Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ויכוח. 

המקצוע שלי מבוסס על סטטיסטיקה, ובתחילת כל מאמר, במסגרת תיאור שיטות המחקר, מגדירים את ה- cutoffs ונצמדים אליהם. אם קובעים שארוע מוגדר עד היום ה-90 יתעלמו מארוע ביום ה-91 אפילו הוא משמעותי, ואם ערך המעבדה תקין עד 36 ידווחו על ארוע אם התוצאה תהיה 37, למרות שהוא חסר משמעות אמיתית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

לארה״ב יש 3 מסלולים ריאלים:

1. חתונה עם אמריקאי/ת

2. מעבר פנימי בחברה שיש לה סניף / HQ בארה״ב.

3. לימודים גבוהים בארה״ב (תואר שני עדיף ומעלה) וקבלת ספוסורשיפ ממעסיק מקומי (יש לך אחרי התואר אישור עבודה + אתה נכנס בקטגורית הגירה טובה יותר מבחינת הקצאות בH1B)

אתה צריך לבדוק ברמת המדינה את התנאים שלה לקבלת אזרחות של בן / בת זוג. לפעמים כמו שציינו פה זה כולל גם מבחני שפה וכל מני תנאים אחרים. לא תמיד טריוויאלי.

תשמע - זה לא תמיד כ״כ פשוט (לא מכיר את פולין). לדוגמא אשתי אזרחית צרפתית וכדי שאני אוציא אזרחות צרפתית בין השאר זה כולל מבחן שליטה בצרפתית ברמה דיי גבוהה (קורסים של השגרירות הצרפתית להגיע לרמה הזו - זה לזכרוני שנה + של לימודים).

זו אחת מהסיבות שלא התעסקתי עם זה עד היום (לילדים לעומת זאת יש , ולי יש אזרחות אירופאית אחרת)

הכוונה היא ללמוד לתואר שני בארה״ב? האם זה אפשרי להרשם לתואר שני בלי אזרחות ולקבל ויזה לצרכי לימודים ומשם להתקדם?

אני בכל אופן מעוניין בתואר שני והאמת לעשות אותו בארה״ב לעולם לא עלה במוחי, גם מה שבטוח יש יותר מקומות נחשבים ואלא אם כן אצליח להתקבל לאונברסיטה מוכרת כמו טכניון/תל אביב/העברית יותר סיכויים שהמעמד שלי יהיה גבוה יותר עם אוניברסיטה מוכרת בארה״ב

פורסם
לפני 1 דקה, Aviv13467 כתב:

הכוונה היא ללמוד לתואר שני בארה״ב? האם זה אפשרי להרשם לתואר שני בלי אזרחות ולקבל ויזה לצרכי לימודים ומשם להתקדם?

בהחלט - למעשה בתארים מתקדמים יש אפשרות גם לקבל ויזה שהנשוי / נשואה גם מקבלים אישור עבודה למהלך הלימודים.

אחרי התואר אתה מקבל אישור זמני (OPT) לכמה שנים שבהם אתה צריך להחליט אם אתה מנסה להישאר או לא.

אם אתה מחליט להישאר תצטרך למצא מעסיק מקומי אבל שיגיש עבורך ויזה יותר ארוכה / גרין קארד אבל נקודת הפתיחה שלך הרבה יותר טובה:

1. אתה עם תואר אמריקאי ממקום שהם מכירים. (אפילו מקומות שלנו מאוד מוכרים ונחשבים - עוברים לקטגוריה של ״מחוץ לארה״ב״ מבחינתם - ויש המון מוסדות לימוד דומים ונחשבים באותה מידה גם בקנדה , סין , הודו ועוד מדינות שאתה פתאום מתחרה מולם)

2. אתה יכול להתחיל לעבוד ולהוכיח את עצמך ללא עזרתם.

3. אתה יכול לעבור מעסיקים.

4. בהגשה לH1B אתה נמצא בקטגוריה גבוהה יותר שמיועדת למסיימי תארים מתקדמים בארה״ב (דגש על החלק האחרון) - שהתחרות בה היא הרבה יותר קטנה וחברות עדיין מגישות עבורה בצורה דיי שוטפת.

החסרון הברור הוא העלות הגבוהה בסדרי גודל על פני להישאר ולעשות תואר שני באיזי בישראל. ותחרות מאוד גבוהה בתואר (כי אנשים מכל העולם מגיעים)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 דקות, Liviur כתב:

בהחלט - למעשה בתארים מתקדמים יש אפשרות גם לקבל ויזה שהנשוי / נשואה גם מקבלים אישור עבודה למהלך הלימודים.

אחרי התואר אתה מקבל אישור זמני (OPT) לכמה שנים שבהם אתה צריך להחליט אם אתה מנסה להישאר או לא.

אם אתה מחליט להישאר תצטרך למצא מעסיק מקומי אבל שיגיש עבורך ויזה יותר ארוכה / גרין קארד אבל נקודת הפתיחה שלך הרבה יותר טובה:

1. אתה עם תואר אמריקאי ממקום שהם מכירים. (אפילו מקומות שלנו מאוד מוכרים ונחשבים - עוברים לקטגוריה של ״מחוץ לארה״ב״ מבחינתם - ויש המון מוסדות לימוד דומים ונחשבים באותה מידה גם בקנדה , סין , הודו ועוד מדינות שאתה פתאום מתחרה מולם)

2. אתה יכול להתחיל לעבוד ולהוכיח את עצמך ללא עזרתם.

3. אתה יכול לעבור מעסיקים.

4. בהגשה לH1B אתה נמצא בקטגוריה גבוהה יותר שמיועדת למסיימי תארים מתקדמים בארה״ב (דגש על החלק האחרון) - שהתחרות בה היא הרבה יותר קטנה וחברות עדיין מגישות עבורה בצורה דיי שוטפת.

החסרון הברור הוא העלות הגבוהה בסדרי גודל על פני להישאר ולעשות תואר שני באיזי בישראל. ותחרות מאוד גבוהה בתואר (כי אנשים מכל העולם מגיעים)

העלות באמת שיקול שצריך לשקול, צריך לבדוק את השכר למשרת ג'וניור בפיתוח בארה״ב מול ישראל, לא משהו אסטרונומי שאי אפשר להסתדר איתו עם תואר מדעי אבל בהחלט עלות הרבה יותר גבוהה מבארץ, לצורך העניין על התואר הראשון שלי אני משלם 40,000 שקלים ובארה״ב תואר שני עולה בין 60-80 אלף דולר (מטורף)

פורסם
לפני 12 דקות, Aviv13467 כתב:

צריך לבדוק את השכר למשרת ג'וניור בפיתוח בארה״ב מול ישראל

לא רוצה לחטוף את הפוסט והדיון החשוב - שולח לך בפרטי

Then dying is forgetting

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

תודה רבה.

בוא רק נגיד שאני עומד לאכול יותר ואגיו ממה שטרנספורטר אי פעם דיבר עליו פה 🙃

איזה קטע! גם אתה עובר לעליית גג של איציק הגדול כי אין לך כסף לשכירות?

• מצחיק 5
פורסם
לפני שעה, Pika007 כתב:

תודה רבה.

בוא רק נגיד שאני עומד לאכול יותר ואגיו ממה שטרנספורטר אי פעם דיבר עליו פה 🙃

מקנא בך אבל ללכת על הקטגוריה המצונזרת בפורנו??

לפני שעה, Liviur כתב:

בחזרה לנושא קודם - נתוני ירידה והבעייתיות שבהן:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001483681#google_vignette

המאמר הזה מסכם דיי טוב את הבעיה בהרבה מהחישובים של נתוני ירידה כי הם לא clear cut כמו עליה , ועדיין אי אפשר להתכחש למגמה.

זה בניגוד נגיד לחישוב בעייתי (אבל עדיין מאפין מגמה) שאפשר לראות פה לדוגמא:

https://www.zman.co.il/497308/popup/

בקיצור הרבה יותר בעייתי לחשב ירידה אבל עדיין אפשר לראות מגמות.

אפשר לראות אולי בכמות מספרי הסלולר הפנויים שאין להם בעלים. זה עבד כאשר בדקו את המספר המתים בקורונה בסין (הודעה שהוציא הממשל בזמנו על ירידה בכמות האנשים שמחזיקים סלולר).

או אולי ירידה בכמות המתים הרגילה, יוצא מנקודת הנחה שיש כעת עליה אבל בטח אחרי המלחמה נוכל לראות ירידה בכמות המתים השנתית.

לפני 11 שעות, Ido.G כתב:

לא מבין את הקטע של חלק גדול מהעוזבים (לא כולם) לבשר קבל עם ועדה על עזיבתם. היה לכם לא טוב פה, בסדר. טוב לכם במקום אחר? בסדר. לבריאות.

פייסבוק מטרגט אותך עם פוסטים על כך?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זו גם לא שיטה מדהימה.

יש למעשה מפעילות שיש להן תוכניות בדיוק על הנישה הזו (אנשים שיורדים מהארץ אבל עדיין צריכים קו ישראלי לקבל בו טלפונים + הודעות אימות בגלל התנהלות עם כל מני גופים ישראליים. מניסיון - כאב ראש אטומי. אני העברתי את האימותים להורים שלי - אבל רוב החברים שלי מחזיקים קו כזה בשביל זה - לאורך שנים)

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 9 שעות, Rשף כתב:

אם להיות מדויק אתה יכול לעבור להתגורר במדינות האיחוד אבל בלי עבודה ורישום כתושב יהיה לך קשה לקבל טיפול רפואי מלא וזכויות אחרות. זה בהחלט יציאת חירום טובה, אבל לא מדובר בקסם

בוא נשים דברים על השולחן, מעבר כזה טומן בחובו הרבה אבל הרבה קשיים שהרבה מן האנשים שמגיעים לדוג' לקבוצה של אוריו, פשוט הזיות שלפעמים אני לא מאמין שאנשים חושבים ככה אבל זה קיים בארצנו.

לפני 3 דקות, Liviur כתב:

זו גם לא שיטה מדהימה.

יש למעשה מפעילות שיש להן תוכניות בדיוק על הנישה הזו (אנשים שיורדים מהארץ אבל עדיין צריכים קו ישראלי לקבל בו טלפונים + הודעות אימות בגלל התנהלות עם כל מני גופים ישראליים. מניסיון - כאב ראש אטומי. אני העברתי את האימותים להורים שלי - אבל רוב החברים שלי מחזיקים קו כזה בשביל זה - לאורך שנים)

אתה לא צריך להחזיק מספר רב של מספרי טלפון, יוצא מנקודת הנחה שעבור הילד בן ה8 לא תשאיר מספר טלפון.

וכמו שניתן לראות פה בשרשור הרוב שמהגר הוא משפחות עם ילדים.

אם ניקח את מספר הניתוקים ונכפיל את זה במספר הממוצע של גודל משפחה אתה אמור לקבל פה מספר קרוב יחסית למספר האמיתי.

לפני 8 שעות, MiniMiz3r כתב:

זה לא נכון עובדתית, וזו לא הפעם הראשונה (או העשירית) שאתה כותב דברים שגויים עובדתית למרות שהנתונים זמינים לכולם.

אלו הנתונים עד 2020

screenshot-meshumeshet.com-2024_09.01-19_24_56.thumb.png.1ef865ef3888bc9eb893f7fc3b75f25d.png

מקור הלמ"ס 

העלייה לישראל לאורך השנים - לפרסום.docx

והנה עד 2023

screenshot-www_cbs_gov_il-2024_09_04-19_44_25.thumb.png.d56af34a0cec5122a85a8bb301aa67c5.png

אפשר להתווכח על כך אם באמת יש ירידה (לדעתי מדובר על ירידה) או שזה סתם אפקט של הקורונה

https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/DocLib/2024/234/01_24_234b.pdf

לפני 4 שעות, Aviv13467 כתב:

אותי (בתור אחד שכן מתכנן לעזוב בשנים הקרובות לאחר סיום התואר) מעניין יותר איך אנשים מצליחים לעבור? מישהו יכול לשפוך אור?

אם אתה מתכוון להגר לאחר התואר אזי יותר יהיה משתלם לך אם תעבור ללמוד במדינת היעד שלך.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אשמח לדעת איפה אני שוגה במקום תגובה כזו (ותרגיש חופשי לציין כל פעם ולתקן אותי, מעדיף בדרך יותר נחמדה ומגובה)

אנחנו סומכים על משרד הקליטה?

https://www.gov.il/he/departments/topics/moia-statistics-aliyah-data/govil-landing-page

שנת 2022 היתה מאוד מוצלחת לעליה עם 74 אלף עולים.

שנת 2023 כבר ירדה ל46 אלף עם צניחה חדה מאוקטובר.

2024 עד יולי כולל בינתיים סביב ה19 ומשהו אלף

נכון שעל הגרף היותר ארוך - זו עדיין עליה ממספרים של לפני 5-6 שנים אם לזה התכוונת שבכלליות מספר העולים הוא סביב ה30 אלף אבל גם זה רק חלק מהסיפור.

תסתכל לדוגמא על איזורים מסוימים (לדוגמא צפון אמריקה ומערב אירופה) כדי לנטרל חלק מהתזוזה במספרים במזרח אירופה עקב המלחמה שם.

אופס חשבתי שהגבתי לאור, לא לך, סליחה. 

הזינוק ב 2022 נובע מהמלחמה באוקראינה, והוא חריג. 

יש קבצי אקסל באתר הלמ"ס, אפילו בהשוואה של 2024 לעומת 2023 יש עליה (תרתי משמע) משמעותית בכמות העולים מצפון אמריקה. 

אני לא חושב שזה מספיק כדי לאפסט את ההגירה מישראל אבל הטרנד הוא לא כל כך חד משמעי כמו שמנסים להציג. 

• מצחיק 1
פורסם

אני מתכוון לעזוב את התואר הראשון בארץ ולהתחיל מחדש בחו"ל תואר ראשון+שני ואולי אפילו דוק' (אם אתה שאפתן אחושלוקי).

כאמור יש עוד מקצועות אחרים שאפשר להיכנס איתם לארה"ב 

@Aviv13467

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 12 דקות, DareDevil כתב:

אני מתכוון לעזוב את התואר הראשון בארץ ולהתחיל מחדש בחו"ל תואר ראשון+שני ואולי אפילו דוק' (אם אתה שאפתן אחושלוקי).

כאמור יש עוד מקצועות אחרים שאפשר להיכנס איתם לארה"ב 

@Aviv13467

אני בשלב מספיק מתקדם בתואר הראשון באוניברסיטה כדי לעזוב את הכל ולהתחילו מחדש, עזוב את זה שכרגע זה לא ריאלי, אני סטודנט צעיר על מלא, בלי כסף ולעבור לארה״ב ולהתקיים לבד ובטח ובטח שלשלם את השכר לימוד המטורף שיש שם לא אפשרי כרגע, מניח שללמוד לתואר שני שם זה משהו שלמדתי שהיום שהוא אפשרי ואחקור עליו, וגם אז אוכל לעבוד בתעשייה ולהרוויח מספיק כסף כדי לממן את כל התהליך ומי יודע אולי להמשיך לדוקטורט ואז בכלל לשפר את הסיכויים לקבל תושבות קבועה.

לגבי מקצועות אחרים, אני יודע שיש כל מיני עבודות low tech שמאוד קל להכנס איתם לארה״ב אבל זה לא הסטייל והכיוון שלי ואני מכוון למשרה בתעשיית ההייטק 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 56 דקות, DareDevil כתב:

אלו הנתונים עד 2020

האתר ששמתי https://www.gov.il/he/departments/topics/moia-statistics-aliyah-data/govil-landing-page כולל טבלאות שמתעדכנות כל חודש לפי שנתון.

יש נתונים חדשים יותר ושים לב גם למה שציינתי בשורה התחתונה.

לפני 33 דקות, MiniMiz3r כתב:

אופס חשבתי שהגבתי לאור, לא לך, סליחה. 

הכל טוב - פשוט לא זכרתי דיון כזה ואני מנסה להיצמד לעובדות - אותן אלו שאתה מדבר עליהן מאותו מקור.

לפני 33 דקות, MiniMiz3r כתב:

אני לא חושב שזה מספיק כדי לאפסט את ההגירה מישראל אבל הטרנד הוא לא כל כך חד משמעי כמו שמנסים להציג. 

בדיוק על המספרים האלו אני מדבר - כי ההגירה שקשורה למזרח אירופה קצת בעייתית לכמת כי זה + קורונה קצת שינו את המשחק.

אלו מספרים קטנים אבל בסה״כ - אבל אתה יכול לראות מגמת ירידה (מ4-5 אלף בשנים טובות ל2-3 אלף בשנים האחרונות -> אני לצורך העניין מכפיל את 2024 בערך) וכנ״ל למערב אירופה.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

למה משבר במזרח אירופה זה משהו בעייתי (לגבי התייחסות למגמת עליה) ואילו מלחמה בישראל היא לא (לגבי התייסות למגמת ירידה)?

אגב, לפי הדף הזה, "איכות" העליה היא לא רעה.

https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/pages/2024/העלייה-לישראל-2023.aspx

ציטוט

67.1% מהעולים בני 15 ומעלה עסקו במשלח יד אקדמי לפני עלייתם לישראל, מהם כ-33.7% היו בעלי משלח יד בתחומי המשפט, החברה והתרבות וכ-26.6% היו בעלי משלח יד בתחומי המדע וההנדסה.

מוסכם שגם "איכות" הירידה היא טובה - וכנראה שגם יותר.

עריכה אחרונה על ידי Ido.G
פורסם
לפני 56 דקות, Ido.G כתב:

למה משבר במזרח אירופה זה משהו בעייתי (לגבי התייחסות למגמת עליה) ואילו מלחמה בישראל היא לא (לגבי התייסות למגמת ירידה)?

כי אנחנו מתייחסים ישירות לעלייה וירידה בישראל עקב המאורעות שמצוינים בראש הפוסט לעומת דברים חיצוניים כמו קורונה והמלחמה באוקראינה שאין לישראל השפעה עליהם.

בלי אלו אין לי ספק שהיינו רואים המשך של מגמת עליה במספרים.

כמו כן - לא נראה לי שאף אחד אמר שהעליות הן לא איכותיות.

• רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...