Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש שילוב של רכב שם יהיה טוב בשטח מצד אחד 

מצד שני שיהיה יותר קטן מרוב המשפחתיות שיהיה נוח גם בעיר ובחניות 

כמובן 5 כוכבי ריסוק ושיהיה אמין יחסית

ושיהיה מספיק גדול למשפחה של 3 נפשות 

חשבתי על סוזוקי ויטרה 4X4  1.4  מה דעתכם?  

אין לי איזה שהוא תקציב מוגבל ולא חייב דווקא רכב חדש..   

פורסם

סוזוקי ויטארה אופציה לא רעה. השאלה מה זה שטח? עד כמה אתה יורד לשטח? שבילי קקל וכאלה, או מסלולים יותר מאתגרים.

אם אתה רוצה שטח יותר מאתגר, אז יש את הג'יפ סוזוקי ג'ימני (קטן, אבל יכול להתאים ל-3 נפשות).

בנוסף, רכבים דו-שימושיים שיכולים להתאים זה רכבים של סובארו -

יש את ה- XV ויש את הפורסטר שיותר מרווח. 

עוד כיוון לג'יפון-שטח זול שיכול להתאים זה דאצ'יה דאסטר. בדגמים החדשים מגיע עם תיבה אוטומאטית, אבל רק ל- 2X4.

למיטב ידיעתי, הדיזל הידני נחשב לאמין יחסית.

בהצלחה

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, ntd כתב:

סוזוקי ויטארה אופציה לא רעה. השאלה מה זה שטח? עד כמה אתה יורד לשטח? שבילי קקל וכאלה, או מסלולים יותר מאתגרים.

אם אתה רוצה שטח יותר מאתגר, אז יש את הג'יפ סוזוקי ג'ימני (קטן, אבל יכול להתאים ל-3 נפשות).

בנוסף, רכבים דו-שימושיים שיכולים להתאים זה רכבים של סובארו -

יש את ה- XV ויש את הפורסטר שיותר מרווח. 

עוד כיוון לג'יפון-שטח זול שיכול להתאים זה דאצ'יה דאסטר. בדגמים החדשים מגיע עם תיבה אוטומאטית, אבל רק ל- 2X4.

למיטב ידיעתי, הדיזל הידני נחשב לאמין יחסית.

בהצלחה

תודה על התגובה, יש לי רשיון רק לאוטומט 
ראיתי שהדאצ'יה דאסטר לא כזה טוב בבטיחות אז פסלתי אותו..    חשבתי על ה XV אבל הוא קצת ארוך יותר ואולי ארוך מידי..  אם אני נוסע בעיר ומחפש חניה בתל אביב זה יהיה הרבה יותר קשה מאשר עם ויטארה יש איזה פער של 30 ס"מ באורך  וגם תא מטען יותר קטן אז בעייתי קצת.. הפורסטר ממש גדול מידי

לג'ימני אין בכלל תא מטען ומבחן ריסוק לא משהו אז גם לא מתאים 

שטח מבחינתי זה מסלולי קק"ל שלא לגמרי סלולים עד הסוף 

חשבתי גם על סיאט ארונה או יונדאי וינו רק שלוינו אין ציון במבחן ריסוק ואף אחד מהם אין 4X4 למרות שהם טיפה גבוהים יותר (לא יודע כמה זה קריטי)

עוד אופציה אולי סוזוקי קרוס אובר או מיצובישי ASX  שהוא לא 4X4..    מה דעתך?

אני פשוט מחפש את האיזון הנכון בין רכב למשפחה קטנה בעיר מצד אחד שאפשר לנסוע איתו גם בשבילים לא סלולים  או לפחות בכמה שיותר כאלה מצד שני  עם 5 כוכבי ריסוק ושיהיה אמין, על חיסכון בדלק אפשר להתפשר וגם על עלות הרכב.. אם יעלה יותר אז אמתין עוד חודש עוד חודשיים.. זה לא בהול

עריכה אחרונה על ידי hed
פורסם

לשבילי קק"ל לא צריך 4X4, מספיק שהרכב יהיה קצת גבוה. לנו יש יאריס קרוס שנוסעת נהדר בשבילים כאלה, אבל די יקרה יחסית לסגמנט.

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

הויטרה ניראת בדיוק מה שאתה מחפש היא קצרה יחסית אבל לא קטנה מידי ובגרסת 4על4 תספק עבירות יותר טובה בשבילים בוץ וחול מהמתחרות בעלות הנעה קדמית בלבד.

פורסם
בתאריך 7.3.2023 בשעה 15:16, motior כתב:

לשבילי קק"ל לא צריך 4X4, מספיק שהרכב יהיה קצת גבוה. לנו יש יאריס קרוס שנוסעת נהדר בשבילים כאלה, אבל די יקרה יחסית לסגמנט.

מה דעתכם על מיצובישי ASX?

פורסם
לפני 24 דקות, hed כתב:

מה דעתכם על מיצובישי ASX?

אם יהיו עוד שאלות על הרכב... תשאל

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לצד בחירת הרכב,

מה שהכי חשוב כשיורדים לשטח,

לדעת לעשות את זה נכון,

יש לזה קורסים מקצועיים, שווה כל שקל.

אישית אני עושה עם המשפחתית מסלולים שלמים שמיועדים לרכבי שטח,

מעולם לא דפקתי את הגחון ולא נזקקתי לחילוץ,

אבל הרבה פעמים חזרתי על עקבותי.....

פורסם

כן,

ברור שלא עשיתי עם הלנסר את מעלה השוש או סכיני דימונה....

בשביל זה אני לוקח רקסי חבוטה (גם כן 'מציאה' גדולה.....),

רק מיידע את פות"ש שלפעמים במקום להשקיע ברכב צריך להשקיע בנהג.

פורסם
לפני 14 שעות, motior כתב:

אתה צודק, אבל שבילי קק"ל זה לא שטח...

לפני 9 שעות, race driver כתב:

כן,

ברור שלא עשיתי עם הלנסר את מעלה השוש או סכיני דימונה....

בשביל זה אני לוקח רקסי חבוטה (גם כן 'מציאה' גדולה.....),

רק מיידע את פות"ש שלפעמים במקום להשקיע ברכב צריך להשקיע בנהג.

כתבתי מה הדרישות.. אני לא מדבר על לנסוע בנגב באיזה שום מקום..  רק להצליח לתפוס גם שבילים יותר מפורקים 

לדוגמה שביל שנאה ככה תל יודפת והר עצמון: מסלול מעגלי משגע בגליל התחתון - צאו לדרך

ואפילו קצת יותר מפורק ברור שכל שהרכב גבוה יותר יהיה לו קל יותר בשטחים קשים יותר גם ככל שהמנוע חזק יותר ואם יש שליטה על יותר גלגלים יהיה לו יותר קל הכל עניין של עלות-תועלת מול החלופות כשפרמטרים נוספים שחשובים לי הם גם גודל ובטיחות  ואחרי זה גם צריכה מחיר ואולי פרמטרים נוספים בפנים האוטו

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 7.3.2023 בשעה 15:16, motior כתב:

סוזוקי ויטארה

ניסאן ג'וק

יונדאי וינו

פולסוואגן T-CROSS

קיה סלטוס

אולי יאריס קרוס או אופל קרוסלנד X למרות שהן נראות לי מעט נמוכות יחסית

מה דעתכם?

איזון של גודל שלא יהיה יותר מידי גדול לנסיעה בעיר מצד אחד ומצד שני שיהיה מרווח מספיק למשפחה קטנה של גג 2 ילדים קטנים 

מצד שלישי שיהיה אפשר גם לנסוע על שבילים לא סלולים 

רכב ללפחות ל 7,8 שנים הקרובות

עריכה אחרונה על ידי hed
  • תוכן חדש...