Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

יש לי מאזדה 3 שנת 2016, עם 90 אלף ק״מ. מטופלת בקפידה מהיום הראשון.  

מחיר הביטוח שלו בשמיים, בwobi כל החברות מעל 10 אלף ש״ח. 

מצאתי דרך סוכנות גמא גולן מחיר הכי נמוך 7500, שזה הרע במיעוטו. זה בעקבות העובדה שמדובר ברכב הכי גניב בארץ כרגע. 

לא יודע מה יהיה שנה הבאה כשארצה לחדש, בטח איאלץ לשלם 9-10 אלף. 

שתבינו, כשקניתי את האוטו ב 2021, שילמתי על מקיף וחובה כ4200 ש״ח. 

לא רוצה לתת יד לחזירות של חברות הביטוח עם הסכומים ההזויים האלו כל שנה.

חשבתי לעבור למכונית אחרת, חשבתי על וולוו, שהיא בכלל לא גניבה, מחירי הביטוח שלה נמוכים (כ5 אלף). רציתי לדעת אם זה שווה את זה. 

את המאזדה שלי אני יכול למכור סביבות 65k שח. 

וולוו מאותה שנה (או שנה פחות), נמכרת בסביבות ה52-55 אלף שח. כלומר אני נשאר עם פלוס מינוס 10 אלף, אני מעריך כאלפייה ליישור קו (שמנים ופילטרים). 

וולוו אחזקה מעט יקרה יותר, צריכת דלק בטח תהיה דומה, אולי מעט גבוהה יותר בוולוו (תלוי בדגם הספציפי שארכוש, מתלבט בין v40 ל s60). מרגיש לי שהעלויות הגבוהות בוולוו דיי מתקזזות עם מחיר הביטוח המופרז במאזדה. 

או שאני טועה?

פורסם

כמעט בוודאות בטרנזקציה כזאת יש בלתמי"ם - חסכון כמעט בטוח שלא. הרבה בלבול בשביל כלום ושום דבר יהיה כאן בשפע.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עלות טיפולים ותיקונים לדעתי תעלה יותר בוולוו וירידת ערך כנראה גם כן תהיה גבוהה יותר מהמאזדה, כך שאולי תשלם פחות עבור ביטוח אבל כנראה שבמצטבר לא תרוויח מההחלפה.

פורסם (נערך)

אולי כלכלית לא ארוויח מהמהלך, אבל כן ארוויח רכב טוב יותר כאשר בשקלול ההוצאות יהיו דומות במצטבר? 

עריכה אחרונה על ידי ninimom
פורסם

ככלל החלפת רכב שההנחה בבסיסה היא מכירה ורכישה בערך באותו סכום כמעט תמיד מסתיימת עם חור בכיס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה לא הכי משתלם כלכלית ואתה צריך להשאיר עוד רווח קטן בצד לתיקונים, אבל בכללי, מבחינת השדרוג ברכב עצמו זה מאוד משמעותי בכל תחום, אם אתה רוצה להתפנק ולהשתדרג בעלות לא הכי גבוהה זה אחלה עסקה, אבל אתה חייב לקחת בחשבון בלתמים. וולוו בגרסאות אחרי 2015 הוא רכב אמין בסך הכל אבל אתה צריך גם לשקלל תחזוקה כמו רצועת טיימינג בחלק מהמנועים ובלאי יותר יקר ב50-100 אחוז מרכב עממי. יכול להיות שיצא לך רכב שמור שלא תוציא עליו יותר ממה שאתה מוציא על מאזדה ויכול להיות שפתאום תחליף איזה חלק שיכסה חצי מהביטוח של המאזדה. החלטה שלך. מבחינת שדרוג וטיב הרכב זה משתלם

• תוכן חדש...