Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, Buki כתב:

אני מדבר על עליה בדרגנועים, לא במעלית, במצב עומס בינוני. 

בהזדמנות אם אהיה שם אני אמדוד זמנים מדוייקים.

לדעתי אין סיכוי שזה לוקח 15 דקות. 

תמדוד ותחזור.  13-15 דקות זמן סביר, בהנחה שאתה לא רץ.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 8 דקות, יובל .מ. כתב:

מה שלא רלוונטי אם אתה מתכנן להתבסס על זה כדרך קבע

מה הבעיה לעשות את זה כדרך קבע?

בתחנה בירושלים הייתי פעם אחת, אז אני לא יודע להגיד מה הסטנדרט שם.

אבל אני, כדרך קבע, עושה אופטימיזציות קטנות במסלול שלי. אני מראש עולה על הקרון שאני יודע שיעצור הכי קרוב ליציאה בתחנה שאני יורד בה.

בהלוך, לכיוון ת״א, זה חוסך לי כמה דקות של הידחקות בתור למדרגות הירידה מהרציף.

בחזור לכיוון רחובות, אני מתמקם בקרון לפי הרציף שבו תעצור הרכבת (רכבות בשעות שונות עוצרות ברציפ שונים ולכן היציאה שונה). זה קריטי לי, כי עיכוב של כמה דקות עלול לגרום לי לפספס את האוטובוס.

אז אני כדרך קבע מגיע ראשון, או בין הראשונים ליציאה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 11 דקות, Buki כתב:

לדעתי אין סיכוי שזה לוקח 15 דקות. 

בזריזות, לא בריצה, זה לוקח כ-10 דקות.

בדרגנועים לעמוד, לא לעלות כמו במדרגות.

פורסם

כאמור, הייתי שם, לקח פחות. אולי באמת לא היה מספיק עמוס. 

עכשיו כשאני חושב על זה, זה כמובן לא יכול להיות 3-5 דקות כמו שרשמתי בהתחלה, כי זמן נסיעה בדרגנועים נטו הוא משהו כמו 3 - 4 דקות ויש עוד את ההליכה. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

כמו שכתבו, הרכבת היא מצויינת. הבעיה היא בפתרונות התחבורה בקצוות.

למה ל$_&-0! בנו תחנת רכבת מודרנית ולא בנו לידה מקום חניה? אפילו מקום נורמלי להוריד ולאסוף נוסעים מרכב אין באיזור התחנה. רוצים לנסוע לשדה התעופה עם כבודה, זה לא מעשי בתחב"צ העירונית.

הבעיה הכי גדולה שלי היא איך להגיע לתחנת הרכבת. 

אני גר בירושלים ומגיע בערך אחת לשבוע לאיזור תל אביב, בכל מיני שעות. בערך אחת ל8 נסיעות יוצא מתווה שיותר נוח ברכבת.

כשמסתדר, רוכב על אופניים לרכבת, לוקח אותם איתי ורוכב גם בתל אביב. כשמגיעים עם אופניים נאלצים להשתמש במעלית ואי אפשר בדרגנוע, צריך לעבור 4 מעליות שונות וזה לוקח הרבה זמן.

אבל הרבה פעמים זה לא מעשי כי אני עם ציוד כבד ברכב ויש עבודה בתל אביב, ההתארגנות להגיע עם זה לרכבת לא מעשית.

אני באמת לא מבין את מי שעושה את המסלול על בסיס יומי, הוא גר או עובד במקום הלא נכון.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אף אחד לא אוהב לעמוד בפקקים.

לרוב האוכלוסיה אין תחנת רכבת\רכבת קלה מתחת לבית מה שגורר תסבוכת לוגיסטית של הגעה אל ומ. במיוחד לאור המצב שהבעיה העיקרית היא בדיוק זה - ההגעה אל התחנות המרכזיות (ואני לא מדבר בכלל על חוסר האמינות ברכבת על שלל ה"שביתות" וה"תקלות" של הארגון הקלוקל הזה). אם אתה לא גר בצנטרום של הפיילה שיהיה לך בהצלחה להגיע לאנשהו בתחב"צ בפחות או אותו הזמן (או אפילו יותר) מאשר ברכב פרטי.

בנוסף, אתה לא לוקח בחשבון שרוב משתמשי הדרך לא יוצאים מהבית וחוזרים אל הבית בלי שום תחנות בדרך, להרבה מהמשתמשים יש ילדים שיש לקחת ו\או להוציא אותם ממסגרות חינוך, וה"דיוק" של התחב"צ לא מאפשר את הבטחון בהגעה בזמן (שוב, אם בכלל האופציה קיימת..).

אם היינו במצב של ערים מרכזיות באירופה סטייל ברלין אזי הבטחון בהגעה מדוייקת לכל מקום וכל תחנה בדרך היה מייתר את השימוש ברכב, אבל זה ממש לא המצב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 24 דקות, omricn כתב:

אם אתה לא גר בצנטרום של הפיילה שיהיה לך בהצלחה להגיע לאנשהו בתחב"צ בפחות או אותו הזמן (או אפילו יותר) מאשר ברכב פרטי.

לתחבצ בישראל יש הרבה מקום לשיפור, אבל עדיין אלפי אנשים נוסעים בו כל יום.

אני עובד בתל אביב, מגיע כל יום ברכבת מרחובות ועוד הרבה מאלו שעובדים איתי מגיעים ברכבת ממקומות אחרים, כולל ירושלים.

לפני 25 דקות, omricn כתב:

ברלין

התחבצ בתוך ברלין מעולה, אבל הרכבות הבין עירוניות בגרמניה סובלות מאיחורים ותקלות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הירידה/עליה לרכבת בנבון אכן מעצבנת אבל בהתחשב שזה יורד 80 מטר זה לא כ"כ נורא (לו שונה מאוד ממנהרות רכבת תחתית עמוקות בעולם) וה 80 מטר האלה חוסכים שכל הרכבת תעלה למפלס הרחוב ומאפשר הגעה בשיפוע קטן שמאפשר גם מהירות גבוהה יחסית.

מי שיכול להגיע לנבון באופניים ואז לקחת בתל אביב קורקינט/אופניים שכורים זה בכלל שוס (לצערי עדיין לא ניתן להעלות אופניים לרכבת בכל השעות). תל אביב על דו גלגלי היא עיר אחרת לגמרי.

פורסם

אני עובד בת״א וגר בירושלים. מודל היברידי, נוסע יומיים בשבוע.

בשבילי, השיקול של איפה לגור ולעבוד תלוי בקרבה לתחב״צ טובה. בשבילי, עמידה בפקקים זה בזבוז זמן נוראי. גם אם יש בקרת שיוט ופודקסט טוב - זה עדיין זמן בו הנהג נדרש לשבת להתרכז בנהיגה.

האלטרנטיבה של לצאת ב-05:30 היא לא רלוונטית, כי יש לי ילדים צעירים שצריך להביא למסגרות (וגם, כי אני לא טיפוס של בוקר).

באופן כללי, אני מוצא את השירות של הרכבת י״ם-ת״א כטוב. אני נוסע כבר קרוב לשנתיים. איחורים בשעות החשובות הם יחסית נדירים ואני גם תמיד משתדל לקחת מקדם ביטחון אם יש לי משהו חשוב.

משלם באפליקציית Moovit וזה חוסך התעסקות עם רב-קו או רכישת כרטיסים. העלות הממוצעת לחודש היא באיזור ה 350 ש״ח, וזה כאין וכאפס לעומת אחזקת רכב.

אמרו פה לפניי שההגעה לרכבת היא לא תמיד עניין פשוט ונוח - על זה אני יכול לומר שיש עיקרון תכנוני של בנייה רוויה לאורך קו הרק״ל בירושלים, בשביל שכמה שיותר אנשים יוכלו לגור ליד הסעת המונים אפקטיבית.

היציאה מהרכבת אכן יכולה לקחת 8-15 דקות (אם לא עושים את התרגיל של לרוץ ראשון למעלית), ואין לי משהו טוב לומר על זה. זה שילוב מצער של תכנון לוקה בחסר והתנהגות חייתית של אנשים. אני רואה לפעמים איך אנשים דוחפים, נדחפים, כאילו שהחיים שלהם תלויים בזה. וגם הכלל של לעמוד בצד ימין של הדרגנוע - עוד לא הגיע לישראל?

כשלא בא לי להרגיש כמו במירוץ עכברים, כשכולם יורדים - אני ממשיך לשבת. פותח לפטופ, מנצל את הזמן בשביל להתקדם עם עוד כמה משימות וכשהלחץ יורד - אז אני עולה.

תוהה אם הפעלה של הדרגנועים במהירות מעט גבוהה יותר הייתה יכולה לשפר את החוויה ואת זמן היציאה.

• אהבתי 2

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם

@Lt. Dan אמת.

אם אתה במיקום עם הגעה מאוד מהירה ליצחק נבון, בנוסף עבודה באיזור קרוב לרכבת בתל אביב/קורקינט, הרכבת פתרון מדהים.

לאחרים, פחות. עד שהרכבת הקלה בירושלים לא תתחיל לפעול באיזורים נוספים זה פחות רלוונטי.

פורסם

ב-24.11.22 נסעתי לירושלים ברכבת... הנה מה שכתבתי אז:

אני גר בכפר סבא. אשתי עובדת יום בשבוע בירושלים באוניברסיטה בגבעת רם. היום לקחתי חופש והתכוונתי לנסוע איתה.
אבל בבוקר צצה בעיה בבית ונשארתי לטפל בה.
אשתי יצאה ברכב בשעה 7:10 ונכנסה למשרד שלה ב- 8:15.

אני יצאתי ב- 7:45, לקחתי רכבת מכפר סבא להרצליה, שם החלפתי לרכבת לירושלים ומבנייני האומה הלכתי ברגל לאוניברסיטה. הגעתי בעשר.

נסיעה ברכב: שעה וחמש דקות.

נסיעה בתחבורה ציבורית: שעתיים ורבע.

מן הסתם יכולתי לקצר קצת אם הייתי לוקח אוטובוס מבנייני האומה לאוניברסיטה, אבל אני מניח שלא יותר מ-10 דקות.

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בנוגע לדרגנועים: הנוסעים הקבועים מי-ם לת"א הולכים או רצים בדרגנועים בשעות הבוקר. רק מזדמנים עומדים שם :)

זה יותר מהיר ממעלית בשעות העומס. 6-8 דקות.

בכיוון ההפוך - יענו לצאת מהתחנה הירושלמית - רק הקשוחים מטפסים רגלית בדרגנועים. ניסיתי פעם ונתפס לי הת*ת ליומיים...

אגב, אני גם מבצע אופטימיזציות כל הזמן, כמו פינדר, יש קרונות מתאימים יותר עבור תחנות מסוימות.

לפני 8 שעות, Lt. Dan כתב:

הכלל של לעמוד בצד ימין של הדרגנוע - עוד לא הגיע לישראל?

היה קמפיין גדול עם שלטים מרוחים לכל האורך.

לדעתי זה משתפר לאט לאט, בהרצות הראשונות אנשים נעמדו באופן אקראי לגמרי, היום כבר הרוב בימין. 

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנשים עם רכב לא משתמשים באופניים + תחבצ כתחליף, ולכן זה נראה ככה.

בהמון מקרים שילוב של אופניים עם תחבץ יכול לחתוך בחצי את זמן הנסיעה העירוני, אנשים פשוט לא מוכנים לעשות את זה.

דוגמא? בעיר שלי יש תחנת אוטובוס במרחק 10 דק הליכה. משם האוטובוס שמגיע למרכזית נוסע עוד 15 דקות כדי להגיע לתחנה אחרת בעיר, וממנה עוד 15 דק למרכזית.

סהכ? 40 דק (לא כולל זמן המתנה).

אם יש לך אופניים, אתה רוכב 5 דקות לתחנה האחרת, ומשם 15 דק למרכזית. סהכ זמן? 20 דקות.

ברכב זה 15 דק אם אין פקקים. מעטים יעדיפו 40 דק על פני 15, אבל 20 זה כבר לא נורא.

וזאת רק דוגמא אחת.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 20.4.2023 בשעה 10:31, amosbmw כתב:

למה ל$_&-0! בנו תחנת רכבת מודרנית ולא בנו לידה מקום חניה?

זה בבניה, חניון תת קרקעי ל-1,000 כלי רכב, שממוקם בין בנייני האומה לתחנת הרכבת. עוד כמה שנים יסיימו.

לפני 15 שעות, hans כתב:

רק הקשוחים מטפסים רגלית בדרגנועים. ניסיתי פעם ונתפס לי הת*ת ליומיים...

עוד תרגול או שניים, וגם אתה תעמוד בזה. מניסיון.

לא חייבים את לטפס את כולם. כל דרגנוע שאתה מטפס בו, חוסך לך כשתי דקות.

פורסם
לפני 57 דקות, pasat04 כתב:

זה בבניה, חניון תת קרקעי ל-1,000 כלי רכב, שממוקם בין בנייני האומה לתחנת הרכבת. עוד כמה שנים יסיימו.

עוד תרגול או שניים, וגם אתה תעמוד בזה. מניסיון.

לא חייבים את לטפס את כולם. כל דרגנוע שאתה מטפס בו, חוסך לך כשתי דקות.

עכשיו רק נקוה שהמתכננים ידאגו לסיגורי תחבורה מתאימים עבור התנועה שתזרום לחניון הזה וממנו, במיוחד בשעות השיא.

ושהמבצעים יבצעו לפני פתיחת החניון.

אני די פסימי לגבי שני הנ"ל, הלוואי שאני טועה.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

• תוכן חדש...