Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1076 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש  לי פולקסווגן גולף 2018 ושמתי לב במצב סטטי שאני מזיז את ההגה ימינה ושמאלה עד הסוף יש קליקים, שאלתי בעוד מקומות אמרו יכול להיות צירייה,מסרק הגה, ממה זה נובע ולכמה עלות זה יכול להגיע?

פורסם

לא מזיזים הגה במצב סטטי .

אני תמיד אזיז הגה תוך כדי תנועה, אפילו של מספר סנטימטרים, אם אי אפשר לתמרן יותר מזה (כמו בחניה לחוצה).

ככה רכיבי מערכת ההיגוי יחזיקו זמן רב יותר וההיגוי יהיה קל כנוצה. (הרגל מהתקופה שהיו לי מכוניות בלי הגה כח).

המכוניות עם הניהוג הכי טוב שהיה לי מבחינת תחושה ואיזון חוזר. היו נטולות הגה כח. (אוסטין מיני, פז'ו 309).

עכשיו קראתי את ההודעה שלך שוב?

מה פתאום להזיז את ההגה עד הסוף ואז להתלונן שהוא עושה קליקים?

זה כמו שתפתח חלון הזזה בבית עד הסוף עם תנופה קלה ותתלונן שהוא עושה בסוף רעש "בום".

פותחים חלון כמעט עד הסוף ולקראת הסוף ממש בעדינות.

ככה גם עם ההגה. מסובבים כמה שצריך. משתדלים לא להגיע עד הסוף, כי זה לא בריא לאריכות החיים שלו.

ומי זה האידיוטים שאמרו לך שזה אולי ציריה. הרי הרכב עומד במקום.

סליחה על השאלה, אבל האם אתה נהג חדש או לפחות פעם ראשונה בעל רכב? ( שזה בעצם נהג טרי) .

ממה שרשמת, לא התרשמתי שיש בעיה אמיתית ברכבך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

מסובבים כמה שצריך. משתדלים לא להגיע עד הסוף, כי זה לא בריא לאריכות החיים שלו.

היה רלוונטי למכוניות עם משאבת הגה הידרוולית, שם בסיבוב עד הסוף היה נוצר לחץ גבוה במערכת שנפרק דרך שסתום בייפס.

לא מבין מה הבעיה לעושות את זה במכוניות עם תגבור הגה חשמלי.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 5 שעות, IsraCar כתב:

אני תמיד אזיז הגה תוך כדי תנועה, אפילו של מספר סנטימטרים, אם אי אפשר לתמרן יותר מזה (כמו בחניה לחוצה).

ככה רכיבי מערכת ההיגוי יחזיקו זמן רב יותר וההיגוי יהיה קל כנוצה. (הרגל מהתקופה שהיו לי מכוניות בלי הגה כח).

המכוניות עם הניהוג הכי טוב שהיה לי מבחינת תחושה ואיזון חוזר. היו נטולות הגה כח. (אוסטין מיני, פז'ו 309).

עכשיו קראתי את ההודעה שלך שוב?

מה פתאום להזיז את ההגה עד הסוף ואז להתלונן שהוא עושה קליקים?

זה כמו שתפתח חלון הזזה בבית עד הסוף עם תנופה קלה ותתלונן שהוא עושה בסוף רעש "בום".

פותחים חלון כמעט עד הסוף ולקראת הסוף ממש בעדינות.

ככה גם עם ההגה. מסובבים כמה שצריך. משתדלים לא להגיע עד הסוף, כי זה לא בריא לאריכות החיים שלו.

ומי זה האידיוטים שאמרו לך שזה אולי ציריה. הרי הרכב עומד במקום.

סליחה על השאלה, אבל האם אתה נהג חדש או לפחות פעם ראשונה בעל רכב? ( שזה בעצם נהג טרי) .

ממה שרשמת, לא התרשמתי שיש בעיה אמיתית ברכבך.

יש לך את זה ביותר אגרסיבי?

עזוב בריאות של הרכב, נתקעת בחנייה מאוד צפופה לא תסובב את ההגה עד הסוף?

חוץ מהציריות לא יכול לחשוב על שום חלק שמתאמץ יותר מדי בסיבוב עד הסוף וגם הן לא במצב קיצון.

בהגה הידראולי אולי היה לחץ במצב כזה כן, אבל בחשמלי אין שום בעיה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Shab00 כתב:

חוץ מהציריות לא יכול לחשוב על שום חלק שמתאמץ יותר מדי בסיבוב עד הסוף

תחשוב שוב.

אויש, איך אני מקווה שאורי2804 יחזור להגיב, ושהארגסיביות הנוראה שלי לא הרתיעה אותו.   😞

וגם שההערות שלך ושל בוקי היו מופנות אלי ולא לכיוון עזרה ל אורי2804 פותח הנושא. זה גם כן יכול לגרום לו לרדת מהשירשור.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 58 דקות, IsraCar כתב:

תחשוב שוב.

אויש, איך אני מקווה שאורי2804 יחזור להגיב, ושהארגסיביות הנוראה שלי לא הרתיעה אותו.   😞

וגם שההערות שלך ושל בוקי היו מופנות אלי ולא לכיוון עזרה ל אורי2804 פותח הנושא. זה גם כן יכול לגרום לו לרדת מהשירשור.

אל תדאג האגרסיביות לא הרתיעה אותי, מקבל הכל בברכה, הייתי צריך להוסיף גם שהכל התחיל מחבר שנהג לי ברכב ויצא מחניה והיה צריך לתמרן אז שמע את הקליקים ועדכן אותי אז בדקתי במצב סטטי ולא הייתי צריך לסובב עד הסוף בערך אמצע של כל צד ונסעתי גם בנסיעה שקטה וגם שמעתי את הקליקים כמובן יצרתי קשר עם המכונאי שלי וקבעתי אצלו תור לבדיקה. שאלתי בקבוצה בפייסבוק של רכבי ואג והיו כמה תשובות של צירייה/ מסרק הגה לא יודע מה מידת הידע והמקצועיות שלהם אבל אלה תשובות שחזרו על עצמן.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 שעות, IsraCar כתב:

תחשוב שוב.

לא אז בוא תסביר לי פשוט איזה חלק כל כך מאומץ בסיבוב עד הסוף?

להגיד תחשוב שוב בלי להגיד לא גורם לך להראות מומחה...

שאתה תוקף מישהו שאתה אומר לו שהוא נהג חדש כי הוא לא יודע (חוק x שאתה המצאת) זו אגרסיביות.

פורסם

תגיד אתה יודע מה זה הגה?

מוטות, גלגלי שניים, מוט משונן, כאלה דברים טריוויאלים, שמעדיפים שהאוטו יהיה בתנועה ולא בעמידה.

עמידה= מקסימום התנגדות מהצמיגים.

ולא אני לא מומחה,רק המוח שלי עוד מתפקד.

לפני 3 דקות, Shab00 כתב:

אתה תוקף מישהו שאתה אומר לו שהוא נהג חדש

לשאול מישהו (עם בקשת סליחה) אם הוא נהג חדש זה תקיפה?

זה בירור בסיסי כדי לדעת איפה אנחנו עומדים בדיון וברמת ההסבר הנדרשת.

עכשיו רד ממני, יום ששי היום, ואני הולך לאכול. (אל תהרוס לי את התאבון).

ישראל.

פורסם
לפני 18 שעות, IsraCar כתב:

שמע אתה ממש מגזים.

נראה לך שהיצרנים לא לוקחים בחשבון שיסובבו את ההגה כשהרכב בעמידה? אני בטוח שבשלב הפיתוח הם מעמידים את הרכב במקום ומסובבים את ההגה מצד לצד אלפי פעמים.

היית מתישהו ברכב עם מערכת חניה אוטונומית? אתה תקבל חום כשתראה כמה סיבובי הגה המערכות האלה עושות כשהרכב בעמידה.

ראית את משחק המריו קארט שיש בטסלה ששולטים בו עם ההגה?

בקיצור השחיקה לרכיבי ההיגוי מינורית וכנ"ל לצמיגים.

ולנושא, לא חושב שאפשרי לאבחן תקלה כזאת בכתיבה.

אבל בחיפוש זריז בגוגל מוצאים שיש אנשים שמתלוננים על תקלה דומה בפורומים של גולף דור 7, תעבור שם על הדיונים ותראה אם התלונות דומות לשלך.

בכל מקרה תפנה לאבחון במוסך.

בהצלחה

פורסם
לפני 3 שעות, IsraCar כתב:

תגיד אתה יודע מה זה הגה?

מוטות, גלגלי שניים, מוט משונן, כאלה דברים טריוויאלים, שמעדיפים שהאוטו יהיה בתנועה ולא בעמידה.

עמידה= מקסימום התנגדות מהצמיגים.

ולא אני לא מומחה,רק המוח שלי עוד מתפקד.

לשאול מישהו (עם בקשת סליחה) אם הוא נהג חדש זה תקיפה?

זה בירור בסיסי כדי לדעת איפה אנחנו עומדים בדיון וברמת ההסבר הנדרשת.

עכשיו רד ממני, יום ששי היום, ואני הולך לאכול. (אל תהרוס לי את התאבון).

ישראל.

בוא נעבור ביחד על כל המנגנון מההגה עד לגלגל ונבין ביחד.

ההגה מסובב מוט מפרקי שמעביר את התנועה למסרק הגה. המוט המפרקי הזה לא מושפע בכלל ממהירות או זווית והוא במילא עושה סיבוב של מעל 360 מעלות.

מסרק ההגה זה בעצם גלגל שיניים שמניע מוט עם שיניים קדימה ואחורה, המהירות משפיעה על העומס שיש על השיניים, אבל העומס קבוע בכל הזוויות כי הפעולה היא אותו דבר, רק מיקום השיניים שמונעות משתנה. המנוע החשמלי שעוזר, עובד אותו דבר ובאותה עוצמה ללא קשר למיקום.

מהמסרק הוא עובר לתפוחים שתפקידם הוא רק להעביר הלאה לגלגל. יש שינוי עומס במהירות וכן בדרכים משובשות שמשפיעות על כיוון התנועה ובגלל זה התפוחים קיימים עם המפרקיות שלהם.

אך שוב אין הבדל באיזו זווית הגלגל נמצא הגלגל כי זה רק מוט שדוחף אותו.

בגלגל עצמו יש הבדל בעומס מהמון תנאים שונים אבל העומס (שחיקה) דווקא עולה במהירות ולא בעמידה.

מה המסקנה? שכנראה העובדה שאמרת על המוח שלך לא כל כך נכונה.

מה שכן הוא יודע להיות מאוד אגרסיבי ומעליב כלפי אנשים ששאלו שאלה בפורום. וכן להגיד עובדות שהמצאת בבטחון עודף ולרמוז שמי שלא יודע אותם נהג חדש זה אגרסיבי.

להיות גיבור מקלדת זה תפקיד שכבר אין דרישה לאייש אותה כי העודף בכוח אדם הוא עצום.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לסובב את ההגה במקום זה לא אופטימלי, בעיקר לצמיגים.

זה גם לא סוף העולם, אבל אם אתה נמצא בסיטואציה יומית בא אתה נדרש לסובב עד הסוף במקום כמה פעמים - אתה תראה את התוצאות.

בהגה הידראולי כשאתה מסובב עד הסוף - אתה שומע את המשאבה, לכן תמיד משחרר מעלה-שתיים מהסוף בכדי לא לאמץ.

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
בתאריך 7.7.2023 בשעה 12:36, Uri2804 כתב:

אל תדאג האגרסיביות לא הרתיעה אותי, מקבל הכל בברכה, הייתי צריך להוסיף גם שהכל התחיל מחבר שנהג לי ברכב ויצא מחניה והיה צריך לתמרן אז שמע את הקליקים ועדכן אותי אז בדקתי במצב סטטי ולא הייתי צריך לסובב עד הסוף בערך אמצע של כל צד ונסעתי גם בנסיעה שקטה וגם שמעתי את הקליקים כמובן יצרתי קשר עם המכונאי שלי וקבעתי אצלו תור לבדיקה. שאלתי בקבוצה בפייסבוק של רכבי ואג והיו כמה תשובות של צירייה/ מסרק הגה לא יודע מה מידת הידע והמקצועיות שלהם אבל אלה תשובות שחזרו על עצמן.

היי,

בעל אותו רכב. גם לי זה קורה ולי אישית זה לא סופר הפריע, זה היה קורה יחסית בפעמים נדירות. לאחר אבחון אצל המוסך שלי, נאמר לי שאי אפשר באמת לגמרי

לדעת ממה הרעש, אבל הכיוון היה ככל הנראה מסרק הגה. החלטתי שלא להתעסק בזה.

עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...