Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, אליהו שבת כתב:

הי הלו, רווק יקר, אם אתה מרוויח 11-12 וחוסך 90% אתה פשוט תותח!

בפועל למשפחה עם ילדים ולא משנה כמה ילדים המצב שונה, לחלוטין.

כנראה שבגלל זה הוא רווק 😉

לקחת יחידה אחת ממשק בית ולגזור את כל ההתנהלות הכלכלי רק ממנה זו טעות. יכול להיות שהוא מכניס 10 אבל אשתו 50, יכול להיות שיש לו הכנסה פאסיבית נוספת ויכול להיות עוד 1001 דברים.

מה שכן, מי שמוכן להחנק כלכלית בשביל שופוני הוא אדם שאני יכול רק לרחם עליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, Ido12 כתב:

ברור לי,גר אצל ההורים. 

אבל עדיין,זוג שמרוויח ביחד 20 זה לא עלוב,בכלל. 

ואם בנו את עצמם במשך החיים,בגיל צעיר...

7 אלף משכנתא+ארנונה כל המסביב,3 אלף תחזוקת רכב מלאה עם המסביב. 

אוכל 2000,בגדים 1000 בחדש,טלפון יציאות ובלתמים 3000 בחדש.

והקפצתי הכל למעלה הרבה מעל המינימום,ואפילו לפינוק. 

תוסיף ילד בגיל רך למשוואה ואתה חיי טוב עם 20k כזוג עם ילד. 

לא אמרתע שזה שכר שיעשה אותך עשיר.ממש לא. 

אבל כן שכר שיאפשר אפילו מותרות פלוס.

רק שבממוצע יש למשפחה 3 ילדים ולא 1. 

פורסם

מה המטרה של השרשור? להוכיח שמי שמפנה אחוז גבוה מהכנסתו הפנויה למימון רכב מטומטם? גם אם כן, זכותו להיות מטומטם. כל עוד הוא עומד בהחזרים (ושוב, הרוב המוחלט עומדים בהחזרים), הוא לא מזיק לאף אחד. לא כל אחד חייב להתאים את חייו לתפיסת החיים של מישהו אחר. יש הרבה דברים שאני באופן אישי לא הייתי עושה, זה לא אומר שלאחרים אין זכות לעשות אותם כל עוד הם לא פוגעים באף אחד.

• אהבתי 7

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

בתור ילד, כשיצא מהיר ועצבני 2 וראיתי איך בראיין גר באיזה חדרון בתחנת דלק ומחזיק סקייליין משופרת, החלום שלי היה פשוט להשקיע ברכב כזה מעל לכל דבר - העיקר שהוא שלי. לא חשוב איפה אתה גר, אפשר לישון באוטו שאתה כל כך אוהב, ומקסימום, אם צריך,  אפשר להתקלח בחוף כמו רון נשר. אבל מאז התבגרתי, נראלי..

עריכה אחרונה על ידי GT-40
  • אהבתי 1

drive like a LADY, shift like a BOSS

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Ido12 כתב:

ברור לי,גר אצל ההורים. 

אבל עדיין,זוג שמרוויח ביחד 20 זה לא עלוב,בכלל. 

ואם בנו את עצמם במשך החיים,בגיל צעיר...

7 אלף משכנתא+ארנונה כל המסביב,3 אלף תחזוקת רכב מלאה עם המסביב. 

אוכל 2000,בגדים 1000 בחדש,טלפון יציאות ובלתמים 3000 בחדש.

והקפצתי הכל למעלה הרבה מעל המינימום,ואפילו לפינוק. 

תוסיף ילד בגיל רך למשוואה ואתה חיי טוב עם 20k כזוג עם ילד. 

לא אמרתע שזה שכר שיעשה אותך עשיר.ממש לא. 

אבל כן שכר שיאפשר אפילו מותרות פלוס.

אוכל זה ממש לא 2K ש"ח, שכחת חינוך גנים וכו' - אבל זה כבר שרשור לאופ טופיק.

מכיק לפחות 4 חברים שמחזיקים רכבי יוקרה (נגיד מעל 400K), כולם במימון הבנק אבל מסיבה אחרת,
לכולם יש יכולת לקנות מחר רכב כזה במזומן, אבל עם הכסף הם עושים אחרים (הכסף צריך לעבוד) ואם הריביות (עדיין) נמוכות פשוט חבל להשים את המזומן על הרכב.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
  • אהבתי 3
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קצת סטיה מהשרשור, זה גם היום ככה?

אם יש לי כסף לרכב שאני רוצה לקנות, עדיף לי לקבל הלוואה מהבנק לרכב ואת הכסף שלי לשים בקופת גמל או משהו כזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• אחראי פורום
פורסם

כל עוד יש רווח בפעולה הזו, אז למה לא? אם אתה לקוח טוב בבנק, תקבל הלוואה זולה מאוד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)

@laviii צריך לבדוק יותר לעומק, יתכן שיש להם הרבה שיקולים אחרים.

@SlowRide תלוי מאוד בסיכונים שאתה מוכן לקחת. אישי לגמרי.

@RK לדעתי השרשור הוא כללי מאוד, קשה להתיחס למעמדות שונים. מכל מקום, אפשר ללמוד כאן על סדרי עדיפות של אנשים, כי אתה נתקל גם בפועל הייצור שמרויח 30 ש"ח לשעה וחוסך פרוטה לפרוטה (ועל כך כל הכבוד) כדי לקנות את ה-BMW. האם זה סדר העדיפות שלי ושל הקרובים לי? ממש לא. אבל יש לא מעט כאלה. יש אנשים שגדלים בתוך תרבות שופוני, ולכן הרכב, שהוא דבר שקל מאוד להציג, נמצא אצלם בסדר עדיפות גבוה. דרך אגב - לך לשרשור חיפוש ורכישת רכב, תמצא לא מעט כאלה, מוכנים לעשות מאמץ לא קטן כדי לנהוג ברכב שבחרטומו כוכב\דגל בואריה או כל סמל יוקרה אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני 24 דקות, SlowRide כתב:

קצת סטיה מהשרשור, זה גם היום ככה?

אם יש לי כסף לרכב שאני רוצה לקנות, עדיף לי לקבל הלוואה מהבנק לרכב ואת הכסף שלי לשים בקופת גמל או משהו כזה?

הכל תלוי איזו ריבית תקבל, מה רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת ומה כישורי המינוף שלך לייצור כסף מהכסף שלך.

אישית משתדל לעבוד עם כסף שלי ובמינימום מינוף. לא אוהב חרבות מעל לראש.

פורסם (נערך)

חבר טוב שלי הוציא אתמול אאודי A4 ברמת 45TFSI  מהחברה,

יש לו שני ילדים (גיל יסודי) וההם מכניסים יחד סביב 18 נקי בחודש,

משכנתא + הרכב שלו + הרכב של אישתו שבדרך (פאביה מונטה קרלו 1.5 ל') + הלוואונת שהוא סוגר עכשיו - סביב 8K-8.5K

אבל,

האיש עובר לפנטהאוס חדש בקרוב ונמצא בחו"ל פעמיים בשנה, בשנה רעה..

חי עם הלוואות והחזרים חודשיים באופן נפלא.

בעבר, לא הצלחתי להבין את זה, נראה לי משוגע לחיות ככה,

אני חי בעולם שנע לפי: אם יש קונים- אם לא - לא.

מצד שני, בואו רבותי,

אתם עובדים במקום מסודר עם ביטחון תעסוקתי גבוה?

אתם יכולים לחיות ברמה או שתיים מעל להכנסה שלכם עם ניהול נכון של החזרים חודשיים,

זה לא היה קל כל כך בעבר - כיום זה לא יאומן כמה שזה פשוט.

אני מסתכל על חבר שלי ונהנה מכל מה שהוא השיג ומהדרך בה הוא חי,

הוא חי טוב יותר ונהנה יותר מהרבה אנשים שאני מכיר.

רובנו לא "נשחק עם הכסף" ולא "ניתן לכסף לעשות כסף" - רובינו נחסוך במקרה הטוב ונדאג לאיזו קופת גמל / קרן חיסכון כזו או אחרת,

אני חושב שהתפיסה אצל האנשים שמסביב לי לפחות, היא שעדיף להינות היום ממה שיש ושניתן להשיג (בדרך כזו או אחרת) ולחיות לאורך זמן בתנאים טובים בהתאם לאשראי, 
מאשר לחפש עכשיו איך אני לומד את שוק המניות וההון ומשחק שם כדי לקוות שאעשה כסף בטווח הארוך (או ארוך מאוד).

תנהגו במה שבא לכם כל עוד אתם יכולים להחזיר את העלות החודשית,

אם אתם חובבי רכב, יש לזה ערך מוסף שאינו מוחשי, וזה שווה המון.

עריכה אחרונה על ידי Super_T
  • אהבתי 1

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם (נערך)

הבעיה עם החבר שלך היא שהוא עומד בהתחייבויות כל עוד הכל דופק כמו שתכנן.

מה קורה אם מחר הוא הולך לשחק כדורסל עם החברים שלו, נוחת לא טוב ויושב 3 חודשים בבית עם גבס או אם אשתו או הוא יפוטרו?

עדיין יוכל לעמוד בהחזרים או שיקרוס?

שי הילדים שלו עכשיו בני 6 ו 7 ועוד 14 שנים הם ירצו ללכת ללמוד. תהיה לו את היכולת לעמוד בשה בלי לשים עכשיו כסף בצד?

אחר כך הם יתחילו את חייהם הבוגרים. הוא יוכל לסייע להם לעמוד על הרגליים?

עריכה: הדברים הם לא שחור ולבן אלא איזונים וניהול סיכונים. תחיה טוב אבל תכנן את ההתחייבויות שלך כך שתיהיה לך מקדם ביטחון.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 3

פורסם
לפני 11 דקות, Super_T כתב:

משכנתא + הרכב שלו + הרכב של אישתו שבדרך (פאביה מונטה קרלו 1.5 ל') + הלוואונת שהוא סוגר עכשיו - סביב 8K-8.5K

סורי, איך שלא תסובב את זה המספר שציינת לא הגיוני בעליל.. או שהוא קיבל בית במתנה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

הכל תלוי איזו ריבית תקבל, מה רמת הסיכון שאתה מוכן לקחת ומה כישורי המינוף שלך לייצור כסף מהכסף שלך

מה זאת אומרת רמת סיכון? בהשקעה של הכסף? נניח מדובר על 130 אש"ח. מניח שאני זורק אותו בקופת גמל ושוכח ממנו ל5 שנים. נניח ואני פסימי והתשואה תהיה בערך 30% (ממה שראיתי הממוצע לתשואות 5 שנים אחרונות היה בערך 50%), ההלוואה מהבנק זה עם ריבית קבועה 8.5, יוצא שאני מחזיר 160 אש"ח לבנק ובקופת גמל יש בערך 170 אש"ח. כלומר הרווחתי 10 אש"ח ויש לי אוטו.

אם קניתי את האוטו בכסף שלי בלי הלוואה, יש לי רק אוטו.

זה הגיוני החישוב הזה?

לפני 10 דקות, itaysamurai כתב:

כל עוד יש רווח בפעולה הזו, אז למה לא? אם אתה לקוח טוב בבנק, תקבל הלוואה זולה מאוד.

מה זה אומר לקוח טוב? אחד שצורך הרבה הלוואות?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

מה זאת אומרת רמת סיכון? בהשקעה של הכסף? נניח מדובר על 130 אש"ח. מניח שאני זורק אותו בקופת גמל ושוכח ממנו ל5 שנים. נניח ואני פסימי והתשואה תהיה בערך 30% (ממה שראיתי הממוצע לתשואות 5 שנים אחרונות היה בערך 50%)

תשואה של קופת גמל יכולה להיות גם שלילית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...