Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז זה בהחלט מספיק משמעותי בשביל לבדוק בכל המוסדות שיש בחיפה והסביבה שמציעים הנדסאי שאתה עושה.

אל תפסול שום מוסד, תנסה לבדוק מולם כולם. לגבי טכניון, אם זה אפשרי הייתי הולך עליו בעיניים עצומות.

@Potato אתה אולי יודע אם הנדסאים טכניון ואונ' טכניון זה אותו מוסד?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

מה הנושא ובאיזה אופן המרצה לא מלמד אותו טוב?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 44 דקות, DareDevil כתב:

נקרא בית ספר להנדסאים.

אין קשר לטכניון,אולי אולי משתמשים במעבדות הטכניון ולסטודנטים יש זכויות שוות.

האמת,אחרי 4 שנים ואני לא מכיר אף הנדסאי שלמד בתקופה שלי,דיי מנותק.

לפני שעתיים, DareDevil כתב:

מה שאתה בעצם אומר זה שיש לך 2 מרצים לכל השנתיים שלושה בהנדסאי שאתה עושה??

זה בטח יומיים מרוכזים בערב,ויש 2 מרצים קבועים ואורחים מידי פעם.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Potato כתב:

הוא נראה לי ציין את זה כבר בשרשורים קודמים, רק מה לא חשבתי שיש לכל המקצועות 2 אנשים שיודעים את החומר.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 54 דקות, DareDevil כתב:

אז זה בהחלט מספיק משמעותי בשביל לבדוק בכל המוסדות שיש בחיפה והסביבה שמציעים הנדסאי שאתה עושה.

אל תפסול שום מוסד, תנסה לבדוק מולם כולם. לגבי טכניון, אם זה אפשרי הייתי הולך עליו בעיניים עצומות.

אתה בעצם אומר שבמקומות אחרים יש יותר מ-2 מרצים?...

לפני 41 דקות, MadCat_LE כתב:

מה הנושא ובאיזה אופן המרצה לא מלמד אותו טוב?

סטטיקה, מכניקה. הוא לא מסביר- בא לכיתה, מדבר על החומר, והולך הבייתה. 

וגם כשהוא פותר תרגילים, הוא טועה ומטעה- ואם התלמידים לא תופסים אותו יש פה בעייה.

(וכשמתעקשים שיסביר הוא חוזר על אותו המשפט שלא היה ברור ועוד מתעצבן שלא מבינים מה הוא "מסביר").

לפני 8 דקות, Potato כתב:

אורחים?...

זה 3 ערבים בשבוע, באורחים עוד לא נתקלתי בכל השנה הראשונה.

כן הייתה הרצאה של מגייסים פעם אחת על חשבון התגבורים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 23 דקות, DareDevil כתב:

הוא נראה לי ציין את זה כבר בשרשורים קודמים, רק מה לא חשבתי שיש לכל המקצועות 2 אנשים שיודעים את החומר.

כנראה שיש הרבה יותר.

מאמין שכל בן אדם מנוסה יצליח להעביר אותו עם קצת הכנה.

אלה שיש להם הסכם עם המכללה.

פורסם

בהנדסאי שלמדתי בעבר הרחוק, היו 2 מרצים עיקריים בכל שנה.

לגבי סטטיקה, עזוב את המרצה, יש לך את הספר Vector Mechanics for Engineers: Statics  שתוכל למצוא באתר libgen הקרוב לביתך ואינספור הרצאות יוטיוב על הנושא שיסבירו בצורה טובה ומעמיקה ואתה תמיד יכול לעצור, לחזור, לחפש איזה מושג ולהמשיך.

יתכן גם שמה שיעזור יותר מכל זה רענון מתמטי (עצמי, אינטרנט\ספרים\יוטיוב) על וקטורים וטריגונומטריה. 

• אהבתי 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 16 דקות, ברווז כתב:

סטטיקה, מכניקה. הוא לא מסביר- בא לכיתה, מדבר על החומר, והולך הבייתה. 

היה לי מרצה שאמר לנו "לבוא להעביר לכם את הקורס זה כמו תוכנות מטבח בשבילי ".

לפני 16 דקות, ברווז כתב:

וגם כשהוא פותר תרגילים, הוא טועה ומטעה- ואם התלמידים לא תופסים אותו יש פה בעייה.

קלאסי מרצים.

"פלוס מינוס זה לא משנה,העיקר העיקרון".

ואז מבחן אמריקאי עם כיוונים(שזה פלוס מינוס).

לפני 16 דקות, ברווז כתב:

אורחים?...

זה 3 ערבים בשבוע, באורחים עוד לא נתקלתי בכל השנה הראשונה.

אז אולי אין.

לא מכיר,נשמע לי הגיוני פשוט.

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, Potato כתב:

קלאסי מרצים.

שמע, כל מה שאתה רושם לו מההכירות שלך מהטכניון, לא קשור בשום צורה למה שלומדים בהנדסאי.

בטכניון, ובאוניברסיטאות באופן כללי - המרצה מעביר לך הרצאה ואחכ אתה שובר את הראש להבין מה נעשה שם.

בהנדסאי, ובמיוחד בעתיד - הכל סופר טכני, אין שום חשיבה מעבר שנדרשת - הכל נתון וידוע ויש נוסחאות ברורות בלי שום פיתוחים. מה שהמרצה אמור להעביר לך אמור להיות ברור מאוד, כי אין תאוריה בכלל.

זה יותר דומה למתרגלים שאתה מכיר מהטכניון - וגם אז המרצה עושה דברים הרבה יותר טכניים (דברים שעליהם המתרגל היה מדלג ומחשב מראש - המרצה בלימודי הנדסאי יעשה שלב שלב עם הסברים לגבי כל חלק בחישוב).

אז בקיצור - לצאת משם בלי להבין זה בזיון, כי אלה לימודים ברמה שאתה אמור להצליח ללמוד לבד מסֶפר תוך כמה ימים. מרצה שלא מצליח להעביר את זה במשך שני סמסטרים, כשלסטודנטים יש סה"כ 2-3 קורסים בשנה - זה כשלון.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
פורסם
לפני 7 שעות, ברווז כתב:

אתה בעצם אומר שבמקומות אחרים יש יותר מ-2 מרצים?...

לפני 8 שעות, MadCat_LE כתב:

אני אצטרך לאשש את העניין מול מכרים שלומדים הנדסאי במכללות בדרום הארץ

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

בזמנו לימודי הערב שלי היו 3 ימים ערב + שישי. בשלושת הימים במהלך השבוע, היו בדרך כלל שניים או שלושה קורסים מרכזיים - 2 או 3 מרצים שמלווים אותך כל השנה, אז יחסית ללימודי תואר נגיד, מרצה אחד גרוע זה מאוד משמעותי. לשמחתי, לנו היו מרצים נחמדים ומעמיקים (אורט רחובות circa 2010) אבל זה לא מובן מאליו.

ימי שישי היו "השלמות", כמו מבוא לתכנות, קצת פיזיקה פשוטה וכו'.

מצד שני, רמת קושי החומר האבסולוטית היא כזו שאפשר להשלים בקלות מהאינטרנט וספרי לימוד מקצועיים (בודאי היום לעומת 2010, נגיד) אם המרצה חרא.

פורסם
לפני 7 שעות, Ooga כתב:

בטכניון, ובאוניברסיטאות באופן כללי - המרצה מעביר לך הרצאה ואחכ אתה שובר את הראש להבין מה נעשה שם.

אין אצלו הרצאות כל כך. גם הסברים עקרוניים אין. 

אחת השאלות שחוזרות על עצמן (לאו דווקא ממני) הכי הרבה זה "מה בעצם חישבנו פה בכלל". ברמה הזו.

זה עצוב- כמו שכתבת בהמשך, זה ביזיון גם לדעתי.

לפני 7 שעות, Ooga כתב:

בהנדסאי, ובמיוחד בעתיד - הכל סופר טכני, אין שום חשיבה מעבר שנדרשת - הכל נתון וידוע ויש נוסחאות ברורות בלי שום פיתוחים. מה שהמרצה אמור להעביר לך אמור להיות ברור מאוד, כי אין תאוריה בכלל.

אתה מסכים שרצוי להעביר את התאורייה של מה, למה ואיך לפני שמתחילים לשבור את השיניים על תרגילים אני מקווה...

לפני 7 שעות, Ooga כתב:

(דברים שעליהם המתרגל היה מדלג ומחשב מראש - המרצה בלימודי הנדסאי יעשה שלב שלב עם הסברים לגבי כל חלק בחישוב).

הבחור לא מתכונן בכלל לשיעורים שהוא מעביר.

הוא לא תמיד יודע אפילו באיזו כיתה אנחנו. זה קרה מספיק פעמים כדי שאבין שמשהו פה לא תקין.

לפני 7 שעות, Ooga כתב:

אז בקיצור - לצאת משם בלי להבין זה בזיון, כי אלה לימודים ברמה שאתה אמור להצליח ללמוד לבד מסֶפר תוך כמה ימים. מרצה שלא מצליח להעביר את זה במשך שני סמסטרים, כשלסטודנטים יש סה"כ 2-3 קורסים בשנה - זה כשלון.

מסכים אתך, ועוד כשמיוטיוב אני כן מצליח להבין.

מילא, אם לא הייתי מסתדר גם קצת בעזרת יוטיוב, הייתי אומר "טוב אני דפוק". זו הסיבה אגב למה רק בגילי הנוכחי אני מנסה (שוב) ללמוד.

אבל הסברים אני מבין.

הבעייה לא בי לשם שינוי :hihi:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 52 דקות, ברווז כתב:

אין אצלו הרצאות כל כך. גם הסברים עקרוניים אין. 

אחת השאלות שחוזרות על עצמן (לאו דווקא ממני) הכי הרבה זה "מה בעצם חישבנו פה בכלל". ברמה הזו.

זה עצוב- כמו שכתבת בהמשך, זה ביזיון גם לדעתי.

אתה משלם על תעודה לא על ידי,יש מכללות שזה המצב בהן.

לא מכיר את עתיד,אבל אם הגישה היא "לעבור את מהט " אף אחד לא ילמד אותך יותר מידי.

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

אתה מסכים שרצוי להעביר את התאורייה של מה, למה ואיך לפני שמתחילים לשבור את השיניים על תרגילים אני מקווה...

זו משימה לא פשוטה שלוקחת לא מעט זמן,זמן שאין לו.

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

מסכים אתך, ועוד כשמיוטיוב אני כן מצליח להבין.

זה באסה אבל זה המצב,אם יש דברים שאתה לא מבין תפתח פה נושא ונתמוך בך :)

לעבור מוסד ולהתחיל מאפס לא פותר לך את הבעיה הזו,לך תדע לאיזה לום תכנס.

לפני 52 דקות, ברווז כתב:

מילא, אם לא הייתי מסתדר גם קצת בעזרת יוטיוב, הייתי אומר "טוב אני דפוק". זו הסיבה אגב למה רק בגילי הנוכחי אני מנסה (שוב) ללמוד.

לוקח זמן להתחיל ללמוד ולסגל הרגלי למידה,זה לא עניין של דפוק אצל רוב האנשים,

לדעת איך ללמוד,חבל שזה לא משהו שמעבירים עליו סדנה.

פורסם

לפני שעה, ברווז כתב:

תלוי כמה היא מעמיקה. אם לא עוברים עליה בכלל זה לא סבבה (כי זמן יש ובשפע), אבל מצד שני אם נכנסים לעומק יותר מדי, יהיו יותר מדי שאלות ואז זה באמת יבזבז זמן.

אני במקומך הייתי בודק מה אתה נדרש כדי לעבור לטכניון. יכול להיות שאם אתה עובר מבחן של מהט אתה לא נדרש לחזור על הקורס אלא רק על מתמטיקות פנימיות או משהו כזה.

ואם לא, פשוט תשאר שם בשביל התעודה. ותמעיט לבוא להרצאות ופשוט תלמד לבד, אם יש לך את היכולת. 

• תוכן חדש...