Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות: גולף MK7 ואיביזה FR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז בתקופה האחרונה יצא לנו, במשפחה המורחבת, להחליף מכונית. ההונדה ג'אז של זוגתי הוחלפה בגולף MK7, שנת 2015, והיונדאי i20 של אמא שלי הוחלפה באיביזה FR חדשה, שני הרכבים מצויידים באותו המנוע, 1500, 150 כ"ס, מה שנתן לי הזדמנות גם להתרשמות מהמנוע הזה גם מהשילוב שלו ברכבים האלו, וגם באופן כללי משתי דוגמאות של ואגיות מודרניות.

נתחיל מהגולף:

באופן כללי הרכב שלנו הוא שנת 2015, עלה לכביש בדצמבר של אותה שנה, אני חושב שרמת הגימור נקראת קומפורטליין (זו המפוארת יותר), עשה 70 אלף ק"מ, והוא יד 1, שהיה של אמא של זוגתי לפני שאנחנו קיבלנו אותו. חייב להגיד שלמרות שהרכב נקנה חדש לגמרי והיה אצל הוריה של זוגתי מספר שנים נאה, לא אני ולא אף אחד אחרי מלבד הוריה זכה לנהוג בו, כך שלא היה לי שום מושג איך הרכב הזה מתנהג לפני שישבתי בפעם הראשונה ליד ההגה, לפני מספר חודשים.

כניסה ויציאה: הרכב נמוך, מאוד, ואפילו עם גובהי הלא מוגזם, וכנראה בגלל בעיות הגב ובגלל הכרס שלי, כניסה אליו מחייבת צניחה לא קטנה אל הכיסא, ויציאה ממנו היא תרגיל מצחיק של לפתוח את הדלת, להסתובב הצידה על הכיסא, ולשלוף את עצמי מהאוטו. יתכן שכל הסיבוך הנ"ל נוסע גם מהסעיף הבא. באופן כללי, לא מאוד נוח.

תנוחת נהיגה: זוכרים שהיה לי לא נוח להיכנס ולצאת? אז הכל הופך להיות ממש שווה כשאני יושב מאחורי ההגה. תנוחת הנהיגה שאני אוהב (וכנראה רק אני) כשהרגליים יחסית ישרות, אבל ההגה הכי קרוב אלי שאפשר, כך שהידיים יחסית כפופות, ויכולות להגיע בקלות לכל מקום בהגה. ברוב המכוניות ההגה לא יוצא מספיק, ובסניק הוא בכלל אנכי מדי, אבל בגולף זה עולם אחר, ועבורי תנוחת הנהיגה היא נמוכה כמו שאני אוהב, מאפשרת לקרב אלי את ההגה, זווית וגודל הדוושה המתה בדיוק מתאימים לי, ובאופן כללי זו מכונית שכשאני יושב בה הכל נופל לי בול. מושלם עבורי.

ראות: מעולה עבורי קדימה ולצדדים. אחורה... נו, ראיתי טובים מזה. יחד עם זאת קל מאוד למקם את האוטו ולהבין איפה הפינות שלו.

פנים: מקום שנעים מאוד להיות בו, גם 7 שנים אחרי שהוא נקנה. החומרים נעימים למגע (ברובם - יש פלאסטיק קשיח פה ושם), תאי הדלתות מרופדים (שזה יתרון אבל גם חסרון), המושבים נוחים (אם כי לא תומכים), ובאופן כללי הרכב משדר תחושה של משהו שהוא לא פרימיום לגמרי, אבל בהחלט בכיוון. תא המטען סביר למדי - לא נסענו איתו לטיולים, בשביל זה יש את הסניק, אבל ליומיום הוא ממש אחלה.

איכות: בגדול אחלה. האוטו בן 7, והפנים שלו מרגיש יצוק, בלי קרקושים וצקצוקים. יחד עם זאת, בעליה על באמפרים יש חריקות לא ברורות מכיוון המתלים, ויש איזושהי תחושה בסרק שמפעם לפעם המנוע מחסיר פעימה - מצד אחד לא משהו לא סביר לרכב בן 7, אבל מצד שני לא קרה לי ברכבים אחרים. הרכב מטופל במורשה צ'מפיון (אין לי מושג איזה), והוא ימשיך להיות מטופל שם בשיטת ה "תביאו לי את האוטו בדצמבר ואני אקח אותו למוסך" (ככה זה כשאוטו עובר במשפחה אני מניח...). 

נהיגה: וואוו. תאוצות מדהימות (יחסית להאצ'בק סטאנדרטית, כן?), שקט, נסיעה חלקה, והבדל מורגש מאוד בין מצב ספורט למצב הרגיל - אני לא מת על התחלת הנסיעה במצב ספורט, יש יותר מדי החלקת קלאץ', ואם לא נותנים הרבה גז זה נותן תחושה של מצמד מחליק, אבל אם כן נותנים הרבה גז הוא מזנק קדימה מהר. תאוצות ביניים ב D מעט עצלניות בשניה הראשונה, כאילו לוקח למחשב שניה להבין מה אתה רוצה ממנו, אבל אז הוא מאיץ יפה. בספורט המצב קצת יותר טוב, אבל גם שם יש איזו השהיה קלה שצריכים לצפות, אבל אחריה הדברים קורים מהר, כולל פרפור של הגלגלים הקדמיים אם ממש רוצים.

ומה שלא טוב:

• אין חיישנים קדמיים, והאחוריים הם בהתקנה מקומית
  • אני לא מת על שיטת הנעילה של VAG, שצריכים לגעת בידית או להכניס את היד. מעדיף את השיטה של רנו של התקרבות/התרחקות מהרכב.
  • לא מת על השילוב של מערכת אנדרואיד בתוך המסך של פולקסוואגן ועל הדיבורית בהתקנה מקומית (אני מניח)
  • לא מצליח לתפעל את בלם היד החשמלי שיופעל עם כיבוי המנוע, כמו שיש לי ברנו

סיכום (ביניים): בתור רכב משפחתי הוא שדרוג מדהים לעומת הג'אז שהיתה לנו לפניו, ובתור רכב הוא מרשים מאוד. אף פעם לא היתה לי גולף, ואני לא חסיד של המותג, אבל אני בהחלט מבין למה אנשים רוכשים אותן למרות מחיר רכישה מוגזם, בהחלט רכב מרשים.

ועכשיו לאיביזה:

בעצם - תעשו קופי + פייסט של מה שנכתב למעלה: אותו המנוע, אותה תיבת הילוכים, חלקים רבים מהאינטריור נלקחו מאותו מחסן חלפים, ובגדול אם לא הייתי יודע אחרת והייתם אומרים לי שזה הדור הבא של הגולף, הייתי נוטה להאמין. פאקינג רכב מרשים, בטח בהתחשב במחיר שלו. איך אמרתי לאמא שלי אחרי הפעם הראשונה שנהגתי בו - תני לי כזה בידנית, ואני מאושר.

איפה הבעיות:

• איכות הנסיעה מעט קשיחה בעיני, לא משהו שמפריע (לפחות לא לי, וגם לא לאמא שלי), אבל יש פעמים שאני מרגיש שהגוף (של הרכב) מקפץ על מהמורות במקום לספוג אותן.
  • יותר מדי פלאסטיקה קשיחה
  • דשבורד גימיקי (בעיקר סביב פתחי האיוורור)
  • אין כפתור ווליום פיזי לרדיו
  • מצלמת הרוורס לא מאוד איכותית, למי שזה רלוונטי (אני כמעט ולא משתמש בה, מעדיף "ראש בחוץ").
  • החלון האחורי ממש קטן.
  • המראות ממש קטנות (שלושתן)
  • לוח מחוונים אנאלוגי... ראבאק, אנחנו ב 2022.
  • תשקיעו ב Strut הידראולי להחזיק את מכסה המנוע. שוב... 2022 כבר.

בצד החיוב:

• מערכת מיזוג טובה עם כפתורים פיזיים גדולים וברורים
  • מסך טוב (אם כי השוליים שלו גדולים ממה שצריך, והוא יכול היה להיות יותר אלגנטי)
  • בלם יד פיזי (זה טוב או רע?)
  • רמת אבזור מרשימה מאוד
  • תאורה קדמית בהירה וחזקה מאוד

אדווח בהמשך אם יהיו דברים מעניינים.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם (נערך)

מנוע 1.5 קיים בגולף רק משנת 2019, לפני זה הרכב היה מגיע עם מנוע 1.4 בהספקים של 125 או 150 כ"ס (תלוי ברמת גימור)

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 7 שעות, itsik170 כתב:

לפני זה הרכב היה מגיע עם מנוע 1.4

פאדיחה. חייב לבדוק את זה - הייתי בטוח שזה אותו המנוע, כיון שאביה של זוגתי אמר לי שזה 1500 עם 150 כ"ס, זהה לזה שיש בטיגואן החדשה שהם רכשו. עכשיו אני הולך לבדוק אם גם בטיגואן הוא לא התבלבל במנוע 😄

פורסם
לפני 45 דקות, Fazer כתב:

פאדיחה. חייב לבדוק את זה - הייתי בטוח שזה אותו המנוע, כיון שאביה של זוגתי אמר לי שזה 1500 עם 150 כ"ס, זהה לזה שיש בטיגואן החדשה שהם רכשו. עכשיו אני הולך לבדוק אם גם בטיגואן הוא לא התבלבל במנוע 😄

אם הטיגואן הוא בלי מובילאיי, אז זה ה-1.5.

במהלך 2019 הגולף, הטיגואן והאטקה קיבלו מנוע 1.5 שהחליף את ה-1.4 שהיה קודם וגם קיבלו את התיקון סטייה מנתיב המקורי שפטר את הרכבים סופית מהתקנת מובילאיי.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 5 דקות, itsik170 כתב:

אם הטיגואן הוא בלי מובילאיי

בלי מובילאיי - הטיגואן הוא למיטב זכרוני מאיפשהו ב 2020, לא סגור על מתי בדיוק, אבל הוא בוודאות בלי מובילאיי.

פורסם (נערך)

אני הייתה לי את הגולף עם המנוע 1.4 עם ה125 כוח סוס ועברתי לאוקטביה עם ה1.5 - באופן נורא מפתיע המנוע 1.4 מרגיש יותר נמרץ במיוחד בתאוצות ביניים מה1.5 ולא רק בגלל האוקטביה כי גם נהגתי ברכבים אחרים עם המנוע הזה עוד לפני.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, noknok כתב:

באופן נורא מפתיע המנוע 1.4 מרגיש יותר נמרץ במיוחד בתאוצות ביניים

לפני שעתיים, meir_gi כתב:

היה לי גולף 1.4 עם מנוע 125 כס שהרגיש נמרץ יותר

למען האמת זה גם מה שאני הרגשתי בהשוואה בין הגולף לאיביזה, אבל כיון שחשבתי שזה אותו המנוע, ייחסתי את זה לזה שהאיביזה חדשה לגמרי (1500 ק"מ) והמנוע שלה עוד לא נפתח.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
פורסם

גם אני מרגיש את זה בלאון 1.5 שלי לעומת לאון וגולף 1.4 שנהגתי בהן לפני. ה-1.5 מאבד אוויר דיי מהר כשהסל"ד עולה וה-1.4 היה לינארי יותר.

באופן מוזר בארונה ובאיביזה 1.5 החדשות הוא מרגיש נמרץ יותר מהלאון 2019 שלי.

• תוכן חדש...