Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה למסך מחשב 27" לסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו תמיד, בפורום הזה מבינים הכי טוב בהכל, אז מגיע לפה לחפש המלצה על מסך מחשב 😁

אני מתחיל ללמוד השנה, ומחפש מסך מחשב לתואר בהנדסת חשמל (כרגע ישמש בעיקר לשטויות כמו לראות הרצאות ביוטיוב, בהמשך ישמש גם לתכנות ועוד דברים שעושים כשלומדים הנדסה ואין לי מושג עדיין).

מחפש מסך 27", עדיפות שיהיה לו רמקולים (אין משמעות לאיכות, רק לשמוע הרצאות) וחיבור type c ככה שישמש כסוג של תחנת עגינה (הטענה, חיבור לדונגל של עכבר + מקלדת וכו).

והדרישה המגבילה האחרונה - רכישה דרך הייטקזון או באג, כדי לנצל מתנה יחסית גדולה מהעבודה של אחד ההורים.

כרגע האופציות שראיתי הן, וגם פחות או יותר גבולות התקציב של כ1000-1700 ש"ח.

1. Dell P2720DC ב1690 ש"ח - יתרונות: QHD, ביקורות מעולות, מתכוונן, type c. חסרונות: אין רמקולים. אפשר לחסוך כ350 ש"ח ולקנות את הדגם בלי type c.

2. Philips 27E1N5300AE ב1099 ש"ח - יתרונות: type c, רמקולים, יותר זול, מתכוונן. חסרונות: FHD, לא מצאתי עליו ביקורות.

3. עוד עשרות מסכים שונים של סמסונג, LG ושות' בעלות של בין 700-1000 ש"ח וברזולוציות בין FHD ל4K. קשה להבין את ההבדלים בניהם, נאבדתי לגמרי, אני כבר לא מצליח לעקוב חח. את השניים שציינתי סימנתי לי כי הראשון ראיתי עליו לא מעט המלצות, והשני הוא הכי זול שמצאתי ויש בו גם type c, גם רמקולים וגם כוונון גובה.

על פניו החיסרון היחיד של הפיליפס הוא הרזולוציה הנמוכה. אני לא רוצה לראות ירידה משמעותית באיכות ביחס ללפטופ שלי, שיש לו מסך טוב (OLED 2880x1800 ורענון 90Hz).

כמו שאמרתי, אני בטוח שלאנשים פה יש ניסיון עם הכל, אז אשמח לשמוע דעות או המלצות.

תודה :)

פורסם

אני לא ממליץ לך לקנות מסך 27 אינץ' ברזולוציית FHD. קניתי כזה למשחקים והוא סבבה למטרה הזו, אבל כשהייתי צריך להעביר אותו לשימוש משרדי הוא נהיה די מבאס. אתה בפירוש תראה ירידה משמעותית בהשוואה ללפטופ שלך.

פורסם

מבחינת רזולוציה - אתה מחפש בדיוק כמו הדל - 1440p לגובה - זו הרזולוציה הכי טובה (עד שאתה עובר ל5K שנמצא בתקציב שלך רק אם אתה עובר לדולרים)

אתה לא! רוצה FHD בגודל הזה - זה מתאים עד 24״ גג , ואתה לא רוצה 4K כי אז תצטרך לרוץ באיזה רזולוציה קומבינה.

מה שאתה מחפש זה:

1. מסך IPS

2. 1440P

3. דל , סמסונג LG (מבחינת אמינות הנתונים)

4. בהירות של 300 cd/m^2

5. אם זה משנה לך - תשים לב שעוד מקום שחוסך לרוב בעלויות זה הכיוונון של המסך (לדוגמא גובה קבוע ורק כיוון זווית).

כל השאר זה על גבול הסמנטיקה. (נכון USB C זה נחמד אבל HDMI זה לגמרי בסדר)

רמקולים - אין בסדרות P של דל - אלו הסדרות כניסה למשרדיות - יש לרוב בסידרה S - אבל רמקולים על המסך לרוב ממש עלובים (יש יוצא דופן אחד שנתקלתי שזה הapple studio display החדש - אבל 1500 דולר ... ) - הייתי מוותר על זה כדרישה - סיכוי סביר שהרמקולים בלפטופ יהיו כבר יותר טובים.

אצלי במשרד הביתי אגב - הדל סידרה P זה בערך מה שאני תמיד מכוון אליו - תמורה לא רעה לכסף , מסך שמוכוון עבודה משרדית (פאנל IPS מכויל סביר מבחינת צבע שלא מרצד. כל הפריימרייט מעל 60 אגב פשוט לא רלוונטים לעבודה)

הפעם אני עם הp3421w (כלומר 34 אולטרה רחב - פעם וחצי ה27״ ששמת) ואני מרוצה

שים לב שהדל ששמת קצת מיושן (יש p2721 ו22 , הספרה האחרונה זה לרוב השנה שהדגם יצא בה) מצד שני - לא היו ממש עדכונים משמעותיים כנראה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יום טוב גם לך

פורסם

אם זה רק FHD - בדוק.

לגבי הממשק רשת - זה בשביל שהמסך ישמש גם כדוק.

בעצם אתה מחבר את הכל למסך (USB , רשת וכו) ואז מחבר רק כבל אחד למחשב שגם מטעין אותו.

זה נוח על הנייר - בפועל USBC על המסכים לרוב דיי מעפנים ואיטיים / לא אמינים. מחזיק Thunderbolt dock אמיתי במקום.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

@Liviur המון תודה על התשובה המפורטת!

נראה שכרגע האופציות הן: הP2720D, הP2720DC והS2721DS. הS מומלץ ע"י rtings (אין להם ביקורת על הP).

אני קצת מתלבט אם עדיף את הS עם הרמקולים או הDC עם הtype c (אחרת אני צריך לקנות גם האב וגם עוד מטען, ככה המסך מטפל בהכל).

עריכה אחרונה על ידי DubelBoom
פורסם

מתמודד חדש למערכה כי אמצע הלילה ולמה לא: לנובו Q27H-10. ביקורת פושרת של rtings, אבל הוא מסמן לי לא מעט דרישות: רזולוציה, type c, רמקולים, עיצוב יפה ומחיר נוח. בסופו של דבר אני סה"כ צריך דברים פשוטים, אני לא עורך וידאו. רק החוסר בכוונון לגובה מבאס אותי.

כרגע נראה לי שזה המסך הנבחר.

הלוואי ויום יבוא ואני פשוט אקנה מוצר, בלי להשאר עד השעות הקטנות של הלילה לראות ולקרוא ביקורות חח

פורסם

את דעתי שמעת :) אני הייתי מעדיף את הכיוון לגובה על רמקולים כנראה בינוניים לחלוטין (יכול להעיד על הסידרה s של דל מדגמים בעבר) או מסכים של לנובו (לא היה לי את הדגם הזה אבל ניסו אצלי בעבודה קודמת דגם יותר גדול מאותה סידרה והיה בהחלט לא מרשים) 

מה שכן - ההבדל כנראה מינימאלי. אם אתה מסתדר עם חוסר כיוון גובה - לך על זה.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אם אתה מוכן לוותר על הType-C  והרמקולים אז אני ממליץ על Gigabyte G27Q, רכשתי כזה מTMS לפני כחודש.

אמנם מוגדר כמסך גיימינג אבל במחיר זול ל1440P(כ1100 ש"ח) אתה מקבל IPS עם איכות תצוגה ודיוק צבעים באותה רמה או טובים מהמקבילים מבית Dell, בהירות מקסימלית מוגזמת לחלוטין וגם קצב רענון של 144HZ שזה דיי מגניב ונראה מצוין.

שים לב שבמפרט רשום שיש רמקולים אבל הם נשמעים זוועה, כאילו חסמת רמקול של טלפון עם האצבע, כמו כן חסר לו כוונון הטיה מעלה-מטה (כיוון גובה יש) וכוונון סיבוב ימינה-שמאלה, לי זה לא קריטי וגם לא בכל המתחרים יש.

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
פורסם

תודה על כל ההמלצות.

היום שמתי לב שהמסך של אבא שלי הוא הP2720DC. בהחלט מסך מעולה. בעבר היו עליו דילים יותר טובים דרך הייטקזון 😅

בכל מקרה, אני מוגבל בהיצע שלי בגלל ההטבה של כמעט 500 ש"ח שאני מקבל ברכישה מבאג או הייטקזון, ככה שההצעות לשני המסכים הנוספים לא רלוונטיים לצערי.

מסתבר שאת הקופון עצמו אקבל רק בשבוע הבא, אז יש לי עוד קצת זמן להחליט.

תודה לכולם

• אהבתי 1
פורסם

גם אני כמו פות"ש חיפשתי בזמנו מסך עם רמקולים מובנים. קניתי פיליפס. 'עלובים' זו מחמאה לביצועים של הרמקולים האלה. זו לא שאלה של גודל הרמקול כי רמקולים של לפטופ נשמעים טוב בהרבה.

פורסם

יש דגמים עם רמקולים סבירים אגב - לרוב במסכם שגם כוללים מצלמה ומיקרופון אבל אלו דגמים יקרים משמעותית.

יצא לי להשתמש באחד כזה של למובן שהיה … בסדר… והחדש של אפל שהיה מעולה אבל כפול במחיר מהלנובו

לתקציב - הזה - לגמרי הרמקולים של הנייד הממוצע עדיפים

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...