Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, taranta כתב:

לא הבנתי את הלוגיקה. אם תיקח 1000 ש"ח מס הכנסה למי שמרוויח מינימום (לפני מיסים אחרים) - למה שיצא לעבוד?

כי אז הוא ירצה לעבוד ביותר מהמינימום.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

עוד לא פגשתי את הדפוק שאומר לבוס שלו אל תעלה לי את השכר מעל המינימום כי אז אני אשלם מיסים.

אתה לא עובד בסביבה הנכונה בשביל שזה יקרה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 597
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 3 דקות, DareDevil כתב:

מי עובד היום במינימום?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 4 דקות, DareDevil כתב:

ואז המינימום יעלה שוב למה שהוא מסוגל.. זו ביצה ותרנגולת. בסוף יש עבודות שמכניסות יותר ויש פחות.

פורסם
לפני 20 שעות, פינדר כתב:

58% חיים על חשבון 42% שמשלמים מס הכנסה.

חלק ה58% חיים ככה מבחירה וחלק מחוסר ברירה. זה לא משנה את התוצאה הסופית.

אם יש סיבה להגר מפה, זו הסיבה. לא האויבים מבחוץ.

זה מספרים שלא אומרים הרבה בלי התייחסות למדינות מערביות אחרות (אלא אם אתה מתכוון להגר לדובאי. שמעתי שם אין מיסים על הכנסות).

בארה"ב, כמדומני, 50% מהעובדים (שמרוויחים מעל השכר החציוני) משלמים כ-98% מכלל המיסים על ההכנסה.

בגרמניה, שלושת העשירונים בעלי השכר הגבוה משלמים כ-70% מכלל המיסים.

ברוב העולם המערבי אתה כנראה תשלם משמעותית יותר מיסים ככל שתרוויח יותר, אולי פרט למדינות הנורדיות.

פורסם
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

מי עובד היום במינימום?

וואלה לא מכיר כאלה

לפני 11 שעות, taranta כתב:

ואז המינימום יעלה שוב למה שהוא מסוגל.. זו ביצה ותרנגולת. בסוף יש עבודות שמכניסות יותר ויש פחות.

נכון.

מה שחשוב לי לציין כי אני חושב שנתפסתם לאחוז מס עצמו כמשהו שהוא עובדה מוגמרת, זה סהכ plug number. אני בעדיפות לשלם אחוז אחד מס הכנסה ולא לקבל הרבה שירותים מהמדינה..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם

ההתייחסות ההשוואתית לאחוזי מס בעייתית. מה משווים? יש מדדים בהם ישראל דווקא מציגה (או, לפחות, הציגה בעבר) שיעורי מס נמוכים. גם החלוקה בין שכבות האוכלוסיה משתנה, ותלויה גם ברמת השוויוניות, שבה ישראל היא בין המדינות עם אי שוויון רב ביותר.

@DareDevil ההצהרה שלך קיצונית. אז או שאתה עשיר מופלג, או שאינך יודע מה העלויות האמיתיות של שירותים שונים. ככה כדוגמה - האם היית יכול להרשות לעצמך לשלוח ילד לביה״ס לרפואה ברייכמן (ההנחה שלי היא ששכר הלימוד של מייצג עלויות אמיתיות), או ״רק״ באוניברסיטת ת״א?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

ברוב העולם המערבי אתה כנראה תשלם משמעותית יותר מיסים ככל שתרוויח יותר, אולי פרט למדינות הנורדיות.

*גם בנורדיות מונהג מיסוי פרוגרסיבי...

• אהבתי 1
פורסם
לפני 38 דקות, sperial כתב:

ההצהרה שלך קיצונית. אז או שאתה עשיר מופלג, או שאינך יודע מה העלויות האמיתיות של שירותים שונים.

"שירותים שונים" בישראל כוללים גם תמיכה בהתנחלויות, למשל. מעבר לזה, נתונים של בנק ישראל מראים שמשפחה לא חרדית צעירה בישראל (מבוגרים בגיל 24-44) מעבירה בממוצע 2200 שח בחודש בתשלומי מס והעברות ישירות למדינה, ומשפחה חרדית באותו טווח הגילאים מקבל בממוצע 2700 שח בהעברות ישירות מהמדינה.

אתה יודע מה העלויות האמיתיות של שירותים שונים. אתה לא חושב שהיה עדיף לי לשלם 2200 שח פחות בחודש ולשים אותם בצד באיזו השקעה שבא לי?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני שעתיים, DareDevil כתב:

שנתפסתם לאחוז מס עצמו כמשהו שהוא עובדה מוגמרת, זה סהכ plug number. אני בעדיפות לשלם אחוז אחד מס הכנסה ולא לקבל הרבה שירותים מהמדינה..

נכון מאד, בנורדיות אחוז מס הכנסה גבוה אבל אין לעובד תשלום נפרד לביטוח לאומי מס בריאות או פנסיה, וזה עוד לפני שיקלול של מה אתה מקבל חזרה בתמורה למיסים כמו חינוך חינם אמיתי 

פורסם (נערך)

@יבגניפאני לא חושב שדיעותנו חלוקות לדבי השימוש במשאבי המדינה. אני התיחסתי לגישתו של השד שרוצה לשלם הכל ישירות מכיסו, ומתעלם מהעלויות הלא מסובסדות של שירותים כמו חינוך ובריאות.

אגב, למתן שירותים באמצעות המדינה (או גופים גדולים) יש משמעות של הפחתת עלויות אמיתית, בגלל ההיקף הגדול וכוח המיקוח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 19 דקות, sperial כתב:

אני התיחסתי לגישתו של השד שרוצה לשלם הכל ישירות מכיסו, ומתעלם מהעלויות הלא מסובסדות של שירותים כמו חינוך ובריאות.

זאת הדרך שלו להתמודד עם זה שמערכת סוציאליסטית עם שחקנים רעים/נצלנים לא עובדת. גם מערכת ליברטריאנית כזאת לא מאוד עובדת, אבל כנראה שתעבוד טיפה יותר טוב לאינדיבידואל שמרוויח הרבה.

• אהבתי 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

עם דגש,על שתי המילים האחרונות.

אני לא יודע מה זה "מרוויח הרבה" בישראל, לצורך זה.

פורסם
לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

"שירותים שונים" בישראל כוללים גם תמיכה בהתנחלויות, למשל. מעבר לזה, נתונים של בנק ישראל מראים שמשפחה לא חרדית צעירה בישראל (מבוגרים בגיל 24-44) מעבירה בממוצע 2200 שח בחודש בתשלומי מס והעברות ישירות למדינה, ומשפחה חרדית באותו טווח הגילאים מקבל בממוצע 2700 שח בהעברות ישירות מהמדינה.

אתה יודע מה העלויות האמיתיות של שירותים שונים. אתה לא חושב שהיה עדיף לי לשלם 2200 שח פחות בחודש ולשים אותם בצד באיזו השקעה שבא לי?

וגם בהבימה, איגי, ערבים ועוד מיליון "שירותים שונים" שהייתי שמח לקצץ בהם. זו המשמעות של לחיות במדינה - אתה משלם גם על הצרכים של האחר. אחרת חבל על הזמן.

פורסם
לפני 5 שעות, sperial כתב:

@DareDevil ההצהרה שלך קיצונית. אז או שאתה עשיר מופלג, או שאינך יודע מה העלויות האמיתיות של שירותים שונים. ככה כדוגמה - האם היית יכול להרשות לעצמך לשלוח ילד לביה״ס לרפואה ברייכמן (ההנחה שלי היא ששכר הלימוד של מייצג עלויות אמיתיות), או ״רק״ באוניברסיטת ת״א?

לפני 4 שעות, sperial כתב:

אני התיחסתי לגישתו של השד שרוצה לשלם הכל ישירות מכיסו, ומתעלם מהעלויות הלא מסובסדות של שירותים כמו חינוך ובריאות.

אגב, למתן שירותים באמצעות המדינה (או גופים גדולים) יש משמעות של הפחתת עלויות אמיתית, בגלל ההיקף הגדול וכוח המיקוח.

אני מדבר על מס הכנסה אחיד, ככה שהעשירים לא יברחו בגלל שמעמיסים עליהם את כל העול. פחות משחקי מס וכו' שיעמיסו על המערכת יותר מדי. 

אני רוצה להרגיש שווה בין שווים, לא רוצה שמישהו שמרוויח 50 אלף בחודש ישלם יותר ממני באחוזים על מס הכנסה. זה מרגיש לי לא בסדר..

כמובן גם ביטוח לאומי ומס בריאות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...