Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השנ"קל שלי.
אני לא משחק עם צמיגים. 
על האוטו הקודם, איך שהחלפתי רבעיית צמיגים , הרגשתי שינוי ממשי בבלימה , שינוי באחיזה בפניות וכו'.
באוטו הנוחכי, קיבלתי את הרכב עם צמיגים בני שנה והם לא אחזו לי כמו שצריך והרגשתי שהאוטו לא בולם כמו שהוא אמור לבלום. 
הפלא ופלא , החלפתי רביעייה (משלין PS4  אם זה מעיניין) ופתאום האוטו מתנהג כמו שהייתי מצפה ממנו להתנהג . לא מחליק , בולם כמו שצריך, הרבה יותר יציב בהאהצה . (הפשע שלי זה שאני טס נמוך.)

עכשיו יש טיפה הבדל בין הרכב שאני מחזיק לפותח האשכול , והוא מוריד פחות כח לגלגלים ומאט ממהירויות יותר נמוכות . אבל עדיין אני לא חושב שכדאי "לזלזל" בחשיבות של צמיגים טובים.
לא חייבים ללכת לקיצון ולהביא מישלנים או פירלי למיניהם . 
אבל חברה נורמאלית שמככבדת את עצמה בהחלט לא יזיק .

• אהבתי 2

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התקן הוא המכנה המשותף הנמוך ביותר. אתה רוצה רמת בטיחות יותר גבוהה, גם אם זה עולה עוד 800 שקל פעם ב- 4שנים. לאזאזל - 200 שקל בשנה, מיכל דלק אחד, ויש לך תוספת מהותית לבטיחות שלך. אם תרצה זה חצי שקל ביום. נשמע כמו פרסומת של ביטוח לא? 

יש קטעים הזויים. בן אחד שלי קנה רכב יוצא ליסינג לפני כשנה, במסגרת ההשבחה רצו להחליף לו צמיגים. עצר אותם, לקח זיכוי על הסיניים וקנה מישלן (או גודייר, או משהו ברמה הזו). אז עשה עסקה כמו זיכוי על מטבח קבלן, קנה את הצמיגים במחיר קצת יקר, אבל כך זה עסקת זיכוי. הבכור היה פחות בר מזל, ב"השבחה" החליפו לו 3 (????!!!!!***) צמיגים בסיניים. ממגרש הליסינג נסע לצמיגיה והחליף למישלין. העיף 4 צמיגים ששלושה מהם היו עם וותק של 20 ק"מ על הכביש. הבטיחות של המשפחה מעל הכל. גם הרכב השני שלו - קורולה בת 17 שלא יצאת משטח שיפוט חיפה, נוסעת על צמיגים ששווים כחדשים בערך 15% ממחיר הרכב במחירון.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, vladclar כתב:

tribel

לא הבנתי מה הוכחת? שיש תקינה?

יש לך הוכחות שהמבחנים נגועים ודווקא קבלת תקינה לא נגועה ( על אותו העקרון, סתם מילים לאוויר )?

צירפתי מבחן, אז איך טענתי שהצמיגים לא נבדקים? אתה מכניס לי מילים לפה.

לגבי ויכוח בכל מחיר - הגמל לא רואה את דבשתו. 

לא הכנסתי שום דבר.

דבר ראשון טענת שרוב הצמיגים מיצרנים לא מוכרים לא משתתפים במבחני בלימה/ אחיזה.

אבל מה שקובע את דירוג האחיזה של צמיג זה מעבדה ולא מבחן שכל אחד יכול למצוא בגוגל.

דבר שני

לפני 15 שעות, vladclar כתב:

ולמי שלא מוצא זמן להכנס ולקרוא - ההבדל במרחק בלימה בין הצמיג הכי טוב במבחן ( Hankook k125) לצמיג Matrex Maximus שנמכר בארץ ( הלפני אחרון במבחן) כ 5 מטרים בכביש יבש  על מהירות 100 קמ"ש. ובכביש רטוב מעל 20 מטר על 80 קמ"ש.

image.png.03896d8c46e22eb0a805a9d785beee4f.png

צמיג שמדורג גבוהה יקבל את התוצאה הכי טובה וצמיג שמדורג נמוך יקבל את התוצאה הנמוכה מן הסתם...

ההנקוק K1 שמדורג A ברטוב מתחרה בקומו HS51 שמדורג C.

המבחן שצרפת הוא מישמש של קטגוריות ואתה משווה תפוחים לאגסים!

אם נכניס יצרנים של צמיגים "סיניים" שמדורגים A לאותו מבחן הם יהיו בראשו - כאמור הדירוג הוא דירוג סף ולא אבסולוטי, שני צמיגים מאותה קטגוריה לא חייבם לקבל את אותו הציון.

לפני 16 שעות, vladclar כתב:

לפעמים צמיגים סיניים דווקא מתייבשים פחות מהר,  אבל התייבשות  לא זאת הבעיה:

רוב הצמיגים מיצרנים לא מוכרים לא משתתפים במבחני בלימה/ אחיזה. ואלה שמשתתפים, עוצרים/ אוחזים פחות טוב מאשר צמיגים מיצרנים מובילים. אז במקרה של  תאונה, אותם 2 מטר הבדל במרחק בלימה עושים את ההבדל.....

עדיין לא מובן לי מה הקשר בין זה שהצמיג סיני לאחיזה רעועה ולמרחק הבלימה אם הצמיג הינו בעל דירוג גבוהה.

לפני 30 דקות, sperial כתב:

התקן הוא המכנה המשותף הנמוך ביותר. אתה רוצה רמת בטיחות יותר גבוהה, גם אם זה עולה עוד 800 שקל פעם ב- 4שנים.

תקן הוא לא מכנה משותף נמוך הוא נותן את ציון הדירוג של הצמיג.

ואם הדירוג גבוהה אז בהתאם תהיה רמת הבטיחות.

פורסם (נערך)

לא אני משווה בין הצמיגים אלא עורכי המבחנים. פעם אחרי פעם, מכל המידות האפשריות, אותה המגמה.

אז לפי הטיעונים שלך, כל המבחנים מטעים, אנשים סתם משלמים מחירים יותר יקרים על צמיגים בחברות מובילות ( טיפשים,  תקנו סיני בחצי מחיר, רק שיהיה עליו מוטבע דירוג גבוה).. 

אתה נשמע כמו בירוקרט שיושב במשרד ומתעלים מהעובדות, כי יש תקינה.  לכן צמיג סיני בעל אותו דירוג  אוחז/ עוצר  באותה הרמה כמו צמיגי מישלין/ גודייר. 

ואם במבחנים התוצאה לא מסתדרת עם הקביעה הזאת, אז המספרים לא אבסולוטיים. 

המספרים הם כן אבסולוטיים - הם נמדדים במטרים, אותם מטרים שמפרידים בין תאונה קלה לבין אשפוז בבית חולים.

אז כל אחד מאיתנו יילך לדרכו - אמשיך להיות טיפש ולא אקנה 4 צמיגים ב 600₪ מאוטו דיפו אלא דגם מוצלח מחברה מוכרת במחיר כפול.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 4

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@tribel

הנושא נבדק, לא אחת, במבחנים שאותם משום מה אתה לא מקבל, ודואג להיכנס אישית במי שמתדיין איתך.

מציע לך התערבות שהצעתי בפורום אחר, שם הבנאדם השתפן ברגע האחרון. רכב שלך, רכב שלי, סט סיני, סט שאני מביא (מיד ריינג׳, לא משהו טופ), מבחן בלימה רטובה, על מסלול. אני דואג למסלול ולנהג מבחן, נהג מתחרה פעיל.

המפסיד משלם את כל הסטים של הצמיגים. 

הולך?

• רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני עם רכב 2002 ועדיין משקיע בצמיגים (במידות שלי מישלן עולה קצת יותר מ300 ש"ח לצמיג)

לדעתי ברכב ישן במיוחד כמו אצלי שזה בלי מערכת ESP אני מעדיף להשקיע לפחות בצמיגים.

לא משנה מה עלות הרכב בסוף זה יוצא פחות מטנק דלק השידרוג לכל ה 4 צמיגים.

נ.ב. באתר הזה לא ראיתי כלל צמיגי מישלן ליונדאי I10 2012

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 3 שעות, alechko01 כתב:

800 שקל ל4 צמיגים של נקסן תוצרת קוריאה באוטודיפו יעשו אותך מאושר 

זה בהחלט גם אופציה מאוד ראויה.

גם שהיה לי רכב מיושן שמתי עליו קלבר או פאלקן. נדמה לי שגם היו לי פעם נקסן שהיו מיוציינים, אבל זה היה מזמן.

למעשה מכרתי לפני 5 שנים רכב ב2500 כאשר היו עליו צמיגים בני 4 חודש בשווי 900 שח.

כאשר את הרכב האחרון שמעתי שהמוכר התקין עליו פאלקן, ידעתי ששווה ללכת לראות.

יש לי מקבץ נסיון אישי מר עם סיניים שכולם נקנו בפנצריות סבירות - צמיגים שהתעוותו והרעישו, צמיגים שקיבלו חריצים לאורך הצמיג , צמיגים שהיו מחליקים, קיבלתי שקט מהנושא כאשר הפסקתי להתקין סיניים לפני 5 שנים.

מאז למדתי שיש פנצריות שלא מחזיקות צמיגי נורמליים וזולים יחסית כמו פאלקן קלבר ונקסן, וחובה להתרחק מהן.

המון פנצריות מחזיקות רק סיני תורן  במחיר של כמעט קלבר או צמיגיים מערביים במחירים יקרים מאוד. לחלקן אפילו יש יצאת צדיק בשם... תצא משם עם 4 סיניים ב800 או 900 כשבמקום אחר היית יוצא עם קלבר פאלקן נקסן.

לצערי למדתי שחובה להרים טלפון לבדוק מחיר, מלאי ותאריך ייצור wwyy שבוע ייצור ושנת ייצור.

לפעמים הייתי מזמין דרך האינטרנט. שבוע נע בין 1 עד 53. אנחנו עכשיו בשבוע 1823. לדוגמא לדעתי צמיג עם 3522 הוא כבר די ישן , יוצר באוגוסט בערך.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, RK כתב:

@tribel

הנושא נבדק, לא אחת, במבחנים שאותם משום מה אתה לא מקבל, ודואג להיכנס אישית במי שמתדיין איתך.

מציע לך התערבות שהצעתי בפורום אחר, שם הבנאדם השתפן ברגע האחרון. רכב שלך, רכב שלי, סט סיני, סט שאני מביא (מיד ריינג׳, לא משהו טופ), מבחן בלימה רטובה, על מסלול. אני דואג למסלול ולנהג מבחן, נהג מתחרה פעיל.

המפסיד משלם את כל הסטים של הצמיגים. 

הולך?

שלום,

בתור אחד שבדק את הנושא, ולא אחת אני אשמח שתציג כאן מבחן בו יש צמיגים סיניים וכאלה שהם לא סיניים ובעלי אותו דירוג שבמבחן הבלימה ישנו פער משמעותי ביניהם.

במקום להיות גיבור ולספר כאן סיפורי גבורה על שפנים ומסלולים.

לסיני, כאילו אין סט מיד ריינג'? או שאין שם בכלל דירוג?

לפני 7 שעות, vladclar כתב:

לא אני משווה בין הצמיגים אלא עורכי המבחנים. פעם אחרי פעם, מכל המידות האפשריות, אותה המגמה.

המבחנים משווים בין צמיגים בעלי דירוגי אחיזה שונים.

מן הסתם שצמיג עם דירוג נמוך, לא ייתן תוצאות שיהיו זהות לצמיג בעל דירוג גבוהה.

מה הקשר בין המידות?

אז לפי הטיעונים שלך, כל המבחנים מטעים, אנשים סתם משלמים מחירים יותר יקרים על צמיגים בחברות מובילות ( טיפשים,  תקנו סיני בחצי מחיר, רק שיהיה עליו מוטבע דירוג גבוה).. 

אתה מכניס לי מלים לפה,

כבר רשמתי שדירוג אחיזה זה עניין של מחיר ולא של ארץ יצור.

אתה נשמע כמו בירוקרט שיושב במשרד ומתעלים מהעובדות, כי יש תקינה.  לכן צמיג סיני בעל אותו דירוג  אוחז/ עוצר  באותה הרמה כמו צמיגי מישלין/ גודייר. 

בוודאי, מה שטוב להנדסת הרכב באירופה יהיה טוב גם לך.

או שאולי אתה יודע טוב מהם כי אתה קונה רק את היצרנים שהופיעו במבחן בגוגל.

ואם במבחנים התוצאה לא מסתדרת עם הקביעה הזאת, אז המספרים לא אבסולוטיים.

זה לא המבחן זה פשוט הפיזיקה.

גם ביצרנים שאתה קונה התוצאה אף פעם לא תהיה אבסולוטית, יש לזה עשרות משתנים מסוג האספלט ועד לטמפרטורה במצב אמת - לכן אי אפשר למדוד אחיזה בצורה אבסולוטית!

המספרים הם כן אבסולוטיים - הם נמדדים במטרים, אותם מטרים שמפרידים בין תאונה קלה לבין אשפוז בבית חולים.

אז אתה טוען שהסינים מקבלים דירוג מזויף?

אוקיי.

אז כל אחד מאיתנו יילך לדרכו - אמשיך להיות טיפש ולא אקנה 4 צמיגים ב 600₪ מאוטו דיפו אלא דגם מוצלח מחברה מוכרת במחיר כפול.

כמו שאמרתי, אתה מאלה שלא יודעים להודות בטעות גם אחרי שמוכיחים אותם.

אתה מוזמן להמשיך ולהתנהג כמו בת יענה, ולככב בשרשור עטור הפרסים הזה בלי להבין באמת על מה אתה מתווכח.

כל הכבוד לך, באמת.

.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

דירוג האחיזה זה עניין של מחיר?

אם זה נכון, ואני לא מאכיל טרול כבר יומיים, אסור להתייחס לנתון הזה - הוא חסר חשיבות בטיחותית.

מה הוכחת בכל השרשור הזה? שכותבים דירוגים על הצמיגים ויש תקינה?

אבל כאשר מתחילים לבדוק את הצמיגים בפועל, התוצאות עקביות לטובת יצרנים גדולים. ואז המבחנים לא אמינים.

ואני אישית לא מאמין לאף אות דירוג הרשומה על צמיגים סינים אלמוניים ( לא GT Radial וכדומה אלא מותגים לא מוכרים).

וכן, רוב הצמיגים הסיניים לא משתתפים במבחנים בינלאומיים. יש אינסוף מותגים ( גם בארץ, אגב) שאין עליהם שום מידע ברשת, חוץ מאתר היצרן בסין עם הצהרות על איכות, וותק בתחום וזהו..

אחרי זה רואים אתרים שמוכרים אותם תחת Buy cheap tyres במדינות עולם שלישי.

הדבר היחיד שאני מתחיל להשתכנע,  שמדובר בהטרלה לאורך כל האשכול.

• אהבתי 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, vladclar כתב:

דירוג האחיזה זה עניין של מחיר?

אם זה נכון, ואני לא מאכיל טרול כבר יומיים, אסור להתייחס לנתון הזה - הוא חסר חשיבות בטיחותית.

דירוג אחיזה זה עניין של מחיר, כמו דירוג שחיקה ועוד.

איכות עולה כסף, אתה גולש פורום טיפוסי ויכול להתייחס למה שתרצה.

מה הוכחת בכל השרשור הזה? שכותבים דירוגים על הצמיגים ויש תקינה?

רק מסביר לך איך דברים עובדים במציאות, זה לא דיון משפטי ואין לי חובת הוכחה.

אבל כאשר מתחילים לבדוק את הצמיגים בפועל, התוצאות עקביות לטובת יצרנים גדולים. ואז המבחנים לא אמינים.

מה בדקת בפועל? 

אני לא יודע אם אתה מתעלם במכוון ממה שאני רושם - במבחן שהצגת יש מישמש של קטגוריות.

ואלה שבראש הטבלה גם מדורגים הכי גבוהה בבדיקות התקן, אז מן הסתם שהם ידורגו גבוהה.

לא מובן לי מה אתה מנסה להראות פה.

ואני אישית לא מאמין לאף אות דירוג הרשומה על צמיגים סינים אלמוניים ( לא GT Radial וכדומה אלא מותגים לא מוכרים).

וכן, רוב הצמיגים הסיניים לא משתתפים במבחנים בינלאומיים. יש אינסוף מותגים ( גם בארץ, אגב) שאין עליהם שום מידע ברשת, חוץ מאתר היצרן בסין עם הצהרות על איכות, וותק בתחום וזהו..

אחרי זה רואים אתרים שמוכרים אותם תחת Buy cheap tyres במדינות עולם שלישי.

הדבר היחיד שאני מתחיל להשתכנע,  שמדובר בהטרלה לאורך כל האשכול.

זה ממש לא משנה אם מדובר בצמיגים אלמוניים או קונטיננטל או פירלי.

הדירוג הזה הוא בינלאומי, אתה ממשיך לדבר שטויות גמורות בגלל שלא מצאת את הדגם הסיני במבחן גוגל.

Tyres | 215/55HR18 KUMHO HS51 95H

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם
לפני 15 שעות, tribel כתב:

לא נכון, כל הצמיגים שנמכרים בישראל מסומנים ב ECE117 ו ECER30 או ECE54 (משאיות ואטובוסים) ואלה בעצם אסמכתא למבחני בלימה ואחיזה.

הצמיגים מקבלים דירוג, שאמנם עובד בשיטת סף אבל צמיג סיני שידורג AA כנראה יעצור לא פחות טוב ממישלין.

זה עניין של מחיר ומה שטוב להנדסת הרכב באירופה יהיה טוב גם לך..

image.png.8f69e3a9adb3fd33346bdc45f01437b2.png

Tires – Treadwear, Traction, Temperature – Mountain Valley Motors

אפשר לדעת מה ההסמכה והקשר שלך למבחני תקינה?

פורסם (נערך)

לא מבין מה מוכיחה התווית הזאת שצירפת.

גם אני יכול לצרף תוויות של צמיגים סיניים זולים, עם דירוג אחיזה ברטוב זהה או אפילו יותר טוב. בפועל הם מחליקים בכביש רטוב. 

Screenshot_20230505_094219_Chrome.jpg

Screenshot_20230505_094728_Chrome.jpg

Screenshot_20230505_094657_Chrome.jpg

עריכה אחרונה על ידי vladclar

פורסם

@tribel

ההבדל בין צמיגים שקיבלו תקן A לעומת C אמור בהגדרה להיות הבדל מרחק בלימה בכביש רטוב של סביב ה-7 מטר יותר. 

בפועל לפי המבחן שצירפו מקודם, המקום אחרון בבלימה בכביש רטוב הוא מוגדר כצמיג בתקן C, והוא קיבל הבדל של 21.5 מטר יותר. 

אתה לא מאמין למבחנים הללו, וטוען שהם לא מקצועיים לעומת הבחינה לתקן האירופאי? זכותך. אבל אין סיכוי שאולי אפשר "לרמות" את התקן האירופאי? בדומה לאיך שמרמים בהצהרות של "צריכת דלק"? כי בוא, לא מדובר על 1-2 מטר יותר. מדובר על 14.5 מטר. 

דבר שני, גם אם אני בוחר לאמץ את התקן האירופאי בתור האורים והתומים שלי, יש הרבה יצרנים עלומי שם בארץ בדיוק מהסוג שפותח השרשור כניראה שואל לגביו, שלא תמצא את התקן שלהם באינטרנט. אתה רק תמצא כשכבר תבוא להרכיב אותם על הרכב. זאת אומרת שאין לך שום דרך באמת לעשות סקר מקדים בשביל לדעת אם אתה קונה צמיג בתקן נורמלי או סתם גומי בצורה עגולה. 

פורסם
לפני 10 שעות, tribel כתב:

תקן הוא לא מכנה משותף נמוך הוא נותן את ציון הדירוג של הצמיג.

ואם הדירוג גבוהה אז בהתאם תהיה רמת הבטיחות.

תקן הוא מכנה משותף נמוך ביותר, צמיג (או כל פריט אחר, מפן לשיער עד מיטה לתינוק) אסור במכירה.

דירוג האחיזה ודירוג השחיקה המצויינים על צמיג (לפי התקנות בארה"ב) הוא תוצאה של מבחן השוואתי בין הצמיג לבין צמיג reference סטנדרטי לפי כללים קבועים. דירוג האחיזה הוא רק ברטוב, לא ביבש. את המבחנים מבצע היצרן, לא גוף חיצוני (אם כי לא הייתי רוצה להיות היצרן אם הרשויות האמריקאיות מגלות שהציון שניתן לא תואם את תכונות הצמיג בפועל. החבר'ה האלה יודעים להפעיל מנופים מכאיבים).

אם אתה רוצה השוואות מעשיות חפש אתרי השוואות שמבצעים מבחנים לעשרות ומאות דגמי צמיגים בתנאים שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...