Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סטיישן: פוקוס 2 2010, או i30cw שנת 2011?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוץ מדברים כלליים כמו אמינות ועלויות חלפים וטיפולים...

אני לא יודע, אבל יש לי הרושם שהפוקוס יותר בזבזנית דלק למרות שה-i30 יותר חזקה.

האם יש הבדל במרווח גחון? ה-i30 נראית מאוד נמוכה.

פורסם

הפוקוס יותר נוחה ונעימה ועם תא מטען יותר גדול, אבל יותר "כבדה". לפחות זה היה המצב כשהן היו יחסית חדשות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

יצא לי לנהוג בפוקוס סטיישן דור 2 לפני שנים והתחושה הייתה של רכב עצל, אבל חוץ מזה היא הייתה בסדר גמור. 
בכל אופן אתה מדבר פה על רכבים בגיל בר מצווה, לכן מה שחשוב בעיקר זה איך הרכב טופל ונשמר לאורך שנים, מה המצב של הרכב הספציפי שאתה בודק.
הכי חשוב זה למצוא אחת שמורה ומטופלת. פחות משנה הבדל קטן בצריכת דלק (וההבדל ביניהם לא אמור להיות גדול).

פורסם (נערך)

תמיד טוב אם משהו טופל כהלכה. התהיה היא בעיקר איך הדגם בבסיסו.

נניח, בפוקוס 3 (לא פוקוס 2) תיבת ההילוכים נחשבת לא אמינה.

נפח מטען, שהזכיר borsood, יכול להיות שיקול. וגם הייתי מעדיף יותר מרווח גחון.

i30cw

מטען קטן יחסית: 415 ליטר, עד 1395 עם מושבים מקופלים. יש אתר שטוען 554 ליטר, אבל נראה לי שזו טעות, או עד התקרה.
מרווח גחון, מי יודע. נתונים שונים טוענים בין 13.5 עד 16 ס"מ.

מקורות: auto.co.il, ועוד מאותו אתר, icar.co.il, auto-data, car.info, autoevolution

פוקוס 2

מטען: 500 עד 1525 ליטר. או תלוי למי מאמינים, אולי בין 482 עד 1546.
מרווח גחון אולי 15.5 ס"מ, אבל קשה להגיד.

מקורות: auto.co.il, ultimatespecs, auto-data, autoevolution

לפי auto.co.il, צריכת דלק עדיפה ב-i30cw גם לפי נתוני יצרן וגם "אמיתית".

אגב, מאותו תקופה, משתמעים נפחי מטען:
אוקטביה: 605 - 1655
קיה סיד: 535 - 1665
פז'ו 308sw: עם 470 - 1600

חבל שאין לכל דגם קוד אבסולוטי בינלאומי, וכך היה אפשר למצוא בוודאות וקלות נתונים. קשה להסיק מווריאציות שונות בארצות שונות עם שמות שונים, ונתונים סותרים מאתרים שונים.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

בגילאים האלה צריכת הדלק תהיה תלויה האיך שהרכב טופל יותר מאיך שהוא היה כחדש.

לא הייתי לוקח את אף אחד משתיהן למקום בו מרווח גחון הוא חשוב.

נפחי מטען תלויים בשיטת המדידה (עד למושב, עד הגג וקיפול המושבים). תשווה תפוחים לתפוחים..

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

קשה להשוות כי אין נתונים מסודרים. אבל די ברור שנפח המטען באחת מהן קטן יותר, בין אם המושבים מקופלים או לא.

לגבי מרווח גחון, אין שאיפה לעשות טיולי שטח. אבל ברמות הגובה האלה אפילו באמפרים בעיר דורשים זהירות, שלא לדבר על מקרים שצריך לרדת מהשוליים, מה שקורה לפעמים. נראה לי שהבדל של 2 ס"מ יכול להיות בעל משמעות? אבל אין נתונים טובים אונליין. אולי אמדוד בסתר כשאתקל בדגם ברחוב. :)

פורסם

השקל שלי.

יש לי פוקוס 2010 2.0

שותה בממוצע אחד ל 7.5 משולב

אני מאמין שה 1.6 יהיה יותר חסכוני

הרכב מאוד "מוצק" בנוי חזק ומאסיבי

מרווח מאוד עם תא מטען מאוד פרקטי שימושי וגדול

הרכב נוח יחסית במושבים ובנסיעה ולא מתרסק על שום באמפר

פורסם
בתאריך 28.9.2023 בשעה 19:24, elera כתב:

קשה להשוות כי אין נתונים מסודרים. אבל די ברור שנפח המטען באחת מהן קטן יותר, בין אם המושבים מקופלים או לא.

לגבי מרווח גחון, אין שאיפה לעשות טיולי שטח. אבל ברמות הגובה האלה אפילו באמפרים בעיר דורשים זהירות, שלא לדבר על מקרים שצריך לרדת מהשוליים, מה שקורה לפעמים. נראה לי שהבדל של 2 ס"מ יכול להיות בעל משמעות? אבל אין נתונים טובים אונליין. אולי אמדוד בסתר כשאתקל בדגם ברחוב. :)

ככל הזכור לי תא המטען של הפוקוס יותר גדול.

בגילאים האלה מצב בולמי הזעזועים והקפיצים יהיה יותר קריטי מנתון חסר חשיבות של מרווח גחון.

פורסם (נערך)

אז נראה שאף אחד לא זוכר בעיות אמינות מיוחדות או עלויות יוצאות דופן.

אגב, מעניין שה-ceed, שאמורה להיות בערך אותה פלטפורמה כמו ה-i30, עדיפה מבחינת נפח מטען.

אבל זכור לי שהיו בה בעיות קוסמטיות: התנפחות פלסטיקה/התפרקות הדבקה בדשבורד.

תודה לכולם.

• תוכן חדש...