Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שאוויר יזרום יותר בקלות, מה שמשנה את יחס התערובת (?)

השאלה אם צריך לפצות על זה איכשהו? הרכב ישן יחסית, מצערת מכאנית (כבל), מה נהוג לעשות כשעוברים לפתוח?

והאם כדאי להתקין אחד שהזמנתי מעלי ב40 שקל או שאני אראה רק צרות מהדבר הזה?

תודה :)

פורסם

כי צריך להספיק הכל (מצטרף לזה וזה) לפני שהחופש הגדול יסתיים 🤨

לענין השאלה המקורית - פילטר זול (ועוד "פתוח") סביר מאוד שרק יכניס הרבה יותר מזהמים ישירות לתוך המנוע ויקצר את חייו במהרה. ונגיד והוא לא כזה, תהיה שגרת טיפול אחרת בו.

מחשב הרכב ידע לפצות עד גבול מסוים על שינויים כאלו ואחרים, מעבר לזה שינוי תוכנה - ממש מיותר ברכב כשלך.

ולהמשך דרכך, מומלץ בחום לבצע חיפוש על נושאים כאלו שדוסקסו בפורום מאות פעמים.

• אהבתי 2
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 27.8.2023 בשעה 01:45, Tom_22 כתב:

כי צריך להספיק הכל (מצטרף לזה וזה) לפני שהחופש הגדול יסתיים 🤨

לענין השאלה המקורית - פילטר זול (ועוד "פתוח") סביר מאוד שרק יכניס הרבה יותר מזהמים ישירות לתוך המנוע ויקצר את חייו במהרה. ונגיד והוא לא כזה, תהיה שגרת טיפול אחרת בו.

מחשב הרכב ידע לפצות עד גבול מסוים על שינויים כאלו ואחרים, מעבר לזה שינוי תוכנה - ממש מיותר ברכב כשלך.

ולהמשך דרכך, מומלץ בחום לבצע חיפוש על נושאים כאלו שדוסקסו בפורום מאות פעמים.

באסה שאנשים מגיבים בכזו ציניות מרירה על כל פוסט שלי פה חחח

אפשר לחשוב מה כבר קרה.. מותר ובריא להתלהב

חבל לי שאנשים אשכרה חולים בדבר הזה שנקרא רצינות

כל אחד והשריטות שלו :)

ולא אין לי עשרות אלפי שקלים לשים על רכב ספורט ושיפורים, ואני מבסוט שבגיל 20 קניתי רכב ואני מתחזק רכב לבד. אז אני מתלהב וזורק עליו שטויות ומטפל בו בכיף גדול

שנה טובה וחג שמח, הלוואי וגם אתה תתלהב מהדברים הקטנים וה"לא חשובים" בחיים 3>

ותודה בכל זאת על התשובה

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שלום

פילטר זול לך תדע מאיזה חומר הוא בנוי? מה יכולת הסינון שלו?

יש חברות מוכרות בשוק שרצות שנים לדוגמא k&n , המספקות בנוסף לפילטרים איכותיים גם קיט לניקיון.

פילטר פתוח אם אתה מפרק את המקורי כולל הבית שלו, ושם על צינור היניקה פילטר פתוח, רק יגרע מההספק של המנוע ,

בתא מנוע חם והפילטר במקום לקבל אוויר קר כמו בבית פילטר המקורי יכניס אוויר חם ופחות יעל לתערובת,

יש סיכוי שיכנסו על הדרך גם יותר ליכלוך למנוע עקב סינון יותר חלש .

חוץ מרעש נחמד בלחיצה על דוושת הגז, לא באמת תרגיש משהו לטובה.

עוד דבר, יש סיכוי שיכשילו אותך בטסט על השטות הזו,

ואם יעצור אותך שוטר לבדיקה שיגרתית  אתה עלול לקבל הורדה מהכביש. 

עריכה אחרונה על ידי avi60769
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 17 שעות, vaizmanitay כתב:

באסה שאנשים מגיבים בכזו ציניות מרירה על כל פוסט שלי פה

אתה צעיר, גם בפורום.

הכרת "כללי המשחק" (כמו גם את חוקי הפורום ממש) והשחקנים הם חלק מהענין בהגעה למקום חדש.

זו ציניות טיפוסית (ופחות על הצד המריר במקרה זה, לדעתי) לענין שיבורים (הטעות מכוונת). 

יש שפע של מידע שכבר נכתב בפורום (ורצוי ומומלץ לבצע גם חיפוש לפני פתיחת שרשורים) , וגם בין אותה ציניות אפשר לעיתים לקבל תשובות ענייניות, כפי שקיבלת גם פה. 

העובדה שקנית רכב ושאתה מתחזק אותו לבד היא מעולה, וגם יש פה רבים שיתמכו בתהליך. אבל כשהוא אכן מכוון יותר למטרת תיחזוק, שתשמור על הרכב שלך ולא בהתקנת מוצרים עלומים שיהרסו לך את ההשקעה. בארץ גם אין הרבה מקום אם בכלל לשיפורים חוקיים, חלקם מתוך ענין של ממש וחלקם פחות וגם כנגד אלו יצאו חלקנו. 

רובנו עברנו (או עוברים) את השלב הזה בחיים לאחר קבלת רשיון/אחרי צבא והשקענו מכספנו בצורה כזו או אחרת ברכב, ומבטיח שגם זוכרים. הבחירה היא כמובן שלך איך לקבל את מה שנאמר על נושאים שפתחת, לחיוב או שלילה. ברוב המקרים עומד קצת יותר מסתם מרירות - ניסיון. תזכור לעדכן אותנו עוד 20 שנה אם היחס שלך גם השתנה 😉 

• אהבתי 4
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשורה התחתונה? רק צרות. ובכלל, במוצרים בהם ישנה חשיבות עליונה לשמירה על בריאותה המנוע, כמו פליטר אוויר ופילטר שמן, לא רוכשים מעליאקספרס גם אם תשמע אלפי אנשים שישבעו לך שהם שמים רק את זה והכל בסדר. 

• תוכן חדש...