Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתקלתי בכתבה שנוגעת למחירי הרכב החשמלי בישראל.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/b1n1gg35o?utm_source=taboola&utm_medium=referral&utm_content=internal

אכן מחירים של רכב חשמלי במגיעים ועוברים את רבע מיליון הינם עובדה אך האם יש הצדקה לתמחור כזה?

לדעתי ממש לא.

אשמח לשמוע מה אתם חושבים כי שוק הרכב החשמלי יהיה מאד מעניין תוך כמה שנים.

עד אז נדע כמה מחיר הרכב יושפע ממצב הסוללה, האם חברות הביטוח בכלל יבטחו רכב חשמלי למשל בשנה חמישית כי אם יהיה מעורב בתאונה האם חברת הביטוח תשלם על סוללה מחיר שיכול להיות כמו מחיר כל הרכב כולו?

שאלות כמו מי ירכוש רכב חשמלי בשנתו החמישית/שישית ובאיזה מחיר כי הוא צריך לקחת בחשבון עלות החלפת סוללה.

כל הדברים האלה עדיין לא היו לנו בארץ וכאן יהיה לנו מה ללמוד

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם
לפני כשעה, kobi_g כתב:

אכן מחירים של רכב חשמלי במגיעים ועוברים את רבע מיליון הינם עובדה אך האם יש הצדקה לתמחור כזה?

אם אתה שואל אותי, מהתבוננות משוק הדיור של 15 שנה של עליות מחירים, כול עוד אתה מצליח לשכנע את ההמון שמוצר כלשהו הוא מוצר השקעה- אין גבול לתמחור שאפשר להגיע אליו. 

לפני כשעה, kobi_g כתב:

עד אז נדע כמה מחיר הרכב יושפע ממצב הסוללה, האם חברות הביטוח בכלל יבטחו רכב חשמלי למשל בשנה חמישית כי אם יהיה מעורב בתאונה האם חברת הביטוח תשלם על סוללה מחיר שיכול להיות כמו מחיר כל הרכב כולו?

לדעתי מחיר הרכב יושפע מאוד ממחירי הסוללה.  לא חושב שיהיה פתרון אמיתי בשנים האחרונות לסוללות תקולות מלבד החלפת כול הסוללה בעלויות אסטרונומיות. מה שיוביל לזה שרכבים לקראת סיום האחריות, יתומחרו בתור רכבים חד פעמיים. דווקא לחברות הביטוח אני חושב שפחות אכפת מזה. דרושה תאונה רצינית או גניבה על מנת שהסוללות יפגעו. ובמקרים כאלה, ככה או ככה זה מוגדר טוטאל לוס וישלמו את מחיר המחירון של הרכב. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין צורך להתרגש מתומר הדר. סגנון הכתבות הפופליזם התחבורתי שלו, כבר נדושו ונדונו ברחבי הפורום.

אם רכב חשמלי שווה רבע מיליןן, כמו בבנזין, זה תלוי רכב ותמחור של היבואן.

בגלל המיסים הנמוכים בחשמלי ושיש לנו כמובן את מדד טסלה, ניתן לדעת כמה יבואנים לוקחים מאיתנו פרמיה על העיניים היפות שלהם. למדד טסלה אפשר גם להוסיף את ה byd אטו 3, יונדאי איוניק 5 וסקודה אניאק, כולם מתומחרים באופן הוגן למחיר העולמי שלהם. 

גם אם בוחרים רכבים עם מחיר מוגזם ותמורה נמוכה ביותר מרבע מיליון שקל, יש לזכור, שהתמורה היא סובייקטיבית.

לגבי התמורה מול בנזין, רביעיית הרכבים שהזכרתי למעלה, גם היום, לאחר עליית המס נותנים תמורה עודפת מול הבנזיניים המקבילים. הם או גדולים יותר(מרחב פנימי) או חזקים יותר או מאובזרים יותר ולפעמים כמה דברים ביחד ולכולם תחזוקה זולה בהרבה. יש גם רכבים חשמליים עם תמחורים מוגזמים גם ביחס לבנזין. למרות זאת, טוב הייתה עושה המדינה אם הייתה מחזירה את הטבת המס ל 10% ורק מקטינה גובה ההטבה ל 60 אלף שח במקום 75 כדי לעודד הגעת רכבי חשמל זולים יותר שעדיין לא הגיעו לארץ.

לגבי סוללות,  רובן מגיעות עם 8 שנים אחריות והאחריות גם כך לא כוללת תאונות, כך שחברות הביטוח מבטחות אותם מהיום הראשון, ומחירן לא שונים בהרבה מהמחירון הרשמי של גיר ומנוע חדשים של רכבים באותו סדר גודל/כוח/מחיר בנזיניים. כתבתי כבר בעבר על סוללות:.

בסופו של יום. חברות הרכב יצטרכו להוריד את מחירי הסוללות למחירים של טסלה, בדיוק כמו ברכבים, כי אם זה יפגע בשווי הרכב, זה יפגע במכירות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, davemustaine87 כתב:

אם אתה שואל אותי, מהתבוננות משוק הדיור של 15 שנה של עליות מחירים, כול עוד אתה מצליח לשכנע את ההמון שמוצר כלשהו הוא מוצר השקעה- אין גבול לתמחור שאפשר להגיע אליו. 

לדירה לעולם אין ירידת ערך,

היא רק עולה,

רכב תמיד יורד (חוץ מהטירוף בתקופה האחרונה) (שתמיד יכול להפתר ע"י המון רכבים שיכנסו לארץ, מה שבדירות אי אפשר ליבא)

ולכן עיין ערך טסלה זה יתאפס בסוף.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
ציטוט

פרמיום חדש הוא כינוי בדוי ומטופש שיבואני הרכב הצמידו למכוניות עממיות לחלוטין

המשפט הזה מזכיר לי שלפני כמה זמן כמה מודעות שראיתי על קיה פיקנטו, שהמוכרים כתבו "דגם LX המפואר!".

גם אם נשים את העניין ש EX זה הדגם המפואר, מה לעזאזל מפואר בפיקנטו LX ?!? מאיפה החוצפה לכתוב דברים כאלו בפוסט מכירה? 

אז לא מפתיע אותי שיבואני רכב מכנים את הרכבים שלהם בכל מיני שמות, העיקר למכור.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 20 דקות, WE988244 כתב:

לדירה לעולם אין ירידת ערך,

היא רק עולה,

אתה יודע, זה מאוד קל לבדוק אם משהו נכון או לא, בטח בשאלות שהתשובה אליהם בינארית- כן או לא. תרשום פשוט בגוגל "האם מחירי הדיור תמיד עולים?" 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 8 שעות, davemustaine87 כתב:

אתה נותן דוגמה לא טובה כי יהודים היו נרדפים כל החיים ועכשיו כל אחד רוצה יציבות בחיים משמע רוצה "יתד בקרקע". גם אם אחרי 75 שנים של "בעלות" של מדינה כנראה לא הזיזה כל כך את המחוגה לכיוון שכירות וכדומה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...