Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הנעה בגז שנת 2020 . יש שיפור ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכלום אשמח לשמוע דעתכם בעניין הנעה בגז בזמננו פעם אמרו שהמנעים לא בנויים לזה וזה הורס אותם 

האם יש שיפור הן במערכות גז חדשות וטובות יותר הן ברכבים שכן טובים לזה ,מי יודע על רכבים מסוימים שמוצלחים לעניין 

ממה צריך להיזהר בכל העניין הזה  .איזה מערכות ומתקנים הכי מומלצים . האם לקנות רכב שכבר מותקנת בו מערכת או להתקין לבד 

פשוט נראה לי שאם רוצים רכב גדול עם אפשרות העמסה וגרירה   וגם חסכוני  זה רק בגז 

תודה לכולם

פורסם

צר לי שאינני איש בשורות בעניין.

מאז מופיע נתון סוג הדלק (כולל גפ"מ) במאגר משרד הרישוי ב-08/2020 חל קיטון במספר כלי הרכב המונעים בגפ"מ מ-20638 כלי רכב באוגוסט 2020 ל-20401 היום. זאת למרות גידול נטו של 285118 במס' כלי רכב הנוסעים בכבישי ישראל. אז זה כנראה לא מאד מוצלח.

אני מכיר כמה וכמה אנשים שהתקינו הנעה בגז ברכבם, רובם חוו בעיות במנוע שחייבו החלפת מנוע במקרה הגרוע או לכל פחות שיפוץ ראש מנוע. אם בכל זאת אתה מתעקש על הנעה בגז - קנה רכב עם מערכת מותקנת - הניסיון מראה שבד"כ לא מקבלים חזרה את עלות המערכת במכירה וברבים מהמקרים אין הבדל במחיר בין רכב משומש מונע בגז, לאחד בלי מערכת כזאת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני עשיתי לאחרונה וזה נראה שהמתקינים מפוצצים בעבודה בחודשים האחרונים מאז עליית מחירי הדלק,

המתקין שלי אמר לי שמעולם לא היה לו תקופה כל כך טובה מאז שהדלק עלה לאזור 8 ש"ח לפני כחצי שנה,

(אבל כנראה שהגז הורס את הרכבים יותר ממה שאנשים מתקינים ולכן יש ירידה)

בזמן שהייתי אצל המתקין ראיתי שם את כל סוגי הרכבים ג'יפים של מרצדס שנת 2021 והונדה ג'אז 2002

לדעתי צריך לקחת בחשבון שהמנוע עלול ללכת לאחר כ100K ועדיין זה חיסכון משמעותי,

היום יש מערכות שמזריקות באופן קבוע 5% בנזין שיש הטוענים שזה יותר שומר על המנוע,

אבל כל הנושא הזה שווה עבודת מחקר רצינית כי בעולם יש מקומות ששנים יש מכוניות על גפ"מ,,

למרות שבארץ החיסכון יותר גדול בגלל ענין המיסוי על הבנזין שאין על הגז.

פורסם
לפני 20 שעות, yba כתב:

אני עשיתי לאחרונה וזה נראה שהמתקינים מפוצצים בעבודה בחודשים האחרונים מאז עליית מחירי הדלק,

המתקין שלי אמר לי שמעולם לא היה לו תקופה כל כך טובה מאז שהדלק עלה לאזור 8 ש"ח לפני כחצי שנה,

(אבל כנראה שהגז הורס את הרכבים יותר ממה שאנשים מתקינים ולכן יש ירידה)

בזמן שהייתי אצל המתקין ראיתי שם את כל סוגי הרכבים ג'יפים של מרצדס שנת 2021 והונדה ג'אז 2002

לדעתי צריך לקחת בחשבון שהמנוע עלול ללכת לאחר כ100K ועדיין זה חיסכון משמעותי,

היום יש מערכות שמזריקות באופן קבוע 5% בנזין שיש הטוענים שזה יותר שומר על המנוע,

אבל כל הנושא הזה שווה עבודת מחקר רצינית כי בעולם יש מקומות ששנים יש מכוניות על גפ"מ,,

למרות שבארץ החיסכון יותר גדול בגלל ענין המיסוי על הבנזין שאין על הגז.

אם עשית כנראה שבירת על מתקין טוב ועל עוד ענינים אשמח  אם תוכל לשתף אותנו 

פורסם

אני לא ממליץ על מי שעשיתי למרות ששמעתי עליו המלצות,

היה כאן לא מזמן שרשור על מתקין ששם מערכת משומשת למישהו  - יש שם גם מידע

פורסם

בא אתן תשובה אחרי כל מה שעברתי

מערכות גז היום יכולותלהיות סופר אמינות אבל תלויות בשני דברים המערכת וכיווני המחשב

המערכת צריכה להיות ממותג איטלקי טוב ולא זבל ובעיקר הכיוונים

אחרי שעות שיבתי עם ערן וויס בבאר שבע שהוא הבחור הכי ישר שראיתי בתחום המכונאות הוא הסביר לי שגז אם מתקינים ומכוונים נכון יש לו שרידה לא פחות מבנזין והכי חשבו לשים משמנת, וכששאלתי אותו למה כל המתקינים אומרים שלא צריך הוא אמר לי שזה תוספת עבודה ללא רווח

בקיצור הביא לי דוג' שיש לו לקוח נהג מונית עם קורולה 2010 (כמה שזה נשמע מצחיק...) שהוא התקין לו מערכת ב30.000 ק''מ והים הרכב על 700.000 ק''מ עם המנוע המקורי 

בקיצור אם עושים הכל טוב ואיכותי לא אמורה להיות שום בעיה אם הגז

ודרך אגב הוא מתקין גם על רכבים היברידיים

לפני 59 דקות, yba כתב:

אני לא ממליץ על מי שעשיתי למרות ששמעתי עליו המלצות,

מותר לשאול מי זה?

• אהבתי 2

ניתן להתייעץ בכל הנוגע למערכות גפ''מ והסבה - ללא תשלום

בעבר: מיצובישי אטארז' 2015-טויוטה קורולה 2009 GLI מוסבת לגפ''מ

בהווה: סובארו B4 2015 מוסבת לגפ''מ

פורסם

עכשיו קראתי את הסרט שעברת עם הקורולה  .איך היא עכשיו  ?

על איזה רכבים ערן וויס ממליץ שהם מתאימים להתקנה 

על היברידי עוד לא שמעתי שמתקינים מעניין מאוד 

פורסם

ראיתי יותר מפריוס אחת על גז.

בהתקנת מערכת גז חשוב מאוד לבחור מתקין מקצוען עם המלצות, גם אם הוא יקר יותר.

מתקין זול יגרום לעגמת נפש רבה.

ערן נחשב לאחד הטובים ביותר, אם לא הטוב שבהם.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, חושב טוב כתב:

עכשיו קראתי את הסרט שעברת עם הקורולה  .איך היא עכשיו  ?

על איזה רכבים ערן וויס ממליץ שהם מתאימים להתקנה 

על היברידי עוד לא שמעתי שמתקינים מעניין מאוד 

הקורולה עכשיו מצוינת ב''ה,

כמעט כל רכב 

כן היברידי על גז זה יותר חסכוני מחשמלי

איזה רכב אתה מעונין להסב?

עריכה אחרונה על ידי איש שמח

פורסם
לפני 8 שעות, איש שמח כתב:

הקורולה עכשיו מצוינת ב''ה,

כמעט כל רכב 

כן היברידי על גז זה יותר חסכוני מחשמלי

איזה רכב אתה מעונין להסב?

לי יש פריוס  אבל אני חושב על אמרקאי גדול עם נגררת

אבל לא עדיף לקנות רכב עם מערכת קיימת ?.כמובן לבדוק היכן נעשה 

פורסם
לפני 4 דקות, חושב טוב כתב:

לי יש פריוס  אבל אני חושב על אמרקאי גדול עם נגררת

אבל לא עדיף לקנות רכב עם מערכת קיימת ?.כמובן לבדוק היכן נעשה 

הכי טוב להתקין לבד אלא אם כן המערכת חדשה וטופלה

התקנות טובות הם או מגיי גז חיפה

או ערן וויסס באר שבע

לאחר שתתקין אצרף אותך לקובצת גפ''מ

פורסם

לא להתפתות להתקין אצל מתקינים זולים!

דעתי - תתאם אצל ערן למרות שהוא הכי יקר בשוק. אני אומר את הדברים בתור מישהו שדווקא התקין במקום אחר וזול יותר.

על ג'יי גז שהוזכרו פה יש אינספור ביקורות לא טובות ברשת, במיוחד על שירות לאחר ההתקנה.

פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 20:17, zvit כתב:

צר לי שאינני איש בשורות בעניין.

מאז מופיע נתון סוג הדלק (כולל גפ"מ) במאגר משרד הרישוי ב-08/2020 חל קיטון במספר כלי הרכב המונעים בגפ"מ מ-20638 כלי רכב באוגוסט 2020 ל-20401 היום. זאת למרות גידול נטו של 285118 במס' כלי רכב הנוסעים בכבישי ישראל. אז זה כנראה לא מאד מוצלח.

אני מכיר כמה וכמה אנשים שהתקינו הנעה בגז ברכבם, רובם חוו בעיות במנוע שחייבו החלפת מנוע במקרה הגרוע או לכל פחות שיפוץ ראש מנוע. אם בכל זאת אתה מתעקש על הנעה בגז - קנה רכב עם מערכת מותקנת - הניסיון מראה שבד"כ לא מקבלים חזרה את עלות המערכת במכירה וברבים מהמקרים אין הבדל במחיר בין רכב משומש מונע בגז, לאחד בלי מערכת כזאת.

הגעתי למסקנות שונות ממך כי התחשבתי בפקטורים נוספים:

חיסכון בגז היא פונקציה שנגזרת מצריכת הדלק וממחיר הדלק, ולאו דווקא מכמות הקמ שנוסעים, כך שרכב פחות חסכוני עדיף להתקין עליו. בעשור האחרון רכבים עממיים נהיו חסכוניים באופן כזה שצריך לנסוע שנתיים על גז רק כדי להחזיר את השקעת המערכת. 

מהבחינה הזו, כבר ירדה כמות משמעותית של "לקוחות פונטנציאליים"

מעבר לכך, לא כולם מוסיפים ברישיון את ההנעה בגפמ.

פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 20:17, zvit כתב:

מאוד פשוט - היום אין הרבה הגיון בלהתקין גז, אלא אם אתה מתעקש לנסוע הרבה ברכב אמריקאי ישן, גדול וזללן.

רוצה לחסוך בדלק? תקנה מכונית מיני.

רוצה לחסוך בדלק אבל בלי להתפשר על גודל הרכב? תקנה אוטו היברידי, יש כזה לכל יצרן, ויש היצע עצום של היברידיות ביד2, ממש לכל כיס.

רוצה רכב גדול, לנסוע הרבה, אבל לא רוצה היברידי? תקנה דיזל.

לא רוצה לשלם על דלק כלל, יש לך חניה פרטית ותקציב 150 אש"ח ויותר? תקנה חשמלי.

רוצה ביצועים שאי אפשר לקבל בהיברידי/דיזל/חשמלי? אז גם בגפ"מ לא תקבל אותם. רוצה להנות - תשלם.

פשוט לא רואה טעם היום להתקין מערכת גז ולהתעסק עם אחזקה שלה.

פעם היו די הרבה מוניות ורכבי לימוד נהיגה מונעי גז (אני למדתי על אימפרזה כזאת), אבל היום אין בהם טעם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...