Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם אתם ישנים עם מזגן בלילה, ואיזו טמפרטורה אתם שמים?

URSH

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, sperial כתב:

16 מעלות ומזיע.

אבל אלה לא באמת 16 מעלות, המזגן בחדר השינה שלי עלוב. אני מניח שלפנות בוקר יורד עד 20 מעלות. מצד שני, לא מוכן לסבול את הלכלוך של החלפת המזגן.

יכול להיות שהמזגן צריך ניקוי עמוק (גם המאייד וגם המניפה\"מאיץ").

• רעיון טוב! 1

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישור החוף. לא ישן עם מזגן בכלל. מאוורר וחלון פתוח (יש רשת).

למעשה בבית אנחנו בכלל לא מפעילים מזגן (רק כשבאים אורחים...)

וגם בחורף לא מחממים, ולרוב עם חלון פתוח (אלא אם יש גשם או רוח חזקה).

השבוע נאלצנו להפעיל את המזגן בחדר השינה, כי היינו במצור עם חלון סגור (קן צרעות מעל החלון),

וזו הייתה הרגשה מוזרה. כאילו אני לא בבית...

24 שעות אחרי שהודבר הקן, חזרה הרשת לחלון והוא נשאר פתוח וחזל"ש. מזגן מנותק מהחשמל.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 שעות, URSH כתב:

מעניין עם איזה טמפרטורה במזגן אתם ישנים?
קראתי שהטמפרטורה הכי בריאה לשינה עמוקה היא 19 מעלות?

חי על מזגן, ישן עם מזגן - משהו כמו 20 שנה כבר. חלונות סגורים, אוהב שקט.

הטמפ' מאוד תלויה במיקום המזגן ביחס למיטה, בידוד החדר וכד'.

הטמפ' בצג של המזגן לא משקפת באמת את הטמפ' האמיתית בחדר, לעיתים היא גבוהה ממה שרשום על הצג ולעיתים נמוכה ממנו.

ב ON OFF ישנתי על 24-25 (ב-25 מזיע, ב 24 סבבה).
באינוורטר על 25.5 או 25 (הוא מגיע לפחות מזה אם החדר סגור לגמרי - ובכל מקרה משאיר את הדלת קצת פתוחה). ליגה אחרת של מיזוג....

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מישור החוף של איזו מדינה??

וברצינות, איפה במישור החוף? אם נכנסים מספיק לפנים הארץ, יש אזורים שסביר לישון בהם בלילה בלי מזגן. 

לגבי זה שאתם לא מדליקים בכלל מזגן גם ביום - או שהבית שלכם מותאם בצורה יוצאת דופן לאקלים (ואז שאפו לאדריכל, אני רוצה לדעת מי זה), או שאתם אנשים ממש מוזרים...

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 2 דקות, קורן בן אשר כתב:

לגבי זה שאתם לא מדליקים בכלל מזגן גם ביום - או שהבית שלכם מותאם בצורה יוצאת דופן לאקלים (ואז שאפו לאדריכל, אני רוצה לדעת מי זה), או שאתם אנשים ממש מוזרים...

אלו עם רסיסי גנטיקה של חות'ים...לרוב לא סובלים מחום גם שיש 50 מעלות בחוץ ו 70 אחוז לחות.

לך תבין.

• אהבתי 1
  • מצחיק 4

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

או שזה הכל בראש.

מכיר את זה שאתה מתעניין ברכישת רכב מסוים או שקנית רכב מסוים ואז פתאום אתה מגלה שיש המון כאלו על הכביש ואיך לא שמת לב?

אותו הדבר. אנשים כל היום "איף" "או איזה חום" או "אמרו שמחר.." או "זו השנה הכי.." בקיצור -הרעיון מובן. אז ברור שיסבלו מחום. הם שותלים לעצמם את זה בתת מודע.

גם בבית אצלנו היה ככה, מזגן קבוע על 16, בעבודה מקפיאים, בכל מקום עד כדי כך שכל קיץ לפחות שבועים של נזלת והתקררות. לפני 4-5 שנים  החלטתי שדי. איפה שקר פשוט לא מתקרב ואיזה פלא לאט גם בבית פתאום נעים כשמיזוג על 26 מעלות או ייבוש, בעבודה חיים עם 24 מעלות על פאן במצב נמוך, בערב\בוקר אפשר לנסוע עם חלונות פתוחים ו"פתאום" נעים.

הכל בראש.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever
  • אהבתי 1

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, קורן בן אשר כתב:

או שהבית שלכם מותאם בצורה יוצאת דופן לאקלים (ואז שאפו לאדריכל, אני רוצה לדעת מי זה)

איזה אדריכל?! בניין שמיועד להריסה... (תמ"א)

אבל כן, דירת "סנדביץ'" עם 3 כיווני אוויר פעילים וצד דרום מוצל כמעט לחלוטין.

לפני 9 דקות, איציק נ. כתב:

אלו עם רסיסי גנטיקה של חות'ים

למה רסיסים. חצי חות'י וחצי ג'ינג'י. בחגים אוכל גפילטע פיש עם חילבה...

לפני 20 דקות, קורן בן אשר כתב:

או שאתם אנשים ממש מוזרים...

כן. גם זה...

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, איציק נ. כתב:

אלו עם רסיסי גנטיקה של חות'ים...לרוב לא סובלים מחום גם שיש 50 מעלות בחוץ ו 70 אחוז לחות.

לך תבין.

זהו, שאלה עם גנטיקה של חות'ים, בד"כ עם טיפת הגשם הראשונה שמים המזגן על 38 מעלות ומסתובבים עם מעילי פוך ברמת פולאר אקספדישן. ואילו בועז מעיד שגם בחורף הם לא מחממים כלל... מוזר מאוד.

לפני 6 דקות, Muzic4Ever כתב:

או שזה הכל בראש.

מכיר את זה שאתה מתעניין ברכישת רכב מסוים או שקנית רכב מסוים ואז פתאום אתה מגלה שיש המון כאלו על הכביש ואיך לא שמת לב?

אותו הדבר. אנשים כל היום "איף" "או איזה חום" או "אמרו שמחר.." או "זו השנה הכי.." בקיצור -הרעיון מובן. אז ברור שיסבלו מחום. הם שותלים לעצמם את זה בתת מודע.

גם בבית אצלנו היה ככה, מזגן קבוע על 16, בעבודה מקפיאים, בכל מקום עד כדי כך שכל קיץ לפחות שבועים של נזלת והתקררות. לפני 4-5 שנים  החלטתי שדי. איפה שקר פשוט לא מתקרב ואיזה פלא לאט גם בבית פתאום נעים כשמיזוג על 26 מעלות או ייבוש, בעבודה חיים עם 24 מעלות על פאן במצב נמוך, בערב\בוקר אפשר לנסוע עם חלונות פתוחים ו"פתאום" נעים.

הכל בראש.

לא בדיוק. לדעתי יש עניין של הסתגלות הגוף, וגם הגיל משפיע. אחרי שחזרנו מארצות הקור-כלבים, לא הייתי מסוגל לעשות שני צעדים בחוץ בלי להזיע כמו חזיר. היום, כמה שנים אחרי, המזגן של הפלואנס מקפיא אותי!! לא שקר לי פתאום, אבל פיתחתי טיפה יותר סבילות לחום. אומרים שאצל נשים זה הפוך... יש לנו עוד כמה שנים לגלות :)

• אהבתי 1

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 30 דקות, איציק נ. כתב:

הטמפ' מאוד תלויה במיקום המזגן ביחס למיטה, בידוד החדר וכד'.

הטמפ' בצג של המזגן לא משקפת באמת את הטמפ' האמיתית בחדר, לעיתים היא גבוהה ממה שרשום על הצג ולעיתים נמוכה ממנו.

בדיוק כך.

טמפ' היא מונח מקומי מאוד. הטמפרטורה ליד התקרה יכולה להיות כמה מעלות יותר מאשר ליד הרצפה, ואפילו יותר מזה כשהמזגן עובד. הטמפ' שהמזגן מראה היא לייחוס בלבד, ויש לה משמעות רק ביחס לאותו מזגן ולאותו חדר באותה תצורה בדיוק.

חזיר דיזל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גר בגובה 825.

לא ישנים אף פעם עם מזגן. גם כשהוא על 24°c, קר מידי בחדר השינה.

שני חלונות פתוחים בצדדים מנוגדים, ויש אחלה אוויר בדירה.

23°c-24°c, גם בקירור בקיץ, וגם בחימום בחורף (כשלא מחממים עם היונקרס). טמפרטורה אופטימלית.

וכן, ב 2-3 שנים האחרונות, צורכים הרבה יותר שעות מזגן במהלך היום.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

בחגים אוכל גפילטע פיש עם חילבה...

וואו, אני חייב לנסות (מאוד אוהב חילבה).

בד"כ אוכל את הגפילטע עם סחוג ירוק.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, Ron Poh כתב:

19⁰ ?

אולי לפינגווינים.

ברווזים.

אלמלא אשתי, הוא היה על 16. 

ולפעמים אני מפעיל גם מאוורר.

ביחד עם המזגן.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האמת שקניית מקרר תקרה היתה רעיון חכם מאוד אצלי. כשאין לחות אני בכלל לא צריך מזגן וכשיש אני מסתפק 95% מהזמן בעוצמת מזגן חלשה + איוורור ממאוורר התקרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בפועל עם 23.5 מעלות ו 35-40 אחוזי לחות. נמדד עם מסנן האוויר של דייסון שעובד במקביל.

מה שהשלט או פאנל המזגן מראים זה קירוב בינוני לתוצאה בפועל.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...