Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 דקות, garicho כתב:

אשמח אם תוכל להסביר את זה. ברוב החברות שאני מכיר אנשי הDevOps וה-SRE הם בין האנשים שמרוויחים הכי הרבה ומתעסקים בדברים באמת מעניינים כל יום. 

סתם תדמית מפעם של 'תשתית' לא זוהרת. אפשר להגיד את זה גם על DBA ואנשי רשת. הפיתוח לוקח את התהילה והתשתית תמיד ברקע.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

@garicho

אז למה למדת 4 שנים ? הרי יכלת להגיע לאותו תפקיד גם בלי התואר.

בשביל לקום ב12 בלילה בגלל שאיזה ג'וב של ג'נקינס נתקע? לא נשמע לי להיט.

אני לא אומר שמפתחים לא עובדים קשה ולא קמים בלילה, אבל עדיין devops זה לכבות כל היום שריפות (לפחות ככה אני רואה את זה בחברה שלנו),

אתה מעדכן פלאגין אחד שדפק את הפלאגין השני ופתאום הbulid נכשל וכל החברה על הרגליים.

אצלנו בחברה יש לא מעט מפתחים שפשוט החליטו שנשבר להם מתכנות ועברו לdevops , אתה חושב שהם ויתרו על המשכורת שלהם כמפתחים?

אני חושב שזה גם מאוד תלוי באופי של החברה , לך לחברת סקיוריטי , האנשים שמקבלים הכי הרבה כסף שם יהיו הsecurity researchers,

לך לחברת ביטוח , devops לא יקבל כזה הרבה,  לך לחברת הייטק שרוב התשתיות שלה בענן , devops יתוגמל בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • מצחיק 1

פורסם

אני רק אציין שאנשי DevOps מרוויחים 20-30% יותר ממפתחים עם ניסיון דומה. ממה שאני מכיר התנועה היא מפיתוח ל-DevOps, SRE, ולא ההפך…

פורסם

בתוך NOOB, מהי הדרך הטובה ביותר עבורי ללמוד את התחום לבדי? (אם זה אפשרי) ומהם הנושאים העיקריים ללמוד עליהם ואיפה הכי טוב לחפש (מאמרים/יוטיוב)

פורסם
לפני שעתיים, FlicK כתב:

אז למה למדת 4 שנים ? הרי יכלת להגיע לאותו תפקיד גם בלי התואר.

בשביל לקום ב12 בלילה בגלל שאיזה ג'וב של ג'נקינס נתקע? לא נשמע לי להיט.

אם מה שאתה עושה זה להגיב ולהיות ריאקטיבי - אתה צודק

אבל אנשי devops וsre ברמה גבוהה ובתפקידים טובים הם לא עבדי on all אלא מתכננים ומפתחים את התשתיות האלו ואת הכלים לעמידות שלהן.

לפני שעה, garicho כתב:

אני רק אציין שאנשי DevOps מרוויחים 20-30% יותר ממפתחים עם ניסיון דומה

תלוי מאוד מה מחפשים ואיזה ניסיון.

אלו שאתה מדבר עליהם הם לא glorified it אלא לרוב מפתחים פעילים על תשתיות. עם הרבה ניסיון

אני מציין את זה ששליקו ידידינו יבין שזה לא לימוד עצמי קצר לרוב בשביל זה.

כמו ברוב בתחומים של טק יש הרבה הבדלים (בדיוק כמו בין מסיימי קורסי פיתוח של כמה חודשים למהנדסי תוכנה ברמה גבוהה. הקשר בין שניהם זה ששניהם פותחים ide בתחילת היום ושאפשר להתקדם מהראשון לשני. אבל שם זה נגמר)

לפני 10 דקות, שליקו99 כתב:

בתוך NOOB, מהי הדרך הטובה ביותר עבורי ללמוד את התחום לבדי?

העיקר שכותבים לך פה - זה תמצא מה אתה אוהב ואז תנסה להכניס רגל בדלת.

כרגע השוק מאוד לא רגוע ולמעלה - ולהסתכל על זה שיש דרישה בפינות מסוימות לאנשים עם הרבה ניסיון זה על גבול הלא רלוונטי.

בתווך הקרוב - אף אחד לא מחפש בוגרי לימוד עצמי אן קורסים. זו הזדמנות להשקיע ברקע למה שאתה עושה עכשיו בלימודים יותר רציניים וארוכי טווח ונחשבים.

• רעיון טוב! 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כדי שמישהו יסתכל לכיוון שלי, אני צריך לבוא לפחות עם איזה כיוון לתחום, יש הרבה מאוד תוכנות וממשקים אבל אני לא יודע איפה להתחיל... יקח כמה זמן שיקח, אבל מה בסיס הידע שעליו המקצוע הזה מבוסס, יצא לי לעבוד קצת עם PYTHON, אם זה תורם לרזומה מבחינת התפקיד אני יכול להעמיק יותר

• אהבתי 1
פורסם

שפה ותוכנות זה כלי , משהו שמשהו עם ניסיון לומד.

זה לא עקרונות.

נגיד את זה ככה - מסביבי - לכל הdevops היה תואר אן מעל עשור ניסיון כit או מפתחים.

0 בוגרי קורסים חדשים

Then dying is forgetting

פורסם

@שליקו99 יש לך בעיה קשה. אתה מחפש קיצורי דרך, ואת זה כולנו רואים מהיום בו המטרפת לפורום. זה לא פועל בשום מקום. אתה תצטרך לשאוף עמוק ולבנות את עצמך בהדרגה, לא משנה באיזה תחום ולא משנה אם כשכיר או כעצמאי. כשכיר זה אומר לעצור את החיים ל-3-4 שנים ולשבת על התחת ללמוד,ואז להתחיל ממשרת ג׳וניור. כעצמאי זה להקים עסק אחרי שלמדת (בשטח) את התחום בו הוא עוסק, ולהקדיש את כל זמנך וכוחותיה לתחזוקתו ופיתוחו.

שיהיה בהצלחה

• אהבתי 6
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לדעתי, הדרך ה"קלה" להכנס לתחום שאין לך ניסיון בו, במקרה הזה devops, היא לחפש תפקיד נחות למשרת devops, איש תשתיות ג'וניור בחברה גדולה שיש בה מגוון תפקידים ולאט לאט להבין את כל הדיסיפלינות, להבין מה הם עושים ואיך הם תורמים למערך וליצור קשרים בהתאם, אחרי שתוכיח את האיכויות האישיות שלך בארגון מסוים, יהיה לך קל יותר לבצע מעבר רוחבי בין תפקידים.

בדגש על ארגונים גדולים שם מרשים לעצמם לתת לעובדים זמן גרייס בחפיפה לתפקיד חדש.

ככה אני הצלחתי בארגון מסוים להתחיל בתפקידי תשתית פיזית (פריסת כבלים והתקנות של ציוד פיזי) ולהתפתל בין צוותים עד שהגעתי למקום שאני רוצה תוך כמה שנים בודדות ועם שכר גבוה בהתאם, לקחתי סיכון, התחלתי מלמטה מהתחלה עם 40 שח לשעה כשהייתי כבר אבא ועליתי למשכורות מכובדות מאוד בזמן קצר יחסית, כשהדיפלומה היחידה שיש לי היא בכלל תואר במדעי המדינה.

תוכיח מי אתה ואת האיכויות האישיות שלך - אחרי זה יסמכו עליך ללמוד דברים חדשים וישלמו לך בהתאם... 

עריכה אחרונה על ידי sjerby

עברתי לסקייטבורד

פורסם

בול מה שספריאל אמר.

נגמר הטירוף של לפני שנה שנתיים,מה שהיה לא עתיד לחזור בעתיד הנראה לעין.

אתה יכול להסתכל על זה כחסרון,או כיתרון שכן יש לך זמן לבנות את עצמך מקצועית וללמוד עד תקופת הגאות הבאה,ואליה תגיע הרבה יותר מוכן.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 22 דקות, sjerby כתב:

ככה אני הצלחתי בארגון מסוים להתחיל בתפקידי תשתית פיזית (פריסת כבלים והתקנות של ציוד פיזי) ולהתפתל בין צוותים עד שהגעתי למקום שאני רוצה תוך כמה שנים בודדות ועם שכר גבוה בהתאם, לקחתי סיכון, התחלתי מלמטה מהתחלה עם 40 שח לשעה כשהייתי כבר אבא ועליתי למשכורות מכובדות מאוד בזמן קצר יחסית, כשהדיפלומה היחידה שיש לי היא בכלל תואר במדעי המדינה.

1. תלוי למה אתה מכוון, לא תמיד המעברים האלו אפשריים או קלים (ויש הרבה פוליטיקה והרסה שמנסים לעשות את אותו הדבר. מניסיון)

2. תלוי מתי נכנסת לתחום - עכשיו - לאן שהוא מכוון - זה מצב אחר ממתי שאתה נכנסת

3. יש תקרות זכוכית - או אפילו איפה שאין - תגלה שהרבה חברות לתפקידים מסוימים לא יזמנו אותך אפילו לראיון עד שלא תצבור בערך פי 2 ניסיון בלי הכשרה.

4. אמרת שנים בודדות - גם תואר אפשרי בשנים בודדות ואז בנקודת קפיצה ובטח שלאורך שנים אח״כ בקריירה המצב שונה לגמרי. במקצוע המדובר.

וכמובן שיש יוצאי דופן - גם אני הכנסתי רגל בדלת לפני שהיה לי תואר ומכיר כאלו שעוד הגיעו רחוק ממני משמעותית בלי. ועל כל אחד כזה - בערך 10 שלא נכנסו , נפלטו או תקועים בdead end.

עדיף לרוב לא לעשות השלכות ממקרה אישי אחא למקסם סיכויים

שליקו לזיכרוני יותר צעיר ו״חופשי״ ממה שאתה מדבר עליו. זה הזמן לבנות לטווח הארוך - בטח עם השוק כרגע.

• אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

@שליקו99

למיטב זכרוני עשית קורס יעוץ משכנתאות וגם עבדת בבנק, התעניינת בתיווך נדלן ואולי עוד דברים שאני לא זוכר.

כרגע זה נראה שאתה מחפש את הדרך הקלה והמהירה לעבודה שמכניסה שכר מעל הממוצע. המציאות לא עובדת ככה.

אני לא יודע מה צריך בשביל להיות דבאופס, אני רק יודע שקורות החיים שלך לא יעברו סינון ראשוני (גם אם תלמד כמה נושאים לבד) וגם אם תגיע לראיון כל אשת hr בינונית תפסול אותך.

כרגע זה נראה שאתה צריך לנסות למצוא תחום שמעניין אותך, משהו שתוכל להצליח להוכיח את עצמך בו ולהצליח בו לאורך זמן. זה לא קל אבל זה הכרחי.

כשתיסגר על תחום אתה חייב להיות מוכן להשקיע זמן ועבודה בלימודים והכשרה. אין קיצורי דרך.

אין מקצוע שמרוויחים בו 40 אלף, רק על סמך כמה קורסים, בלי שיש לך כישורים יוצאי דופן. לא קיים. תזרוק את הפנטזיה הזו לפח.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

אין מקצוע שמרוויחים בו 40 אלף, רק על סמך כמה קורסים, בלי שיש לך כישורים יוצאי דופן. לא קיים. תזרוק את הפנטזיה הזו לפח.

זה.

שליקו אתה צריך לצאת מהפרסומות באינסטגרם של ילדים בני 18 שחיים על כסף של אבא ומנסים ללמד איך לעשות ארגזים תוך כדי שאתה עם היד בתוך שקית דוריטוס בסלון בפיג'מה.

קח את הזמן, תבנה את עצמך כמו שצריך, תצליח.

פורסם
לפני 18 דקות, פינדר כתב:

או בלי שנים של השקעה וputting in the work במסגרת לא סטנדרטית.

(צבא , זמן אישי מעבר ללימודים , ניסיון מלמטה וכו)

אבל אלו מסלולים הרבה פחות קצרים.

בקיצר instant success years in the making.

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...