Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי i10 ישנה (2012) אם זה משנה.

לי בעין הצמיגים נראים בסדר, אבל אחי אומר שזה כבר נחשב ליחסית שחוק. יש איזו בדיקה עם מטבע בחריצים, אבל לא יודע בדיוק.

בכל אופן לשאלה: מה בערך מחיר המטרה? והם מחליפים תמיד את כל ה-4 או שאפשר להחליף את הקדמיים (שהם שחוקים יתר) ולהשאיר את האחוריים?

מה העלות ואיך יודעים שלא ימציאו לי קומבינות סתם? באזור כפ"ס/רעננה.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קצר.

סיני לא שווה רע, אבל שווה הרבה פחות בטיחות.

זה לא משנה עם הרכב ישן וזול. צמיג זה הקשר שלך לכביש. בטיחות. תשקיע עוד כמה מאות ל 4 צמיגים מפירמה טובה.

את ההבדל תרגיש.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

אפשר להחליף רק זוג קדמיים, בתנאי שאחוריים לא שחוקים ולא יבשים.

לא חייבים לקנות את הכי יקר. יש צמיגים לא סיניים סבירים לגמרי,  של Falken,  Hankook , Kumho,  Kleber,  Toyo. 

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

@סתם כינוי אחר, אם תעלה לפה את מידת הצמיג(רשום ברשיון הרכב או מוטבע על הגלגל), יהיה ניתן לתת לך תמחור מדוייק יותר(או שתחפש לבד באתרי השוואת מחירי צמיגים).

אם תעלה לפה תמונות של צמיגי הרכב(דופן/פרופיל), יהיה ניתן לחוות דעה על מצבם.

• רעיון טוב! 2

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני 13 שעות, לירון .ה. כתב:

קצר.

סיני לא שווה רע, אבל שווה הרבה פחות בטיחות.

זה לא משנה עם הרכב ישן וזול. צמיג זה הקשר שלך לכביש. בטיחות. תשקיע עוד כמה מאות ל 4 צמיגים מפירמה טובה.

את ההבדל תרגיש.

סטיגמות והפחדות.

הוא רק מתייבש מהר יותר.

יש דרישות סף שכל הצמיגים עומדים בהן.

• רעיון גרוע 2
פורסם

לפעמים צמיגים סיניים דווקא מתייבשים פחות מהר,  אבל התייבשות  לא זאת הבעיה:

רוב הצמיגים מיצרנים לא מוכרים לא משתתפים במבחני בלימה/ אחיזה. ואלה שמשתתפים, עוצרים/ אוחזים פחות טוב מאשר צמיגים מיצרנים מובילים. אז במקרה של  תאונה, אותם 2 מטר הבדל במרחק בלימה עושים את ההבדל.....

• אהבתי 3

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 7 דקות, tribel כתב:

סטיגמות והפחדות.

הוא רק מתייבש מהר יותר.

יש דרישות סף שכל הצמיגים עומדים בהן.

אני לא מחפש דרישות סף. אני מחפש משהוא שיתן לי מענה מלא לכל התנאים ואת האקסטרא אחיזה.

שגם מקובע במבחנים רישמיים.

יש לי הרבה ניסיון בנהיגה בתנאי אחיזה ירודים.

אז ראיתי מה ההבדל בצמיגים.

איזה רכב יש לך? ואיזה צמיגים?

• אהבתי 3

יאריס 2005

פורסם
לפני 4 דקות, לירון .ה. כתב:

אני לא מחפש דרישות סף. אני מחפש משהוא שיתן לי מענה מלא לכל התנאים ואת האקסטרא אחיזה.

שגם מקובע במבחנים רישמיים.

יש לי הרבה ניסיון בנהיגה בתנאי אחיזה ירודים.

אז ראיתי מה ההבדל בצמיגים.

איזה רכב יש לך? ואיזה צמיגים?

מה הם מבחנים רשמיים?

אני מדבר על תקינה.

האם אתה מבין משהו בתקינת צמיגים?

בלי קשר למה שראית ומה הניסיון שלך.

לפני 10 דקות, vladclar כתב:

רוב הצמיגים מיצרנים לא מוכרים לא משתתפים במבחני בלימה/ אחיזה. ואלה שמשתתפים, עוצרים/ אוחזים פחות טוב מאשר צמיגים מיצרנים מובילים. אז במקרה של  תאונה, אותם 2 מטר הבדל במרחק בלימה עושים את ההבדל.....

סליחה, אבל אתה מגיב שטויות גמורות.

• רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)

מי שכותב שטויות זה אתה.

https://www.tyrereviews.com/Article/2021-53-Summer-Tyre-Braking-Test.htm

ולמי שלא מוצא זמן להכנס ולקרוא - ההבדל במרחק בלימה בין הצמיג הכי טוב במבחן ( Hankook k125) לצמיג Matrex Maximus שנמכר בארץ ( הלפני אחרון במבחן) כ 5 מטרים בכביש יבש  על מהירות 100 קמ"ש. ובכביש רטוב מעל 20 מטר על 80 קמ"ש.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 25 דקות, tribel כתב:

מה הם מבחנים רשמיים?

אני מדבר על תקינה.

בלי קשר למה שראית ומה הניסיון שלך

לא מבין כלום בתקינת צמיגים.

מסתמך על מבחנים שבוחנים את יכולת הצמיג בפועל, ומה שהניסיון שלי אומר, ומה שהגוף שלי מרגיש.

ושוב מתוך סקרנות איזה צמיגים יש לך על הרכב? ב 3 ההחלפות האחרונות שעשית.

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

בהנחה שרביעייה סינית תעלה 600 (כמו כל מבצע 4 ב600 של אוטודיפו), ובהנחה סבירה שרביעייה נורמלית תעלה 1000 (לפיאסטה שלי יש מידה קצת יותר גדולה מ איי10 ועלה לי זוג פאלקן וזוג קלבר כ 500 לכל זוג), אתה באמת רוצה לבחון על נסיונך מה האיכות של הצמיג הסיני שתקנה?

אם אתה מחליף צמיגים כל 3 שנים (וזו הנחה מאוד סבירה) זה אומר 400 שח הבדל ב 3 שנים. 11 שקל בחודש(!!) הפרש. 

לא תוכל לוותר על בקבוק קולה בחודש כדי לנהוג על באוטו שאתה בוטח במאה אחוז בצמיגים שהוא ״נועל״?

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני שעתיים, tribel כתב:

מה הם מבחנים רשמיים?

אני מדבר על תקינה.

בלי קשר למה שראית ומה הניסיון שלך.

גם ברכב עצמו אתה רוצה רק את המפרט בטיחות המתחייב על פי התקן? או שהיית רוצה תוספות של שמירת נתיב / התראות במראה בעקיפה / שמירת מהירות אקטיבית / בלימת חירום / ועוד, אני אשמח שיהיו לי באוטו את כל הרשימה הזאת למרות שגם רכב בלי אלו עומד בתנאי הסף של תקינת רכבים, ולמרות שאני לא מבין בתקינה. אלא שחלק מהרשימה גדול על התקציב שלי, אז אני שואף להגיע לשם ברגע שיתאפשר לי.

לעומת צמיגים שהפער לא כזה גדול במחיר וזה כן מתאפשר לי להשקיע, ובפרט שצמיגים הוכחו כיעילים לבטיחות הרבה יותר מכל המערכות הנ"ל, אז אין שום סיבה להסתפק בדרישות הסף כשמדובר בעניין של חיים.

• אהבתי 1
פורסם

לפותח השרשור שלום,

ברשותי גם יונדאי i10 מודל 2012, החלפתי לפני כשנתיים שני צמיגים קדמיים בלבד של Kumho. עלה לי 300 ש"ח לצמיג. מדובר באיזור חיפה.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1
8) ידני זה הכי אחי 8)

• תוכן חדש...