Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני צריך לבחור אחד מ-3 מזגנים לטובת מיזוג איזור בגודל של כ-25 מ"ר. כל המזגנים הם 3.5KW ומגיעים עם אחריות של 5 שנים:

AUX J-Smart 3,5kW

GREE Fairy White 3,5kW

LG Standard Plus 3,5kW

הבדלי המחירים לא גדולים (ה-LG יותר יקר ב-600 ש"ח מה-AUX, ה-GREE באמצע ביניהם).

מה דעתכם?

פורסם

יש לך מספרי דגם?

ה-Gree מוכר בארץ כתדיראן, אבל המיתוג שונה. על הארגזים מצויין Gree עם סימול הדגם מסין.

יש לי בבית 6 מזגני תדיראן, 3 מהם בוודאות Gree ושלושה (היותר ותיקים) כנראה גם הם אבל אין לי תיעוד. מחמישה אני מרוצה מאוד, מאחד (שממותג Tosot, ובמיתוג הזה נתקלתי גם בפרסומות כשביקרתי לפני מספר שנים בסין, כך שכנראה הוא נפוץ) לא כל כך. יתכן שהבעיה בהתקנה ולא במכשיר, לא יודע לומר לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העניין הוא שמדובר שמות מסחריים בפולין, צריך להמיר לשמות המוכרים בארץ. וזה לפי מספר הדגם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איכות השרות מאוד חשובה. היתה תקופה שהשירות של מוצרי סמסונג היה בחברת אלקטרוניקס פרו, והיו המון תלונות על השירות, ולכן לא היה כדאי אז לקנות מוצרי סמסונג.
מציע לך לברר בארץ שלך (פולין?) על טיב השירות. שירות בעיתי פוסל אפילו את המזגן הכי אמין.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, yehuda-k כתב:

איכות השרות מאוד חשובה. היתה תקופה שהשירות של מוצרי סמסונג היה בחברת אלקטרוניקס פרו, והיו המון תלונות על השירות, ולכן לא היה כדאי אז לקנות מוצרי סמסונג.
מציע לך לברר בארץ שלך (פולין?) על טיב השירות. שירות בעיתי פוסל אפילו את המזגן הכי אמין.

השירות פה קצת שונה. מי שמספק את השירות זה חברת המזגנים שמתקינה את המזגן. וצריך להביא פעם בשנה טכנאי שלהם לבדיקת המזגן וחתימה בספר האחריות, אם לא לא תוכל להפעיל את האחריות.

פורסם

AUX הוא יצרן מעולה (תוכל להשיגו כמותג: AUX, פמילי, טורנדו מאסטר X). אחריות בין 5 ל 7 שנים מלאות. טרום 2014 = אלקטרה.

GREE זה תדיראן. אומנם כולם סיניים אבל השיווק (למיטב ידיעתי) בלעדי של תדיראן כאן בישראל.

לא אומר ש LG לא טובים (דווקא יש להם כמה חסידים חזקים בשוק שמאוד מאמינים במותג) אבל מבחינת ניסיון לאורך זמן, חלקי חילוף, אחריות יצרן, אין ספק ש AUX לוקחים (ואם פחות מסתכלים על אחריות, אז GREE מצויין גם כן).

מבין היצרנים הסיניים אני מעדיף\ממליץ להתמקד ב: AUX, GREE, MIDEA - אלו הפייבוריטים *שלי*.
בחודשים האחרונים טורנדו מוכרת את סדרת ה  MASTER X (שזה AUX...) במחיר זהה לדגם האינוורטר וגם ה ON\OFF. 7 שנים אחריות מלאה.
לדעתי אין דיל יותר טוב מזה בשוק (שילוב של: יצרן מוכר, מותג מוכר, אחריות ארוכה, מוצר טוב).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד נקודה - כולנו מדברים על הניסיון בישראל. איך המזגנים עומדים באקלים הפולני? האם בכלל מדובר באותם דגמים?

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

עוד נקודה - כולנו מדברים על הניסיון בישראל. איך המזגנים עומדים באקלים הפולני? האם בכלל מדובר באותם דגמים?

מה מיוחד באקלים הפולני ביחס לארץ ?

• אהבתי 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על ההמלצות. הלכתי בסוף על ה-AUX, מקווה שיעשו עבודה טובה בהתקנה.

לא מצאתי שמוכרים את הדגם הספציפי הזה בישראל, אבל לפי הברושור המזגן מחמם ממינוס 22 מעלות, אם כי זה פחות רלוונטי כי בכל מקרה החימום הוא מתשתית עירונית. מזגן פה זה נטו לקיץ.

• רעיון טוב! 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 6.10.2023 בשעה 11:56, איציק נ. כתב:

AUX הוא יצרן מעולה (תוכל להשיגו כמותג: AUX, פמילי, טורנדו מאסטר X). אחריות בין 5 ל 7 שנים מלאות. טרום 2014 = אלקטרה.

GREE זה תדיראן. אומנם כולם סיניים אבל השיווק (למיטב ידיעתי) בלעדי של תדיראן כאן בישראל.

לא אומר ש LG לא טובים (דווקא יש להם כמה חסידים חזקים בשוק שמאוד מאמינים במותג) אבל מבחינת ניסיון לאורך זמן, חלקי חילוף, אחריות יצרן, אין ספק ש AUX לוקחים (ואם פחות מסתכלים על אחריות, אז GREE מצויין גם כן).

מבין היצרנים הסיניים אני מעדיף\ממליץ להתמקד ב: AUX, GREE, MIDEA - אלו הפייבוריטים *שלי*.
בחודשים האחרונים טורנדו מוכרת את סדרת ה  MASTER X (שזה AUX...) במחיר זהה לדגם האינוורטר וגם ה ON\OFF. 7 שנים אחריות מלאה.
לדעתי אין דיל יותר טוב מזה בשוק (שילוב של: יצרן מוכר, מותג מוכר, אחריות ארוכה, מוצר טוב).

מה נשמע איציק,

אני בשלבי שיפוץ דירה ואני צריך מזגן עילי למתחם הסלון והמטבח.

אני מסתכל על טורנדו MASTER-INV-35 X EU אבל אני לא בטוח אם הוא מספיק חזק לכל החלל.

גודל החלל הוא כ-50-55 מ"ר (ראו שרטוט מצורף).

המזגן ימוקם כנראה מעל פינת האוכל (אלא אם תמליצו אחרת)

באיזה מזגן כדאי לבחור?

תודה רבה

תוכנית למיזוג.png

פורסם

תראה...תשמע....

מזגן של 28,000BTU בקירור (לפי מינימום 600BTU למ"ר) לשטח של 50-55 מ"ר זה יותר מידי גבולי (לפי החשבון הזה, 28,000BTU יספיק ל 45~ מ"ר) על אחת כמה וכמה שמדובר בתוואי שטח שהמיקום של המזגן לעולם לא יהיה אידאלי (הוא יזרוק טוב למטבח, אבל באיזור הסלון\ספות אתה בבעיה).
חשבתם על מיני מרכזי רק לשטח הציבורי ? זה יאפשר לכם למקם יציאות אויר במקומות אידאליים. לשטח כזה, עם מזגן עילי, אין מקום אידאלי - הוא תמיד ישאיר אותך עם "קרחות" שלא יהיה בהן אויר מאולץ שמגיע מהמזגן.
אי לכך, ההמלצה שלי היא לעלות ל 4 כ"ס (36000BTU) במיני מרכזי - ולבצע זריקת אויר למקומות אסטרטגיים (סלון, מטבח וכד').

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האמת שפחות רוצים מיני מרכזי

אולי לוותר על אינוורטר וללכת על ON/OFF?

למשל MASTER-44 A 3PH הוא 32,851BTU

אגב כיוון הדירה הוא צפון מזרח (הויטרינה הגדולה בסלון פונה מזרחה)

האם יהיה הבדל משמעותי בצריכת החשמל בין ON/OFF לאינוורטר?

תודה רבה

פורסם

לדעתי האישית, מבנה החלל לא מתאים למזגן עילי אחד אם רוצים יעילות מיטבית.

בנוסף, אתה חייב לקחת מקדם ביטחון גבוה יותר מ 600btu למטר כי מדובר בסלון ומטבח וברגע שאתה מארח אנשים כל אדם הוא מקור חום בפני עצמו, אין דין חדר שינה כסלון ומטבח. כמו כן לפיזור האויר משמעות גדולה ואם תתקין את המזגן מעל הפינת אוכל, החלל שיקבל תפוקה מיטבית יהיה המטבח והפינת אוכל - והסלון שהוא לא פחות חשוב לא מקבל כלום פרט להסעה טבעית של אויר בחלל.

לך לכיוון מיני מרכזי 4 כס רק לחלל הציבורי, אין לך ברירה (או שאתה רוצה לתקוע 2 מזגני 2 כס בסלון אבל זה פחות אסטטי, בטח כשמדובר בבית בשיפוץ).

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...