Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שנים שאני מנסה לשחזר בבית מנה של סטייק טונה שאכלתי לפני המון זמן במסעדת אורי בורי בעכו.

הוא לא היה סיבי בכלל ובלי חתיכות מעצבנות שנתקעות בין השיניים, אלא ממש חתיכה הומוגנית ועסיסית.

איפה מוצאים טונה כזאת, ואיך מכינים?

עד עכשיו ניסיתי את הטונות הקפואות שיש בסופר, לא הבנתי מה עדיף, בהירה או אדומה.

אני עושה עם שמן זית מרוח משני הצדדים ועם פלפל,מלח,שום,לימון מטוגן במחבת או בנייר כסף על המנגל.

תמיד זה יוצא קצת יבש ועם סיבים מתפרקים.

מה הסוד לסטייק טונה מושלם?

יש כזה דבר בכלל טונה טריה? עד כמה שאני יודע טונה יש באוקינוס ולא דגים אותה בארץ.

מצאתי את הפרסום הזה לטונה טריה ב 250₪ לקילו. זה שווה את הכסף?

https://www.zano-dagim.co.il/all-fish/red-tuna-fillet

פורסם

טונה אדומה ורייה מגיעה לארץ בימי שני וחמישי וניתן למצוא אותה ברשתות המוכרות דגים טריים וקצביות/חנויות דגים למיניהן. 

בתל אביב תמצא בלי בעיה. 

בטיב טעם בסניפים הגדולים במרכז לרוב יש.

טונה טרייה הרבה יותר טעימה מקפואה. 

טונה טרייה איכותית הרבה יותר טעימה טונה טרייה רגילה. זה לא יצא לי למצוא בארץ, אבל מה שמגיע לארץ הוא בדרך כלל באיכות סבבה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

קודם כל, חד משמעית בוודאי שלא קפוא (יש לדגים קפואים בכל טעם של דג עם כל מה שמזריקים שם?)
בכל הנוגע לדגים, רק טרי, בטח אם מדובר בטונה אדומה. עכשיו השאלה אם אתה מנסה להוציא מזה סטייק אפרפר עסיסי, או גוש חצי נא סטייל מטבח יפני.

את הראשון אכלתי עשרות כאלה במונטנגרו בגרושים וזה באמת נהדר, אבל טיפה יותר קשה להשגה כי צריך להיזהר לא לייבש אותו. ניסיתי פעם-פעמיים, פחות התרשמתי מהיכולות של המטבח שלי להוציא דיוק שכזה, אבל ההנחה שלי היה שצריך להתייחס לזה כמו סטייק בשר אדום, מחבת/גריל לוהט ופשוט להוציא בזמן.
לגבי גוש אדום ויפה, חצי נא סגנון יפני, אני לרוב משרה או בשמנ״ז עם קצת תבלינים, אחרי זה עושה לו ״שניצל״ בתערובת יפנית סטייל furikake, וצורב אותו על מחבת להוט חצי דקה-דקה על כל צד, כשמתקרר פורס וזה יוצא נפלא. 

250 זה עוד יחסית בזולים, אבל גם קאנקון מוכרים ב185 לקילו שזה הכי נמוך שיצא לי לראות בארץ.
https://cancun.co.il/mevzaim/#tab4

פורסם

טונה קפואה זה מוצר נחות (סלמון קפוא זה דווקא בסדר)

טונה אדומה טריה עולה ביוקר. זה החומר שחלומות וסושי עשויים ממנו.

מוטס לארץ פעמיים בשבוע, אז לתכנן לקנות לפי ההגעה ולהכין באותו יום.

בקיץ עלול להתחמם בדרך הביתה אז לשמור בקרח עד הבית.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

מתעלק על השרשור - טונה טרייה שנרכשה ונשכחה במקפיא לפני המון זמן (לפחות חצי שנה/שנה),

ניתן עדיין להפשיר ולהשתמש ?

(לא מדבר על הטעם, אם לא יהיה טעים פשוט אזרוק)

פורסם

אם נשמרה מרגע הקניה עד המקפיא בקירור,

ואם המקפיא היה לפחות על מינוס 18 כל הזמן, בלי הפסקות חשמל ובלי שפתחו לו את הדלת 17 פעמים ביום

ואם בהפשרה היא לא מגיעה לטמפ' החדר, אלא נשארת קרה.

אז זה יהיה אכיל מבחינה גסטרולוגית, ועדיין הייתי ממליץ לשם הבטחון לא נא אלא מבושל.

וגם אני לא מדבר על הטעם 😉

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...