Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, daniel204 כתב:

קצת הגזמת, רכבים ב10 אלף שח נוסעים ומגיעים לכל מקום. 

מישהי בעבודה נוהגת יום יום על אימפרזה 2006 עם מעל 200 אלף קמ, אומרת שמעולם הרכב לא נתקע, ההתעסקות היחידה שלה ברכב בשנים האחרונות היה ממיר קטליטי שנגנב. טיפולים ודלק יש לי עוד הרבה דוגמאות כאלה.

גם לי -- אמא שלי נוהגת על מאזדה 3 משנת 2006. היא היד הראשונה, עשתה 54000 ק״מ (כלומר 3300 ק״מ בשנה בממוצע), ומעולם לא היו לה תקלות כלשהן (פרט למצברים, כי היא נוהגת פעם בשבוע בקושי). המחירון משהו כמו   12000 ש״ח.  ללא חשש הייתי לוקח את המכונית שלה לצרכים של פות״ש... 
א ב ל     זה כי אני מכיר את כל ההיסטוריה של הרכב, יודע שלא היו תקלות או תאונות כלשהן, ושהטיפולים השנתיים נעשו בזמן.
זה משהו אחר לגמרי מלקנות רכב כזה ממישהו שלא מכירים, כשההיסטוריה בד״כ לא תהיה ידועה, וכמעט תמיד עם מספר ידיים גבוה.
זה העניין: מהי מידת הוודאות לגבי האמינות ועלות התחזוקה, או, במונחים סטטיסטיים, מהי התוחלת?

פורסם

אין מידת וודאות בשום רכב, מכיר מקרים של רכבים חדשים שהושבתו ליותר מחודש עד שהגיע חלק למוסך (הסקודה שהייתה לי בליסינג לדוגמא). 

הקביעה שלך שרכב ישן יושבת כל כמה חודשים לשבוע לא נכונה בעליל. 

כמו שכתבתי קודם אני מכיר לא מעט מקרים של רכבים גם ששווים מתחת 5,000 שח ונוסעים בלי שום בעיה. 

אמנם סטטיסטית יהיה יותר קשה למצוא רכב ישן שמור ומטופל אבל אם מחפשים טוב מוצאים ויש לא מעט כאלה.

רכבים מתוצרת סוזוקי, מאזדה, יונדאי, קיה, סובארו, מיצובישי ועוד. פשוטים מאוד טכנולוגית ובתחזוקה טובה ימשיכו לנסוע לא פחות טוב מרכבים שיכולים להיות יקרים מהם פי כמה.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם
לפני 11 דקות, daniel204 כתב:

אין מידת וודאות בשום רכב, מכיר מקרים של רכבים חדשים שהושבתו ליותר מחודש עד שהגיע חלק למוסך (הסקודה שהייתה לי בליסינג לדוגמא). 

הקביעה שלך שרכב ישן יושבת כל כמה חודשים לשבוע לא נכונה בעליל. 

כמו שכתבתי קודם אני מכיר לא מעט מקרים של רכבים גם ששווים מתחת 5,000 שח ונוסעים בלי שום בעיה. 

אמנם סטטיסטית יהיה יותר קשה למצוא רכב ישן שמור ומטופל אבל אם מחפשים טוב מוצאים ויש לא מעט כאלה.

רכבים מתוצרת סוזוקי, מאזדה, יונדאי, קיה, סובארו, מיצובישי ועוד. פשוטים מאוד טכנולוגית ובתחזוקה טובה ימשיכו לנסוע לא פחות טוב מרכבים שיכולים להיות יקרים מהם פי כמה.

אבל זה בדיוק העניין -- אתה מדבר על אנקדוטות.
סטטיסטית מקרה שרכב חדש נפוץ במידה סבירה יחכה חודש לחלק נדיר מאד, ואם זה כבר קורה, זו תקלה במסגרת אחריות (או תאונה ויש ביטוח מקיף), ויהיה רכב חלופי ללא עלות.
כשמדובר ברכב ששוויו 10000 ש״ח, לא ניתן בכלל לעשות ביטוח מקיף, הוא ודאי לא יהיה תחת אחריות יצרן וההסתברות שתהיה המתנה לחלקים גדולה הרבה יותר.
יש סיבה למה רכבים ישנים שווים פחות...
ושוב, לא קבעתי שרכב ישן מאד בהכרח יושבת לשבוע כל כמה חודשים... אבל ההסתברות לזה הרבה יותר גבוהה. כאן מדובר שרוצה להיות מסוגל להסתמך על הרכב.
בעיני זה דגל אדום כשמישהו כותב מחיר קניה ראשונית ולא תקציב אחזקה -- רוב הסיכויים שהשני יהיה הרבה יותר משמעותי לאורך שנתיים-שלוש של בעלות.

האוכלוסיה בארץ ככלל לא יודעת לתחזק כלי רכב, ואין לה מודעות לזה. מעטים בכלל יודעים שצריך לתחזק לפי זמן ולא רק נסועה, ורבים מהם מתעלמים. לכן הסיכוי למצוא רכב ישן מאד שבאמת שמור ומטופל די אפסית, ושוב -- בלי ידיעה של ההיסטוריה שלו לא באמת אפשר להעריך את זה, ומכוני הבדיקה חסרי כל ערך לגבי מכוניות כאלה.

פורסם

היתה לי מאזדה 3 2005 קרוב ל 12 שנה . יפנית וכו'  ובאמת לא נתקעתי איתה אף פעם חוץ מפעם אחת לפני המכירה שהלך שסתום VVT או משהו כזה

אבל בסוף התעייפה , הבלאי מתחיל להציק וכבר לא בא לך להשקיע בחלק מקורי ולכן מרכיבים תחליפי / מפירוק / משופץ ורמת האחזקה יורדת

אני אחד שניסה לתחזק היטב והשקיע ואפילו אני התעייפתי .

אני מסכים שרוב המכוניות באיזור התקציב הזה כבר יסבלו מהזנחה

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, PinkDolphin כתב:

האם תוכל לעמוד בהוצאה לא צפויה של 5000 ש״ח ו/או בהשבתה לשבוע פעם בכמה חודשים?

התייחסתי למשפט הזה. 

בכל אופן אני קצת יותר אופטימי מאחר ואני מכיר לא מעט רכבים ישנים שנוסעים כמו סוסי עבודה, סהכ מדובר בסטודנט שמחפש רכב בעיקר לעיר לא מדובר בנהג שמחפש רכב להוביל משפחה ונסיעות יומיות לעבודה עם נסועה של 30,000 קמ בשנה, נהג צעיר שדווקא רכישה של רכב זול ללא צורך לבטח במקיף שמאוד יקר עבור צעירים תשאיר לו עוד כמה אלפים לתיקונים במידת הצורך. 

אני התחלתי את חיי המוטוריים עם פיאט אונו שנרכשה ב2,700 שח ושירתה אותי יופי יופי עד שהוחלפה בפולו 96 ב6,000 שח שגם עשתה עבודה מדהימה, אם פותח השרשור גם מוכן קצת ללכלך ידיים קיימת קבוצה של כנופצונים עם מדריכים שאפשר איתם לתקן כמעט כל תקלה במחיר עלות של חלק. 

במדינה שלנו אין תחליף לנוחות של רכב פרטי, בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי daniel204

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

בשרשורים מסוג זה תמיד יהיו אנקדוטות על הרנו 19 מודל 1990 שעדיין מטפס לירושלים עם מזגן פועל. המציאות היא שרכב ישן, שאינך מכיר את ההיסטוריה שלו, יהיה הימור מוחלט, יכול להיות שהכלי יסע 10,000 ק"מ בשנה בלי לצייץ, ויתכן שביום השני לבעלות עליו יצריך גרירה ותיקון לא קטן.

ההמלצה שלי: אתה צריך להביא בחשבון 1000-1500 ש"ח לחודש לאחזקת הרכב (רישוי, ביטוחי חובה וצד ג', דלק, טיפולים ותיקונים, אפילו פנגו וכביש 6). במקום לקנות רכב כעת חסוך אותם משך כמה חודשים, ואז חפש רכב ב-20-25 אש"ח. כנראה שהמבחר יהיה יותר טוב.

וכמובן - החשוב ביותר הוא למצוא רכב שההיסטוריה שלו ידועה, למשל בין בני משפחה\חברים\עמיתים שאתה סומך עליהם שלא ירצו לעשות עליך סיבוב. 

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...