Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

אחרי ששנים לא התעניינתי בקופות השונות שפתחו לי במקומות העבודה שלי לאורך השנים קבלתי החלטה להבין מה הולך בתחום הלא ברור הזה.

לא מזמן מקום העבודה שלי הצטרף למועדון "הייטקזון" ואחד השירותים שמציעים שם (בחינם יש לציין) הוא בחינה של תיקי ההשקעות ע"י חברת "צ'ק אפ פיננסי".

השארתי פרטים והנציג שחזר אלי שאל אותי כמה שאלות ובסוף ייעץ לי להעביר את קופת הגמל שלי ממסלול "רגיל" למסלול "מנייתי", הוא טוען שהמסלול הזה יהיה לי יותר ריווחי בעיקר בגלל שאני מתכנן להחזיק את קרן ההשתלמות הזאת לאורך זמן רב.

על פניו הקרן שהוא מציע לי נראית מעולה - התשואה בקרן החדשה היא פי 2 מהישנה בהשוואה ל5 השנים האחרונות, חיסרון: דמי הניהול טיפה יותר גבוהים (0.4 מול 0.8), אבל לאור התשואה הגבוהה היא יותר הרבה יותר רווחית.

מצד שני, חוץ מהסתכלות של 2-3 דקות בדוחות השנתיים של הקופה אני לא מבין כלום בנושא.

-האם באמת שווה ללכת על מסלול מניות כאשר יש רצון לשמור את הקופה לעתיד הרחוק?

-האם קופה מנייתית היא מסוכנת יותר ודורשת יותר מעקב והבנה מקופה רגילה? (לדעת מתי לעבור וכאלה)

אשמח ללמוד מהחכמים בעניין 🙂

פורסם

ברמה כללית מאוד, במסלול מנייתי יש יותר סיכון וגם סיכוי גבוה יותר לרווח גדול, אבל כל זה בהסתכלות לטווח קצר. כי נפילות ועליות בבורסה תמיד יש, בטווח הארוך הכל עולה.

לכן מקובל להמליץ למי שיש לו עוד שנות חסכון רבות להשקיע במסלול מנייתי, כי נפילות בטווח הקצר לא ישנו לו, ואז לקראת הגיל שבו כבר מתקרבים לשלב שצריכים את הכסף לחזור למסלול שמרני יותר כדי לא לאבד חלק גדול בנפילה שתבוא בדיוק לפני שתרצה למשוך את הכספים.

• אהבתי 1
פורסם

כל מה שכתבת נכון :) למעט אולי עניין המעקב ששם אם אתה לא באמת בקיא כנראה שעדיף לך לעזוב אותה בשקט וזהו.

אני אישית נמצא במסלול קצת יותר נמוך אבל זה בגלל שאני שמרן :).

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

רווחיות עבר לא אומרת כלום על רווחיות בעתיד (נבואה ניתנה לשוטים)

הייתי ממליץ לבדוק איזה קרן יש בה הכי פחות כסף ולראות אם התנאים בסדר או שדמי הניהול גבוהים מדי ולכן הכספים "נאכלים" על ידי הדמי ניהול. אולי אפילו לבקש אם אפשר להוריד את דמי הניהול.

כמובן אם דמי הניהול גבוהים מדי, אולי שווה לבדוק להעביר אותם לקרן אחרת.

אפשר גם לשחק בין המסלולים השונים, אחת להשים על S&P500, שנייה על מנייתי והשלישית על אג"ח.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים אבל זה אמור להראות על היכולות של המנהלים אותה וגם על הכיוון.

אלטשולר שחם לדוגמא היתה על הפנים בשנים האחרונות כי השקיעו חזק בשוק הסיני.

אג - תבדוק על דגמי ניהול דרך הייטק זון  - יש להם הסכמם לא רעים. תבדוק לכלל המוצרים שלך (גמל, פנסיה וכו'). כדאי.

• אהבתי 1
פורסם

השאלות שהיייתי שואל הן:

1. מה גילך, מה התעסוקה שלך, כמה אתה חוסך כל חודש או שנה.

2. מה טווח החסכון המתוכנן ולאיזה מטרה הוא מיועד.

3. מה ההסתברות שתזקק למשיכת הכסף יותר מוקדם.

4. מה מבנה כלל החסכונות שלך. בסופו של דבר צריך לאזן בין המסלולים בדרגות סירון שונות בהתאם לחסכון ולצרכים העכשוויים והצפויים.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני לא מבין מה הצורך בחדירה הזאת לפרטיות ומה היא בעצם נותנת. רווחים הם באחוזים.

הדבר היחיד שמעניין הוא האם יש כוונה להוציא את הכסף בעוד x שנים.

לגופו של עניין, ממרום גילי(40) הבנתי שבגדול, לאורך זמן כן, המסלול המנייתי מרוויח יותר, לפעמים עד פי 2 לאורך תקופה מסויימת, אבל בנפילות בבורסה הוא חוטף בגדול. בשנים 2019-2021 היו עליות מטורפות בבורסה שלא בהכרח יחזרו על עצמן..

כאן נכנס לחישוב עניין דמי הניהול, דמי הניהול שיש לך הם מאוד נמוכים, עכשיו קשה לרדת מ-0.65 וזה מגיע עד 1 במקומות מסויימים. החברות לא כל כך גמישות 

דמי ניהול הם הדבר היחיד שאתה יכול לשלוט עליו ולא הייתי מוותר בקלות על ה-0.4 שלך.

אם אתה צעיר יחסית וייפתחו לך עוד 3-4 קרנות השתלמות עד לפנסיה הייתי שם אותם במנייתי 

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 15.9.2022 בשעה 18:49, sperial כתב:

השאלות שהיייתי שואל הן:

1. מה גילך, מה התעסוקה שלך, כמה אתה חוסך כל חודש או שנה.

2. מה טווח החסכון המתוכנן ולאיזה מטרה הוא מיועד.

3. מה ההסתברות שתזקק למשיכת הכסף יותר מוקדם.

4. מה מבנה כלל החסכונות שלך. בסופו של דבר צריך לאזן בין המסלולים בדרגות סירון שונות בהתאם לחסכון ולצרכים העכשוויים והצפויים.

1. 30, עובד בתחום החומרה. 

2. בעיקרון כרגע אין לי טווח\מטרה מוגדרת לחיסכון, במידה ולא תהיה לי איזה קטסטרופה כנראה שהכסף ישמש לרכישת דירה.

3. נכון להיום, אני לא חושב שאצטרך למשוך את הכסף ב7 שנים הקרובות.

4. פנסיה, קופת גמל שההורים פתחו לי מלפני המון שנים - דרגת סיכון נמוכה, וקרן ההשתלמות המדוברת, בעיקרון בעוד שנה וחצי אמורים לפתוח לי עוד קרן ממקום העבודה.

בתאריך 15.9.2022 בשעה 20:07, aviaviavi כתב:

אני לא מבין מה הצורך בחדירה הזאת לפרטיות ומה היא בעצם נותנת. רווחים הם באחוזים.

הדבר היחיד שמעניין הוא האם יש כוונה להוציא את הכסף בעוד x שנים.

לגופו של עניין, ממרום גילי(40) הבנתי שבגדול, לאורך זמן כן, המסלול המנייתי מרוויח יותר, לפעמים עד פי 2 לאורך תקופה מסוימת, אבל בנפילות בבורסה הוא חוטף בגדול. בשנים 2019-2021 היו עליות מטורפות בבורסה שלא בהכרח יחזרו על עצמן..

כאן נכנס לחישוב עניין דמי הניהול, דמי הניהול שיש לך הם מאוד נמוכים, עכשיו קשה לרדת מ-0.65 וזה מגיע עד 1 במקומות מסוימים. החברות לא כל כך גמישות 

דמי ניהול הם הדבר היחיד שאתה יכול לשלוט עליו ולא הייתי מוותר בקלות על ה-0.4 שלך.

אם אתה צעיר יחסית וייפתחו לך עוד 3-4 קרנות השתלמות עד לפנסיה הייתי שם אותם במנייתי 

דמי הניהול שלי היום נמוכים בגלל שמדובר בהסדר מול מקום העבודה.

אמנם קשה לדעת מה יקרה בעתיד, אבל כמו שנאמר פה, לרוב, קופות מניתיות נותנות תשואה גבוהה יותר לאורך זמן.

באופן כללי, עד הפנסיה צפויים להיפתח לי עוד 5 קרנות השתלמות.

פורסם

אם אתה בן 30 וחושב על רכישת דירה, והחסכון מיועד למטרה זו, הייתי מתיחס כחסכון לטווח קצר ומשקיע בשמרנות. לעומת זאת, החסכונות לגיל פרישה הם לטווח ארוך מאוד ולכן יכולים להיות יותר ספקולטיביים, כי יש זמן לתיקון - ויהיה צורך לחשוב מחדש סביב גיל 50.

הערה קטנה לגבי חסכון פנסיוני - בדוק שרכיבי הביטוח שלו מתאימים למצבך ולצרכיך. יתכן שיש עודף ביטוח, ואפשר להסיט את הפרמיה לטובת חסכון.

בסופו של דבר, אני מבין שיש לך חסכונות משמעותיים, שקול להוועץ ביועץ פנסיוני או יועץ השקעות. כי יש שיקולים שאנו, ההדיוטות, לא נביא בחשבון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנה כלל אצבע מטופש ששמעתי פעם:
כמה שנים עד הפרישה? תכפיל ב-2 ושזה יהיה אחוז החשיפה במסלול למניות.

*שוב מדובר בכלל אצבע מטופש שאין לי מושג אם הוא טוב או רע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תגדיר פרק זמן שאתה תצטרך את הכסף אם זה מעל 10 שנים הייתי הולך על הקרן שיש בה מחקה מדד ועם הדמי ניהול הכי נמוכים 

אם לא אז לא יודע

פורסם

- גם במסלול מנייתי אתה יכול לבחור את רמת החשיפה שלך למניות

- במסלול מנייתי דמי הניהול אוטומטית עולים

מנסיון שלי ועל פי הנתונים שהבאת אני מאוד ממליץ על מנייתי (מקסימום), נכון שיש סיכון בטווחים ובנקודות זמן מסוימות, אבל לטווח הארוך זה מאוד משתלם

• תוכן חדש...