את הרכב בגלל שיש לו מגרעת אחת מהותית - שוק חלש . מאבד הרבה מהמחיר שלו . בעיניי זה אחד מרכבי המנהלים הטובים ביותר בשוק ונותן את התמורה הטובה ביותר למחיר , הצרכן הישראלי אוהב סטיגמות ובדרך כלל בוחר ברכבים שכל העדר נוסע עליהם גם אם הם לא בהכרח טובים יותר . 

המליצו לי על רכבי טויוטה בעבר , נסעתי על כמה דגמים - אולי הם אמינים אבל לא נותנים שום דבר לנהג - לא התנהגות , לא אבזור , לא נוחות ולא איכות חומרים . 

כן מבין ... כבעל ds4 2022 אבל גם אוהבי המותג אשמים הם ממתינים לרכבים בעלי 5/4/6 שנים (כמוך) כדי  לטרוף אותם במחיר. הציבור הישראלי הוא טיפש גדול. אני לדוגמא קונה אך ורק לפי דגם  ושנתון ובודק מול מתחריו ומה נותנים כולל אמינות.

שום יפנית וקוראנית לא תספק אותך במעבר אלהם במה שנותנת ה508 .

חושב רק טויוטה שומרת הכי על הערך. כל השאר פחות.

עדיין ה508 עם מנוע וגיר טובים חושב יהיה גבול כמה כבר ירד במיוחד שעוברות השנים. אבל כל אחד והשיקול שלו. 

ביטוח שלי 7500 . שלך 8000 למה יותר יקר. 

עריכה אחרונה על ידי RROONNII30
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, Ziv667 כתב:

לא מפחד מעלויות תחזוקה 

תודה רבה על התשובה ! 

אם השיקול העיקרי הוא ירידת ערך, מציע שתשקול שוב כי ספגת כבר את מירב הירידה וכלל לא בטוח שהחלפה תשרת את השיקול. 

תוסיף לקסוס is300 היברידי לרשימה, או בעלות גבוהה יותר ב. מ. ו סדרה 3.

אבל שוב, אם השיקול העיקרי הוא כספי, הייתי נשאר עם הטוב והמוכר. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתקן ביטוח שלי 6800 .

בכול אופן מכיר מישהו עם מרצדס לאחר 3 שנים שלא משלמים לו נורמלי ולכן נשאר איתה כרגע 6 שנים 

חוץ מדגמים מבוקשים ( לא נראה ממה שציינת ) אין משהו שהערך שלו נשמר טוב.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ספגת כבר את מרבית ירידת הערך ב-4 שנים האלה של הרכב על הכביש.

אם זו הסיבה היחידה להחלפה - הייתי שוקל מחדש.

• רעיון טוב! 1

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Ziv667 כתב:

סיבה שגויה ממש להחליף רכב.

אתה תמצא עצמך עם רכב שאתה פחות אוהב ועם פחות כסף בכיס מאשר אם תמשיך עם הרכב הנוכחי.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Ziv667 כתב:

בוחר להחליף את הרכב בגלל שיש לו מגרעת אחת מהותית - שוק חלש . מאבד הרבה מהמחיר שלו . בעיניי זה אחד מרכבי המנהלים הטובים ביותר בשוק ונותן את התמורה הטובה ביותר למחיר

זה הטיעון שהמצדיק את השארת הרכב אצלך.

אתה יודע איזו תמורה גבוהה הוא נותן והשוק לא מבין איזו תמורה יש ל-508.

אתה בוחר להפסיד רכב שנותן תמורה גבוהה שכבר שילמת את רובה למישהו שיקבל תמורה יותר גבוהה למחיר כי השוק של הרכב שלך חלש...

אני הייתי נשטר עם ה-508 הנהדרת

לפני 6 שעות, Ziv667 כתב:

סופרב - אהבתי אבל מפחד מהגיר ( במיוחד כשקונה יד שנייה ) 

אני נהוג ברכב ליסינג השלישי שלי עם גיר dsg תוצרת vag.

באוקטביה 1.2 2017 - הגיר נזקק לעדכון תוכנה לאחר 75k קמ ויותר לא היו שום בעיות עד שהוחזר לחברת הליסינג לאחר 3 שנים ו-120k קמ.

ב-2020 קיבלתי אוקטביה 1.5 שהגיר שלה תפקד כחדש במשך 4 שנים ו-132k קמ.

החל מינואר 2024 אני נוהג באטקה, הספקצי לגמוע כבר 32k קמ והגיר מתפקד כחדש.

תוואי הנסיעה שלי כולל הרבה פקקים וגם נסיעה לעבודה מי-ם לת"א וחזרה כמה פעמים בשבוע.

אני מרגיש שמהנסיון האישי שלי גיר ה- dsg של vag מציג רמת אמינות טובה.

הסופרב נראה רכב מרשים ולאור נסיוני לא הייתי פוסל אותו בגלל הגיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש את מאזדה 6 עם מנוע 2.5 ליטר אבל אני בספק אם תרגיש חווית נהיגה וקדמה כמו בפיג'ו. כפי שאמרו ירידת ערך זו סיבה לא הכי טובה להחליף רכב וגם לא ממש נכונה כלכלית במקרים מסוימים . 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם על התשובות ! 

אכן הירידת ערך המשמעותית נספגה כבר , אבל כל פעם המחירון יורד בצורה מאוד דרסטית והשוק חלש מאוד 

אז אני מעדיף למכור את הרכב כשהוא עדיין עם נתונים טובים מאשר להמשיך להחזיק בו ואז אאלץ לתת אותו למגרש 🥲

בכל אופן יודע שלא אמצא תמורה כזו טובה למחיר - השלמתי עם העובדה 

הכיוון כרגע לחפש לקסוס או אלפא גוליה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מספר לעצמך סיפור לפיו יש היגיון כלכלי בלמכור מהשיקולים האלו. אבל אין.

זה קצת מזכיר את אלו שמשכנעים את עצמם שכלכלי להם לרכוש רכב חדש.

גם הם טועים. אבל לפחות הם עם רכב חדש. אז זה סבבה.

או אלו שקונים רכב חדש יותר כדי לחסוך דלק. הם גם בדכ טועים. אבל גם הם מתחדשים ברכב יותר סבבה.

אתה עושה טעות כלכלית שגם מארגנת לך רכב פחות טוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...