Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עברתי בחצי השנה האחרונה לגיר אוטומטי לאחר 35 שנות ידני.

גיר רציף משובח וכל שאר הנוחות והמסכים שרכב שנת 2023 יכול לתת.

דעתי לעולם אינה מוסחת מסלולארי, כי אני לא נושא אחד כזה עלי. 

ובכל זאת קרה לי כבר כמה פעמים שהגעתי ממקום א' למקום  ב' ולא זכרתי את הדרך.

כאילו הייתי מצב תודעה אחר. (לא ישן אבל גם לא לגמרי ער).

קצת מפחיד אותי.

אני חייב למצוא רכב ידני בתקציב של 1/6 מהרכב שאני נוהג בו עכשיו, אחרת הלך עלי. 😞

כבר עכשיו אני מתחיל לרגיש שאין דרך חזרה. התרגלת לאוטומט קשה יהיה לחזור לערבב.

ההתנהלות עם האוטומט כל כך קלה.

הביצועים המעולים באים בלי שום מאמץ.

מנוע 1000סמ"ק עם 90 כוח סוס איימתני , מחובר לתיבה רציפה שיכולה ללמד גיר ידני מקביל מה זה התקדמות חלקה ונמרצת.

לגבי הדור הצעיר והמשובח שצומח כאן.

לצערי אין לי בשורות. הלך עליו.

(*) ולא רק מסיבות של סוג הרכבים שהוא גדל עליו.

(מצב ביטחוני, מצב כלכלי, מגפות עולמיות, התחממות גלובלית, AI שיחליף את השכל, ניכור חברתי ושאר ירקות)

• אהבתי 2
פורסם

אני לא חושב, גיר אוטומטי כבר קיים המון שנים.

היום יש יותר הסחות דעת מרכבים ישנים מאוד, אבל אם הנהג אחראי המערכות הללו יעזרו לו ולא יהיו במקומו. 

אך בסופו של דבר לנהג תהיה פחות מעורבות כאשר נהגיה אוטונומית תהיה הסטנדרט בעתיד.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מבחינת 9ֶ9% מהנוהגים ההסתכלות בפורום הזה קצת חריגה. הרי הרוב המוחלט של הנוהגים עושים זאת בגלל צורך, לא הנאה.

אוטומציה זה דבר טוב. בהנדסה נכונה היא מאפשרת לנהג להתרכז במה שחשוב - הכביש. הדגש הוא על הנדסה נכונה. @yulianx נהיגה אוטונומית לחלוטין, ואפילו כמעט לחלוטין, רחוקה מאיתנו שנות דור. אולי הנינים שלך ייזכו להנות ממנה. אולי.

אני מסופק האם יותר מחברי פורום בודדים ירצו 2CV או מינימיינור כדיילי שלהם. או, אפילו, רכב מנהלים מסוף שנות ה-90. אל תשכחו שכשהם היו הסטנדרד אוכלוסיית העולם, ובהתאם לכך מספר כלי הרכב, היו הרבה יותר קטנים. נהגי העכשיו צריכים להתמודד עם תנועה הרבה יותר מורכבת מאלה שלפני 40 שנה. אז רכב שלוקח מהם קצת מטלות מאפשר לשפר את הריכוז בנהיגה עצמה.

@IsraCar נהגתי בידניות משהו כמו 24 שנה, בשנת 2001 עברתי לאוטומטיות, את מיומנות הנהיגה ברכב ידני שימרתי בשכירת רכב ידני פעם-פעמיים בשנה בחו״ל, עד הקורונה. כיום אני לא מחפש את זה יותר, כי הנהיגה עצמה הרבה יותר מורכבת משהייתה. אין לי ספק שאם אגיע לאיזו מדינה מזרח אירופית שבה רכב אוטומטי נדיר אחזור לעצמי לאחר קילומטר או שניים, אבל ביומיום בבית? רק אוטומטי (למינהו, כל מערכת דו דוושתית תתאים).

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי מה שאני רואה, דווקא השתלטות הרכב על הרבה מהמשימות הופכת את הנהג לפחות מרוכז, ולא "יותר מרוכז במקומות הנכונים".

• מעניין 1
פורסם

זו לא השתלטות הרכב על המשימות. זו ההתמכרות למסכי הניווט (מעט) טלפון הנייד (הרבה).

אגב, חוץ מהבחישה בהילוכים רוב המערכות המודרניות לא מחליפות תשומות של הנהג, כלומר לא מחליפות אותו. אולי הדבר נכון לגבי בקרה אקטיבית של סטיה מנתיב, אבל תשומה להגה מבטלת אותה, כך שמעורבות הנהג לא באמת מתבטלת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה צריך לתפעל את מערכת ההילוכים בגיר ידני בנסיעה בעיר, אתה לא משתמש בטלפון ולא מרוכז במסך, אתה מרוכז בכביש ובתנאיו.

אם הרכב מעביר עבורך את ההילוכים, אתה רק צריך ללחוץ גז וברקס, ואז יד ימין פנויה אז אתה מחליף שיר, כותב הודעת וואטספ או מגיב בשרשור בקארספורום, והופ! יש הולך רגל שקופץ. 

זה נכון לעוד הרבה דברים שעל נהגים כבר אין צורך לבצע (אפילו הדלקת אורות). ככל שיש פחות מטלות - הנהג פחות מרוכז כי הוא פחות מעורב בנהיגה ובכביש.

• אהבתי 6
פורסם

היי, נהג בן 22.5, למדתי על גיר אוטומט בלבד, נוהג ונהגתי רק על רכבי ליסינג שמעולם לא עלו מעל 120 כ''ס, עם בקרת יציבות, מסכים והסחות דעת. (אומנם תאוצות מהירות אין, עמך הסליחה) והרקורד שלי מהרגע שעליתי על הכביש ועד כתיבת שורות אלו נקי לחלוטין. מנקודת מבטי - זה לא שיש פה דור שלא יודע לנהוג, אלא יש פה דור שבשבילו רשיון נהיגה הוא בגדר חובה על מנת להסתדר במדינה הקטנה והפרועה הזו, לכן סביר שגם מי שאינו בדיוק כישרון מוטורי עדיין מתמיד בניסיונות לקבל רשיון נהיגה (מכיר ((א))נשים שעברו טסט דו ספרתי) ובסופו של דבר יעלה על הכביש ויעשה תאונות. כמובן שיש גם את פלחי האוכלוסייה שנוטים להתפרע בכבישים מסיבות כאלו ואחרות אבל הם היו קיימים מאז ומעולם, רק שכעת הם באים במספרים גבוהים יותר.

מסקנתי מכל זה:

רואה מטומטם על הכביש? תן לו לעבור, אידיוטיזם היא מוגבלות ויש לתת למוגבלים זכות קדימה.

מישהו מאחורה מהבהב עם אורות גבוהים או צופר? פנה לנתיב הימני ותן למר אלירן שומאכר לשבור את השיא בלה-מאן כביש 6.

מעבר חצייה? תן זכות קדימה.

מלון? טריוואגו.

• מעניין 2

חולם על קרייזלרים יוקרתיות בנסיעה ברכבות😪

פורסם

בעבר ראינו מלא הודעות בסגנון

"האם גדל פה דור ש"

- לא יודע לנווט ומסתמך על אפליקציות

- לא מתאמץ לזכור מספרי טלפון

- לא יודע איך להתגלח עם סכין חשופה 

וכו

כמו שפותח השרשור כנראה לא יודע לטפל בסוס או לכבס בגדים בנחל הסמוך.

הכישורים הנדרשים מאיתנו משתנים ואין שום סיבה לבזבז את הזמן של הצעירים על דברים שלא צריכים.

• אהבתי 6
פורסם
בתאריך 5.7.2024 בשעה 01:41, IsraCar כתב:

אני עברתי בחצי השנה האחרונה לגיר אוטומטי לאחר 35 שנות ידני.

גיר רציף משובח וכל שאר הנוחות והמסכים שרכב שנת 2023 יכול לתת.

דעתי לעולם אינה מוסחת מסלולארי, כי אני לא נושא אחד כזה עלי. 

ובכל זאת קרה לי כבר כמה פעמים שהגעתי ממקום א' למקום  ב' ולא זכרתי את הדרך.

כאילו הייתי מצב תודעה אחר. (לא ישן אבל גם לא לגמרי ער).

קצת מפחיד אותי.

אז במילים אחרות, אם אני מבין אותך נכון - האוטו משנה את ההתנהגות שלך?

אני גיליתי שכשאני עושה רברס והמצלמת רכב עובדת, אני משתדל לא להביט בה, ולרק לנווט עם המראות (יש התראה קולית, ויש מצלמת רברס.. אוטו חדש שנת 2024). 

לדעתי חשוב לשים לב להתנהלות בנהיגה שהשתנתה בעקבות האוטו (גיר אוטומי... גם..עברתי מידני).

לפני 10 דקות, gollu כתב:

"האם גדל פה דור ש"

וכו

הכישורים הנדרשים מאיתנו משתנים ואין שום סיבה לבזבז את הזמן של הצעירים על דברים שלא צריכים.

נכון מאוד.

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 31 דקות, saar5555 כתב:

אני גיליתי שכשאני עושה רברס והמצלמת רכב עובדת, אני משתדל לא להביט בה, ולרק לנווט עם המראות (יש התראה קולית, ויש מצלמת רברס.. אוטו חדש שנת 2024). 

התקנתי מצלמת רברס ברכב מתוך מחשבה שעדיף שפעם אחת היא תציל ילד קטן כשתאפשר לי לראותו על פני להתרברב בפני כולם שאני יודע לחנות בלי מצלמת רברס. ומנסיון אישי - זה בהחלט ממכר והמיומנות נשחקת. לפני כמה ימים יצא לי לנהוג באוטו של חבר ללא מצלמה וללא חיישנים, ומצאתי את עצמי מתקשה בחניה ולא בטוח כמה מרווח יש לי - בעוד שלפני 15-20 שנה הייתי מחנה רכב כזה כמעט בעיניים עצומות. זה קצת מבאס לאבד מיומנות שהייתה קיימת, אבל הסיבה להתקנת המצלמה לא נעלמה, אז אני לא הולך להסיר אותה.

• אהבתי 3
  • מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, gollu כתב:

"האם גדל פה דור ש"

וכו

הפואנטה שלי שפעם היית מפעיל את הסוס/רכב/כול דבר אחר ביחס לתנאי הסביבה-והיית מחובר לתנאי הסביבה

אפשרות שניה אתה נהנה משרות של עגלון/נהג/שרות אוטומטי מלא

אבל פה מצב כלאיים מצד אחד אתה הנהג ומצד שני אתה משורת דבר שהוא מוזר בעיניי כי גם וגם=לא זה ולא זה

פורסם

מסכים עם gollu... יש נטייה אנושית לחשוב תמיד שהדור הצעיר פחות מוצלח, פחות מנומס, פחות מוכשר ובכלל פחות מאתנו, הדור שלפניו.
וכבר אמרו חז"ל "הולך ופחות הדור" וגם "פני הדור כפני הכלב".
במציאות הדור הצעיר הוא דור של אנשים בדיוק כמונו, רק צעירים יותר. חלקם נהגים מצוינים, חלקם גרועים - בדיוק כמו כל דור אחר מאז שהומצאה המכונית.

ואם אסתכל על עצמי... המכונית הראשונה שלי הייתה סובארו ג'אסטי ידנית, עם חלונות ידניים, צ'וק ידני, כיוון מראות ידני, רדיוטייפ ובערך זהו. אף אחד לא חלם על טלפון נייד ובטח לא על מערכות ניווט.
כיום אני נוהג ברכב אוטומטי עם מצלמת רברס, מערכות בטיחות אקטיביות, android auto, חיישנים ועוד... האם הפכתי לנהג פחות טוב? אולי קצת בגלל שהזדקנתי, אבל אני חושב שבסך הכל הפכתי לנהג טוב יותר בגלל הניסיון. או בקיצור - זה לא הרכב אלא נהג

,

• מעניין 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גדל פה דור שיודע לנהוג על הרכבים של התקופה שלו. גיר ידני זה משהו שנכחד בגלל תקנות זיהום אוויר. מסכים למערכות ניווט ומולטימדיה זה משהו שתוקעים בכל בימבה חדשה היום.

בעוד x שנים כשהרכבים יהיו אוטונומיים יגדל דור שלא יודע לנהוג כי לא יהיה צריך. יהיו דברים אחרים שצריך לדעת.

כמו שהדור שגודל היום לא יודע לחייג בטלפון חוגה או להריץ קלטות אחורה עם עפרון, כי פשוט לא צריך לדעת את זה. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • מעניין 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...