Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיקת ססמאות לפני מסירת לפטופ לתיקון?

ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 777 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נשאלתי ע"י אחד הצעירים במשפחה. לאחר שסיימתי לצחוק, אמרתי לו שממש אין לי מושג אבל אשאל בשבילו.
הוא מבקש למחוק סיסמאות שנשמרות אוטומטית כאשר הוא מבקש להיכנס לג'ימייל או לבתי מסחר מקוונים.
יש בכלל אפשרות לבצע מחיקה כזאת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימחק היסטוריה בדפדפן + ססמאות שמורות ולאחר כן שיכנס ל Credentials Manager ויבדוק אם יש שם משהו שמור גם כן, אם כן אז למחוק.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נו, ומה אח"כ, לשקם אותן אחת אחת? זה אפקטיבי בערך כמו למחוק את כל אנשי הקשר כשמוסרים את הטלפון לתיקון ואז להוסיף אותם מחדש.

נראה לי הרבה יותר פשוט ליצור יוזר זמני עם גישת admin במערכת ההפעלה (לשימוש המעבדה) ולהשאיר את העיקרי נעול עם סיסמה.

חוץ מזה, סיסמאות נשמרות בתוך פרופיל בדפדפן. אם עושים logout לפרופיל, אז אף אחד גם לא יראה את הסיסמאות, המועדפים או ההיסטוריה.

זה שב-2022 צריך עדיין להסביר דברים כאלה אבל כולנו יודעים מי היו יוחנן הורקנוס ונבוכדנצר אומר דרשני על סדרי העדיפויות של מערכת החינוך.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 27.11.2022 בשעה 20:22, Derish כתב:

נו, ומה אח"כ, לשקם אותן אחת אחת? זה אפקטיבי בערך כמו למחוק את כל אנשי הקשר כשמוסרים את הטלפון לתיקון ואז להוסיף אותם מחדש.

נראה לי הרבה יותר פשוט ליצור יוזר זמני עם גישת admin במערכת ההפעלה (לשימוש המעבדה) ולהשאיר את העיקרי נעול עם סיסמה.

חוץ מזה, סיסמאות נשמרות בתוך פרופיל בדפדפן. אם עושים logout לפרופיל, אז אף אחד גם לא יראה את הסיסמאות, המועדפים או ההיסטוריה.

זה שב-2022 צריך עדיין להסביר דברים כאלה אבל כולנו יודעים מי היו יוחנן הורקנוס ונבוכדנצר אומר דרשני על סדרי העדיפויות של מערכת החינוך.

אתה צודק ב100 אחוז אבל הבן אדם שאל שאלה, סיפקתי תשובה. 

ואכן הגיע הזמן להכניס את זה לחינוך חובה, לפחות שימוש בסיסי במחשב.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי יהיה גם קורס בתפעול מכונות כביסה?

• מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי איקאה יעשו קופה אם יציעו את הקורס בתוך באנדל לגרושים טריים, עם כוננית בילי והשולחן הריבועי המעאפן הזה שנמכר בעשרה דולר.

• מצחיק 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש גם תשובה "מקצועית" של אחד הצעירים במשפחה.  reset this computer. 😱 (כמובן שהתכוון למחוק הכל)

אחרי שנרגעתי קצת, ואישתי התאוששה מההלם וההבנה שכל המסמכים והתמונות שלה יעלמו כלא היו ( היא מאלו ששומרים הכל על הדסקטופ ובכל תקיה אחרונה שהייתה בשימוש ולכן מחפשת כל הזמן 😂

הסברתי לגאון הצעיר, שאם לא מבינים, לא עושים פעולות בלתי הפיכות. 

למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה.  מסביבי  רואה עדיין נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש , בכל נסיעה . 

עד מתי 😡

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 27.11.2022 בשעה 20:22, Derish כתב:

זה כמו להשאיר את המפתח בדלת.

אם יש גישה פיזית למחשב, אפשר להתחבר לכל חשבון ע"י איפוס או מחיקה לגמרי של הסיסמה.

אפשרי להגיע לקבצים בלי להיכנס לוינדוס בכלל.

אם הסיסמאות שלו שמורות לוקאלית אני מאמין שבכל דפדפן מודרני (לא מכיר את כולם) יש אפשרות ייצוא.

אחרי שהוא מייצא את הסיסמאות (למחשב אחר/פלאפון/DOK) שפשוט ימחק אותן.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר לחלק את התיקון ל2 מקרים כלליים:

1. בעיית חומרה

מחשב לא עולה בכלל / קריסת מע' הפעלה בגלל שגיאות חומרה (מה שמכונה "Blue Screen Of Death")

במקרים האלה עדיף לנתק את הדיסק מהמחשב ולשלוח אותו לתיקון ללא דיסק, לציין שיחברו דיסק שלהם לבדיקה של המחשב.

ככה המידע האישי מוגן ב100% כי הדיסק בכלל לא מגיע למעבדה.

2. בעיית תוכנה

שגיאה בעליית מע' הפעלה וכו'

במקרה כזה עדיף להתקין מחדש מע' הפעלה (מבלי למחוק תוכן קיים), זה יהיה התיקון הכי מהיר ויעיל לביצוע.

בסיום, צריך לבצע התקנה מחדש של כל התוכנות, העברה של כל המסמכים וכו'

במקרה כזה לא הייתי שולח לטכנאי ומחפש איזה חבר שמבין.

אם אין בנמצא, משקיע על דיסק חדש למחשב (הזדמנות לשדרג) ושולח אותו בלי הדיסק הישן שיבצעו התקנה נקייה.

בסיום, מחבר את הדיסק הישן ומעביר את המידע שצריך.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מחלק בעיות במחשב לשני מקרים גם: כוסאומאומואמו, לא עולה ו-אמשלו זונה, לא עולה.

אדם מהשורה לא יודע לנתק דיסקים. אני מציע לאדם מהשורה, כהרגל, אם יש לו תחביב שדורש קבצים איזוטריים (או סתם חומר סודי), שיישמור אותם על SSD חיצוני או יעביר אותם לשם לפני שהוא מוסר לתיקון

כן, אני יודע, אפשר לשחזר קבצים מחוקים, אבל בשביל שיעשו כזה דבר זה אומר שמחפשים אותך. את רובנו ככלל, אף אחד לא מחפש.

אדם מהשורה גם לא יודע להתקין מערכות הפעלה וכו' 

במק יש פתרון נפלא שנקרא Time Machine ומאפשר גיבוי מלא של המחשב וחזרה לגירסאות קודמות שלו. לכאורה. לא ניסיתי...

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 דקות, falou כתב:

במק יש פתרון נפלא שנקרא Time Machine

והצפנה דיפולטיבית ומערכת ניהול קבצים עם מערכת הרשאות נורמאלית.

וגם iCloud sync לתיקיות…

עדיין לא ברמה של בקטפ וריסטור של אייפון - אבל הרבה יותר פשוט להשאיר מחשב בתיקון

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, falou כתב:

אני מחלק בעיות במחשב לשני מקרים גם: כוסאומאומואמו, לא עולה ו-אמשלו זונה, לא עולה.

אדם מהשורה לא יודע לנתק דיסקים. אני מציע לאדם מהשורה, כהרגל, אם יש לו תחביב שדורש קבצים איזוטריים (או סתם חומר סודי), שיישמור אותם על SSD חיצוני או יעביר אותם לשם לפני שהוא מוסר לתיקון

כן, אני יודע, אפשר לשחזר קבצים מחוקים, אבל בשביל שיעשו כזה דבר זה אומר שמחפשים אותך. את רובנו ככלל, אף אחד לא מחפש.

אדם מהשורה גם לא יודע להתקין מערכות הפעלה וכו' 

במק יש פתרון נפלא שנקרא Time Machine ומאפשר גיבוי מלא של המחשב וחזרה לגירסאות קודמות שלו. לכאורה. לא ניסיתי...

זה שקול לניתוק מצבר מהרכב, פותחים מכסה מנוע מנתקים 2 כבלים (ואם צריך כמה ברגים שתופסים אותו או במקרים מתקדמים יותר רק מסילה) וזה הכל.

באמת שכל הידיוט יכול למצוא סרטון הסבר ביוטיוב ולבצע ב5 דקות עבודה.

גם בוינדוס קיים גיבוי/שחזור מערכת ואפשרויות הצפנה שונות (ברמת דיסק, מחיצה, תיקייה וכו')

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...