Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.
כבר תקופה שמתגלגל לי בראש רעיון לסטארטאפ בתחום הפינטק, אני אישית עובד בדרג זוטר למדי במוסד בנקאי בארץ יש לי ידע וניסיון בתחום הבנקאי אבל רק אין לי שום מגע עם ספירת ההייטק.

לרעיון עצמו יש מודל עסקי ברור, ואני צופה שהוא יהיה רווחי מהר יחסית (גם אם מדובר בשוק הישראלי בלבד בשלב הראשון) .
יש כמובן המון מכשולים בדרך-  טכניים, משפטיים, רגולטוריים וכמובן איומים מצד מתחרים פוטנציאלים (לא מכיר פתרון כמו שאני מציע בשוק).
דווקא צד הפיתוח וכתיבת הקוד נראה לי החלק "הפשוט" ביותר. המודל של הרעיון לא מחייב הון עצמי ובהחלט יכול להיות רווחי באמצעות עמלות  ארביטראז בלבד. 
אז השאלה שלי היא איך אני הופך את הרעיון למציאות (ורצוי עם תמורה כמה שיותר גבוהה לי).
אני לא מצפה להתעשר אבל כן הייתי שמח להשתלב בהקמה של דבר כזה לצבור ידע ניסיון ומוניטין.

פורסם

היי, הייתי ממליץ לך להתחיל בסקר שוק מעמיק, האם יש מוצרים דומים? מה היתרונות שלך מול המתחרים? 

כמו שאמרתה האם יש מכשולים משמעוותים מבחינת רגולציה? וכו''...

לאחר שתסיים עם הבדיקות, עם להערכתך הפיתוח הוא פשוט ואתה רוצה להישאר עם תמורה כמה שיותר גבוהה, תחפש פרילנסר בתשלום שיבצע את הפיתוח עבורך...

(לפעמים אנשים שלא באים מהתחום מעריכים שזה פשוט, בפועל זה יכול להיות פיתוח הרבה יותר מורכב ויגרור הוצאה כספית גדולה)

במידה והפיתוח לא כזה פשוט, תתחיל לחפש שותפים שיעזרו לך בפיתוח, תוך הגדרה ברורה של האחראיות והחלק של כל אחד במיזם הזה..

לאחר מיכן, אני היתי ממליץ לעשות פיתוח של מוצר mvp  לבדיקת ההיתכנות כמה שיותר מהר..

"מדובר בפיתוח גרסא מאוד מינימלית של המוצר/רעיון שלכם ולבדוק אותו מול לקוחות פוטנציאלים על מנת להתחיל לקבל מהם פידבקים ראשוניים. הרעיון ב-MVP הוא ליצור מוצר שהוא ״מספיק טוב״ בשביל להתחיל לשווק אותו ללקוחות אמיתיים -  מבלי לבזבז המון זמן וכסף על תהליך פיתוח ארוך כאשר עוד לא ברור אם הרעיון עצמו הוא טוב בכלל או לא, וכך למעשה, לבדוק את ההיתכנות של אותו רעיון בשטח. "

פורסם

לטעמי זה לא פיתוח ברמה של פרילנסר אולי ברמת UI/UX נטו בשביל תצוגת תכלית, יש צורך בתשתית יותר רצינית ולבנות חברה שלמה כדי להביא מוצר לשוק מצד אחד חייב להיות הראשונים בשוק כדי להפוך לסטנדרט, מצד שני חייב מוצר מוגמר ברמה גבוהה כדי לא להיתקע רק עם ארלי אדופטרס. (מה גם שהמודל העסקי מובנה על כמה שיותר יכולות). אני חושב שהרעיון מחייב "גב" של מוסד פיננסי (חברות פנסיה/ ביטוח/ כ"א/ בנקים).

פורסם

מה אתם אומרים על חברות כמו

https://www.startplan.net

או 

https://www.kedem-law.co.il/services-category/סטארטאפים/

מהתקופה שלי בלימודים ראיתי חברות שבנו תוכניות עסקיות לעסקים. התכניות היו אופטמיסטיות בצורה לא הגיונית טלטעמי ברמה מקצועית נמוכה מאוד, אני חושש שהחברות האלו מוכרות הרבה אשליות. 

פורסם

ורדי אמר פעם, תוכנית עסקית היא כמו נקניק, אם היית יודע אם מכינים אותה, לא היית אוכל את זה בחיים...

תשמע, רעיון למוצר הוא חלק קטן מהעניין.

אבל תתחיל מלבדוק אילו מוצרים אחרים, דומים, יש בעולם. מה הם עושים. תנסה להעריך את גודל השוק/כמות הצרכנים שאתה צריך כדי לעניין. אילו גופים קיימים יכולים להוציא תוכנית כזו אל הפועל ולמכור את המוצר, ובתחום שלך, מה הרגולציה שאתה נדרש לעמוד בה וכמה היא עולה.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש שאלות מסוימות שעצם קיומן הוא התשובה - לא, זה לא בשבילך.

כל הקשקושים על פרילנס וקידוד קל וכו' - הרם בעדינות והשלך לפח. ומהר. זה לא קל וזה לא מהיר וזה כן עולה פי כמה ממה שחשבת.

מה שאתה צריך זה להכיר אנשים.

אם אתה לא מכיר אף אחד ש*הקים* סטארטאפ נקודת המוצא שלך היא אפס - תתחיל לדבר עם כל מי שאתה מכיר עד שתגיע למישהו כזה, ותיפגש איתו. עם כמה. כן, גם בבנק עצמו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 שעות, hans כתב:

מה שאתה צריך זה להכיר אנשים.

אם אתה לא מכיר אף אחד ש*הקים* סטארטאפ נקודת המוצא שלך היא אפס

שלב מעשי ראשון, אם מאן דהוא איננו יזם, זה לחפש יזם.

אני רק מציע לו להתחיל מהתחום שהוא דווקא כן מבין בו (אמור), ולבדוק אם בכלל יש מוצר...

פורסם

אתמצת את מה שרשמו לפני - רעיון פגז זה 1% ממה שצריך בשביל להצליח.

אם זה נראה לך קל - אתה לא בכיוון

אם זה נראה לך סיוט של כמה שנים שבסופו אולי תצליח (בדגש על אולי) - רק אז יש טעם להתחיל

תתחיל ב2 מישורים:

1. לשבת עם כאלה שהקימו חברות, שב עם יותר מאחד ותבין מה המשמעות.

2. קח כמה חודשים של מחקר שוק רציני - מה המתחרים מציעים, בעיקר כאלו שחשבו על רעיון כמו שלך ואתה לא שמעת עליהם + שב עם כמה לקוחות פוטנציאלים.

משם תעד אם יש סיבה להתקדם עם זה.

קח בחשבון שלא כל סטארטאפ יהפוך אותך למיליארדר, אני מכיר לא מעט חברות שיש להם כמה עשרות לקוחות והבעלים אנשים עשירים ומסודרים לכל החיים, בלי אקזיטים וכו' - כך שדווקא בקטע הזה אין מה להתייאש

פורסם

הפוטנציאל שוק קיים בוודאות.

המודל העסקי קיים וממשי לדעתי באופן מובהק ולהערכתי החזר ההשקעה יכול להתבצע תוך שנים ספורות. 

הטכנולוגיה קיימת אם כי הפיתוח יהיה ארוך ומצריך התממשקות עם המון מערכות שונות ממש לא טריוויאלי אבל בהחלט אפשרי וכן זה יהיה יקר צריך מפתחים מעצבים בודקי qa, כלכלנים, ייעוץ משפטי, מנגנוני בקרה ופיקוח איסור הלבנת הון לדוגמא. תמיכה שירות לקוחות ועוד ועוד ממש לא מדובר באפליקציה קטנה שהסטודנטים עושים בתור פרויקט גמר.

החברה חייבת יזם עם נסיון, קשרים ויכולות וברור לי שאני לא האדם שצריך לעמוד בפרונט. לי אין את הניסיון והקשרים לגייס צוות, לבנות תוכנית עבודה, לתאם בין מחלקות שונות שמגיעות מעולמות תוכן שונים. וברור לי שהרעיון כלשעצמו לא שווה הרבה בלי יכולת להביא אותו למוצר מהפכני שובר שוק.

השאלה איך אני מגיע ליזם עם יכולות כאלו.

פורסם

אז תישאר עם 1% ותחסוך כסף ועוגמת נפש.

נניח ותמצא יזם כזה, מה אתה תביא לשולחן? 

מעבר לזה, תוציא את המילה "ודאות" מהשיח, אין דרך נעימה להגיד את זה - מי שחושב שיש לו ודאות בסטרטאפ סופו לכישלון.

פורסם

לפו:
https://www.facebook.com/groups/449953478901667/

אני לא רוצה להעליב אבל יזמות זה מקצוע והסטטיסטיקה מראה שזה אחד המקצועות הקשים והמורכבים בעולם. 
להעריך ראיונות ולהבין פוטנציאל מימוש, תכנית עסקית והחזר השקעה זה משהו שאנשים לומדים שנים לבצע, כנראה שמה שאתה מדמיין בנושא לא תואם למציאות וסה"כ מדובר על אפקט דנינג קרוגר והדברים שאתה אומר בסגנון "להיות הראשונים בשוק" או "מודל עסקי שמובנה על כמה שיותר יכולת" או "החזר השקעה שיכול להתבצע תוך שנים ספורות" מעידים על כך שאין לך הבנה בעולם הזה ושסה"כ מדובר בפנטזיות.

אם להשתמש בדוגמא להמחשה זה כמו שאני עכשיו אכנס לפורום של רופאים ואגיד להם "המצאתי תרופה לסרטן!" וכולם בתדהמה שואלים אותי איך? ואז אני אענה להם "לוקחים חיידק טורף ומשנים לו את הDNA כדי שהוא יתקוף תאי סרטן בלבד" ואז ישאלו אותי הרופאים "אבל איך תעשה את זה?" ואני אענה להם "אז זהו שאני צריך שותף רופא שיעשה את זה".

אתה מוזמן לא להקשיב לי, בדר"כ אף אחד לא מקשיב ואם תבחר בדרך הזאת כנראה שתטעה המון אבל אולי בעוד כמה שנים של ניסיון וטעיה תצבור מספיק ניסיון כדי באמת לעשות משהו גדול (ככה בדר"כ נוצרים יזמים).

אבל ההמלצה היחידה שלי שאני עומד עליה בתוקף היא לא לפנות לחברות שמכינות לך תכנית עסקית, זה בזבוז כסף על חתיכת נייר שלא שווה את הדף שהיא כתובה עליה וזה הרמזור האדום הכי גדול עבור משקיעים, יזם שלא הכין בעצמו את התכנית העסקית מראה על חוסר הבנה טוטאלי של המקצוע והשוק שלו ויזם כזה לא יקבל השקעה ולא יצליח להרים מיזם לכן אין טעם לבזבז אלפי שקלים על שירות של שהתוצר שלו רק יגררו אותך אחורה

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

אם להשתמש בדוגמא להמחשה זה כמו שאני עכשיו אכנס לפורום של רופאים ואגיד להם "המצאתי תרופה לסרטן!" וכולם בתדהמה שואלים אותי איך? ואז אני אענה להם "לוקחים חיידק טורף ומשנים לו את הDNA כדי שהוא יתקוף תאי סרטן בלבד" ואז ישאלו אותי הרופאים "אבל איך תעשה את זה?" ואני אענה להם "אז זהו שאני צריך שותף רופא שיעשה את זה".

קודם כל הרגת. ההבדל היחידי הוא שיש לי רקע בתחום ברור לי שאני לא ממציא את הגלגל ולא ממציא את המנוע ולא ממציא גיר פשוט חושב על לחבר אותם יחד לכדי מוצר אחד. 

המצב שהשוק היום הינו שיש מנועים יש גלגלים יש הכל, צריך לחבר אותם יחד, זה לא בהכרח פשוט וזה לא בהכרח מהיר אבל לטעמי אפשרי. 

כמו שכתבתי אין לי מטרה להיות יזם אני לא מחפש לגייס משקיעים לצאת לסבבי גיוס, לבנות חברה, לקנות מתחרים להנפיק ולהצטלם לכתובת שער בכלכליסט.

אני אדם שמרן שרוצה לשמור על הday job שלו, לא מעוניין להכנס להרפתקאות כלכליות שיאלצו אותי להשקיע את הכסף שאין לוותר על עבודה אפרורית אך בטוחה שמפרנסת בכבוד את משפחתי.

לא נלהב ללכת למשרדים ברמת גן ולשלם 3 א'  על תכנית עסקית שבא יגידו לי שיש לי רעיון מדהים ועכשיו צריך לבנות מחקרי שוק בעוד 5 א' ואז צריך לעשות מצגת משקיעים בעוד 3 וכן הלאה.

תשאלו אותי איזה מין יזם לא מוכן  to have skin in the game. אז כמו שאמרתי אני לא יזם.

פורסם
לפני שעתיים, urich כתב:

קודם כל הרגת. ההבדל היחידי הוא שיש לי רקע בתחום ברור לי שאני לא ממציא את הגלגל ולא ממציא את המנוע ולא ממציא גיר פשוט חושב על לחבר אותם יחד לכדי מוצר אחד. 

זה כבר פחות טוב, כי זה אומר שכל ארגון, עם יותר כסף ויכולת, יכול לעשות את זה. מה שמשאיר אותך בלי שום יתרון יחסי, אלא אם אתה עושה את זה מספיק מהיר ויעיל שיהיה יותר כדאי לקנות את הפתרון שלך מאשר לפתח.

בלתי אפשרי לתת עצות קונקרטיות בלי פרטים והבנה בתחום, אבל אני, בגדול, ככה: אם מה שאתה רוצה לעשות דורש התמודדות משפטית עם רגולציה, זה גדול עליך.

קרוב משפחה, שנפטר לפני כשנה, הקים בית השקעות ב-2016. הוא עצמו לא איש שוק ההון, מבחינת ניהול בתי השקעות, יש לו אבל הרבה ניסיון בהנפקות קטנות בארה״ב. לפני מותו הוא אפילו קנה בנק קטן, מתוך כוונה לדריסת רגל בארה״ב בשוק ההלוואות. כשאני אומר בנק קטן אני מתכוון לבנק באיזה חור בארה״ב, רק כדי שיהיה לו גוף עם רגולציה מתאימה.

כמות ה-Red Tape שהאיש ידע להתמודד איתה היא לא נורמלית. 

הייתה לו יכולת לגייס כסף, לנהל משקיעים, לספר סיפורים, להתווכח... להתחיל בקטן ולעדיין להיות חצוף כדי להתמודד כמו גדול

צריך לשבת פעם אחת עם יזם כזה בשביל להבין כמה ביצים ומוטיבציה צריך.

אני לא רוצה להסתכן בלרפות את ידיך, כי אולי גם אתה כל הדברים האלו, רק תבין... אם אתה לא אובססיבי, זה לא ייקרה. לא בעולם של הפינטק.

לפני שעתיים, urich כתב:

אני אדם שמרן שרוצה לשמור על הday job שלו, לא מעוניין להכנס להרפתקאות כלכליות שיאלצו אותי להשקיע את הכסף שאין לוותר על עבודה אפרורית אך בטוחה שמפרנסת בכבוד את משפחתי.

מ.ש.ל.

פורסם
לפני שעתיים, urich כתב:

כמו שכתבתי אין לי מטרה להיות יזם אני לא מחפש לגייס משקיעים לצאת לסבבי גיוס, לבנות חברה, לקנות מתחרים להנפיק ולהצטלם לכתובת שער בכלכליסט.

אם כך יש לך רעיון נחמד שתוכל לשבת על בירה עם חברים ולשתף אותם.

חוץ מזה אין לך מה לעשות איתו גם אם תתן אותו בחינם, הטיפ היחיד שאני יכול לתת לך הוא שתשתף את הרעיון עם כמה שיותר אנשים אולי מישהו באמת ידלק עליו ויקח ויממש אותו (מה שמאוד נדיר אבל גם ניסים קורים) וישתף אותך בתהליך. 

• תוכן חדש...