Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות לכולם. 

אני לומד במכללת עתיד, סיימתי שנה א' (מבחן מה"ט השבוע, בהצלחה לי).  רגע לפני סמסטר קיץ (מה זה השיקוץ הזה לא ברור לי).

אני בכנות לא הכי מרוצה, והכל בגלל מרצה אחד שהמכללה לא ששה להחליף למרות כל מה שהכיתה (פלוס כיתה נוספת) ניסו לעשות. 

אני לא שולט על החומר ברמה שנוח לי איתה. וזה מתסכל אותי. 

אני השני מבחינת גיל בכיתה, והחבר המבוגר ממני באותו הראש איתי- שנינו שם כדי ללמוד ולהבין, ולא להיות תוכי (תמונה להמחשה)

Monty Python's Take on the Two-State Solution | Jewish & Israel News  Algemeiner.com

השאלה שלי: 

אני יכול לעבור למכללת אורט קרית ביאליק. 

האם אני אצטרך לעשות את שנה א' מאפס שוב? או שאם אני כבר אחרי מבחן חיצוני ראשון אני יכול להתחיל מאיפה שהפסקתי למעשה? 

שילוב כלשהו בין השניים? 

אני מוכן לעבור שוב את שנה א', כי ממילא כמו שציינתי, לא נוח לי ברמה שהגעתי אליה (מורה פרטי מחוץ לתקציב). אבל האם אני חייב- זו השאלה.

תודה לעונים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, על השאלות האלה יענו לך במזכירות המכללה. מצד אחד תוכניות לימודים שכנראה מוכתבות מלמעלה ואמורות להיות דומות, מצד שני לכל מוסד לימודים ה"שגעונות" שלו.

מרצים גרועים יש בכל בתי ספר, מכללה, אוניברסיטה או כל מקום אחר. כלל לא מובטח לך שבאורט ביאליק יהיה יותר טוב.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 26 דקות, ברווז כתב:

אני יכול לעבור למכללת אורט קרית ביאליק. 

האם אני אצטרך לעשות את שנה א' מאפס שוב? או שאם אני כבר אחרי מבחן חיצוני ראשון אני יכול להתחיל מאיפה שהפסקתי למעשה? 

שילוב כלשהו בין השניים? 

רק המכללה יכולה לענות לך על זה, לכל מכללה יש את השגעונות שלה, והם משתנים כל שנה. 

בזמני, לפני 20 שנה, אורט ביאליק הייתה שם דבר להנדסאי, היום לא יודע. שווה לבדוק

• רעיון טוב! 1

יום טוב גם לך

פורסם

זה רצון נאיבי להגיע כדי ללמוד.

היתרון בהנדסאי שהמבחנים ממשלתיים אז הרמה בין המקומות אמורה להיות אחידה בצורה כלשהי,לעומת תואר ראשון שרק הסילבוס דומה.

מרצים גרועים יהיו לך בכל מקום,ואי אפשר לברוח מהם או לקוות שלא יהיו.

תסיים את ההנדסאי אם לא תבחר ללכת להנדסה ותשתדל להגיע לעבודה טובה,תוך שנה התעודה והמרצים לא ישנו לך כלום.

מה שמשנה בסוף זה ההשמה,תדאג לקו"ח טובים.

לפני 6 דקות, Igalz כתב:

יש אינפלציה משוגעת של תארים,

היום יש מהנדסים ממכללות גרועות שיושבים על תפקידים של הנדסאים.

נתקלתי במהנדסי מכונות/חומרים שעושים QC והרכבות.

• רעיון טוב! 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 54 דקות, Potato כתב:

יש אינפלציה משוגעת של תארים,

היום יש מהנדסים ממכללות גרועות שיושבים על תפקידים של הנדסאים.

נתקלתי במהנדסי מכונות/חומרים שעושים QC והרכבות.

לא דיברתי על המיצוב של הנדסאים בשוק העבודה, אלא על מיצוב אורט ביאליק בין המכללות השונות שמכשירות הנדסאים

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 36 דקות, Igalz כתב:

לא דיברתי על המיצוב של הנדסאים בשוק העבודה, אלא על מיצוב אורט ביאליק בין המכללות השונות שמכשירות הנדסאים

הטענה שלי היא שהמיצוב הזה הפך לדיי חסר משמעות,עקב מה שרשמתי לעיל.

פורסם

אני לא מעוניין "לפתוח" יותר מדיי על המכללה, אבל בואו ונגיד שהמצב לא פשוט. 

יש מרצה גרוע ויש מרצה גרוע, וזה לא בהכרח אותו הגרוע.

לפני שעתיים, Potato כתב:

זה רצון נאיבי להגיע כדי ללמוד.

הבעייה העיקרית שלי היא שאני מעוניין ללמוד את זה עבורי אישית, אם כבר אני לומד אז ללמוד. אני רוצה (ולפעמים צריך) להשתמש בידע הזה גם עבור דברים שאני בונה בעצמי לעצמי. זה לא רק לימודים לצורך התעודה עבורי. 

לפני שעתיים, Igalz כתב:

אני חושב שבכל מקרה אורט>עתיד... :lol:

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, ברווז כתב:

הבעייה העיקרית שלי היא שאני מעוניין ללמוד את זה עבורי אישית, אם כבר אני לומד אז ללמוד. אני רוצה (ולפעמים צריך) להשתמש בידע הזה גם עבור דברים שאני בונה בעצמי לעצמי. זה לא רק לימודים לצורך התעודה עבורי. 

:lol:

גם אם תלך לטכניון תגלה שיש המון המון קורסים שלומדים ומלמדים כדי לעבור מבחן ולא כדי ללמוד.

זה האקדמיה,תשלים את מה שחסר לך מאנשי מקצוע מנוסים(פה,בפייסבוק) כמו שכולנו עושים.

לפעמים הרצון והתיאוריה מתנגשים עם המציאות.

עריכה אחרונה על ידי Potato

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

באיזה מקצוע ? שרטוט ? חוזקים חומרים ופרקי מכונות ? הידראוליקה/פנאומטיקה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה אתה בוחר מוסד לימודים לפי איכות המרצים? אני רואה איפה יש יותר כוסיות והולך לשם

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, מרק10 כתב:

באיזה מקצוע ?

הבעייה היא עם, כמובן, נושא החישובים. 

שרטוט שולט היטב. חומרים? למדתי בתיכון מקצועי במגמת כימיה.  עם הרוב אני מסתדר היטב (ומעל הממוצע).

כשהמרצה בעצמו טועה ומטעה, כשהכיתה אמורה ללמוד ממנו- יש פה בעייה. 

לפני 26 דקות, Mikelt89 כתב:

אני רואה איפה יש יותר ..... והולך לשם

יש בעייה אחת קטנה עם זה, זה לא המקצוע בשביל לעשות את הסלקציה הזו איתו.

The Most Hilarious Engineering Memes - Tutorial45

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1

פורסם
לפני 21 דקות, Mikelt89 כתב:

מה אתה בוחר מוסד לימודים לפי איכות המרצים? אני רואה איפה יש יותר כוסיות והולך לשם

זו גישה לא רעה בדיעבד....

• אהבתי 2

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

הבעייה היא עם, כמובן, נושא החישובים. 

חישובי חוזק כגון: פיתול, כפיפה, גזירה ושאר ירקות ?

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

תבדוק במזכירות של אורט ביאליק אם אתה יכול לקבל פטור על קורסים שכבר עברת, זה בדרך כלל תלוי בציון.

לפני 12 שעות, ברווז כתב:

אני השני מבחינת גיל בכיתה, והחבר המבוגר ממני באותו הראש איתי- שנינו שם כדי ללמוד ולהבין, ולא להיות תוכי (תמונה להמחשה)

אני הגעתי למסקנה שאקדמיה זה לא מקום שלומדים בו מקצוע. זה מקום לעבור מבחנים ולקבל דיפלומה. בית ספר מקצועי זה לא.

אני אישית למדתי מגוגל/יוטיוב/יודמי/בוס/קולגות יותר ממה שלמדתי בתואר עד עכשיו.

אבל אולי בהנדסאי זה שונה, לא יודע.

לפני 5 שעות, Mikelt89 כתב:

ספר לנו איך זה עובד בשבילך

• מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 14 שעות, ברווז כתב:

מכללת אורט קרית ביאליק

הייתי אומר לך ללכת לקבוצת פייסבוק של המכללה אבל לא מצאתי כזו.

מאוד קשה לבוא למכללה מבלי לקבל פרספקטיבה כלשהיא מסטודנטים שחיים את הלימודים במקום.

חוות דעת מלפני הקורונה (לטעמי) לא רלוונטית בכלל. הכל התבלגן בקורונה..

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...