Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז, קרמיות או אינדוקציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקראת מעבר שוקל לא להתחבר בכלל לגז אבל לא יודע אם זו ההחלטה הנכונה ואם כן אז מה במקום?

אין לי ניסיון עם חשמליות מעל סוג שהוא ואמח לשמוע וללמוד מחוכמת ההמונים.

מבשלים, מטגנים וגם עןבדים עם ווק של פעם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אינדוקציה חד משמעית.

גם בטיחות גם נצילות אנרגטית.

רק שים לב שיכול להיות שתצטרך להחליף חלק מהשירים/מחבתות לכאלה שתומכים באינדוקציה, אבל זאת צרה קטנה לדעתי, כי רוב הסירים החדשים תומכים בזה גם ככה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני יודע לספר על המעבר מגז לאינדוקציה. עבורי הבישול יותר אחיד והשליטה גדולה יותר, מספרים אל מול חוגה. 

החיסרון הוא בווק, אמנם כירת גז גדולה היא לא בדיוק כירת ווק ייעודית אבל היא הרבה יותר טובה מכירת אינדוקציה. בלהבה גדולה מספיק מקבלים את האפקט בו גם צידי הווק מתחממים.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

קנינו אינדוקציה לפני כמה חודשים.

היתרונות: אין התעסקות עם גז ואש, יש טיימר ואפשר פשוט לכבות את הכל אוטומטית בסוף הבישול, משטח העבודה יותר נח מכריים רגילים. רק החלק שמבשלים בו מתחמם. ואפשר גם לחמם הכל יותר מהר או לפחות ככה זה נראה לי.

החסרונות: צריך כלים מתאימים בגדלים תואמים לאזורי החימום (לא כזה נורא, זה די סטנדרטי), דרגות החימום לא אינטואיטיביות כי אתה לא רואה את הלהבה וצריך להתרגל או לסמוך על ההוראות של היצרן, לא בטוח שאפשר להקפיץ בקלות אבל כנראה שכן. 

הדגם שיש לנו הוא סמסונג מאוד בסיסי שעלה איזה 1500 שקל. שקלתי לקנות משהו יותר מתוחכם שמאפשר לבשל על כמה אזורים בו זמנית, אבל תכלס לי אין שימוש לזה. יכול להיות פרקטי אם מבשלים כמויות יותר גדולות (בשביל הפרופורציה, הסיר המקסימלי שאני יכול להשתמש בו הוא בקוטר 22 סמ).

בבוטום ליין, לא חושב שיש איזה פיצ'ר מנצח לאינדוקציה. אבל שנינו לא אוהבים כ"כ להתעסק עם אש, אז זה עובד לנו יותר טוב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

+1 לאינדוקציה 

נצילות, יעילות, אסתטיות, שליטה ובטיחות. 

כתבתי על זה בהרחבה בפורום בעבר + לינקים לכמה חומרים, לא זוכר איפה. 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לפני 9 שנים, יום לפני מעבר דירה, התברר שמערכת הגז נפגעה בבניה.

לא בא בחשבון להרים ריצוף.

תלת פאזי לכיריים היה מוכן מראש.

קנינו את כיריים האינדוקציה הזולים ביותר שמצאנו. אמנם המוצר הגנרי הזה לא החזיק מעמד יותר מדי שנים (משהו כמו 4), אבל אין דרך חזרה.

הערתו של @vadim6385 לגבי החלפת כלי הבישול נכונה - אבל כבר די הרבה שנים שמרבית הסירים מותאמים לאינדוקציה, בדוק את אלה שבמטבח שלך (תזהה אותם לפי סימן הסליל על התחתית, ובדרך כלל יהיו גם הבליטות הקטנות), אם תצטרך - תשלים. חוץ מזה, חלק גדול מהכיריים מגיעים עם כמה סירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קניתי לפני שנה שתי כירות אינדוקציה ב200 ש"ח לחתיכה.

בינתיים עובדות סבבה לגמרי.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

בבוטום ליין, לא חושב שיש איזה פיצ'ר מנצח לאינדוקציה. אבל שנינו לא אוהבים כ"כ להתעסק עם אש, אז זה עובד לנו יותר טוב

יש פיצ׳רים מנצחים - בטיחות, נצילות

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בטיחות ונצילות פחות קריטיים (הבנות שלי כברגדולות ואני אצליח להיפצע גם עם מזהו סופר בטיחותי).

גז אני מכיר, קרמיות מנחש שדומה לגז אבל אינדוקציה אין לי היכרות מבחינת שימוש.

תהיה השכבה של השרוף בתחתית של הסיר של הטביט (אם לא אז זה דיל ברייקר)?

• מצחיק 2

פורסם (נערך)

קח @Night Driver - השקעתי דקה ומצאתי :)

תקרא את ההודעה הראשונה שלי, אז את זו שאחריה (עם הלינק).

תכיר את ההבדלים בטכנולוגיה ואז תקבל החלטה בהתאם

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 2

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

בטיחות ונצילות פחות קריטיים (הבנות שלי כברגדולות ואני אצליח להיפצע גם עם מזהו סופר בטיחותי).

זה כמו שתגיד "מה אכפת לי שלאוטו יש מבחן ריסוק של 0 כוכבים ואין ABS, אני אצליח להיפצע גם בתוך גליל פצפצים, העיקר שיהיה ג'נטים וסנרוף"

פורסם
Just now, vadim6385 כתב:

זה כמו שתגיד "מה אכפת לי שלאוטו יש מבחן ריסוק של 0 כוכבים ואין ABS, אני אצליח להיפצע גם בתוך גליל פצפצים, העיקר שיהיה ג'נטים וסנרוף"

לא. פשוט הכישרון שלי להיפצע גובר על דברים שמגינים על אדם נורמטיבי.

אני ממש לא נגדבטיחץ אבל לא משנה לי אם חטפתי כויה מהמזטח או מהידית של הסיר.

פורסם

לשם ההרחבה:

באינדוקציה אין פליטת חום כשאין כלי על הכיריים + הן פועלות, מה שאומר שהן בטיחותיות לא רק מהבחינה של ״נהג לילה לא יישרף״ אלא גם מהבחינה של ״הבית שלו לא יישרף״.

היות וזה לא גז, אין בריחות גז ושות׳.

היות והן לא פולטות חום חיצוני, מהר מאוד לאחר סיום הפעולה הן בטמפ׳ לא מסוכנת (אם מישהו נוגע בכיריים, לא יכווה).

קיצר, גם אם אתה לא מתרשם עבורך, אין בכלל ספק שזה יכול להגן על בני הבית / הבית עצמו. 

ואחרי כל זה, בתכלס? לא ה-סיבה שהייתי בוחר בהן, אלא רק יתרון נוסף שאמור להקל על הבחירה :) 

המחבת מגיעה לטמפ׳ עבודה ברגע + פיזור החום הרבה יותר אחיד + הדיוק טוב יותר + נצילות אנרגיה טובה יותר.

לדעתי האישית, כמות היתרונות גורמים לבחירה להיות די no brainer. 

• רעיון טוב! 1

פורסם (נערך)

בטיחות זה גם שריפות ודליפות גז.

ונצילות זה כמה שקלים מחממים לך את האוכל ולא רק הופכים לגזי פליטה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

אם הגז אצלך מרכזי, אינדוקציה יהיה זול יותר לשימוש למרות העלות הראשונית של הכיריים והסירים. 

האינדוקציה גם אסתטי וקל יותר לניקוי. 

כדי שיהיה יכולת טובה לשימוש באינדוקציה עם כמה סירים במקביל, תצטרך חשמל תלת פאזי עם חיבור מתאים. אלו שטוענים שרכשו אינדוקציה בכמה מאות בודדות זה לא אינדוקציה. 

לא כל הסירים תומכים במכשיר ובדרײכ זה דורש לרכוש את הסירים היקרים יותר. 

אישית ממליץ על האינדוקציה גם מבחינת בטיחות וטירחה. 

• תוכן חדש...