Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

יש כמה סוגי אנשי DEVOPS שאני פגשתי:

1 - איש לינוקס/תקשורת/IT כללי שעשה את המעבר לתחום הdevops , הידע שצבר בתפקידו הקודם עזר לו להתקדם בתוך החברה / לחברה אחרת.

2 - כאלה עם תואר במדעי המחשב שעובדים בתור devops (לדעתי האישית זה לא נראה טוב, באותו מידה שאותו אדם עם תואר במדעי המחשב היה עובד בQA).

3 - כאלה שהגיעו ללא שום ניסיון ,עשו קורס במכללת שקר כלשהו , התחילו מלמטה באיזה חברת אינטגרציה ולאחר שצברו כמה שנות ניסיון עברו לחברה הבאה.

4 - כאלה עם ניסיון צבאי.

וגם devops זה מאוד כללי , ומשתנה בין חברה לחברה,  יש כאלה שאחראים על כמה שרתי linux או מתעסקים קצת בענן אז הם קוראים לעצמם devops.

לשאלתך אם זה אפשרי, כן.

לדעתי זה גם תלוי מאוד בתקופה , כרגע אתה תתמודד על משרות עם מפוטרי ההייטק שלהם יש ניסיון.

האם הייתי ממליץ לך לשלם 20~30 אלף שקל למכללה כשיש את הכל ביוטיוב בחינם ? לא.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • אהבתי 1

פורסם
לפני 1 דקה, FlicK כתב:

לשאלתך אם זה אפשרי, כן.

לדעתי זה גם תלוי מאוד בתקופה , כרגע אתה תתמודד על משרות עם מפוטרי ההייטק שלהם יש ניסיון.

זו השורה התחתונה כרגע

השוק קשוח מאוד כרגע.

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, FlicK כתב:

יש כמה סוגי אנשי DEVOPS שאני פגשתי:

1 - איש לינוקס/תקשורת/IT כללי שעשה את המעבר לתחום הdevops , הידע שצבר בתפקידו הקודם עזר לו להתקדם בתוך החברה / לחברה אחרת.

2 - כאלה עם תואר במדעי המחשב שעובדים בתור devops (לדעתי האישית זה לא נראה טוב, באותו מידה שאותו אדם עם תואר במדעי המחשב היה עובד בQA).

3 - כאלה שהגיעו ללא שום ניסיון ,עשו קורס במכללת שקר כלשהו , התחילו מלמטה באיזה חברת אינטגרציה ולאחר שצברו כמה שנות ניסיון עברו לחברה הבאה.

4 - כאלה עם ניסיון צבאי.

וגם devops זה מאוד כללי , ומשתנה בין חברה לחברה,  יש כאלה שאחראים על כמה שרתי linux או מתעסקים קצת בענן אז הם קוראים לעצמם devops.

לשאלתך אם זה אפשרי, כן.

האם הייתי ממליץ לך לשלם 20~30 אלף שקל למכללה כשיש את הכל ביוטיוב בחינם ? לא.

השאלה מה צריך ללמוד לבדך כדי שחברה תסתכל עלייך אפילו?

אילו שפות, ממשקים?

מכיר מישהו שהיה בחור IT כשנה בחברה ואז התקדם לDEVOPS, כרגע מרוויח 34 ברוטו... ''אוטודידקט''

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
פורסם

כולם מכירים מישהו שמכירים מישהו.

בסוף זה שילוב של מזל+קשרים+יכולות.

ואפשר להגיד בעדינות שאלמנט המזל הוא לרעתך כרגע.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אני רוצה להיכנס בחברה שמתעסקת עם מספר תוכנות שיש לי רקע נרחב בהם בחלק מהעבודה הקודמת שלי, בנוסף לזה אני מכיר שם מישהו...

אנגלית כשפת אם, שולט במחשבים, OFFICE וכו'... חושב שהסיכוי שלי לא רע

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, שליקו99 כתב:

השאלה מה צריך ללמוד לבדך כדי שחברה תסתכל עלייך אפילו?

אילו שפות, ממשקים?

מכיר מישהו שהיה בחור IT כשנה בחברה ואז התקדם לDEVOPS, כרגע מרוויח 34 ברוטו... ''אוטודידקט''

אתה יכול בלהתחיל לכתוב בגוגל devops roadmap, לא חסר גם סרטונים ביוטיוב על זה.

הבעיה היא שאתה תראה בערך 10~15 נושאים שתצטרך ללמוד. האם כולם הכרחיים ? תלוי.

תלוי בחברה כי הstack משתנה בין חברה לחברה , ישנם חברות שעובד עם ענן X וחברה אחרת עובדת עם ענן Y וזה רק בנושא אחד.

הייתי מתחיל ללמוד את הבסיס , נושאים כמו AWS/Terraform/Docker/Kubernetes/Git/Jenkins , להבין איך תהליך CICD עובד , ובשביל להתבלט מעל השאר הייתי גם לומד פייטון.

עם כל הכבוד, שליטה במחשבים (לא יודע אפילו מה זה אומר) או בתוכנות office לא מעניקות לך יתרון כלשהו.

אתה באותה מידה יכול לרשום בגוגל דרושים devops ולראות מה הדרישות.

תסתכל על הlong run , אתה יכול לנצל את זה שהמצב בחוץ קשה כרגע, לקחת חצי שנה וללמוד כמה שיותר ומתי שהשוק יתאושש לנסות את מזלך.

עריכה אחרונה על ידי FlicK
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)

בנוסף, צא להפגין, אחרת השוק לא יתאושש וכולנו נצטרף לחפש מקצועות אחרים.

כמו שהסבירו לפני, ישנם חברות שבהן DevOps הוא מעיין איש IT מתקדם כזה שמתעסק קצת עם שרתים בAWS וישנן חברות שכל הנכסים שלהן בענן, כאלו שאם שירותי הענן שלהן קורסים אז החברה לא קיימת, שם כבר קוראים לזה יותר SRE, ובתוך המחלקה ישנם התמחויות, Infrastructure, Applications, Observability וכו... לכל איש DevOps (או SRE) ישנה התמחות שונה, ולכן כדאי להתמקד, הנושא כ"כ רחב שזה מאוד נדיר וספק אם זה אפשרי להיות מומחה בכל התחום והכלים.

הייתי ממליץ לחפש את הנושאים שהם מהווים אבן דרך בסיסית עבור כל ההתמחויות, כגון:

• Cloud providers (בארץ אוהבים בעיקר את AWS ו-GCP)
  • Docker
  • Kubernetes (Server, Operators, Networking, Routing)
  • Continous intergration (e.g. Jenkins, CircleCI, GitHub Actions, GitLab)

ולאחר מכן לגלוש לנושאים היותר היותר מתקדים כגון

• Continuous deployment tools (e.g. ArgoCD)
  • Git & GitOps culture (e.g. Terraform)
  • Secrets handling (e.g. Vault)
  • ועוד...

ולבסוף להיכנס להתמחויות

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

תודה על התגובות, יש לי שאלה נוספת

קראתי אתמול כתבה שמסבירה על זה שיש חוסר באנשי הייטק והיה אזכור ספציפי לאנשי DEVOPS והיה רשום ששכר לבעלי ניסיון בינוני מגיע בקלות ל-40 בחודש...

מה שתמוה בעיניי זה איך עם משכורות כאלה אנשים לא עפים על העבודות האלה?

פורסם
לפני 32 דקות, adi89 כתב:

כמו שהסבירו לפני, ישנם חברות שבהן DevOps הוא מעיין איש IT מתקדם כזה שמתעסק קצת עם שרתים בAWS וישנן חברות שכל הנכסים שלהן בענן, כאלו שאם שירותי הענן שלהן קורסים אז החברה לא קיימת, שם כבר קוראים לזה יותר SRE, ובתוך המחלקה ישנם התמחויות, Infrastructure, Applications, Observability וכו... לכל איש DevOps (או SRE) ישנה התמחות שונה, ולכן כדאי להתמקד, הנושא כ"כ רחב שזה מאוד נדיר וספק אם זה אפשרי להיות מומחה בכל התחום והכלים.

לגמרי זה חשוב להבין.

במאמר מוסגר - רוב אנשי הdevops וsre שנתקלתי בהם במקומות רציניים - היו בעלי רקע מאוד רחב עוד קודם לרוב גם בit וגם כמפתחים. לפחות 5+ שנות ניסיון קודם.

לפני 1 דקה, שליקו99 כתב:

קראתי אתמול כתבה שמסבירה על זה שיש חוסר באנשי הייטק והיה אזכור ספציפי לאנשי DEVOPS והיה רשום ששכר לבעלי ניסיון בינוני מגיע בקלות ל-40 בחודש...

מה שתמוה בעיניי זה איך עם משכורות כאלה אנשים לא עפים על העבודות האלה?

יש מחסור כרגע באנשים עם הרבה ניסיון.

במשרות ברמות כניסה וביניים המון גיוסים פשוט מוקפאים לחלוטין / תחרות מטורפת על כל משרה.

(אני מדבר איתך על מאות עד אלפי קוח למשרה פתוחה)

זה לא זמן טוב בשוק לחפש קיצורי דרך להיכנס.

עדיף שתבין מה אתה באמת רוצה ומעניין אותך ולהשקיע לימודים ועשיה רצינית לכיוון הזה ולא כי איפשהו עיתונאי של כלכליסט שלא היה דקה בשוק כתב את זה על שמך שיחה עם חברת השמה / מנהלת גיוס

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

במצב של היום קצת קשה למצוא משרת junior devops.

בכל מקרה, הניסיון שציינת נשמע יותר כמו נסיון בIT יותר מאשר דבאופס.

הייתי מחפש משרות IT ואולי  לאחר קבלה תוך עבודה מנסה להתברג לתוך הדבאופס.

במידה ויש לך זמן פנוי, הייתי מתחיל לחקור וללמוד על סביבות ענן כמו aws/azure, מה זה CI/CD, דוקרים, GIT וכמובן פייתון. ותוך כדי לחפש (אם דרך האינטרט או דרך מכרים) משרת ג'וניור דבאופס.

פורסם

והכי חשוב, כל הזמן להתעדכן וללמוד טכנולוגיות חדשות- אחרת תיהיה לא רלוונטי.

אפשר ללמוד מיוטיוב או לקחת קורס בכמה שקלים ביודימי

פורסם

משרה בסיסית בIT או פיתוח או QA אפילו זאת דרך להתחיל להשתחל לתחום הזה. החברות פשוט לא מעסיקות כמעט אנשים מהתחום בלי נסיון כי זה מאוד מאוד קשה ללמוד אותו לבד (לא את החומר, אלא את ה'הרגשה' של סביבת פרודקשן, התיאום בין כל הגורמים בארגון וכו') 

כמו כל קורס/מכללה- צריך לחפש בוגרים שכבר עובדים ולשאול מה דעתם 

פורסם
לפני 3 שעות, FlicK כתב:

אשמח אם תוכל להסביר את זה. ברוב החברות שאני מכיר אנשי הDevOps וה-SRE הם בין האנשים שמרוויחים הכי הרבה ומתעסקים בדברים באמת מעניינים כל יום. 

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...