Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנחתת מתח לפנס לד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פנס לד T6 מאלי אקספרס שהמעגל החשמלי שלו תקול. למעגל מחוברים חוטים מהסוללה מכפתור ההדלקה ומהנורה. התקלה הייתה שכל הזמן הנורה דלקה והמעגל התחמם מאוד. ניתקתי את המעגל וחיברתי את הנורה לסוללה דרך מפסק פשוט. התוצאה היא שהפנס מאיר הרבה יותר חזק ולאחר ~10 דקות מתחמם מאוד ואני חייב לכבות אותו שיתקרר. הבנתי שכנראה היה טעות להעיף את המעגל ושהוא הגביל את המתח (ואולי הספק) שהנורה מקבלת. יש לי פנס נוסף ושם מדדתי במעגל מתח נכנס מהסוללה 3.6V מתח יוצא לנורה 2.9V. מה אני יכול לחבר בין הסוללה לנורה כדי שהיא תקבל את המתח הדרוש?

תודה רבה

פורסם (נערך)

הפיתרון הפשוט אבל הלא יעיל זה להוסיף נגד שיוריד את הזרם אבל יבזבז הספק בעצמו. וגם לך תמצא מקום לזה בפנס.

מה שהמעגל המקורי עושה זה הגבלת זרם חכמה ע"י מעבר דרך טרנזיסטור ואולי גם PWM.

עריכה אחרונה על ידי baer
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, tza כתב:

יש לי פנס לד T6 מאלי אקספרס שהמעגל החשמלי שלו תקול. למעגל מחוברים חוטים מהסוללה מכפתור ההדלקה ומהנורה. התקלה הייתה שכל הזמן הנורה דלקה והמעגל התחמם מאוד. ניתקתי את המעגל וחיברתי את הנורה לסוללה דרך מפסק פשוט. התוצאה היא שהפנס מאיר הרבה יותר חזק ולאחר ~10 דקות מתחמם מאוד ואני חייב לכבות אותו שיתקרר. הבנתי שכנראה היה טעות להעיף את המעגל ושהוא הגביל את המתח (ואולי הספק) שהנורה מקבלת. יש לי פנס נוסף ושם מדדתי במעגל מתח נכנס מהסוללה 3.6V מתח יוצא לנורה 2.9V. מה אני יכול לחבר בין הסוללה לנורה כדי שהיא תקבל את המתח הדרוש?

תודה רבה

צרף תמונה או/גם קישור למוצר שרכשת.

אתה חייב להפעיל את הלד דרך "לד דרייבר" או לפחות נגד בטור ללד (לדים) לשם הגבלת הזרם.

* אם הפעלת את הפנס ללא מעגל מתאים וללא הגבלת זרם רוב הסיכויים שכבר גרמת נזק מסויים ללד דבר שייקצר את חיי הלד.

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

לפני 11 שעות, baer כתב:

וגם לך תמצא מקום לזה בפנס.

יש מקום בשפע בבית סוללות שמיועד בדיוק לזה.

לפני 9 שעות, מרק10 כתב:

צרף תמונה או/גם קישור למוצר שרכשת.

https://he.aliexpress.com/item/4001294393850.html Package A, T6-6000 Lumen

לפני 10 שעות, מרק10 כתב:

אתה חייב להפעיל את הלד דרך "לד דרייבר" או לפחות נגד בטור ללד (לדים) לשם הגבלת הזרם.

תודה, ראיתי לד דרייבר ל-T6 באלי אקספרס רק שהכדאיות מוטלת בספק רב כי זה יצריך הלחמה שאני לא מחבב ובעוד ₪20 אני קונה פנס קומפלט במיוחד שאתה אומר שסביר שהנורה כבר ניזוקה במידת מה. אבל זה באמת כבר חשבון שלי..

פורסם

ועוד משהו כללי - בתור אחד שאוהב לתקן כל דבר, אם יש לי ביד מוצר זול מה שנקרא dead on arrival, וזה לא משהו פשוט כמו נתק - אז בניגוד לאינסטיקט לפעמים המקום הנכון זה פח האשפה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, tza כתב:

תודה, ראיתי לד דרייבר ל-T6 באלי אקספרס רק שהכדאיות מוטלת בספק רב כי זה יצריך הלחמה שאני לא מחבב ובעוד ₪20 אני קונה פנס קומפלט במיוחד שאתה אומר שסביר שהנורה כבר ניזוקה במידת מה. אבל זה באמת כבר חשבון שלי..

ייתכן מאוד אבל לא בטוח ב-100 אחוז שנגרם נזק ללד במידה וחיברת אותו ישירות לסוללות ללא הגבלת זרם.

אכן עדיף כבר לקנות פנס חדש מאשר להתעסק בחיפוש דרייבר מתאים.

• אהבתי 1

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...