Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לכסא בטיחות צר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני מחפש המלצה לכסא בטיחות מגיל לידה עד סוף השימוש בבוסטר אבל שיהיה צר, שבמידת הצורך אוכל להכניס 3 כסאות כאלו.

דברים שחשובים:

- קודם כל בטיחות - זה שהוא צר לא אומר שלא יכול להיות בטיחותי

- דו כיווני - גם עם וגם נגד כיוון הנסיעה

- שיהיה מתאים מגיל לידה (כולל ריפודים לראש)

- עומד בתקני בטיחות

- שיהיה אפשר להשתמש גם ב- ISOFIX וגם בחגורת בטיחות על מנת לעגן אותו

- שיהיה ניתן להפוך אותו גם לבוסטר לאחר שהילד גדל

- ריפודים נשלפים (על מנת לנקות את הכיסא)

מה שמצאתי בנתיים זה כסא של גרקו SlimFit XL3 ברוחב 42.5 ס"מ.

ראיתי גם את צ'יקו MyFit, הבעיה שהוא מתאים לגיל שנתיים+

אשמח לשמוע דעות/המלצות

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

תתחיל מפה
https://blog.toyland.co.il/4-כסאות-בטיחות-וסלקל-אחד-לרכב-צפוף/

קח בחשבון שרוב החנויות כושלות לחלוטין בייעוץ בנושא הזה. כנראה רק הטוילנד האלה מצטיינים (מעדות של חבר טוב), גם בייביסטאר לפחות סניף ראשון בסדר מנסיון אישי.
זה מאוד מאוד תלוי גם ברכב.
איזה רכב יש לך? קח מטר ומדוד - סגור דלתות, הפעל מזגן, ומדוד מרווח מותניים תחתון. מדוד מרווח בין ידית לידית או החלק שהכי בולט  בדלת ונמצא יחיסת בחלקה התחתון. זה שני הגורמים המגבילים שלך. המרווחים האלה לא רשומים באף קטלוג.

לי יש JOEI STEADY + שני CHICO MYFIT העסק נכנס בול. כל הכיסאות מחוברים עם חגורות. עם שני הMYFIT אני משחק - מסיע בהם ילדים בכיתה ג וגם ילדים בגילאי גן. פשוט מקטין גובה משענת ומקצר רצועות. לוקח רבע שנייה.

שים לב שאם אתה מכניס 3 כיסאות כאשר אחד או שניים נגד הכיוון, ברגע שאתה הופך את כולם עם כיוון הנסיעה -  לא בטוח שהם נכנסים.
לדעתי האישית זה לא נכון בדכ לקנות כיסאות שמתאימים מגיל לידה וזה גם מיותר בד"כ. הם פולטים ומקיאים והכיסא אחרי כמה שנים בד"כ פחות נעים גם אם תמיד מנקים אותו. בגיל יותר גדול הם מפספסים בכסא...
לדעתי כאשר אתה משאיר ילד בכיסא עד גילאים גדולים, אז ילד בן 4-5 ישמח לקבל כיסא חדש שישמור עליו.

קח בחשבון כשיש שלושה כיסאות - כמעט בלתי אפשר שילד יחגור את עצמו לבד, בקושי אפשר להגיע למחבר של החגורת בטיחות. זה גם כמעט בלתי אפשרי למבוגר שחוגר אותו. הוא חזק יותר אבל עם ידיים גדולות יותר...
זה הסיבה למה קניתי עוד MYFIT והגדול שלי עדיין ברצועות הפנימיות שלו עד גובה 137סמ. לעומת 125סמ של הGRACO שציינת...
קח בחשבון שבכיסאות אמריקאים לרוב מסיימים את מגבלת הגובה לפני המשקל, אאכ הילדים שלך obese. סליחה על הישירות.
ועם שלושה כיסאות אף כסא לא יכול להתשמש באיזופיקס בכל מקרה, עקב מגבלת משקל או מיקום.

בJOIE STEADY אין ממש מגבלת גובה מצויינת, אבל זה באיזור המטר וקצת. הראש צריך להשאר בתוך המשענת ראש... מגבלת משקל כן מצויינת והיא 18 קילו בשני הכיוונים. ממש קל לחבר את הכסא ולא צריך ISOFIX. למעשה זה הכיסא הכי קל להתקנה שיצא לי לחוות.
בגדול - הכסאות של איזופיקס לרוב יותר קשים להתקנה כי קשה למתוח את הרצועה כמו שצריך. הן צרות וממוקמות מצדדים הכסא מאחורה. המתחרה היחיד שלו זה כנראה הBRITAX שמותקנים עם החגורת בטיחות. אז לא צריך להירתע מהתקנה עם חגורת בטיחות.
כשאתה הולך על 3 כיסאות אתה לא צריך ללכת על הכסא הכי יקר. 90% מהחברים שלי לא טורחים בכלל לחגור ילדים כולל בנסיעות בין עירוניות או אין להם בכלל בוסטר. כנראה שלא כולם אוהבים את הילדים שלהם כמוני.

• אהבתי 1
פורסם

אני כבר עברתי את הגיל.. 

הבן הגדול נוהג בעצמו.

אבל לפי מה שאני יודע, אם תבחר התקנים יעודיים לגיל (סל קל לתינוק, מושב בטיחות לגיל 1-4, ובוסטר גב לגיל 4-10) הם יתפסו פחות מקום מהמפלצות המוזרות האלה שמנסות להתאים לכל גיל. בכל מקרה אחרי 5 שנים פג התוקף של המוצר.

בכל מקרה רצוי ללמוד היטב את החומר, לקרוא מבחני ריסוק מחו"ל ולהזמין מה שמתאים.

הידע של מוכרנים בחנויות מסתכם במוצרים שיש להם.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

המלצה שלי זה לא לנסות לתפוס מגיל לידה עד גיל 5.

קח מגיל לידה עד 3 (18 ק"ג)

ושתגיע לגיל 4 תחפש כיסא (בוסטר) שמתאים. שם עניין הבטיחות הוא משני יותר כי נחגרים בחגורות של רכב ויש בוסטרי גב מאוד צרים.

(אבל לא נוחים לילדים קצת שמנמנים. קרובת משפחה שלי כזאת וכל הנסיעה איתי קיטרה שהבוסטר גב קטן לה. למרות שהוא אמור להיות מתאים עוד שנתיים שלוש בגיל)

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 19 שעות, ChaoscripT כתב:

מה שמצאתי בנתיים זה כסא של גרקו SlimFit XL3 ברוחב 42.5 ס"מ.

ממליץ.

אגב זה LX 3 ולא XL

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

היי חברים,

קודם כל אני מאוד מודה לכם על התגובות.

קצת אספר/ארחיב על ממה זה נבע כל ההתחלה של הבדיקה הזו.

הרכב שלנו הוא יונדאי איוניק, יחסית מרווח מאחורה, כרגע אנחנו עם ילד אחד (אוטוטו בן שנתיים) עם כסא בטיחות של גרקו, מאוד גדול ומגושם.

בקרוב אנחנו נוסעים לאילת וכנראה שישבו 2 מבוגרים מאחורה, כרגע זה ממש בלתי אפשרי לשבת עם הכסא בטיחות הקיים עקב הגודל המסיבי שלו.

אז חשבתי, אם כבר, אולי נחליף אותו לכסא בטיחות צר, מבלי כמובן לגרוע בבטיחות של הילד.

מפה התחילה מלאכת החיפושים אחר הכסא הצר.

לפני 19 שעות, KipodYam כתב:

תתחיל מפה
https://blog.toyland.co.il/4-כסאות-בטיחות-וסלקל-אחד-לרכב-צפוף/

קח בחשבון שרוב החנויות כושלות לחלוטין בייעוץ בנושא הזה. כנראה רק הטוילנד האלה מצטיינים (מעדות של חבר טוב), גם בייביסטאר לפחות סניף ראשון בסדר מנסיון אישי.
זה מאוד מאוד תלוי גם ברכב.
איזה רכב יש לך? קח מטר ומדוד - סגור דלתות, הפעל מזגן, ומדוד מרווח מותניים תחתון. מדוד מרווח בין ידית לידית או החלק שהכי בולט  בדלת ונמצא יחיסת בחלקה התחתון. זה שני הגורמים המגבילים שלך. המרווחים האלה לא רשומים באף קטלוג.

לי יש JOEI STEADY + שני CHICO MYFIT העסק נכנס בול. כל הכיסאות מחוברים עם חגורות. עם שני הMYFIT אני משחק - מסיע בהם ילדים בכיתה ג וגם ילדים בגילאי גן. פשוט מקטין גובה משענת ומקצר רצועות. לוקח רבע שנייה.

שים לב שאם אתה מכניס 3 כיסאות כאשר אחד או שניים נגד הכיוון, ברגע שאתה הופך את כולם עם כיוון הנסיעה -  לא בטוח שהם נכנסים.
לדעתי האישית זה לא נכון בדכ לקנות כיסאות שמתאימים מגיל לידה וזה גם מיותר בד"כ. הם פולטים ומקיאים והכיסא אחרי כמה שנים בד"כ פחות נעים גם אם תמיד מנקים אותו. בגיל יותר גדול הם מפספסים בכסא...
לדעתי כאשר אתה משאיר ילד בכיסא עד גילאים גדולים, אז ילד בן 4-5 ישמח לקבל כיסא חדש שישמור עליו.

קח בחשבון כשיש שלושה כיסאות - כמעט בלתי אפשר שילד יחגור את עצמו לבד, בקושי אפשר להגיע למחבר של החגורת בטיחות. זה גם כמעט בלתי אפשרי למבוגר שחוגר אותו. הוא חזק יותר אבל עם ידיים גדולות יותר...
זה הסיבה למה קניתי עוד MYFIT והגדול שלי עדיין ברצועות הפנימיות שלו עד גובה 137סמ. לעומת 125סמ של הGRACO שציינת...
קח בחשבון שבכיסאות אמריקאים לרוב מסיימים את מגבלת הגובה לפני המשקל, אאכ הילדים שלך obese. סליחה על הישירות.
ועם שלושה כיסאות אף כסא לא יכול להתשמש באיזופיקס בכל מקרה, עקב מגבלת משקל או מיקום.

בJOIE STEADY אין ממש מגבלת גובה מצויינת, אבל זה באיזור המטר וקצת. הראש צריך להשאר בתוך המשענת ראש... מגבלת משקל כן מצויינת והיא 18 קילו בשני הכיוונים. ממש קל לחבר את הכסא ולא צריך ISOFIX. למעשה זה הכיסא הכי קל להתקנה שיצא לי לחוות.
בגדול - הכסאות של איזופיקס לרוב יותר קשים להתקנה כי קשה למתוח את הרצועה כמו שצריך. הן צרות וממוקמות מצדדים הכסא מאחורה. המתחרה היחיד שלו זה כנראה הBRITAX שמותקנים עם החגורת בטיחות. אז לא צריך להירתע מהתקנה עם חגורת בטיחות.
כשאתה הולך על 3 כיסאות אתה לא צריך ללכת על הכסא הכי יקר. 90% מהחברים שלי לא טורחים בכלל לחגור ילדים כולל בנסיעות בין עירוניות או אין להם בכלל בוסטר. כנראה שלא כולם אוהבים את הילדים שלהם כמוני.

תודה רבה רבה על התגובה, מהבלוג של toyland התחלתי. וראיתי שם את הגרקו SlimFit שמומלץ ובנוסף גם ברייטקס שרחב מהגרקו ב- 5 ס"מ.

כן אני מבין שקשה להסתמך על המוכרנים בחנויות, בשביל זה אני מנסה לעשות שיעורי בית לבד, להיעזר בפורומים / אינטרנט.

זה רעיון מעולה לעשות את המדידה שציינת, באמת באף מקום זה לא מצויין.

הילד שלי (כרגע אחד) הוא אוטוטו בן שנתיים, ככה שאין לי עדיין צורך בבוסטרים וכו'

לגבי הפסקה האחרונה, אני לא מחפש את הכסא הכי יקר, זה פחות העניין, מעניין אותי נוחות, פרקטיקה, בטיחות.

לגבי החברים שלך .. אין לי מילים :)

לפני 16 שעות, amosbmw כתב:

אני כבר עברתי את הגיל.. 

הבן הגדול נוהג בעצמו.

אבל לפי מה שאני יודע, אם תבחר התקנים יעודיים לגיל (סל קל לתינוק, מושב בטיחות לגיל 1-4, ובוסטר גב לגיל 4-10) הם יתפסו פחות מקום מהמפלצות המוזרות האלה שמנסות להתאים לכל גיל. בכל מקרה אחרי 5 שנים פג התוקף של המוצר.

בכל מקרה רצוי ללמוד היטב את החומר, לקרוא מבחני ריסוק מחו"ל ולהזמין מה שמתאים.

הידע של מוכרנים בחנויות מסתכם במוצרים שיש להם.

זו המטרה של הפוסט, ללמוד ולהבין מה הכי מתאים. כמובן שנעזר גם באתרים בחו"ל.

לגבי המפלצות, יש כסאות שמתפרקים ואז אתה מתאים את זה לילד, לדוגמא אצלי בכסא אפשר לפרק את הריפוד (לגיל לידה) ואז הכסא נהיה פחות עבה.

לגבי השנים, היום לרוב זה 8-10 שנים תוקף.

לפני 15 שעות, om2 כתב:

המלצה שלי זה לא לנסות לתפוס מגיל לידה עד גיל 5.

קח מגיל לידה עד 3 (18 ק"ג)

ושתגיע לגיל 4 תחפש כיסא (בוסטר) שמתאים. שם עניין הבטיחות הוא משני יותר כי נחגרים בחגורות של רכב ויש בוסטרי גב מאוד צרים.

(אבל לא נוחים לילדים קצת שמנמנים. קרובת משפחה שלי כזאת וכל הנסיעה איתי קיטרה שהבוסטר גב קטן לה. למרות שהוא אמור להיות מתאים עוד שנתיים שלוש בגיל)

אוקי אבדוק את זה.

לפני שעתיים, Mr.Hybrid כתב:

ממליץ.

אגב זה LX 3 ולא XL

כן טעות כתיב, תודה על ההמלצה.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
לפני 1 דקה, KipodYam כתב:

אחרי שאתה נסגר על כסאות, אתה צריך למצוא חנות שמוכרת את כל מה שאתה צריך ואז לנסות להתקין.

לא קונים כאלה דברים באינטרנט

תודה על הטיפ המעולה,

כמו שציינתי כרגע יש ילד 1, אז לא אקנה 3 כסאות מן הסתם.

אבל כנראה שבקרוב נקפוץ ל Toyland בכפר סבא לנסות לדלות יותר מידע.

פורסם

ילד בן שנתיים לא צריך כסא מגיל לידה.

יש כסאות שניתן להתקין רק עם כיוון הנסיעה.

אופציה אחרת. כדי להפחית את כאב הראש הזה שחד פעמית את הנסיעה לאילת שים את הילד מקדימה. (כמובן אם אפשר לבטל כרית אוויר מקדימה, כמה שזכור לי אפשרי באיונק)

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם
לפני 1 דקה, om2 כתב:

ילד בן שנתיים לא צריך כסא מגיל לידה.

יש כסאות שניתן להתקין רק עם כיוון הנסיעה.

אופציה אחרת. כדי להפחית את כאב הראש הזה שחד פעמית את הנסיעה לאילת שים את הילד מקדימה. (כמובן אם אפשר לבטל כרית אוויר מקדימה, כמה שזכור לי אפשרי באיונק)

הכסא הוא מגיל לידה והילד היה עליו מגיל לידה.

פשוט הכסא נורא רחב.

הכסא הספציפי שלנו הוא דו כיווני, ככה שמתאים גם נגד וגם עם כיוון הנסיעה.

בכל מקרה, לא מוכן לשים את הילד מקדימה גם אם ניתן לנתק כרית אוויר.

פורסם

כוונתי היא שאם אתה רוכש כיסא חדש אין צורך בכזה מגיל לידה

ואת הנוכחי תאפסן לילד הבא (אם אתם מעוניינים)

מיתר רוז רוצה לחיות!

פורסם

השנקל שלי:

- אני מוכר הרבה גרקו סלימפיט. לא מתאים לגיל לידה. גרקו פור אבר דומה ומתאים מגיל לידה.

- כסא רכב צר מאוד לגיל 9 חודשים ומעלה: סילבר קרוס.

- אין צורך בשום מצב לשלושה כסאות המתאימים מגיל לידה, הרי הגילאים משתנים.

- לא ניתן לחבר מאחור 3 כסאות איזופיקס, וגם לא ניתן לרדת לאילת בנוחות עם 2מבוגרים וכסא רכב, גם ברכב רחב.

- תוקף 5 שנים? אני אוהב את זה, יש המלצות יצרן, ויש הגיון בריא (עדיף כסא ישן ואיכותי על פני סיני טרי)

צר והן משתנות מכסא לכסא.

מצטרף להמלצה על טוילנד, חנות מקצועית אמיתית שחסר הרבה בנוף שלנו, ועל עוד חנות באזור מודיעין.......

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

רק לפי הכתיבה פה של @tinoki הייתי הולך לקנות כיסא אצלו. נשמע כמו מקצוען.

היתה חנות שסירבה להתקין לי שלושה כסאות מאחורה. השם שלה זה משהו שתינוקות אוהבים להכניס לפה, רק ברבים. המתקין שלה טען בכל תוקף שזה אסור. והייתי בדרך לשלם, לא סתם לשגע או למדוד. יצאתי ולא חזרתי לשם מעולם. אולי בסניף אחר המצב יותר טוב.

וכן, אי אפשר לנסוע בנוחות עם כסא מאחורה ועוד שני מבוגרים. כמו שכמעט באף רכב אי אפשר באמת להסיע שלושה מבוגרים בנוחות.
הייתי ממקם את הכסא באמצע נראה לי וככה אפשר לשים יד מעל הכיסא, כי אין מספיק מקום לכתף.

לגבי תוקף - זה עלה ל8-10 שנים בחלק מהכסאות חדשים ונראה לי שזה תלוי באופן השימוש - יענו כמה הכיסא היה ברכב, עד כמה הרכב היה בשמש.

וסתם נקודה למחשבה - אף אחד לא בדק בטיחות של רכב שנמצא שנים בשמש - יש איזורי ספיגה עם פלסטיקים שיש מצב שהופכים לפריכים.

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 12.7.2022 בשעה 15:31, tinoki כתב:

השנקל שלי:

- אני מוכר הרבה גרקו סלימפיט. לא מתאים לגיל לידה. גרקו פור אבר דומה ומתאים מגיל לידה.

- כסא רכב צר מאוד לגיל 9 חודשים ומעלה: סילבר קרוס.

- אין צורך בשום מצב לשלושה כסאות המתאימים מגיל לידה, הרי הגילאים משתנים.

- לא ניתן לחבר מאחור 3 כסאות איזופיקס, וגם לא ניתן לרדת לאילת בנוחות עם 2מבוגרים וכסא רכב, גם ברכב רחב.

- תוקף 5 שנים? אני אוהב את זה, יש המלצות יצרן, ויש הגיון בריא (עדיף כסא ישן ואיכותי על פני סיני טרי)

צר והן משתנות מכסא לכסא.

מצטרף להמלצה על טוילנד, חנות מקצועית אמיתית שחסר הרבה בנוף שלנו, ועל עוד חנות באזור מודיעין.......

תודה רבה על הטיפים.

סתם שאלה, למה אתה חושב שהוא לא מתאים לגיל לידה? (הגרקו סלימפיט)

לפני 17 שעות, KipodYam כתב:

רק לפי הכתיבה פה של @tinoki הייתי הולך לקנות כיסא אצלו. נשמע כמו מקצוען.

היתה חנות שסירבה להתקין לי שלושה כסאות מאחורה. השם שלה זה משהו שתינוקות אוהבים להכניס לפה, רק ברבים. המתקין שלה טען בכל תוקף שזה אסור. והייתי בדרך לשלם, לא סתם לשגע או למדוד. יצאתי ולא חזרתי לשם מעולם. אולי בסניף אחר המצב יותר טוב.

וכן, אי אפשר לנסוע בנוחות עם כסא מאחורה ועוד שני מבוגרים. כמו שכמעט באף רכב אי אפשר באמת להסיע שלושה מבוגרים בנוחות.
הייתי ממקם את הכסא באמצע נראה לי וככה אפשר לשים יד מעל הכיסא, כי אין מספיק מקום לכתף.

לגבי תוקף - זה עלה ל8-10 שנים בחלק מהכסאות חדשים ונראה לי שזה תלוי באופן השימוש - יענו כמה הכיסא היה ברכב, עד כמה הרכב היה בשמש.

וסתם נקודה למחשבה - אף אחד לא בדק בטיחות של רכב שנמצא שנים בשמש - יש איזורי ספיגה עם פלסטיקים שיש מצב שהופכים לפריכים.

תאמין לי שאם הייתי מהאיזור הייתי נוסע אליו בוודאות!

היינו בטוילנד, זה גם מה שהומלץ לנו שם, לשים את הכיסא באמצע ולנסות לנסוע ככה.

אנחנו עדיין בהתלבטות לגבי הכיסא, באמת שלא יודעים מה לבחור, קורא המון חומר על תקנים וכו' וכבר התבלבלתי מרוב כל המידע, מה שאין לנו בכלל בארץ אכיפה/תקן על כסאות הבטיחות ופשוט מייבאים מכל הבא ליד.

• תוכן חדש...