Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני ממסד את הזוגיות שלי בקרוב, ומתחיל קצת לחשוב על העתיד.

התקציב שיהיה לי לא יהיה גבוה במיוחד. אני לא רוצה לזרוק מספרים סתם, אבל נניח שיהיה מדובר באיזור ה 50+- (לא יודע מאיפה אגרד יותר).

מאחר שאני לא מעוניין לקנות רכב מאוד ישן, התחלתי לבחון לגבי עניין זה בעיקר את קטגוריית הסופר מיני.

נניח - דברים ברמת המאזדה 2, מאזדה CX-3, סיטוראן C3.

האם רכבים אלו - או אחרים מקבילים להם מבחינת מימדים - מאפשרים שימוש בנוחות סבירה עבור 2 תינוקות או ילדים קטנים? 

על מה אמורים בכלל לחשוב מבחינת היבט זה?

תודה

פורסם

תלוי בצרכים הספציפיים, גודל העגלות וכו'

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

רכב אני הייתי קונה לפי הצרכים בזמן הקרוב (טווח של מקסימום חצי שנה) ולא קונה קדימה לשנים. אז כן סופר מיני בהחלט מתאימה למשפחה צעירה יש פשרות.

פורסם

רכבי סופר מיני של היום הם בגודל רכבים משפחתיים של לפני עשור או שניים.

בדוק אם תנוחת הישיבה נוחה כשבמושב מאחוריך יש כסא בטיחות לתינוק.

אם תא המטען קטן, אפשר להתקין גגון. לא לכולם זה פתרון מושלם אבל העלות לא גבוהה.

שים לב אם מפתח הדלתות מספיק רחב כדי לגשת בנוחות אל הילד (כדי לחגור או להרים משהו)

• אהבתי 1

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

מה זה צרכים ספציפיים? אלו צרכים ספציפיים לדוגמה יכולים להתקיים?

אין לי כוונה לתכנן רכישת רכב ל 10 שנים קדימה אבל חצי שנה זוהי מעט הפרזה. זה תהליך שיש לו עלות לא מועטה של כסף וזמן, מעדיף לא לבצע אותו מדי שנה בכמה שנים הקרובות. ברור שצרכים יכולים להשתנות ויתכן שתכנון כלשהו יתברר כשגוי, וכולי.

איך בודקים אם מפתח הדלתות רחב מספיק?

פורסם

רכב סופרמיני יכול להספיק למשפחה עם ילד או שניים, ועם קצת יצירתיות הדגמים היותר מרווחים יכולים להתאים גם עם שלושה ילדים.

יש רכבי סופרמיני עם בגאז' יחסית גדול, שדומה לזה של משפחתיות עם בגאז' קטן. זה נכון בתצורת האצ'בק וגם בתצורת סדאן, חלק מהדגמים מגיעים עם תא מטען נפרד שמתאים מאוד למשפחה. וקיימת קבוצת הביניים הקרויה "משפחתיות קטנות" שנמצאת בגבול בין קבוצת הסופרמיני לקבוצת המשפחתיות ויכולות להיות פתרון נפלא. היום גם ה-B-SUV נכנס יפה לנישה הזו.

@urich אם אין איזה גבול זמן מוגדר בהחלט לא הייתי רוכש רכב בתכנון לפחות ל-3-4 שנים. תהליך החלפת רכב כרוך בהשקעה של לא מעט זמן ובהוצאה של לא מעט כסף, לכן בהחלט עדיף לתכנן כמה שנים מראש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שמשפחה עם 3 ילדים לא תקנה רכב 7 מקומות עד להריון עם הרביעי רק בכלל שהוא בתכנון עתידי ככה לא הייתי קונה משפחתית לזוג צעיר ללא ילדים כי הם מתכננים שיהיו 2 בשנים הקרובות. אם כבר יש ילד בתמונה אז סופר מיני עדיין תתאים וזאת קטגוריה שמתאימה גם לזוג ללא ילדים. לכן מתוך החשש של פותש שהרכב יהיה מספיק גדול אני מציע מראש להתמקד בקטגוריה הנ"ל ולא לפזול מעלה לרכיבים גדולים יותר בגלל צורך עתידי שיגיע עוד כמה שנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לשני תינוקות תהיה בעיה עם הכנסת עגלה לתא המטען, לכן הייתי שוקל משפחתית, אם זאת לילדים, אין שום בעיה.

• מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רכבי סופר מיני גדלו מאד ב10 שנים האחרונות (ב20-30 ס"מ יותר - הבדל משמעותי) , עם זאת ברובם יש נפח תא מטען גבולי  עבור עגלה, סביבות ה300 ליטר.

למרות שיצא לי לראות לא מעט משפחות של זוג +1 או 2 שנוסעות על יונדאי I20 או פיג'ו 208 או הונדה ג'אז , כרכב יחיד בבית!

אז כנראה שזה גם יכול לעבוד לפעמים.

עם הכל אפשרת להסתדר , השאלה היא רק כמה זה יהיה נוח.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

מבחינת פנים הרכב אין בעיה גם להסיע 2-3 ילדים בסופר מיני, תיאורתית.

אישית אנחנו עם קקטוס ולאון עם שלושה ילדים ומסתדרים בכיף(כיסא בטיחות, בוסטר צר ואחד כנוסע רגיל) כולל טיולים ונופשים.

הבעיה הגדולה היא תא המטען, להכניס עגלה עם אמבטיה לתא מטען של סופר-מיני זה מאתגר בחלק מהמקרים ובלתי אפשרי בהרבה המקרים.

הייתי שם לזה לב ובודק היטב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

חוץ מעגלה שזה ממש עניין לבדיקה מעשית במכונית לפני שסוגרים עסקאות, לחשוב טוב טוב מה אורך הזמן שאליו תסעו להיות ברצף במקום אחר, עד כמה כן או לא נפוץ שתסעו לשבוע-שבועיים ועד כמה אתם כן או לא אנשי מזוודות שסוחבים איתם נפח ענק של בגדים ודברים אחרים. ואגב, אפילו בנפח זהה- תיקים נורמליים גמישים הם יתרון ענק על מזוודות, למי שאין קיבעון על "רק מזוודה".

יש גם נסיעות נדירות, ולא תמיד שוה לקנות רכב ענק ולתחזק אותו ולשרוף עליו דלק בשביל נסיעה נדירה כאשר אפשר להשתמש באמצע המושבים האחוריים, בהגמשה מסויימת של גג המטען בהצ'בק בגבול הסביר, או על הגג מי שמעדיף (או בהשכרת רכב גדול, אם נסיעות שדורשות אותו מספיק נדירות זה משתלם יותר).

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אני לא מצליח לחשוב על סופר מיני שלא יכולה להכיל כל עגלה בתא מטען. אם מישהו מכיר דגם כזה - שיגידו מהו. הרכבים שפות"ש ציין לגמרי מספיקים למשפחה עם 2 ילדים. 

• אהבתי 1
פורסם

ומה תעשה עם שני עגלות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחותי מסתדרת כבר שנתיים וחצי עם תאומות בסקודה פביה האצ' דור שני. עם זאת יאמר לזכותה של הפביה שהיא מרווחת באופן חריג ובפועל גם יותר מרווחת מהדגמים שהחליפו אותה. בסיאט ארונה למשל פחות מרווח ואיביזה מאותן שנים מרגישה צפופה בהרבה.

מאחור יש מספיק מקום לשני מושבי בטיחות גדולים למדי של גרקו. מראש נבחרו עגלות קומפקטיות - שני טיולונים של באמפרייד, קומפקטיים כשהם מקופלים ואם רוצים הם מתחברים עם מגנט והופכים לעגלת תאומים.

• תוכן חדש...