Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי אליך - מאיפה אתה יודע שאורט ביאליק יותר טובה? אני בכלל לא בטוח, במיוחד מאז שיש דגש גדול על אורט בראודה שלא רחוקה משם.

אני חוזר על מה שהצעתי בשרשור הקודם - למה לא הנדסאים בטכניון? הרמה שם באמת סבבה, זה יותר קרוב מלעשות הנדסאי בבראודה, וזה לא ברמת קושי של לימודי הנדסה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, מרק10 כתב:

חישובי חוזק כגון: פיתול, כפיפה, גזירה ושאר ירקות ?

אכן. 

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

תבדוק במזכירות של אורט ביאליק אם אתה יכול לקבל פטור על קורסים שכבר עברת, זה בדרך כלל תלוי בציון.

תודה, אבדוק!

לפני 14 שעות, vadim6385 כתב:

אני הגעתי למסקנה שאקדמיה זה לא מקום שלומדים בו מקצוע. זה מקום לעבור מבחנים ולקבל דיפלומה. בית ספר מקצועי זה לא.

אני אישית למדתי מגוגל/יוטיוב/יודמי/בוס/קולגות יותר ממה שלמדתי בתואר עד עכשיו.

יש בזה משהו. 

ועדיין, הייתי שמח ללמוד את המקצוע.

לפני 16 דקות, Potato כתב:

השאלה אם יש הבדל בסוף בין הנדסאי מהטכניון להנדסאי מעתיד או ביאליק במציאת עבודה 

מהטכניון>ביאליק>עתיד. יש יתרון מובהק לטכניון. לגבי ביאליק, אני לא יודע. לגבי עתיד, אני מתאר לעצמי גם מדברים שנאמרו פה בפורום...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 27 דקות, ברווז כתב:

מהטכניון>ביאליק>עתיד. יש יתרון מובהק לטכניון. לגבי ביאליק, אני לא יודע. לגבי עתיד, אני מתאר לעצמי גם מדברים שנאמרו פה בפורום...

יתרון בשוק התעסוקה בלבד אני מתכוון.

תשכח מללמוד משהו באקדמיה,זו פנטזיה שלא תממש.כמה שתשחרר מזה יותר מהר יהיה לך יותר קל.

אם אתה רוצה ללמוד דברים כאלה,וצריך שייקחו אותך יד ביד.

תשלח הודעה לנהג לילה יכול להיות שבשביל 350 שקל לשעה הוא יסכים לשבת להסביר לך.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

@Potatoבי"ס להנדסאים אינו אקדמיה. אלה לימודים מעשיים מאוד.

@ברווזהרושם שלי מ-12 שנות היכרות בפורום הוא שאתה מתקשה מאוד להתמיד. את הדיון על המכללות קיימנו כאן לפני שנה ואני לא רואה טעם לחדש אותו. השיקולים שלך צריכים להיות מעשיים - האם לימודים במקום אחר יקדמו אותך בידע ובשוק העבודה, או דווקא יקשו עליך, בגלל דרישות הלימודים או הבדלים גיאוגרפיים או מתיחת הלימודים בשנה נוספת. מרצה גרוע אחד (או יותר) הם שיקול שולי לגמרי, כי מרצים יותר ופחות טובים או גרועים נמצאים בכל מקום.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Potato כתב:

השאלה אם יש הבדל בסוף בין הנדסאי מהטכניון להנדסאי מעתיד או ביאליק במציאת עבודה 

טכניון זה טכניון, גם הנדסאי משם יותר שווה מהנדסאים אחרים.

חבר למד שם הנדסאי חשמל ואחרי כמה עבודות הגיע למשרת מהנדס באינטל (משהו שקשור לחומרה).

מצד שני הבנתי שגם הלימודים שם יותר קשים מאשר בבראודה או רופין, במגמת חשמל לפחות.

לפני שעה, Potato כתב:

תשכח מללמוד משהו באקדמיה,זו פנטזיה שלא תממש.כמה שתשחרר מזה יותר מהר יהיה לך יותר קל

אני חושב שזה גם עניין של מוטיבציה.

באקדמיה אתה לומד כדי לעבור מבחן שהנפיץ אותו מישהו שהמטרה שלו זה לבחון אותך על xyz.

בעבודה, או בשביל פרויקט אישי, אתה לומד כדי לפתור בעיה, אז יש לך הרבה יותר יותר מוטיבציה להבין את החומר.

במקרה הראשון אתה לומד כי הכריחו אותך ללמוד את זה בלי לתת לך יותר מדי הסבר למה זה טוב.

במקרה השני אתה לומד כי אתה רוצה ללמוד.

אני לומד הנדסת מחשבים. אם לא הייתי עובד בתחום, ולא הייתי יודע מאיפה צומחות רגליים לחלק מהדברים שמלמדים אותך שם, אני בספק אם היה לי את הדרייב להמשיך.

אני רואה אצלנו סטודנטים בסוף שנה שלישית, שאומרים להם לכתוב קוד בפייתון שקורא טקסט מקובץ ומדפיס אותו על המסך, הם לא יודעים מה לעשות. הכריחו אותם ללמוד את זה, הם למדו, עברו מבחן ושכחו.

הכוונה שלי במה לעשות - לפתוח גוגל, לרשום how to read file python, ולעקוב אחרי ההוראות. אז גם לזה אין לאנשים הבנה טכנית.

וכל זה מחוסר מוטיבציה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

@Potatoבי"ס להנדסאים אינו אקדמיה. אלה לימודים מעשיים מאוד.

.

למדת?התנסית?

או שוב דעה על סמך לימודי רפואה מ1954?

הבן אדם רשם בפירוש שהוא לא מרוצה מהמרצים.

לפני 58 דקות, vadim6385 כתב:

טכניון זה טכניון, גם הנדסאי משם יותר שווה מהנדסאים אחרים.

לא בטוח למה הוא שווה יותר.

חבר למד שם הנדסאי חשמל ואחרי כמה עבודות הגיע למשרת מהנדס באינטל (משהו שקשור לחומרה).

סיפור מרגש,באמת.

באקדמיה אתה לומד כדי לעבור מבחן שהנפיץ אותו מישהו שהמטרה שלו זה לבחון אותך על xyz.

דובר על הרמה של המרצים.

בתואר המרצה אומר לך "אתה סטודנט אתה חכם אני לא צריך להאכיל אותך בכפית" ושולך אותך קיבינימט.

בהנדסאים הוא אומר "יש מבחן ממשלתי,חלק צריכים לעבור וזו בעיה שלהם" ועושה בול אותו דבר.

למוטיבציה שלך יש אפס השפעה על המוטיבציה של מי שבא להעביר את החומר.

במקרה השני אתה לומד כי אתה רוצה ללמוד.

היו קורסים שבאמת באמת רציתי ללמוד,ולא היה אף אחד בצד השני שילמד או ירצה ללמד.

אני רואה אצלנו סטודנטים בסוף שנה שלישית, שאומרים להם לכתוב קוד בפייתון שקורא טקסט מקובץ ומדפיס אותו על המסך, הם לא יודעים מה לעשות. הכריחו אותם ללמוד את זה, הם למדו, עברו מבחן ושכחו.

היכולת של מהנדס היא לא לזכור הכל בעל פה,אלא לדעת לגשת למקום הנכון ולהוציא את המידע הרלוונטי.

אני מתכנן משהו,יודע מה רלוונטי לי,כותב לי את הנוסחאות והעקרונות הרלוונטיים שמצאתי מהמושגים שידעתי שאני צריך לחפש.

פורסם

מרצה אחד מתוך 2 :lol:

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 23 שעות, Mikelt89 כתב:

מה אתה בוחר מוסד לימודים לפי איכות המרצים? אני רואה איפה יש יותר כוסיות והולך לשם

איפה שיש כוסיות סימן שיש גם מכונת אספרסו.

אם זה סתם כוסות רגילות, באמת לא שווה.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Potato כתב:

היכולת של מהנדס היא לא לזכור הכל בעל פה,אלא לדעת לגשת למקום הנכון ולהוציא את המידע הרלוונטי.

אני מתכנן משהו,יודע מה רלוונטי לי,כותב לי את הנוסחאות והעקרונות הרלוונטיים שמצאתי מהמושגים שידעתי שאני צריך לחפש.

אז זה בדיוק מה שאנשים שנתקלתי בהם, לא יכולים לעשות.

כמו שרשמתי, הפתרון זה לפתוח גוגל ולרשום מה אתה רוצה בכמה מילים. לא כולם מסוגלים לזה מסתבר, וממש לא מדובר בבומרים בני 80.

כאילו הם יודעים לשבת, לסכם את החומר, ללמוד למבחנים, להכין עבודות. אבל אם נתקלים במשהו לא מוכר, נתקעים ולא יודעים מה לעשות.

כנראה שבאקדמיה לא מלמדים את זה. או שאנשים מפספסים את הפואנטה של מה זה מהנדס.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

אז בשני זה יהיה השני,או אפילו אותו אחד.

קח את הנייר ותמקסם אותו,גם בתור מהנדס מהטכניון זה מה שתעשה.

פורסם
לפני 4 שעות, vadim6385 כתב:

כאילו הם יודעים לשבת, לסכם את החומר, ללמוד למבחנים, להכין עבודות. אבל אם נתקלים במשהו לא מוכר, נתקעים ולא יודעים מה לעשות.

כנראה שבאקדמיה לא מלמדים את זה. או שאנשים מפספסים את הפואנטה של מה זה מהנדס.

המחסור בכח אדם בתחום והמשכורות הגבוהות הביאו לכך שבעשור האחרון המון אנשים הלכו ללמוד מדעי המחשב במקומות שונים ומשונים, בלי שלחלקם יש כישרון או חיבה כלשהי לתחום. ויש סיכוי סביר שבמכללות עם תנאי קבלה שמאפשרים לכל אחד להרשם תראה יותר מהם. ויש סיכוי מאוד סביר שאם תפגוש את האנשים האלו במקום העבודה שלך תגלה שגם שם הם לא מצטיינים בפתרון בעיות, גם לא כאלו שמסתכמות בגרסה מורכבת קצת יותר לקופי פייסט האהוב על כולנו.

אני גם לא בטוח שהמכללות האלו, למרות שהן מוסמכות להכשיר ולהעניק תארים ראשונים, עונות בדיוק להגדרה של אקדמיה. וזה כי לפחות ברוב אלו שאני מכיר אין מחקר ואין אפילו מסלולי תואר שני. ואפשר להתווכח על זה, אבל בסופו של דבר חלק גדול מהעבודה היומיומית של אנשיה אקדמיה היא במחקר. ככה מתפרסמים וזוכים לתהילת עולם וכו'. ולימודים, בטח בתואר שני פלוס, מכוונים לשם. ולכן גם די דורשים מהסטודנט להיות מסוגל להתמודד עם משהו לא מוכר. 

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 6 שעות, ברווז כתב:

מה שאתה בעצם אומר זה שיש לך 2 מרצים לכל השנתיים שלושה בהנדסאי שאתה עושה??

לפני 6 שעות, SlowRide כתב:

אם זה סתם כוסות רגילות, באמת לא שווה.

אם זה כוסות קרטון אז בכלל..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

נראה ככה.

• תוכן חדש...