Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בגרמניה יש איזה זקן עם מרצדס שהגיעה למליון קמ' על המנוע המקורי. שאלו אותו איך זה, והוא אמר שהוא קונה כל 5 אלף קמ את השמן הכי זול שיש באותו זמן בחנות ומחליף.

מסקנה - החלפה תכופה של שמן מפצה על הרבה.

עריכה אחרונה על ידי edward

האתר שלי: long.co.il

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

|

לפני 3 שעות, edward כתב:

בגרמניה יש איזה זקן עם מרצדס שהגיעה למליון קמ' על המנוע המקורי. שאלו אותו איך זה, והוא אמר שהוא קונה כל 5 אלף קמ את השמן הכי זול שיש באותו זמן בחנות ומחליף.

זה מזכיר את המסקנה שזבוב בלי רגליים ובלי כנפיים לא שומע

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

הבעיה שנתקלים בשיטת הטיפול הזאת גם במוסכים של יבואנים.  לא בהכל, אבל בסירוב להחליף שמן גיר, שמן מנוע מצובר בתקן לא מתאים ( ממלאים לכל הרכבים את אותו השמן, כמובן של "פז" וכמובן במחיר כפול מכל יצרן שמנים שקיים בשוק) והחלפת נוזל בלמים רק ממיכל עודפים .

וכמובן כל זה תמורת 1200₪ במקום 600₪ במוסך כללי.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, Roy142 כתב:

-כמו שאמרו פה, זה כאב ראש נוסף למוסך להחזיק שמנים לכל סוגי המנועים, כנראה שזה גם חיסרון כלכלי מבחינת מלאי שאתה תצטרך להחזיק.

ואיך המוסך הזה מחזיק מלאי חלקים לכל סוגי הרכבים? הוא לא.

מוסך לא מחזיק מלאי של שום דבר. הוא מרים טלפון לחנות חלפים הקרובה וכמה דקות אחר כך מגיע טוסטוס עם החלקים. אם היה רוצה שמן לפי תקן היה עושה את אותו דבר, אבל אז היה קשה להרוויח 80% וגם לתת ללקוח מחיר שובר שוק…

ממה שראיתי בלא מעט מוסכים כלליים הם קונים משטחים של שמן מנוע לפי הדיל הכי טוב שהיה באותו רגע. תקן מעניין להם את העכוז, רק מחיר מעניין אותם.

הם ישימו לך פילטר שמן סיני ב-10 שקלים ושמן מנוע אנונימי שעלה להם 60 שקלים אחרי מעמ ויחייבו אותך ב-500. העיקר שאתה מרגיש טוב שחסכת.

לא אומר שכולם כאלה. רק אומר שאם קיבלתם הצעת  מחיר נמוכה מאוד תבררו טוב טוב מה אתם מקבלים. גם זה נהיה יותר ויותר קשה היום עם כל הזיופים שיש בשוק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 שעות, edward כתב:

דוגמא יפה למה שקורה בעולם הרכב.
בדיוק בגלל זה הוא אדם זקן; התפיסה שלו היא מ"פעם".
כיום לאף אחד (כמעט) אין אינטרס להחזיק רכב מיליון ק"מ (אפילו אם זו מרצדס). אנשים רוצים להחליף רכב כל כמה שנים.
באגד למשל, לא מחליפים שמן לפי הוראות היצרן, אלא לוקחים דגימה כל תקופת זמן ושולחים למעבדה ספציפית, שבודקת את מצב השמן ומחליטה האם הגיע לסוף דרכו או יכול לעבוד עוד. הרי דין שמן באוטובוס עירוני שונה מזה שנמצא באוטו בינעירוני וכו' וכו'. כך הם גם חוסכים הרבה כסף וגם אין סכנה למנוע שיעבוד עם שמן גמור.
ולגבי שוק החלפים, אני רק אניח את זה כאן:

פורסם (נערך)

אנחנו (גולשי הפורום) טיפה בים לעומת כל הנהגים בארץ. 

אני לא אופתע אם ב99 אחוז מהמקרים הלקוח אפילו לא שואל את המוסך מה יש בטיפול. אני לא אופתע אם יהיו מקרים שבכלל הלקוח לא יזם בעצמו את הטיפול, אלא קרתה תקלה אחרת ו ״על הדרך״ עברה שנה וחצי מהטיפול הקודם אז יאללה תחליפו גם שמן. 

הלקוח הישראלי הממוצע רוצה לשלם כמה שפחות, כדי שיוכל להגיד בערב שבת כמה הוא דפק את המוסך וכמה הוא גאון פיננסי מהלך. 

מהי לדעתך כמות הפוסטים שקראתי פה על זה שמישהו / קרוב משפחה של מישהו הלך לצמיגייה ודחפו לו רביעייה סינית במחיר של צמיג ממותג? או במקרה הגרוע פי כמה יותר?

או מהצד השני (למרות שלא קראתי על זה פה אלא סיפורי משפחה) כמה הם דפקו את הצמיגייה שהציעה להם רביעייה ב 1300 שקל אבל הם מצאו ביותר זול כי הרי כל צמיג זה סתם גומי למה שידפקו אותי?

אנשים בארץ קונים רכב ב6 ספרות אבל לא מספיק אכפת להם לחקור את התהליך של מעבר ללזרוק את האוטו במוסך - אילו צמיגים טובים? מה תקן השמן?

מעניין אותם כמה זה יוציא לשכן את העיניים, פחות מעניין שהתקן של השמן יהיה בול A B C ולא חלילה D E F. 

אבל כשזה נוגע לעוד הוצאות?? כמה שפחות לשלם!! הכל אותו *רא. אני לא אצא פראייר ואשלם למוסך X פי 1.2 כשיש מולו אחד אחר שיתן לי הנחה (ועל הדרך ידחוף לי דברים שלא מתאימים לרכב אבל מאיפה אני מבין). 

כמות הסיפורים ששמעתי של ״האוטו לא נוסע, אז מה אם עברה שנה? נחכה שיעבור 15 ואז נלך למוסך״ או ״צמיג סיני הוא בדיוק כמו צמיג ממותג רק זול יותר״ מאנשים שמאמינים שיותר מבינים ממני היא לא נגמרת. 

אז בגלל שאנחנו טיפה בים זה נראה להם עקום. הם לא רגילים כנראה ללקוחות שמבינים דבר או שניים, ולא מוכנים לשמוע מלקוחות שלהם שיסבירו להם איך לעשות את העבודה כמו שצריך. 

עריכה אחרונה על ידי iEminem
  • אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 15 שעות, edward כתב:

יש באינטרנט לא מעט תיעודים של מכוניות שהגיעו למיליון ק"מ, חלקן למיליון מייל (1.6 מיליון ק"מ) ולחלקן להרבה יותר.

בהסברים אצל אחד כתוב החליף שמן כל 5000 ק"מ או כל 3000 מייל וזה סוד הק"מ הגבוה, אצל אחר כתוב החליף שמן בדיוק לפי הוראות היצרן וזה סוד הק"מ הגבוה, אצל השלישי כתוב "טיפל פעם באף פעם" אבל הרכב "סוס עבודה" וזה סוד הק"מ הגבוה...

יש גם בארץ פה ושם רכבי הסעות (טרנספורטר, ספרינטר, טרנזיט וכו' עם מיליון ק"מ על המנוע המקורי ואני בספק גדול מאוד שמישהו מחליף שם שמן כל 5000 ק"מ.

פורסם

אני מעולם לא שמעתי על רכב שהגיע למיליון תוך הזנחה קשה או החלפת שמן פעם ב...

לגבי אלה שהגיעו לשם מבלי להחליף שמן כל יומיים: בפס ייצור המנוע, הצילינדרים (או שרוולים בד"כ) נחרטים במפעל לפי תקן מסוים המאפשר עפיצות מסויימת, מן הסתם.
אחת ל... או פעם ב.., מורכב מנוע כזה כאשר במיקרה הבוכנות וטבעותיהן מתאימות בול לחריטה שכאמור מאפשרת טולרנס לפה או לשם, והרי לנו מנוע ש"כאילו" הותאמו בו במעבדה (או בהתאמה אישית ידנית, אם תרצו) הרינגים אל הצילינדרים...
נוסיף לזה ביצוע הרצת מנוע טובה והרי לכם רכב שללא החלפת שמנים ייחודית עושה מיליון.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

מנוע תלוי בהמון רכיבים אחרים ויש שלל רכיבים אחרים שיכולים להתקלקל ולחסל מנוע או להשבית רכב בלי קשר למנוע.
ההסבר למנוע שהגיע למיליון ק"מ זה כנראה הרבה יותר "ממנוע עילוי" שיצא מהמפעל כשכל חלקיו בדיוק אופטימלי.
מספיק צינור מים אחד יבש וה"מנוע העילוי" הזה ילך לפח הזבל.

מנוע שמגיע לק"מ כזה זה או המון המון המון מזל, או תשומת לב של הבעלים או גם וגם (כנראה גם וגם).

מספיק שהבעלים פותח מכסה מנוע פעם בשבוע ומסתכל על מפלס המים והשמן כדי להקטין פי כמה את הסיכוי שמנוע ילך על שטות. אם הוא עושה את זה כל יום הסיכוי בכלל קטן.
בסוף אם יש שמן גם מנוע בלי נוזל קירור שהתחמם יוכל לשרוד.
אם יש שמן ויש מים אז הסיכוי שמנוע בעל נפח גדול ילך בכלל קטן.
אם יש שמן ויש מים והרכב נוסע בעיקר בדרכים בין עירוניות אז ממש לא מפליא שמנוע ישרוד מאות אלפי ק"מ, וכפי שאמרתי יש שלל חלקים אחרים שיכולים להתקלקל לפני המנוע ולהפוך את המשך השימוש ברכב ללא כדאי.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

פרקש,
מבין מה אתה אומר, אבל אין דבר כזה - "מזל" במכניקה.
בתפישה שלה, מכניקה היא דבר מאד פשוט.
ברור שאני לא מתכוון למנוע חסר מזל שאיבד מים או שמן או השד יודע מה, כתוצה מהזנחה או תקלת ייצור, כן?

פורסם
בתאריך 11.9.2022 בשעה 13:43, Buki כתב:

תקנה את השמן שבתקן הנכון ותביא למוסך.

הכי טוב.

אני גם מביא פילטר מקורי ושהיתה לי סיוויק, גם נוזל קרור מקורי (על פי המלצת מכונאי רציני מומחה לרכב הזה). 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם (נערך)

רוב המוסכים רוצים לעשות כמה שיותר עבודה בכמה שפחות זמן (או אפילו כמה שפחות בכמה שפחות), וששולי הרווח יהיו מקסימליים.

רוב הלקוחות רוצים לשלם כמה שפחות (בכל תחום אבל לדעתי ספציפית בתחום תחזוקת האוטו), גם אם זה אומר לפעמים לקבל פחות.

הרי לך הביצה והתרנגולת של הסיפור על רגל אחת.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

בגלל זה תמיד אני קונה חלפים לבד ומשלם על עבודה. 

גם יודעמה איכות החלפים שנכנסים לי לרכב, וגם לרוב יוצא זול יותא  או אותו מחיר של המוסך אם הוא היה שם שמן קנולה ופילטרים סינים מאליאקספרס. 

אבל לשים שמן מנוע לא בתקן זה עוד מילא ברכבים כמו מאזדה 2 שלך. רחמים על מי שמגיע למוסך כללי עם מנוע פיורטק או מנועי טורבו של פוקוס/קרוז. אין כמו שמן לינג לונג מחבית בשביל למנוע הרס טיימינג או LSPI

• אהבתי 1
פורסם

למה מוסכים לא שמים שמן לא לפי תקן זאת שאלה שאלתית . למה שאר פעולות וחלקים הם כן עושים לפי ספר יצרן ? 

רוצה לשמור על רכב שלך - תקנה שמן איכותי ( Motul,LM , Castrol, Valvoline) לפי תקן וצמיגות מתאימה וגם פילטר מקורי או מיצרן איכותי ותחליף שמן לפי שעות עבודה או כל 7.5 אלף ואז הכל יהיה בסדר.

• תוכן חדש...